Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 526 έως 540 (από 648 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Kostakos
    Συμμετέχων

Όχι 39
    Λίγο πριν τη στροφή αριστερα στο πεζοδρόμιο στην τελευταια ανηφορίτσα
    Το’χω ήδη το σενάριο που έρχομαι περιμένοντας το βλέμα και τη φωνή

TinosRun
    Συμμετέχων

Γεια χαρά ξανά!
    Μόλις έκανα εγκαίνια σε Hoka Mach X2 με το πρώτο τους τρέξιμο σε στίβο.
    στο χαλαρό τέμπο που τα δούλεψα (06’30”) ενώ ήμουν καλά στην αρχή, μετά από λίγο άρχισα σταδιακά να πονάω στα πέλματα από κάτω κ πιο συγκεκριμένα, στα μετατάρσια (κυρίως στο αριστερό).. παίζει να με ενόχλησε το plate που πήγαινα με τέτοιο tempo;
    αφού έτρεξα ένα 5αρι, τερμάτισα με ένα 800αρι στο 4’20” σχετικά άνετα αλλά είχα ήδη ενόχληση στο πέλμα.
    Σαν μέγεθος είναι σωστά, δεν με πίεζαν, και δεν έδειξε κάποιο θέμα με το περιβόητο heel issue..

Σε διάδρομο που τα είχα δοκιμάσει, δεν παρατήρησα κάποιο θέμα στα λίγα λεπτά δοκιμής..

Ίσως το πόδι έχει καλομάθει από τα πιο άνετα Novablast 5 που έχω τους τελευταίους μήνες..

Τι μπορεί να πήγε στραβά;
    Θέλει γενικώς πιο γρήγορο ρυθμό, ή κάποια χιλιόμετρα να «σπάσει»;;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tinosrun Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι έφταιξε.
    Γεγονός είναι πάντως ότι έστω και πλαστική, μία πλάκα είναι εντελώς κόντρα στην μηχανική του ποδιού σε τέτοιους ρυθμούς. Του δε ΜΧ2 είναι και πιο άκαμπτη.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Επειδή το review δεν αναμένεται πολύ σύντομα και υπάρχουν πάλι κάποια νούμερα στο Temu, ας πως δυο λόγια.

Qiaodan Feiying Plaid
    Carbon plate
    TPEE αφρός, ίδια αίθηση με του Adios Pro 3
    Βάρος κάπου στα 220γρ.

Το παπούτσι είχε κανονική τιμή ~270$. Στο Aliexpress παίζει τώρα στα ~200€ και στο Temu στα 100€.
    Πρόκειται για κανονικότατο super shoe, μην μπερδευτείτε επειδή τα πουλάει το Temu και σε αυτή την τιμή. Προσωπικά, επειδή έχω δοκιμάσει όλα τα top της κατηγορίας, θα το κατέτασσα περισσότερο ως super trainer. Για πολλούς όμως είναι ξεκάθαρα αγωνιστικό και μάλιστα, φιλικό.

Πολύ μαλακό πίσω, λίγο πιο συμπαγές μπροστά και late stage rocker. Αρκετά σταθερό, λόγω φαρδιάς βάσης. Εξυπηρετεί καλύτερα όσους πάνε πιο ρολαριστά. Όπως προείπα, ο Kung Fu Pro ( 😛 ) θυμίζει πολύ τον προηγούμενο Lightstrike Pro, ένα κλικ πιο μαλακός. Ίδιο υλικό είναι άλλωστε. Το μόνο αρνητικό για εμένα, είναι ότι μοιάζει πιο βαρύ απ’ όσο είναι πραγματικά. Κι αυτό επειδή έχει πολύ ελαφρύ upper και καταλήγει bottom heavy.
    Πολύ ευρύχωρο toe box αλλά πάτε TTS. Μέτριο κλείδωμα πίσω αλλά πολύ σωστό στο midfoot. Το επάνω μέρος είναι απομίμηση Alphafly 1.

Delivery time, 10-12 ημέρες.

https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601100423898958&refer_page_el_sn=200049&_x_sessn_id=frddf8zeia&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1758865827696_yw6xmry01f&refer_page_sn=10009

https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601100426348295&refer_page_el_sn=200049&_x_sessn_id=frddf8zeia&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1758865827696_yw6xmry01f&refer_page_sn=10009

ΥΓ: credit στον @geomaz που τα ανακάλυψε.

Kostakos
    Συμμετέχων

Πολύ καλά όλα αυτά όμως δυστυχώς κολλάει το νούμερο μου…..
    Να ρωτήσω κι εγώ τώρα κάτι όλη την παρέα
    Ψάχνω για παπούτσια και μετά από αυτά που γράφτηκαν για το EVO SL λίγο φοβήθηκα και μάλλον παγώνει το πράμα.
    Κοιτάζω ξανά adizero SL2 που είναι δοκιμασμένα (ξεπαστρεύω και το δεύτερο ζευγάρι σιγά σιγά….) και βλέπω από 84 έως 110 ευρώ την τιμή. Πώς γίνεται ρε παιδιά τόσο μεγάλη απόκλιση ;
    Δεν μπορώ να το καταλάβω για το ίδιο μοντέλο
    Επίσης μεταξύ αυτού και του Boston ποιο λέτε ;
    Φυσικά και κάθε άλλη πρόταση δεκτή

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Διαθέσιμο Ελλάδα την άλλη εβδομάδα το Megablast.

Stelios
    Συμμετέχων

@echetlos
    Σήμερα έγινε ακόμα ένα long με το Megablast και προχτες ένα 26αρι με κομματια μέσα.
    Το παπουτσι έχει 150 χλμ και δεν έχει την παραμικρή φθορά στο λάστιχο.
    Εγω θεωρώ πως είναι το καλυτερο παπουτσι που έχω βάλει ποτέ. Σίγουρα ένα AF θα παει καλυτερα στους χρονους μου στο μαραθώνιο αλλά το Mega παει άνετα και στο 6/χλμ και στο 3:40/χλμ και ακόμα πιο κάτω.
    Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως αν σου άρεσε το super blast όταν κάνεις κάποια χιλιόμετρα με το Mega το άλλο θα σου φανεί Pegasus 38.
    Μετά το τέμπο εβαλα το evo sl για χαλάρωμα και ένιωθα λες και έβαλα σαγιονάρες.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@hypnox Αύριο το τρέχω και επανέρχομαι, Στέλιο!

Stelios
    Συμμετέχων

Προσπάθησε να μη χαμογελάς σε όλη τη διαδρομή, θα σε περασουν για τρελό. Επίσης αν πας σε κατηφόρα, βάλε ζώνη!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

😀

George Provo
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην παρέα. @echetlos, θα ήθελα μια πρόταση παπουτσιού για LRs, ΡΥΘΜΟΎ ΑΠΌ 4’30-5’00 (χωρίς να τινάξω τη μπάνκα στον αέρα). Πέρυσι είχα το ride 17, που με είχε καραβολέψει και μου βγαλε και 800 χλμ. Έχω μπερδευτεί με τόσες επιλογές. Έχω σκεφτεί από novablast 5 ή rebel 5, μέχρι boston, brooks ή vista. Επίσης έχω κανονικό πάτημα και θέλω χώρο στο forefoot. Τέλος, δεν έχω θέμα με σκληρό ή μαλακό πάτημα (60-40 προς το πιο σκληρό είμαι). Στο rotation μου, έχω EPRO4, speed 5 και rebel v4. Ευχαριστώ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@georgeprovo Evo SL.

George Provo
    Συμμετέχων

@echtelos, το δοκίμασα αλλά μου φάνηκε πολύ ασταθές.. μια δεύτερη επιλογή?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Mach 6, για εμένα το καλύτερο στα ελαφριά trainers.

Blackdog
    Συμμετέχων

Όντως εξαιρετικό το μαχ6 αλλά ακατάλληλο για λονγκ ειδικά αν θες χώρο μπροστά, είναι πολύ στενό.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 526 έως 540 (από 648 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.