- Αυτό το θέμα έχει 647 απαντήσεις, 91 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 ώρα, 38 λεπτά πριν από τον χρήστη
Stelios.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
18 Οκτωβρίου 2025 στις 08:42 #134548
George Provo
Συμμετέχων@blackdog ακριβώς..θέλω χωρο μπροστά και κάτι που να αντέχει για χλμ..κάποια πρόταση?
18 Οκτωβρίου 2025 στις 09:07 #134549Blackdog
ΣυμμετέχωνΠάρε novablast5
20 Οκτωβρίου 2025 στις 12:37 #134557George Provo
Συμμετέχωνευχαριστώ πολύ @blackdog!
20 Οκτωβρίου 2025 στις 16:19 #134558
SteliosΣυμμετέχων@petransfhp
Στο spartathlon ήταν τρομαχτικό το ποσοστο που έτρεχε με superblast. Νομίζω δεν είδα κανέναν με Megablast εκτός αν μου διέφυγε σε κάποια φάση κανένας γιατί γενικά κοιτάζω τι φοράνε. Μη ξεχνάς πως αυτοί που δεν έχουν προβλημα με τις πορτες του αγώνα χρονικά, αλλάζουν παπουτσια σε κάποια φάση οπότε παιζει να χρησιμοποιουσαν και τα Nike μέσα στον αγώνα. Πάντως στο βουνό δε μπορείς να πας σε καμία περιπτωση με τέτοιο παπουτσι , ουτε να κατεβείς.
Γενικά προτιμουν non carbon shoes , οχι για να μη κουράσει το plate αλλά κυρίως γιατί όλα τα plated σχεδόν έχουν σχετικά στενή εφαρμογή. Πολλοί φοράνε 44 και όταν αλλάζουν παπουτσι πηγαινουν στο άλλο ζευγαρι σε 44,5-45 από το πρηξιμο.
Τώρα αν είδες Έλληνα να φοράει το Metaspeed tokyo , το έβαλε γιατί δε τον βόλεψε καθόλου το vaporfly 3. Από τη στιγμή που ήταν σε στάδιο ήθελαν κάτι γρήγορο, και μαλακό. Εγώ δε θα φορουσα ποτε κάτι τέτοιο. Θα πηγαινα προς το gara carbon η προς το craft που είναι πιο φιλικά, ακόμα και προς το New balance.
Αλλά αν τους βόλεψε ή αν τους βγήκε το παπουτσι δε μπορω να ξέρω ακόμα. Είναι και ψυχολογικό το θέμα παντως.-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 6 μήνες πριν από
Stelios.
20 Οκτωβρίου 2025 στις 19:24 #134560
petransfhpΣυμμετέχων@Stelios
Πιστεύω πως μια πολύ καλή περίπτωση είναι να φορέσει κάποιος σε αγώνα μεγαλύτερο των 120χλμ στην αρχή πχ AlphaFly3 και μετά σε μια στάση κάποια στάση να τα αλλάξει με Superblast!20 Οκτωβρίου 2025 στις 20:41 #134561
SteliosΣυμμετέχωνΕγώ θα το έκανα ανάλογα την τακτικη του αγώνα. Αν θελεις να φυγεις μπροστά η αν εισαι οριακά για τις πορτες και θέλεις να βγει γρήγορα θα ήταν μια καλή λύση.
Το θέμα είναι όμως , σε εμένα τουλάχιστον πως ότι και να βάλω μετά από plated θα μου φανεί flat … Και βγαίνει και η κουραση και αρχίζουν να φταίνε όλα.
Πολλοί όμως βάζουν plated στην αρχή. Τώρα για 6-7 ώρες και εγώ με carbon θα έτρεχα, στα 200+ όμως πρέπει να βρεις τι σε βολευει.21 Οκτωβρίου 2025 στις 12:51 #134562
KostakosΣυμμετέχωνTo EVO SL είναι ασταθές ;
Τι θέλεις να πεις ;
Εγώ το έβαλα με ψιλοβροχο και κάτω δρόμο γεμάτο λακούβες (την Κυριακή) για 31χιλιομετρα και δεν καταλαβα κάτι(άλλη μια φορά ευχαριστώ Νίκο για την πρότασή σου) και μάλιστα στους χρόνους που ανέφερες. Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω14 Νοεμβρίου 2025 στις 10:25 #134882theolvs16
ΣυμμετέχωνΨάχνω ένα παπούτσι που να είναι προστατευτικό μπροστά στα μετατάρσια γιατί τον τελευταίο καιρό έχω ενοχλήσεις και θέλω στα πολλά αργά καθημερινά χιλιόμετρα να τα προστατέψω όσο γίνεται. Προφανώς μιλάω για προπονητικό μοντέλο και είμαι ανάμεσα σε Novablast 5, NB Fresh Foam X More V6 και Puma Mag Max. Ξέρω ότι έχουν διαφορές μεταξύ τους αλλά είμαι σε δίλημμα αν θα πρέπει να κοιτάξω μόνο την προστασία (π.χ. More) ή παίρνοντας π.χ. ένα NB5 παίρνω αντίστοιχη περίπου προστασία χωρίς να θυσιάζω το εύρος χρήσης του παπουτσιού. @Echetlos τι θα πρότεινες;; (είμαι ανοικτός και σε άλλες προτάσεις εννοείται)
14 Νοεμβρίου 2025 στις 10:51 #134886
Nikos PilikasΣυντονιστής@theolvs16 Δεν έχω εικόνα από το Puma αλλά σε σχέση με το ΝΒ5 το More είναι αισθητά πιο γεμάτο μπροστά. Έχε και το Zen στα υπ’ όψιν.
14 Νοεμβρίου 2025 στις 16:27 #134889
VasilisΣυμμετέχων@theolvs16 εχω στην κατοχή μου τα Puma Mag Max.Μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος, έχει κάνει αρκετά km (800km+) και ακόμα αντέχει . Αρκετά ξεκούραστο και προστατευτικό, ενώ το νιώθω γεμάτο σε όλο το φάσμα του ποδιού. Είναι σχετικά “βαρύ”, με 300gr.
Επίσης, είμαι κάτοχος τους ΝΒ5. Βάζοντας με, στον ρόλο για τις ανάγκες που θέλεις, με το Puma νιώθω αρκετά προστατευμένος οταν το φοράω. Προσωπικά, το συστήνω.17 Νοεμβρίου 2025 στις 10:11 #135404
KostakosΣυμμετέχωνΚαλημέρα στην παρέα
Μεταξύ adizero SL2 και Boston 13 τι λέτε ;
Το πρώτο το έχω δοκιμάσει και με πήγε σφαίρα για τα κυβικά μου (αργά , γρήγορα, άσφαλτο, ταρτάν παντού )
Αλλά διαβάζοντας του Νίκου την ανάλυση για το δεύτερο λέω μήπως κάνω την αλλαγή
Τι λέτε ;17 Νοεμβρίου 2025 στις 20:40 #135515ico
ΣυμμετέχωνΥπάρχει καμία πιθανότητα, να υπάρξει review του nike vomero plus;
18 Νοεμβρίου 2025 στις 08:56 #135603
Nikos PilikasΣυντονιστής@icowanda Θα ήθελα. Αλλά τώρα ασχολούμαι και με τα κινέζικα, όπου υπάρχουν διαμαντάκια και μάλλον αξίζει τον κόπο.
Το Vomero Plus πάντως πρέπει να είναι πολύ καλό. Υποθέτω τοπ επιλογή στην καηγορία του.18 Νοεμβρίου 2025 στις 13:46 #135663ico
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ Νίκο.
19 Νοεμβρίου 2025 στις 15:12 #135741Blackdog
ΣυμμετέχωνΨάχνω ένα παπούτσι για πιο γρήγορα κομμάτια και γρήγορους αγώνες πχ 10αρια ίσως και ημι.
Παίζει το vaporfly 4 σε καλές εκπτώσεις και το σκέφτομαι. (Υποθέτω πολλά παπούτσια μπορουν να συγκριθούν αλλά παίζουν σχεδόν στα διπλά λεφτά.)Το έχετε δοκιμάσει; Μου αρέσει που είναι τόσο ελαφρύ. Είναι απαγορευτικό για πιο μεγάλα τρεξίματα; Η εφαρμογή είναι πολύ αγωνιστική;
Συμπερασματικά αξίζει να το βάλω στο rotation για tempo-intervals και μικρούς αγώνες;
Ενδεικτικά το δεκαρι μου είναι κοντά στα 38′ και οι διαλειμματικές 3:20/30
Επίσης αν κάποιος έχει στο νου του κάποια παραπλήσια επιλογή ας μου πει.
Ευχαριστώ-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 μήνες πριν από
Blackdog.
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 6 μήνες πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.