Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

ASICS Novablast 5

ASICS Novablast 5

Κατηγορία: Trainer
Υψη σόλας:
41.5/33.5mm
Βάρος: 255 γρ.

 

To Novablast εμφανίστηκε το 2020. Νέο, φρέσκο και διαφορετικό. Κυρίως όμως ήταν το έναυσμα για να ξυπνήσει ο γίγαντας που, κακά τα ψέματα, κοιμόταν για καιρό. Και μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους για την 75 ετών εταιρεία του κ. Onitsuka.

Η σειρά δεν μας έκανε ποτέ να βαρεθούμε, καθώς σε κάθε επομένη έκδοση έφερνε και κάτι διαφορετικό. Και από την “ατίθαση” σχεδίαση του original φτάσαμε στην σοβαρότητα του v4. Ήταν ίσως το πιο φιλικό και ώριμο Novablast, ήταν όμως και το λιγότερο απολαυστικό. Κατά την γνώμη μου πάντα. Από τα καλύτερα daily trainers του 2024, χωρίς όμως πια την ζωντάνια που ξέραμε.

Όταν λοιπόν μάθαμε ότι η Asics δεν ησυχάζει ούτε φέτος και μας φέρνει ένα ανανεωμένο Novablast, οι προσδοκίες μας ήταν μεγάλες. Όπως κάθε φορά άλλωστε.

 


Επάνω μέρος και εφαρμογή

H εταιρεία πάει σε ένα engineered jacquard mesh, πολύ πιο λεπτό, διαπνέον και ελαστικό από πριν. Εναλλαγές στην πυκνότητα της πλέξης, μαλακή αίσθηση και ένα μεγάλο πέταλο προφυλακτήρα για να κρατάει το αδόμητο ύφασμα.

Αισθητά πιο ελαφρύ και ανοιχτό ύφασμα από αυτό του v4.

Overlays δεν υπάρχουν πουθενά, ούτε στο μέσο, πλην των ελαστικών ταινιών που συγκρατούν την γλώσσα. Τα κορδόνια περνούν μέσα από έναν συνδυασμό θηλιών και τρυπών, ενώ ακόμη και το υλικό γύρω τους είναι εύκαμπτο.

Τα φλατ κορδόνια δεν πιέζουν πουθενά, ενώ οι θηλιές χαμηλά ρυθμίζουν καλύτερα το σφίξιμο.

Η γλώσσα είναι από σκέτο ύφασμα, με μία πολύ απαλή και μεταξένια υφή. Λίγο αφρώδες υπάρχει στο τελείωμά της, ίσα ίσα για να παίρνει την πίεση από τον κόμπο.

Πολύ μαλακό ύφασμα στην γλώσσα και λίγη ενίσχυση εκεί που χρειάζεται.

Το πίσω μέρος δεν αλλάζει ιδιαίτερα, έχοντας ένα μετρίας σκληρότητας κολάρο και πολύ μαλακό υλικό εσωτερικά, σε μεγάλη έκταση. Είναι μάλιστα περισσότερο από του v4.

Asics χωρίς παχύ αφρώδες πίσω, δεν γίνεται.

Θεωρώ πως το upper του Novablast 4 ήταν το πρώτο αντικειμενικά καλό της σειράς. Τόσο σε υλικά όσο και εφαρμογή. Λίγο πιο άνετο απ’ όσο ταίριαζε στο στενότερο πόδι μου αλλά αυτό είναι και υποκειμενικό.

Στο νέο μοντέλο η εφαρμογή είναι ακόμη καλύτερη. Το διχτυωτό έχει αρκετά ελαφρύτερη αίσθηση και δίνει μικρότερο όγκο στο παπούτσι. Συγκρίνοντάς τα, το προηγούμενο ύφασμα τώρα μου φαίνεται πιο structured και χοντρό απ’ όσο χρειάζεται. Το toe box εξακολουθεί να έχει αέρα και να απευθύνεται σε όλα τα πέλματα, είναι όμως λίγο πιο κλειστό και ασφαλές σαν κράτημα. Παίζει ρόλο και το δέσιμο με τις θηλιές χαμηλά που επιτρέπει να μαζευτεί περισσότερο η εφαρμογή.

Τα ίδια ισχύουν και για το midfoot. Άνετο αλλά και όσο σταθερό θες, παίζοντας με το σφίξιμο. Παρά την έλλειψη αφρώδους, η γλώσσα φιλτράρει τα πάντα, με τα εσωτερικά υλικά να είναι ελαστικά και με ωραία υφή.

Το logo είναι απλά διακοσμητικό.

Η εφαρμογή του κολάρου στο v4 ήταν επαρκέστατη αλλά όχι τέλεια. Θεωρούσα ότι αυτό είχε να κάνει με την παχιά επένδυση αλλά τελικά ήταν μάλλον η “σατινέ” υφή της. Στο v5, παρότι το αφρώδες είναι ακόμη περισσότερο, το διαφορετικό ύφασμα εσωτερικά δουλεύει πολύ σωστότερα με αυτό της κάλτσας και δεν γλιστράει. Άψογο κράτημα αλλά και πλούσια αίσθηση.

Η ενίσχυση του κολάρου φτάνει μέχρι την μέση, ενώ δεν είναι και τελείως άκαμπτο.

Δεν είχα το παραμικρό θέμα με το επάνω μέρος του Novablast 5. Είναι άνετο, ρυθμίσιμο και χωρίς σημεία πίεσης ή τριβών. Ελαφρύτερο από πριν, με το ύφασμα να μην αφήνει κενά και να αγκαλιάζει καλύτερα το πόδι παντού. Ίσως έχετε διαβάσει ή δει σε άλλα reviews, ότι παραείναι ευρύχωρο μπροστά, αν έχεις πιο στενό πέλμα. Δεν συμφωνώ. Δίνει μεν τον απαιτούμενο αέρα, κυρίως λόγω του λεπτού mesh, δεν είναι όμως επ’ ουδενί μπόλικο ή ασταθές. Κατ’ εμέ έχει την σωστότερη εφαρμογή απ’ όλες τις εκδόσεις έως τώρα, αλλά και συνολικότερα το καλύτερο επάνω μέρος.

Επίσης, πολύ καλά αποδίδει και σε επίπεδο διαπνοής. Μπορεί να μην δοκιμάστηκε σε καλοκαιρινές συνθήκες, ωστόσο το έτρεξα με πολύ υψηλή υγρασία, σε μεγαλύτερη κιόλας προπόνηση, και το ύφασμα ανέπνεε σωστά.

Σχετικά με το νούμερο, πάτε στο κανονικό σας. Από το 44.5 και επάνω, στην Asics υπάρχει μία αναντιστοιχία μεταξύ νουμέρου και εκατοστών αλλά ακολουθήστε το πρώτο.

Σόλα και πάτημα

Πρσφάτως η Asics προσέθεσε στην οικογένεια των “προπονητικών” της αφρών τον FF Blast Max. Aποτελεί μία παραλλαγή του FF Blast Plus Eco (Nimbus, Novablast 4), με την εταιρεία να αναφέρει 8.5% βελτίωση στην επιστροφή ενέργειας. Αλήθεια λέει, όπως δείχνουν τα πράγματα. Είναι μία σύνθεση από EVA και Olefin και πρώτη φορά την είδαμε στο GlideRide Max πριν λίγο καιρό.

Κάποιες μικρές αλλαγές έχουμε και στην γεωμετρία της σόλας. Έχει συνολικά ψηλώσει και στενέψει κατά 0.5mm (το δεύτερο αποδεικνύεται πως δεν είναι αμελητέο), με τα πλαϊνά και το τελείωμα της φτέρνας να είναι πιο μαζεμένα σε όγκο. Διαφορετική είναι και η σχεδίαση των εσοχών και προεξοχών, οι οποίες ανέκαθεν χαρακτήριζαν την σειρά, αν και πλέον είναι μάλλον διακοσμητικές. Τα δε τοιχώματα της σόλας σηκώνονται κι εδώ ψηλά, βοηθώντας στην σταθερότητα.

Η γνωστή αρχιτεκτονική της σόλας των Novablast.

Η εξώσολα μοιάζει ίδια, δεν είναι όμως εντελώς. Εξακολουθεί να καλύπτεται από σχετικά παχύ και μαλακό λάστιχο αλλά οι λωρίδες περιμετρικά είναι λίγο πιο στενές και “ραβδωτές”. Έχουμε έτσι λίγη περισσότερη ευκαμψία, κάτι που έλειπε από το v4. Η κοιλότητα κάτω από την φτέρνα και η προεξέχουσα “νησίδα” μπροστά παραμένουν, αποτελώντας μέρος της γεωμετρίας και της συμπεριφοράς όλων των Novablast. Λιγότερο πάντως απ’ όσο στις τρεις πρώτες εκδόσεις.

Η σχεδίαση με την προεξοχή μπροστά και την αυλάκωση πίσω, αποσκοπεί στο trampoline effect.

Η πρόσφυση στο στεγνό είναι καλή και απροβλημάτιστη αλλά το πρόβλημα του μοντέλου ήταν πάντα στις βρεγμένες επιφάνειες. Και τα νέα δεν είναι καλά, καθώς παραμένει κι εδώ. Ίδιο λάστιχο με πριν φοράει άλλωστε. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, απαιτεί προσοχή ακόμη και στις ευθείες. Σε θέμα ανθεκτικότητας, η σειρά ποτέ δεν είχε θέμα. Το αντίθετο κιόλας. Οπότε το ίδιο υποθέτουμε και για το v5.

To Novablast μάς συστήθηκε ως ένα παραδοσιακό, προστατευτικό trainer που μπορούσε χωρίς κόπο να πάει και πιο γρήγορα. Κυρίως όμως, πιο απολαυστικά. Η σόλα ήταν μαλακή αλλά είχε πολλή ζωή και σπιρτάδα μέσα της. Γι’ αυτό και το κοινό το αγάπησε αμέσως. Κατά την άποψή μου ωστόσο, η προηγούμενη έκδοση ήταν πιο συντηρητική απ’ όσο θα έπρεπε. Θυσίασε το DNA της σειράς για χάρη της λειτουργικότητας και κατέληξε λίγο βαρετή (τουλάχιστον για Novablast). Ευτυχώς εδώ η Asics διορθώνει τα πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα, το νέο μοντέλο έχει εμφανώς βελτιωμένο αφρό. Κι ας είναι κατά βάση από το ίδιο υλικό με τον FF Blast Eco. Πιο μαλακός, πιο γλυκός αλλά και πιο ελαστικός. Ιδίως το τελευταίο μοιάζει ίσως και περισσότερο από αυτό το 8.5% που ανακοινώνει η εταιρεία. Το bounce του θυμίζει το Novablast 3, με την συμπίεση να είναι μεγαλύτερη και την αποσυμπίεση αμεσότερη από πριν. Βρίσκω ότι έχει ίσως το ιδανικό σημείο που σταματάει η βύθιση μέσα στον αφρό και ξεκινάει η επαναφορά του. Μεγάλη προστασία και softness, χωρίς όμως να σε ξοδεύει και να σε κρατάει κάτω.

Στα μετατάρσια το cushioning είναι πιο γεμάτο αλλά και πιο δυναμικό.

Παρ’ όλα αυτά, για εμένα η μεγάλη διαφορά προκύπτει από την γεωμετρία της σόλας και τις διαστάσεις της. Το πρόβλημά μου με το Novablast 4 ήταν ο όγκος της. Με δεδομένο το feedback από αρκετούς περί της σταθερότητας των τριών πρώτων μοντέλων, η Asics έδωσε μεγάλη έμφαση εκεί με το v4. Παραπάνω απ’ όσο χρειαζόταν. Τεράστιο πλάτος μπροστά αλλά και πολύ “χτισμένη” φτέρνα. Όλα αυτά, ναι μεν έκαναν το παπούτσι πιο φιλικό σε καθημερινή χρήση, αφαιρούσαν όμως από την δυναμικότητά του. Προσωπικά, ένοιωθα την φτέρνα αποκομμένη από το υπόλοιπο τμήμα και να με υποχρεώνει να πέσω επάνω της. Αλλά και μπροστά, κατά την απογείωση, η φαρδιά βάση έκοβε από την αίσθηση του πατήματος. Εν ολίγοις, το παπούτσι ήταν κάπως “ατσούμπαλο” αν άνοιγες λίγο ρυθμό.

Η διαφορά στο αποτύπωμα της σόλας είναι εμφανής.

Δεν ξέρω πώς το μόλις μισό χιλιοστό στενότερης σόλας αλλάζει τα παραπάνω, αλλά όντως τα αλλάζει. Η φτέρνα είναι εύκολη στον χειρισμό της και αν θες, την απεμπλέκεις κι εντελώς. Μπορείς πλέον και κεντράρεις το transition, βγαίνοντας πιο γρήγορα και στρωτά μπροστά, ελέγχοντας εσύ την σόλα.

Η φτέρνα παραμένει δεμένη, ωστόσο έχουν μαζευτεί οι διαστάσεις της.

To μοντέλο έχει σχεδιαστεί ως daily trainer, με την χρήση του να προορίζεται κυρίως για πιο αργές προπονήσεις. Δεν υπολείπεται σε κάτι σε σχέση με πριν, αφού το μαλακό και απορροφητικό πάτημα παραμένει και μάλιστα, ενισχυμένο. Πανεύκολο σε ελεύθερα τρεξίματα, απόλυτα προστατευτικό σε μεγαλύτερα. Έχει την απαιτουμένη ευκαμψία μπροστά κι είναι και ελαφρύ για την κατηγορία του. Αν υπάρχει κάτι που υπερέχει το v4, αυτό είναι η σταθερότητα. Όχι πως το καινούργιο έχει κάποιο ζήτημα, απλά ο μαλακότερος και πιο bouncy αφρός δεν έχει την ίδια στιβαρότητα με πριν. Συν τις διαστάσεις της βάσης. Σε τελική ανάλυση όμως, άλλα είναι αυτά που ζητάς επιλέγοντας ένα Novablast.

Η ευκαμψία είναι βελτιωμένη, κάτι που βοηθάει στους αργούς ρυθμούς.

Και φυσικά αναφέρομαι στην ικανότητά του να ανεβάζει ρυθμό. Αυτό είναι το στοιχείο που έλειπε απο το Novablast 4 και κατά την γνώμη μου, δεν οφείλετο στον αφρό αλλά την γεωμετρία. Πλέον το μοντέλο έχει μαζευτεί σε όγκο και σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη επιστροφή από τον FFB Max, ξαναβρήκε την σπιρτάδα του και σε εμπνέει. Σίγουρα δεν είναι το παπούτσι που θα επιλέξεις για στοχευμένα tempo, προοδευτικά ή εναλλασσόμενα τρεξίματα όμως, τα έχει άνετα. Ή και long runs με ρυθμό. Και τα πάει και ξεκούραστα. Το σημαντικότερο όμως είναι πως έχει πάλι εκείνη την “fun to run” αίσθηση στον δρόμο, η οποία εξ αρχής το ξεχώριζε από τα υπόλοιπα καθημερινά προπονητικά.

Ο τρόπος λειτουργίας του βασίζεται στο bounce, καθώς το rocker είναι ήπιο και περνάει σχεδόν απαρατήρητο. Τουλάχιστον στο δικό μου στυλ τρεξίματος. Και η ελαστικότητα αυτή είναι ενιαία καθ’ όλο το μήκος της σόλας και όπως κι αν πατάς. Δεν ξέρω γιατί αλλά το v4 μπροστά έμοιαζε κάπως flat. Αυτή είναι μία ακόμη διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων. Το πιο άκαμπτο forefoot του προηγουμένου κρατούσε την γωνία και δούλευες περισσότερο επάνω της. Εδώ το transition είναι πιο παραδοσιακό και λίγο πιο φυσικό.

Μακρύ rocker αλλά με ομαλή και μικρή γωνία στο τελείωμα.

Συμπέρασμα

Έχοντας τρέξει πολλά χιλιόμετρα με όλα τα Novablast μέχρι τώρα, για εμένα είναι ξεκάθαρο πως η 5η έκδοση είναι η καλύτερη όλης της σειράς. Το v1 ήταν το εντυπωσιακότερο και πιο “άγριο” αλλά και αρκετά ιδιότροπο. Το v2 εξημερώθηκε σε έναν βαθμό και έγινε φιλικότερο στον μέσο δρομέα. Το v3 ήταν άρτιο, έχοντας μέρος της ψυχής του original αλλά και της λειτουργικότητας του δευτέρου. Το v4 ήταν ένα από τα καλύτερα trainers αλλά μέχρι εκεί. Έκανε άψογα την δουλειά του αλλά του έλειπε η προσωπικότητα.

Κλείνοντας, θα χρησιμοποιήσω τον επίλογο από το review του Novablast 4: “έχει χαθεί εκείνο το κάτι παραπάνω που το ξεχώριζε από τα υπόλοιπα προπονητικά κι ενώ είχες βγει για ένα χαλαρό ελεύθερο, αυτό πονηρά σου έκλεινε το μάτι”. Όσοι έχουν τρέξει με τα παλαιότερα Novablast, καταλαβαίνουν τι εννοώ. Με το v5 η σειρά ξαναβρίσκει τον χαρακτήρα της και μας έρχεται πιο ολοκληρωμένη από ποτέ.

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

22 Σχόλια

  1. Νίκο Ελλάδα κυκλοφόρησε; Κύπρο δεν το βρισκω ακομη

  2. @dimitris_michail Ναι, κανονικά. Από 1/12.

  3. Εδω ακόμη. Ελπίζω να ερθει λογο σύντομα. Το nb 3 που εχω αρχισε να με ενοχλει λίγο. 500km εχει.

  4. Τέλειο review όπως πάντα Νίκο! Το πρώτο NB που πήρα ήταν το 2 το οποίο πραγματικά έλιωσα στην προπόνηση. Το ερωτεύτηκα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το επόμενο ΝΒ3 το αγόρασα 3 φορές ενώ το ΝΒ4 μόλις 1.
    Με το 5 βλέπω να σπάω ρεκόρ αγοράς ίδιου μοντέλου!

  5. Ωραίο review για άλλη μια φορά. Ψάχνοντας για καλό trainer αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο Novablast 5 και στο Superblast 2. Υπάρχει σύγκριση;

  6. @theolvs16 Απ’ όλη την σειρά, το 5 είναι πιο κοντά με το 3.

    @georgeatsalakis Πιο μαλακό και στρωτό στα αργά το NB5, Γιώργο. Όσο όμως βάζεις και ρυθμό στην προπόνηση, το SB2 παίρνει μπρος.

  7. Έχω ένα υπέροχο magmax ,υπαρχει λόγος να πάω στ NB5 για λίγο πιο διασκεδαστικά τρεξίματα;; Το magmax έχει κ γρήγορους ρυθμούς από όσο βλέπω ( 4:30λ/km) πολύ άνετα.. Σκέφτομαι αναμεσα σε NB5 ή puma deviate nitro 3 για το rotation μου.

  8. @delitzakis_hlias Δεν ξέρω αν όντως πάει γρήγορα το Puma, μιας και σίγουρα δεν είναι “γρήγορο”, Ηλία. Αν όμως εσένα σ’ αρέσει εκεί, αυτό μετράει. Με το Deviate θα ανοίξεις περισσότερο το rotation σου απ’ όσο με το NΒ5, πάντως.

  9. Τα αγόρασα Day one στο φανταστικό αυτό χρώμα του Review.
    Ακριβώς όπως τα γράφεις, παπούτσι που σου λέει φόρεσε με και δε σε απογοητεύει σε καμία συνθήκη.
    Από τα Novablast 3 πήγα στα 5 και νιώθω τη διαφορά προς τα πάνω. Τα 4 όσες φορές και να τα δοκίμασα δεν μου έκλεισαν το μάτι για αγορά τα 5 στα πρώτα δευτερόλεπτα μου έκλεψαν την καρδιά και την τσέπη. Αξίζουν βέβαια και το τελευταίο τους ευρώ. Ήμουν ανάμεσα σε αυτά και τα Nike Invincible 3 αλλά τα Asics είχαν πιο καλή εφαρμογή στο νούμερο μου σε αντίθεση με τα nike που φάνταζαν πιο ευρύχωρα. Βλέπω ότι ήδη το μοντέλο πουλάει καλά και είναι μια δικαίωση στην Asics που τόλμησε να κάνει τη βελτίωση που χρειαζόταν.

  10. @echetlos Σε ευχαριστώ πολύ Νικο. Σου προτείνω να το δοκιμάσεις το magmax είναι το παπούτσι της χρόνιας γ εμένα και θα ήθελα να διαβασω το review σου. Συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις.

  11. Έχοντας 2 v1, 1 v2 κι 1 v3TR, και τα 4 μου έχουν σκιστεί εσωτερικά στο μαξιλαράκι πάνω από τη φτέρνα προς τον αχίλλειο καιν μάλιστα από πολύ νωρίς πχ 200km. Έχει άλλος τέτοιο θέμα;

  12. Σε κάποια παπούτσια, σε περισσότερα όμως από 200km, μου σκίζονται στο ίδιο σημείο στη φτέρνα. Αναρωτιέμαι αν κάνω κάτι λάθος και φταίω εγώ για αυτήν την κατάσταση

  13. Στα v2 και v3 που έχω (παροπλισμενα) από νωρίς μου έκανε το ίδιο. Πρώτα στο δεξί (κάποια ιδιαιτεροτητα στο πάτημα μου προφανως) και λίγο αργότερα και στο αριστερό. Συνέχισα όμως να τα χρησιμοποιώ κανονικά χωρίς ερεθισμούς, φουσκάλες κλπ. Σίγουρα κάτι πρέπει να διορθωθεί ως προς τα υλικά ή και τη σχεδίαση.

  14. aroulio ναι έχω τη v.1 νομίζω στα 400 χλμ. μου σκίστηκε στο ίδιο σημείο. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολύ γρήγορα αγόρασα τη v.2, το οποίο μέχρι στιγμής με 607 χλμ είναι εντάξει.

  15. για ακόμη μια φορά, ένα άρτιο review! μία ερώτηση για το nb5! διαβάζοντας το κείμενό σου, μου ήρθε η απορία αν το συγκεκριμένο μοιάζει με το clifton 9. Παρουσιάζονται πολλά κοινά στοιχεία. Fyi, παλαιός κάτοχος του nb2, nb3 και τώρα του nb4 με 500χλμ. Η τελευταία έκδοση ήταν πολύ μέτρια πάντως σε σχέση τις προηγούμενες. Ενώ αν το νέο nb5 μοιάζει με το clifton θα κοιτάξω αλλού. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους

  16. @nokia6030 Όχι, καμμία σχέση με το Clifton, το οποίο άλλωστε έχει μείνει πολύ πίσω συγκριτικά με τα περισσότερα προπονητικά.
    Το νέο Novablast για εμένα είναι ένα εξελιγμένο Novablast 3, μιας και το έχεις φορέσει.
    Καλές γιορτές, Κενυάτη!

  17. Ευχαριστούμε για το εξαιρετικό άρθρο! Τρέχω 7-8 χρόνια τώρα, κάνω 47 λεπτά στο 10άρι και 1ω50λ στα 21k. Αντιλαμβάνομαι ότι ο βασικός τους ρόλος είναι ως daily trainers, υποθέτω όμως ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για race day σε 21k, σωστά? Σε Μαραθώνιο θα μπορούσαν ή θα είχαμε θέματα? Ευχαριστώ!

  18. @neophytosconstantinou Καλωσήρθες, Νεόφυτε.
    Προφανώς και κάνει για 21Κ/42Κ. Δεν είναι το κλασικό, ράθυμο trainer.

  19. Σε σχέση με το mach 6 αν θέλει κάποιος για daily trainer; πιο ενεργητικό το μαch πιο ξεκούραστο το novablast; ευχαριστώ

  20. @blackdog Όπως το λες.

  21. Καλησπέρα σας,
    Τα συγκεκριμένα θα ήταν καλή επιλογή για μαραθώνιο σε ρυθμό 5 – 5:10; Είμαι 1.90 και 90 κιλά. Τον τελευταίο μαραθώνιο τον είχα τρέξει με Hoka Mach 5 σε ρυθμό 5:15. Θα προτείνατε κάποιο άλλο μοντέλο;
    Ευχαριστώ πολύ!

  22. @xarris Καλωσήρθες, Χάρη.
    Πολύ καλή επιλογή είναι αλλά σίγουρα θα μπορούσες να δεις κι άλλες. Π.χ. Superblast ή και κάποιο μοντέλο με πλαστική πλάκα.

Αφήστε μια απάντηση