Daniels Running Formula 3rd edition

• Αυτό το θέμα έχει 67 απαντήσεις, 16 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη aroulio.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 68 συνολικά)
  • Συντάκτης
    big-blue
    Συμμετέχων

@dimitrissss υπολόγισε εσύ το τετράλεπτο σε τι απόσταση αντιστοιχεί σε σχεση με τη Vdot σου. Εγώ παντα έκανα αποστάσεις, όχι λεπτά γι αυτο τον λόγο.

dimitrissss
    Συμμετέχων

@big-blue Έχουμε και λέμε: Q2=6E + 5x(4min I w/3 min jg recoveries) + 2E με συνολικό όγκο 13 μίλια.

Αφαιρούμε τα 8Ε μένουν 5 μίλια. 5x4min Interval. Αν εννοεί 5 κομμάτια του ενός μιλίου σε 4 λεπτά το κομμάτι χαιρετίσματα, οπότε δεν το εννοεί λέω εγώ. Έχουμε λοιπόν 5 μίλια στα οποία πρέπει να χωρέσουν 5×4=20 λεπτά intervls και τα 4×3 = 12 λεπτά recovery, οπότε είναι 8 χιλιόμετρα σε 32 λεπτά με μέσο όρο 4 λεπτά το χιλιόμετρο. Για να κάνω αυτό πρέπει να τρέχω σε ρυθμό ταχύτερο από αυτό που έδωσε VDOT 47 στα 10 χιλιόμετρα και χωρίς διαλείμματα.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Καλημέρα τώρα που ξύπνησα συνεχίζω τα μαθηματικά. Αν τώρα που γίναμε γρήγοροι πούμε ότι κάνουμε τζόκινγκ με 6:00 το χιλιόμετρο, 4 τρίλεπτα είναι 2000 μέτρα. Οπότε μένουν 6000 για 5 τετράλεπτα δηλαδή 5 1200ρια σε 4 λεπτά το ένα. Με VDOT 47 μου δίνει 5:00 ακριβώς στο 1200αρι όχι 4:00, άρα θα πρέπει να κάνω πιο γρήγορο τζοκινγ και γενικά βρήκαμε δουλειά να ασχολούμαστε.

el Cid
    Συμμετέχων

Καλημέρα! σελ. 60 “When doing H-pace sessions, consider that 5 minutes of H running is equal to a mile for keeping track of how many miles to accumulate in an I session. For someone totaling more than 75 miles (120 km) per week, then the maximum at I pace would be the previously mentioned 10K (about 30 minutes).” Αυτό ομολογώ πως με άφησε άναυδο!Μιλάει για ρυθμό 3΄/χλμ στο I PACE των διαλειμματικών!!!
    Το βράδυ έκανα μια περιήγηση σε ξένα fora αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες και κριτικές για το Q2 πρόγραμμα. Παντού η ίδια γκρίνα και μουρμούρα για το ανέφικτο (για τους κοινούς θνητούς) του προγράμματος και την πολυπλοκότητα των υπολογισμών που απαιτούνται από τους αθλούμενους.
    Μάλλον κοιτάμε λάθος πρόγραμμα παίδες! Ελπίζω να κάνω λάθος, ας μας πει κάποιος που το έχει δουλέψει πραγματικά το πρόγραμμα αυτό τις εντυπώσεις του. Προφανώς απαιτεί σημαντικές προσαρμογές(& εκπτώσεις) από την πλευρά μας για να το προσεγγίσουμε.

el Cid
    Συμμετέχων

Δημήτρη, ο παππούς πραγματικά με ξαγρύπνησε όλο το βράδυ! Απογοητεύτηκα, τουλάχιστον το 4week cycle δείχνει πιο βατό (πάντα με εκπτώσεις και ξεκινώντας με VDOT 2 μονάδες κάτω από τον Μεγαλέξανδρο). Μπλέξαμε!

dimitrissss
    Συμμετέχων

Η κριτική πάντα για τα προγράμματα του Daniels είναι πάντα αυτή, ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που προπονούσε ο ίδιος, αθλητές κάτω του 2:30 δηλαδή. Ίσως για αυτό προσέθεσε τα τελευταία προγράμματα που βασίζονται σε χιλιόμετρα ή χρόνο προπόνησης και μάλλον απευθύνονται σε πιο κοινούς θνητούς. Μάλλον θα πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς τι βγάζει κάθε πρόγραμμα σε όγκο προπόνησης και μετά να επιλέξουμε πριν ξεκινήσουμε κάτι που θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες. Καλή και η προπόνηση αλλά έχουμε και δουλειές 😛

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Χαχαχα…

Καλή και η προπόνηση αλλά έχουμε και δουλειές

prof
    Συμμετέχων

Εαν σκεφτουμε οτι στη Q1 δεν εχει να υπολογισεις κατι τοτε δεν θα πειραζε στο παππού αλλά και σε εμάς μια εκπτωσουλα στην Q2…

prof
    Συμμετέχων

Τελικά όλα τα κμ στις Q προπονήσεις είναι ποιοτικά;

mashine
    Συμμετέχων

Το Πάσχα θα ασχοληθώ και εγώ με το διάβασμα της τελευταίας έκδοσης…Μην κοιτάτε τα νούμερα αυστηρά αλλά σημασία έχει η οπτική του (για μας τους ερασιτέχνες).Εχω την εντύπωση οτι δεν θα αναποκρίθούν αρχάριοι δρομείς και των 4+ωρών.Ο Μr asics τι γνώμη έχει;

mashine
    Συμμετέχων

@prof Οχι μόνο αυτά που είσαι 90-100% σε προσπάθεια θεωρεί ποιοτικά.

el Cid
    Συμμετέχων

@prof σελ. 230:E days are to be used for recovery and easy (non-Q) runs used to accumulate your weekly mileage goals. Q runs είναι τα R, I, Η, T, M. Τα EASY, άμα θέλεις, βάφτισε ποιοτικά, αλλά τουλάχιστον τρέξτα αργά!

@mashine
    όταν το διάβαζα, το μυαλό μου πήγε σέ σένα και κανα δυο άλλους γνωστούς εδώ στο forum, οτι μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις αυτού του προγράμματος. Εγώ πάντως δεν θα το παρατήσω, με κατάλληλα modifications θα ράψω δικό μου κουστούμι.

mashine
    Συμμετέχων

@el Cid O Mr Daniels έχει την άποψη ότι “βαράς” το 25% του όγκου σε Q μεσοβδόμαδα και άλλο ένα 15% στο λονγκ.Το υπόλοιπο είναι R-E.Για να έχει νόημα απαιτείται κατ’εμε 100χλμ ίσως και τα 90 να αρκούν.Σε καμμία περίπτωση λιγότερα.

prof
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ el cid που βρήκες το συγκεκριμένο χωρίο. Για μένα κανει διαχωρισμό Ε days(μπορει να είναι και ρεπό)και easy runs(non Q)δηλαδη τα easy runs που γίνονται στις E days( και οχι τα easy runs που γίνονται στη Q day).
    Λιγο λιγο θα βγει η ακρη…

dimitrissss
    Συμμετέχων

Άλλο Easy Day και άλλο Ε με bold μέσα σε Q προπόνηση. Στις Q προπονήσεις ακόμαι και τα Ε είναι με bold

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 68 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.