- Αυτό το θέμα έχει 649 απαντήσεις, 92 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 29 λεπτά πριν από τον χρήστη
Stelios.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
15 Σεπτεμβρίου 2025 στις 09:47 #134247
paris.k
Συμμετέχωνκαλημερα συναθλητες …μια απορια ..εχοντας το superblast και με αυτο εχω κανει 500 χιλιομετρα και ειμαι ενθουσιασμενος ,..αποφασισα και πηρα το superblast 2 ( μετα απο αρκετο ψαξιμο ) . εχω κανει με αυτο 50 χιλιομετρα αλλα η αισθηση δεν ειναι η ιδια, πωσ να το πω το νιωθω στιφο και ανευρο ..καμια σχεση με το αρχικο …εχει καποιος δοκιμασει και τα 2 μοντελα ωστε να εχω μια δευτερη γνωμη? θα στρωσει η να το δωσω οσο ακομα εχει λιγα χιλιομετρα? μου κανει μεγαλη εντυπωση η διαφορα της αισθησης στα 2 μοντελα .
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 7 μήνες, 1 εβδομάδα πριν από
paris.k.
15 Σεπτεμβρίου 2025 στις 10:25 #134249
SteliosΣυμμετέχων@paris.k
Είναι πιο θα σου ταιριάξει. Και εμένα το 1 μου έκατσε πολυ καλυτερα απο το 2 , ενώ θεωρητικά το 2 είναι αναβάθμιση. Ισως μου αρέσουν οι σφιχτοτεροι αφροί, πάντως το 1 το βρήκα πιο άμεσο το 2 λίγο πιο bouncy.15 Σεπτεμβρίου 2025 στις 10:29 #134250paris.k
Συμμετέχων@hypnox οποτε παμε για αποσυρση νωρισ νωρισ….οποτε παλικαρια οποιος τα θελει ειναι 44.5 νουμερο ..στειλτε μου μνμ. θα τα δωσω στην μιση τιμη , γιατι δεν εχω παπουτσια για προετοιμασια
21 Σεπτεμβρίου 2025 στις 17:02 #134271Sefis
ΣυμμετέχωνΠαιδιά έχω δύο ερωτήσεις…1) Ανάμεσα σε Evo Sl και Speed 4 ποιο προτιμάτε; 2) Αν αντί των δύο παραπάνω πάω κατευθείαν σε Megablast αξίζει η μετάβαση; Ρυθμός εώς και 05:30 και αποστάσεις εώς και Μαραθώνιο.
21 Σεπτεμβρίου 2025 στις 17:21 #134272Blackdog
Συμμετέχων@Sefis αν δεν σε στενεύει το speed4 μπροστά πήγαινε με κλειστά μάτια, εξαιρετικό παπούτσι για όλους τους ρυθμούς. Τα megablast δεν τα ξέρω, αν μοιάζει με το SB2 είναι ωραίο παπούτσι αλλά πιο bulk και αρκετά ακαμπτο παρ ότι δεν έχει πλακα (εμένα με βόλεψε πολύ στα long αλλά άργησα να το συνηθίσω, είναι ακαμπτο σα να έχει κάρμπον…).
21 Σεπτεμβρίου 2025 στις 19:06 #134273
SteliosΣυμμετέχωνΤο Megablast είναι πολυ πιο γρήγορο από το SB2, πιο ελαφρυ και με πιο αγωνιστική φόρμα στο ποδι αλλά δε ξερω αν σε αυτους τους ρυθμους αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά. Την ίδια δουλειά θα σου κάνουν και άλλα πιο φτηνά παπουτσια.
21 Σεπτεμβρίου 2025 στις 20:35 #134275kfr
Συμμετέχων@Sefis έχοντας και τα 2 θα σου πρότεινα τα Speed. Ta Evo Sl προσωπικά με κουράζουν στις μεγάλες αποστάσεις. Με τα Speed έχω κάνει Μαραθώνιο, 2 Ιωάννινα (30k), 3 Ημι και πολλές προπονήσεις (800+ χλμ και συνεχίζουν). Για τα Asics δεν έχω άποψη, δε μου αρέσουν ιδιαίτερα τα πολύ ογκώδη παπούτσια και θεωρώ το κόστος τους υπερβολικό (τα Speed μπορείς να τα βρεις με πολύ καλή έκπτωση, τα SB σπάνια ή ποτέ).
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 7 μήνες πριν από
kfr.
21 Σεπτεμβρίου 2025 στις 21:34 #134277
SteliosΣυμμετέχωνUpdate γι’αυτό Megablast μετά από 90 χλμ.
Λογικά η αντοχή του είναι ίδια με το SB.
Δεν βρίσκω καμία απολυτως φθορά κάτω. Ίσως φταίει και το καινουργιο λάστιχο.
Ο turbo2 ειναι όνειρο. Είναι τελείως διαφορετικό παπουτσι από το SB , πολυ πιο snappy και πιο bouncy . Πολυ ξεκούραστο και μετά από πολλα χιλιόμετρα. Βασικά αν δεν ειναι το καλύτερο, είναι σίγουρα ένα από τα καλυτερα παπουτσια που έχουν βγεί. Είναι τρομερά fun to run.
Το μόνο που μπορώ να βρω σαν αρνητικό αν και εμένα δε με ενοχλεί καθόλου είναι πως ακουγεται λίγο παραπάνω.
Περιμένω review αν και είμαι σίγουρος πως ο Νίκος δε θα το βγάζει από τα πόδια του μόλις το δοκιμάσει.22 Σεπτεμβρίου 2025 στις 07:53 #134278Sefis
ΣυμμετέχωνΔηλαδή ένας αρχάριος αν πάει στο Megablast κατευθείαν αξίζει ή μπορεί να κάνει και τη δουλειά του και με ποιο φθηνό παπούτσι;
22 Σεπτεμβρίου 2025 στις 09:38 #134286
SteliosΣυμμετέχωνΔεν είναι θέμα αρχάριου η έμπειρου, όλοι τρέχουν με τα πόδια.
Φυσικά και θα κάνει τη δουλειά και πιο φτηνό παπουτσι, και το cushion του θα το βρεις και σε αλλά μοντέλα, πχ New Balance, Vomero , neo vista, το θέμα είναι τι ζητάς από το παπούτσι. Το MB είναι τρομερά fun λόγω του bounce του και μπορεί να παει άνετα σε ταχυτητες που τα υπόλοιπα δεν πηγαίνουν, δεν συγκρίνεται προφανως ουτε με το evo sl ουτε με το speed και ποιοτικα και σε ταχυτητα, είναι πολυ ανώτερο. Είναι ένα αγωνιστικό παπούτσι χωρίς plate το οποίο βασίζεται στο bounce του. Στο 5-5:30 όμως υπάρχουν παρα πολλες επιλογές με λιγότερα χρήματα , απλά το MB έχει και fun.
Βέβαια υπάρχει και το θέμα της δοκιμής… Δε ξερω ποθ μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει γιατί η φόρμα του είναι σχετικά στενή.
Σε βάρος είναι ίδιο με το evo sl και ελάχιστα γραμμάρια πιο βαρυ από το speed, 7-8 νομίζω.24 Σεπτεμβρίου 2025 στις 10:46 #134320
dpap147ΣυμμετέχωνΚαλημέρα. Πήρα το καλοκαίρι το evo για την προετοιμασία μαραθωνίου και να δω αν θα το φορέσω και στον αγώνα (ΑΜΑ). Δυστυχώς δεν με βόλεψε, μου έβγαλε και ένα πόνο εκεί που συνδέεται το μεγάλο δάχτυλο με το υπόλοιπο πόδι και γενικά μετά τα 15 – 20χλμ δεν…. Ψάχνω για παπούτσι μαραθωνίου για ρυθμό γύρω στο 6΄/km και δεν βλέπω κάτι άλλο εκτός από τα mizuno καθώς προτιμώ τους μαλακούς αφρούς (ίσως παίζουν και τα Rebel 5). Πήγα και δοκίμασα τα vista 2 αλλά μου φάνηκαν πολύ ψηλά και αυτό το smooth speed asist δεν μου έκατσε καλά, μου φάνηκε σαν να έλειπε κάτι πίσω. Έτσι σκέφτομαι τα Neo Zen. Έχει κανείς άποψη για τα zen για μαραθώνιο;; Από σόλα, απ’ όσο καταλαβαίνω είναι η ίδια με του vista 2 εκτός από την πλάκα που έχει το vista και δεν έχει το zen. Θα κάνει η πλάκα διαφορά στον μαραθώνιο;; Σε σταθερότητα ποιο υπερτερεί, ή είναι και τα δυο κοντά;;;
24 Σεπτεμβρίου 2025 στις 14:28 #134322
Nikos PilikasΣυντονιστής@dpap147 Το Zen είναι χαμηλότερο αλλά εξίσου τέρας σε softness και bounce.
Το Vista είναι πιο σταθερό, λόγω πλάκας.24 Σεπτεμβρίου 2025 στις 14:36 #134323
dpap147ΣυμμετέχωνΒρε Νίκο το Vista μου φάνηκε πολύ τέρας, πολύ μεγάλη σόλα. Σκέφτομαι αφού τα δυο έχουν τον ίδιο αφρό αλλά το zen είναι χαμηλότερο σε σχέση με το vista να πήγαινα για το πρώτο. Θα κάνει για μαραθώνιο έτσι δεν είναι;;; Είναι και πιο ελαφρύ από το vista. Τι λες zen ή vista για μαραθώνιο στο 6΄/km??
24 Σεπτεμβρίου 2025 στις 14:47 #134324
Nikos PilikasΣυντονιστήςΔεν ξέρω από θέμα σταθερότητας τι θα προσφέρει, αλλά η προστασία στο max είναι δεδομένη. Για εμένα θα ήταν σιγουρα επιλογή για μαραθώνιο με προτεραιότητα την άνεση. Συν το ευρύχωρο upper. Αυτά ισχύουν και για τα δύο.
Αφού λοιπόν σου φάνηκε αφύσικο το Vista 2, τότε Zen. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή το Vista 1.24 Σεπτεμβρίου 2025 στις 14:51 #134325
dpap147ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ. Αν βάλω και την τιμή στην εξίσωση νομίζω ότι η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς Zen….
Ευχαριστώ και πάλι. Ραντεβού στο 39!! -
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 7 μήνες, 1 εβδομάδα πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.