Κατηγορία: Super Trainer
Υψη σόλας: 45/37mm
Βάρος: 250 γρ.
Το πρώτο Superblast εμφανίστηκε στα τέλη του 2022 και μάλλον από το πουθενά, θα λέγαμε. Κανείς δεν είχε ακούσει κάτι, prototypes δεν είχαν διαρρεύσει, ενώ δεν ξέραμε και για τι ακριβώς επρόκειτο, αφού η κατηγορία των super trainers δεν είχε ακόμη οριστεί “επίσημα”. Μοναδικός της εκπρόσωπος μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν το Adidas Prime X, ένα μοντέλο με τεράστια ύψη (50mm) αλλά και αρκετές ιδιαιτερότητες. Οπότε αρχικά θεωρήσαμε το Superblast απλά ως ένα trainer με πολύ ψηλή σόλα. Προφανώς βιαστήκαμε.
Γρήγορα οι χάρες του διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα και η δημοφιλία του πήρε διαστάσεις τσουνάμι. Δεν ξέρω αν κι η εταιρεία δεν περίμενε τέτοια απήχηση και η ζήτηση τελικά ξεπέρασε την προσφορά, γεγονός πάντως είναι πως το παπούτσι άρχισε σιγά σιγά να γίνεται δυσεύρετο.
Αυτό που το έκανε να ξεχωρίζει ήταν η πολυχρηστικότητά του, εξυπηρετώντας από αργούς ρυθμούς μέχρι και αγωνιστικούς για κάποιους. Όπως απεδείχθη, απαιτούσε κάποιο στρώσιμο αρχικά αλλά και μία περίοδο εξοικείωσης για να “δεθείς” μαζί του. Κι όπως έλεγαν όλοι, μετά δύσκολα το έβγαζες από τα πόδια σου.
Όλα αυτά τα γράφω βάσει του γενικότερου feedback, καθώς το παπούτσι το είχα δοκιμάσει μόνο δύο φορές και για πολύ λίγο. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό αλλά δεν θα έκανα δεύτερη φορά το ίδιο λάθος.
Επάνω μέρος και εφαρμογή
Το Upper του Superblast 2 είναι εντυπωσιακό στην όψη, παρά την μονοχρωμία του και το ουδέτερο γκρι. Το woven mesh είναι αρκετά structured, αν και λεπτό, ενώ έχει και περιορισμένη ελαστικότητα. Κι αν το ύφασμα στο original ήταν σχετικά τραχύ σαν υφή, πλέον είναι πολύ πιο μαλακό. Ο προφυλακτήρας είναι ψηλός και ευρύς, κρατώντας απόλυτα το σχήμα και τον όγκο του toe box.
Η πρώτη έκδοση δεν φημιζόταν για την διαπνοή της, λόγω της κλειστής πλέξης. Γι’ αυτό εδώ η Asics επέλεξε διάσπαρτες ζώνες διαφορετικής πυκνότητας, αναλόγως του σημείου.
Δομικά στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε στο μεσαίο τμήμα, το οποίο ενισχύεται από την ύφανση αλλά και τις δύο φαρδιές ελαστικές ταινίες που συγκρατούν την γλώσσα.
Η γλώσσα είναι μεν λεπτή αλλά το πολύ απαλό υλικό της δίνει μια κάποια άνεση. Βοηθούν και τα δύο τμήματα αφρώδους στο τελείωμά της, ακριβώς εκεί που πέφτει ο κόμπος των κορδονιών.
Αντιθέτως, το πίσω μέρος είναι εντελώς Asics. Μεσαίας σκληρότητας και χαμηλό κολάρο και από μέσα μία τεράστια ποσότητα μαλακού αφρώδους που φτάνει μέχρι τις τρύπες των κορδονιών. Η θηλειά διευκολύνει στο να φορέσεις το παπούτσι, χωρίς βέβαια να είναι απαραίτητη, αλλά σίγουρα μας αρέσει και ως λεπτομέρεια.
Η εφαρμογή του Superblast είναι προσαρμοσμένη ακριβώς στις απαιτήσεις που έχεις από ένα τέτοιο μοντέλο, ισορροπώντας μεταξύ άνεσης και κρατήματος. Για παράδειγμα, η διαφορά στο αφρώδες μεταξύ μεσαίου και πίσω μέρους είναι ενδεικτική.
Η φτέρνα κλειδώνει 100%, χωρίς μάλιστα να απαιτεί επιπλέον σφίξιμο, όπως θα περίμενε κανείς με τόσο υλικό γύρω από τον αστράγαλο. Απόλυτα σταθερή, βοηθούμενη και από τα ψηλά τοιχώματα της σόλας στο σημείο. Συγχρόνως όμως, έχει και πολύ πλούσια αίσθηση.
Στο μέσο η εφαρμογή ρυθμίζεται εύκολα, κάτι που οφείλεται στην απουσία αφρώδους. Έχει μεν χώρο για φαρδύτερο πόδι, μαζεύεται όμως αμέσως με σφιχτότερο δέσιμο, αν έχεις πιο στενό. Ανήκοντας στην δεύτερη κατηγορία, είχα μία επιφύλαξη για τα λεπτά κορδόνια επάνω στην γυμνή γλώσσα, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν ένοιωσα πίεση στην ράχη του ποδιού. Επίσης, η ανελαστικότητά τους βοηθάει στο να βρεις αμέσως την σωστή τάση και να διατηρηθεί.
Μπροστά έχει επαρκή χώρο, ο οποίος προκύπτει περισσότερο από το ύψος, παρά το πλάτος του. Παίζει ρόλο και ο προφυλακτήρας που διατηρεί σταθερό το σχήμα του toe box. Πιθανώς κάποιους να τους ενοχλήσει στο μικρό δάχτυλο, όπου κλείνει απότομα. Γενικότερα, ενώ δεν αφήνει το πέλμα να κινηθεί άσκοπα, δίνει και την αίσθηση ελευθερίας που θες στα μεγάλα τρεξίματα.
Με το εύρος χρήσης που έχει το Superblast, η επιλογή του καλουπιού και των υλικών δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Ωστόσο, η Asics κατάφερε να του δώσει μία εφαρμογή που καλύπτει όλες τις συνθήκες. Αρκετή άνεση από το μαλακό ύφασμα και την επιλεκτική χρήση του αφρώδους, μαζί με σταθερότητα από το καλοσχεδιασμένο midfoot. Στο δεύτερο βοηθάει πολύ και η στρεπτικά άκαμπτη σόλα, παίρνοντας μέρος της δουλειάς που αναλογεί στο επάνω μέρος.
Σαν νούμερο είναι απολύτως κανονικό. Να σημειώσουμε ότι το μοντέλο είναι unisex, οπότε οι όμορφες φίλες μας μην ψάχνουν γυναικεία έκδοση.
Σόλα και πάτημα
Οι αλλαγές στην σόλα είναι μικρές και δεν αλλάζουν τον χαρακτήρα του μοντέλου από πριν. Αποτελείται από τον νέο FlyteFoam Turbo Plus, μία σύνθεση από supercritical Peba, ίδια με αυτήν που φορούν και τα αγωνιστικά Metaspeed. Συγκριτικά με τον προηγούμενο FF Turbo στο SB1, ο Plus είναι ελαφρύτερος, μαλακότερος και πιο ελαστικός. Θυμίζουμε ότι το Metaspeed Sky έχει το χαμηλότερο βάρος από όλα τα super shoes, εξαιρουμένου του Adidas Evo 1 που είναι όμως περιορισμένης ανθεκτικότητας.
Στο κάτω μέρος του έχουμε μία λεπτή στρώση από FlyteFoam Blast+ Eco, έναν αφρό από EVA και Olefin, τον οποίο συναντούμε και στα Nimbus και Novablast. Να πούμε ότι δεν είναι ένας κλασικός EVA, αφού το Olefin προσδίδει ποιοτικότερες ιδιότητες στο μίγμα. Σκοπός του εν προκειμένω είναι να σταθεροποιεί τον Turbo+ αλλά και να τον προστατεύει από την επαφή με το έδαφος.
Το pattern της εξώσολας παραμένει σχεδόν ίδιο, πλέον όμως έχουμε νέο λάστιχο. Το κλασικό AharPlus αντικαθίσταται από το AsicsGrip, αυτό που η εταιρεία χρησιμοποιεί και στα trail παπούτσια της. Δεν ξέρω πώς ήταν η πρόσφυση στο προηγούμενο Superblast, η εμπειρία μου όμως από το Ahar σε άλλα μοντέλα, είναι μέτρια. Αντιθέτως, το AsicsGrip τα καταφέρνει πολύ καλά. Δεν το έχω τρέξει σε βρεγμένο, σε οποιαδήποτε άλλη όμως επιφάνεια, ακόμη και λείο τσιμέντο, κρατάει άψογα. Παράλληλα, το πάχος του εξασφαλίζει και ανθεκτικότητα. Ο δε εκτεθειμένος αφρός, μετά από 80 χιλιόμετρα δεν έχει καμμία φθορά.
Μία κατασκευή στα 45/37mm, αναπόφευκτα εγείρει ερωτηματικά για την σταθερότητά της. Ιδίως όταν δεν υπάρχει κάποια πλάκα ανάμεσα στον αφρό. Γι’ αυτό λοιπόν η Asics αξιοποίησε κάθε διαθέσιμο χαρακτηριστικό για να λύσει το ζήτημα. Πολύ φαρδιά βάση και γεμάτη καμάρα, μεγάλο άνοιγμα της σόλας, ψηλά πλαϊνά, ανασηκωμένη φτέρνα και μαζί με αυτά ο πυκνότερος FF Blast και το λάστιχο. Το παπούτσι είναι κυριολεκτικά βράχος.
Επανερχόμενοι στην περίπτωση του πρώτου ουσιαστικά super trainer, δηλαδή του Prime X, εκεί είχαμε το πρόβλημα πως το μοντέλο ήταν περισσότερο super και λιγότερο trainer. Με απλά λόγια, έλειπε η ισορροπία. Γι’ αυτό και όταν εμφανίστηκε το Superblast, η νέα αυτή κατηγορία ορίστηκε εξ αρχής. Και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το Asics αποτελεί ακόμη το gold standard. Μπορεί πλέον να υπάρχουν και άλλα super trainers, κάποια μάλιστα εντυπωσιακότερα από το Superblast (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), κανένα όμως δεν είναι τόσο ισορροπημένο και με τέτοιο versatility. Κυρίως όμως, τόσο φιλικό.
Για το cushioning και την προστασία δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα, μιλούν τα ύψη από μόνα τους. Πραγματικός οδοστρωτήρας. Το πάτημά του είναι μαλακό αλλά σε καμμία περίπτωση squishy. Δεν θα βυθιστείς μέσα στον αφρό, ούτε θα τον νοιώσεις να υποχωρεί υπό το βάρος σου. Θα πάρεις μία πρώτη συμπίεση (ποτέ λιγότερη απ’ όση χρειάζεσαι κι ας νομίζεις αρχικά το αντίθετο) και αμέσως το παπούτσι σε κατευθύνει προς τα εμπρός, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Ενω ο FF Turbo+ έχει πολλή ελαστικότητα, το bounce του είναι λίγο πιο μετριασμένο. Αν τον πιέσεις αποκρίνεται περισσότερο, αλλά και πάλι δεν θα πάρεις το γκελ που συναντούμε αλλού. Το forefoot είναι και αρκετά responsive (δεδομένου του ύψους του), με το transition τελικά να βασίζεται σε έναν συνδυασμό στοιχείων.
Το χαρακτηριστικότερο από τα στοιχεία αυτά, είναι το μεγάλο rocker στα μετατάρσια. Στο τελείωμά του μάλιστα, είναι και αρκετά έντονο. Το σημαντικό όμως είναι πως το Superblast δεν χρειάζεται να ενσωματώσει κάποια πλάκα για να το πετύχει αυτό, όπως όλα τα υπόλοιπα super trainers. Είναι τέτοια η γεωμετρία της σόλας και η σύσταση του αφρού, που τελικά σου δίνει την ίδια συμπεριφορά και απόδοση με ένα plated μοντέλο, χωρίς όμως τα μειονεκτήματα που συχνά εκείνα έχουν.
Για την συντριπτική πλειονότητα των ερασιτεχνών δρομέων, το εύρος χρήσης του Superblast κυριολεκτικά δεν έχει όριο. Εκτός αν μιλάμε για πραγματικά γρήγορους ρυθμούς, όπου εκεί πάμε σε πιο ειδικές κατασκευές. Όριο και προϋποθέσεις επίσης δεν έχει όσον αφορά τον τρόπο που τρέχεις. Είτε πατάς πίσω, είτε στο μέσο, σε εξυπηρετεί το ίδιο. Στην πρώτη περίπτωση κιόλας, η ανασηκωμένη φτέρνα εξομαλύνει την προσγείωση. Αν έχεις μεγάλο διασκελισμό, το bounce σε βοηθάει. Αν έχεις μεγάλη συχνότητα, η γωνία του forefoot σε βγάζει αβίαστα στην απογείωση. Έχεις κακό, άτσαλο ή κουρασμένο form; Κανένα πρόβλημα κι εδώ, αφού η φαρδιά πλατφόρμα κεντράρει αμέσως το πάτημά σου και το διορθώνει. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο παπούτσι τόσο “δημοκρατικό” και εύκολο. Όποιος κι αν είναι ο ρυθμός.
Στα παραπάνω, βασικό ρόλο παίζει η σταθερότητα του μοντέλου, η οποία οφείλεται πρωτίστως στην φαρδιά πλατφόρμα. Στην αρχή δεν αποκλείεται να σε ξενίσει λίγο με τον όγκο της, γρήγορα όμως την συνηθίζεις. Το θέμα είναι πως σου επιτρέπει να κάνεις ό,τι ακριβώς θες ή μπορείς. Όχι απλά δεν θα σε τιμωρήσει αλλά θα προσαρμοστεί κιόλας στις συνθήκες. Είτε πρηνίζεις είτε υπτιάζεις, τα πομπέ και ψηλά πλαϊνά πίσω, θα φέρουν το πόδι σε σχεδόν ουδέτερη θέση. Αν πατήσεις πολύ δυνατά στα 37mm μπροστά, όπου άλλοι αφροί συνήθως θα άπλωναν, το τεράστιο αποτύπωμα της σόλας θα κατανείμει τα φορτία και θα σου δώσει ένα ικανότατο toe off. Και παρόλο που όλα αυτά θα μπορούσαν άνετα να περιγράφουν κι ένα stability μοντέλο, στην περίπτωση του Superblast δεν αφαιρούν τίποτα από την σπιρτάδα του.
Αν έπρεπε οπωσδήποτε να τρέχω με ένα και μόνο παπούτσι (τρομάζω και μόνο στην ιδέα…), μάλλον θα ήταν το Superblast. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα μοντέλα που θα μπορούσα να επιλέξω, αυτό εδώ όμως δείχνει ότι τσεκάρει όλα τα κουτάκια. Κι όταν λέω όλα, το εννοώ.
Σε αργά τρεξίματα είναι ο ορισμός του workhorse από κάθε άποψη. Κι ας μοιάζει κάπως “προσβλητικός” ο χαρακτηρισμός. Απίστευτη ευκολία στο ρολάρισμα, ατελείωτη προστασία και συμπαγής αίσθηση στο πάτημα. Βοηθάει κι η “τόση όση” ευκαμψία μπροστά. Δεν θες κάτι άλλο. Αν πάλι θες όμως, έχει κι άλλο. Αναφέρομαι στο βάρος του, το οποίο είναι αντικειμενικά χαμηλό για προπονητικό μοντέλο αλλά υπερβολικά χαμηλό για τα χαρακτηριστικά του. Αποτελεί αναμφίβολα σύμμαχο σε ράθυμα τρεξίματα με βαριά πόδια. Λίγη προσοχή θέλει μόνο για να μην σε παρασύρει.
Αυτό όμως για το οποίο δείχνει να έχει φτιαχτεί το παπούτσι, είναι τα long runs. Το έχω φορέσει σε δύο τέτοια μέχρι τώρα και ο τρόπος που συμπεριφερόταν ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσα. Έχοντας τρέξει αμέτρητα κυριακάτικα με super shoes, ή μοντέλα με πλάκα, και κάνοντας την σύγκριση, μπορώ να πω ότι αποδίδει το ίδιο ή και σωστότερα. Σε steady ρυθμούς σε πάει μόνο του, χωρίς τις ιδιοτροπίες που έχουν κατασκευές με carbon plate. Όμορφα, αβίαστα και σίγουρα. Κι αν η προπόνησή σου έχει μέσα και ρυθμό, ακόμη καλύτερα. Αλλάζει και διατηρεί την ταχύτητα, βγάζοντας μέρος από τον performance χαρακτήρα του. Για να μην ανοίξουμε την συζήτηση για το αν ενδείκνυται προπονητικά να κάνεις τα μεγάλα τρεξίματα με racers. Τέλος, να σημειώσω τα πολύ ξεκούραστα πόδια κατά την διάρκεια και μετά, σημαντικό χαρακτηριστικό των Peba αφρών.
Και μετά έχουμε και τους πιο γρήγορους ρυθμούς, για τους οποίους ήμουν λίγο επιφυλακτικός λόγω του μεγέθους του. Και το δοκίμασα σε marathon pace. Και μετά σε half marathon pace. Κι έκανα κι ένα σχεδόν κατώφλι. Και το Superblast τα είχε όλα. Σε στίβο μάλιστα. Κατ’ αρχάς έκρυβε τον όγκο του (ή τον συνήθισα, το ίδιο είναι). Τον καταλάβαινα μόνο από το πόσο στρωτά έστριβε, αποτέλεσμα της φαρδιάς σόλας. Δεν του έκοβε όμως από την ζωντάνια του. Η δε σόλα συμπεριφερόταν σχεδόν όπως ενός σύγχρονου performance μοντέλου. Στιβαρή και με το πέλμα να μένει πάντα επάνω της, ακόμη και στα βιράζ. Η επιστροφή πιο αισθητή λόγω παραπάνω φόρτισης, δίνοντας μία επιπλέον ευκολία. Το rocker ακόμη πιο έντονο, ιδίως αν πέσεις στην αρχή του και εξαντλήσεις το μήκος του, παίρνοντας ένα χαρακτηριστικό ρολάρισμα. Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το ύψος και το πλάτος μπροστά δεν με εμπόδιζαν να περάσω κάτω την ισχύ. Ακόμη και σε κάποια ανοίγματα που έκανα σε ρυθμούς πολύ πιο γρήγορους, το παπούτσι δεν ήταν ασαφές στα μετατάρσια. Το μόνο που νομίζω ότι απαιτεί, είναι να απεμπλέξεις όσο μπορείς την ογκώδη φτέρνα. Προφανώς και δεν αποδίδει όπως ένα carbon plated racer, τόσο λόγω βάρους, όσο και της απουσίας της “μόχλευσης” που δίνει η πλάκα. Παρ’ όλα αυτά, αντικειμενικά αποδίδει. Μην ξεχνάμε ότι το κύριο συστατικό της απόδοσης, δηλαδή τον αφρό, το έχει σε πλεόνασμα. Κι αν του λείπει η επιθετικότητα, την υποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό με το smoothness που προσφέρει. Εξ ου και η φρεσκάδα που ένοιωθα σε όλες αυτές τις προπονήσεις.
Για έναν ερασιτέχνη που δεν δουλεύει π.χ. μέγιστη πρόσληψη, κάποιον που είναι πιο βαρύς και μεγαλόσωμος, όποιον έχει μυοσκελετικά θέματα, ή εκείνον που δεν θέλει τόσο “απόλυτα” μοντέλα που ίσως τον κουράζουν, το Superblast μπορεί άνετα να αποτελέσει το γρήγορο παπούτσι του. Ιδίως αν αυτές οι προπονήσεις είναι και πιο παρατεταμένες.
Φτάνοντας και στο ζητούμενο για πολλούς, θεωρώ το Superblast ιδανική επιλογή για μαραθώνιο. Μπορεί τα carbon plated αγωνιστικά να σε βοηθούν να πας γρήγορα, μην ξεχνάμε όμως πως οι περισσότεροι δρομείς τρέχουν τον μαραθώνιο αργά. Πολλοί μάλιστα, πιο αργά κι από τα easy runs τους (αυτό είναι άλλωστε το παράδοξο με την κουβέντα περί αγωνιστικών μοντέλων). Ως εκ τούτου, το ζητούμενο στον αγώνα δεν είναι ένα παπούτσι δυναμικό αλλά ένα παπούτσι που θα σε διευκολύνει, θα καμουφλάρει τις αδυναμίες σου και αν τα πράγματα στραβώσουν, δεν θα τα κάνει ακόμη χειρότερα. Ένα παπούτσι ακριβώς σαν το Superblast. Και για να μην το υποτιμούμε ως ένα απλό προπονητικό, έχει τα χαρακτηριστικά για να σε πάει και γρήγορα, αν σου βγει. Κυρίως όμως, έχει και όλα τ’ άλλα.
Κλείνοντας, να πούμε πως εν αντιθέσει με το πρώτο Superblast, εδώ ο Turbo+ δεν θέλει στρώσιμο. Ισχύει όμως αυτό που γράψαμε και στην εισαγωγή, ότι δηλαδή απαιτεί κάποια τρεξίματα για να γνωριστείτε, να αντιληφθείς τι είναι και να το εκτιμήσεις. Είναι κοινή διαπίστωση όλων αυτό. Και μετά αρχίζει ο εθισμός.
Συμπέρασμα
“Το όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του”.
Πιθανότατα ο Αριστοτέλης δεν αναφερόταν στο Superblast, η ρήση του ωστόσο ταιριάζει απόλυτα στο μοντέλο της Asics. Αν πάρεις κι εξετάσεις μεμονωμένα τα συστατικά και τα χαρακτηριστικά του, δεν θα βρεις κάτι που να ξεχωρίζει ή να μην το έχουμε δει κι αλλού. Ο αφρός είναι soft αλλά όχι super soft. Έχει bounce αλλά δεν είναι και τραμπολίνο. Είναι πολύ ελαφρύ για τις διαστάσεις του αλλά αντικειμενικά δεν το λες πούπουλο. Τρομερά σταθερό αλλά κακά τα ψέμματα, η σταθερότητα δεν εκτιμάται και τόσο. Είναι ό,τι είναι χωρίς να έχει πλάκα αλλά μήπως θα ήταν καλύτερο αν είχε; (δεν την χρειάζεται, είναι η απάντηση). Ούτε και έχει τον “wow factor”, που λέμε.
Ωστόσο, η δοσολογία όλων αυτών και ο τρόπος που η Asics τα ταίριαξε, καταφέρνουν να δώσουν ως σύνολο ένα από τα καλύτερα μοντέλα που έχω δοκιμάσει ποτέ. Όχι μόνο στην κατηγορία του αλλά γενικά. Αφήστε που το Superblast δεν έχει κατηγορία, το αδικούμε αν πάμε να του βάλουμε οπωσδήποτε ταμπέλα.
tekpertek
Ευχαριστούμε για το άρθρο! Προσπαθώ να τα βρω εδώ και 10 μέρες σε 46.5/47 και δεν υπάρχει πουθενά!
Nikos Pilikas
@nicolas Ε αυτά που λέγαμε…
Αρχές Δεκεμβρίου έρχονται δύο νέα χρώματα πάντως.
takosan
Συγχαρητήρια για το άρθρο Νίκο! Έχω το SB1 και το θεωρώ το καλύτερο παπούτσι που έχω φορέσει ποτέ , μετά το Prime X. Όπως ακριβώς το περιγράφεις , σχεδόν τέλειο σε κάθε σημείο , κάνει τα πάντα με άριστο τρόπο. Το μόνο μειονέκτημα που είχε το SB1 ήταν ο λίγο σκληρός αφρός, στο νέο μοντέλο η asics μαλάκωσε λίγο την σύνθεση του αφρού βελτιώνοντας κι ‘αλλο το πάτημα. Το παπούτσι είναι μία κατηγορία μόνο του, δεν είναι τυχαίο οτι είναι δυσεύρετο και ανάρπαστο παρά την υψηλή τιμή του.
Nikos Pilikas
@takosan Ευχαριστώ, συντρέχτη!
Το Prime X δεν έχει το εύρος του SB2. Και από τις δύο μεριές.
Σίγουρα είναι πιο “φαντασμαγορικό” αλλά το Asics έχει πολλή “ουσία” μέσα του.
Stelios
Ακριβώς η εντύπωση που έχω και εγώ για το παπούτσι εδώ και καιρό. Έχοντας 2 SB1 και τώρα και το SB2 δε ξερω πιο προτιμώ.
Στέκομαι σε αυτό που είπες. Αν μπορουσα να έχω μόνο ένα παπούτσι τρεξίματος τότε αυτό θα ήταν το superblast . Δεν είναι ιδανικό για τους ρυθμους που κάνω ταχυτητες κυρίως λόγο όγκου του παπουτσιού. Οχι ότι δε θα βγει η προπονηση , απλά με κάποιο άλλο θα βγει λίγο καλύτερα.
Είναι ίσως το καλυτερο long run shoe για εμενα, ειδικά αν βάλεις κομμάτι με ρυθμό μέσα, παλιοτερα αναγκαζόμουν σε long με κομμάτι μέσα να αλλάζω μέσα στην προπονηση παπούτσι, πλέον το SB με καλυπτει σε όλα.
Ναι είναι ακριβό αλλά αυτά που σου προσφέρει δεν τα βρίσκεις αλλού.
Να σημειώσω πως το 1ο ζευγάρι πλεον έχει 900 χλμ (δε κρατάω ποτε παπουτσι πανω απο 400χλμ), έχει κάτσει ο αφρος όπως είναι λογικό αλλά για ελευθερα μικρά αργά είναι μια χαρά.
Και τέλος εγώ το βρίσκω και πολυ εντυπωσιακό εξωτερικά πραγμα που το κάνει ιδανικό για να το φοράς έξω αργότερα.
Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρω είναι πως οποίο παπουτσι non plated και να βάλεις μετά, σχεδόν παντα το συγκρίνεις με το SB και απογοητεύεσαι!
Nikos Pilikas
@hypnox Εντάξει, εσένα Στέλιο τα γρήγορά σου εμπίπτουν στην εξαίρεση που αναφέρω στο άρθρο: “Εκτός αν μιλάμε για πραγματικά γρήγορους ρυθμούς”. Δεν αποτελείς αντιπροσωπευτικό δείγμα! 😛
Blackdog
Ευχαριστούμε για την παρουσίαση!
Σε σχέση με mach6 ή το rebelv4 τι έχεις να πεις; Είναι λίγο πιο γρήγορα από το SB2;
giorgosgr
Συγχαρητήρια για την παρουσίαση συμφωνώ με ότι έγραψες , είναι η πρώτη φορά από τότε που ασχολούμαι με το τρέξιμο που αγοράζω Asics και δεύτερη φορά που με εντυπωσιάσει παπούτσι μετά το next1 , το φαραώ μόνο σε long run και περιμένω πως και πως να έρθει το σκ να βγω να το βάλω και να τρέξω . Για μένα είναι πολύ σταθερό και μαλακό ανεβαίνεις πεζοδρόμια και δεν καταλαβαίνεις τίποτα από την προστασία που έχει . Έχει μεγάλο εύρος ρυθμού από tempo μέχρι αποκαταστατικα τρεξίματα σίγουρα όμως θεωρώ μακραν το καλύτερο παπούτσι που έχω βάλει στα πόδια μου για long run, αν ποτέ κατέβαινα σε μαραθώνιο θα έβαζα με σιγουριά αυτά. Το μοναδικό μειονεκτημα η τιμή του αλλά εδω ταιριάζει η φράση ότι πληρώνεις παίρνεις . Για μένα είναι ο πολύ καλύτερος αντικαταστατής του speed 3 και έτσι όπως το βλέπω θα το αγοράσω αρκετές φορές ακόμα. Τόσο καλά μοντέλα είναι και τα αγωνιστικά μοντέλα της Asics ;
Stelios
@Echetlos
Νίκο μια χαρά παει το παπούτσι απλά εντάξει τα αλλά σε πολυ γρήγορους ρυθμους βολεύουν λίγο καλυτερα.
Χαρακτηριστικό είναι πως σε δυσκολη μεγάλη προπονηση με 16 χλμ κατώφλι είχα τα alpha fly 1. Ακολουθησαν 5 χλμ ρυθμό αγώνα στα οποία έβαλα τα SB 1 (όπως και στην προθερμανση πιο πριν) και η διαφορά ήταν απλά στο ότι με τα alpha μπορουσα να αλλάξω ρυθμό αμέσως ενώ με τα SB ήθελε λίγη παραπανω προσπάθεια.
Κατά τα αλλά από θέμα ανεσης κτλ ήταν σχεδόν το ίδιο.
Καθηγητής
Καλησπέρα, ενδιαφέρον άρθρο, καλό θα ήταν να υπήρχε άμεσο συγκριτικό με το αντίστοιχο super shoe της Hoka, μάλλον προς τα εκεί θα πήγαινα… Το 1 το βλέπω σε μεγαλύτερης ηλικίας και εμπειρότερους δρομείς του σταθερού 5΄-5΄30΄΄ το χλμ σε μαραθωνίους, να το φορούν αρκετούς μήνες, κοντά στα 1000 χλμ (έλα Θεέ μου!) και να δηλώνουν ενθουσιασμένοι για διαλειμματικές, ημιμαραθωνίους, δεκάρια και ταχυτητες, ζέσταμα, αποθεραπεία κτλ.
Η αλήθεια είναι πως προσωπικά, δηλώνω ενθουσιασμένος με την Asics, που με τη βοήθεια των άρθρων του Νίκου Πήλικσ εδώ και 3 χρόνια τα έχω εμπιστευθεί κάνοντάς με λιγότερο κακό, ερασιτέχνη, αθλούμενο δρομέα.
“Λιγότερο κακό”, επειδή ακόμα και με 10άρι πλέον στα 44΄ή ημί στο 1΄45΄ θεωρώ όλους τους γρηγορότερους καλύτερους κι εμένα απλά χειρότερο, “ερασιτέχνη” επειδή δεν ασχολούμαι με το τρέξιμο επαγγελματικά και “αθλούμενο” και όχι αθλητή, επειδή δεν είμαι νέος, …..
Τώρα έπειτα από περίπου 5 διαφορετικά ζευγάρια της Asics τα τελευταία 3 χρόνια, μπορώ να πώ με σιγουριά πως πλέον στον ρυθμό απαιτητικών προπονήσεων-ενασχολήσεων που με κυνηγούν, ΔΕΝ μπορώ να σκεφτώ ένα παπούτσι, και μάλιστα Asics, να τα κάνει όλα. Έτσι κράτησα κάποια Novablast των 400+χλμ – 600 για το ζέσταμα και την αποθεραπεία μου, που και πάλι τα νοιώθω “ξύλα” και επιθυμώ, το όνειρό μου είναι, η επένδυση σε 2 ξεχωριστά μοντέλα ακόμα, ένα για long , tempo , και αγώνες και ένα για ταχύτητες, διαλειμματικές κτλ. Επειδή κάπου το ανέφερε ο Νίκος στην ανάλυσή του παραπάνω, προμηθεύτηκα για 2μηνη προπόνηση τα Asics Magic Speed 4 στα 160Ε , άφησα νοοτροπίες παλαιότερου τύπου (και πορτοφολιού) πως με ένα θα τα κάνω όλα, και μια και πλέον τα μηνιαία χλμ ξεπερνούν κατά πολύ τα 200, τα long και οι ταχύτητες μαζί με τα tempo είναι πολύ συχνά, δηλώνω ενθουσιασμένος με το συγκεκριμένο παπούτσι που επέλεξα.
Θέλω να πώ, πως δεν μπορώ να φανταστώ κάτι βαρύτερο αυτή τη στιγμή να πατώ πάνω του, κάτι ψηλότερο και κάτι που να μου προσφέρει λιγότερο μήνυμα από το “πάς αργά μπορώ κι άλλο να σου δώσω, δεν μπορείς?τί μαραθώνιο θα τρέξεις?” που προσφέρει ένα light carbon plate παπούτσι.
Ναι θα το ήθελα το SuperBlast II, θα επιδιώξω όμως πρώτα να το δοκιμάσω και αν τα καταφέρω να…κάνω κάνα δυο μετρα μεσα στο κατάστημα αγοράς. Το λέω αυτό, επειδή, μετά το σοκ που έπαθα με το NV 4 και τον μη ξεκάθαρο χαρακτήρα και απόδοσή του σε σχέση με το 3άρι του, μετά το σοκ που ακολούθησε δοκιμάζοντας τα τελευταία Kayano και Nimbus και τη σύγχηση που ακολούθησε για τον σκοπό ύπαρξής τους (πολύ σφιχτά, πολύ σκληρά, πολύ ψηλά) ΔΕΝ εμπιστεύομαι παπούτσι all in 1 προπονητικό, με το οποίο να κάνω τα πάντα και να νομίζω και αισθάνομαι πως αποδίδει Και σε ζέσταμα, ΚΑΙ σε long, ΚΑΙ σε αγώνες , ΚΑΙ ΚΑΙ. Και επίσης όταν προετοιμάζομαι για αγώνα ή επιθυμώ διαρκώς να κατεβάζω και να κρατώ χαμηλά χρόνους με έντονο ρθυμό, ΔΕΝ μπορώ να πατώ σε ψηλή σόλα! Δεν στρίβω αδερφέέέ, με τραβά το παπούτσι στην εξωτερική! Μα καλά, μιά φορά στη ζωή μου φόρεσα ημιαγωνιστικό παπούτσι και έπαθα τέτοια πλάκα? Τώρα μιλάμε ΠΑΝΤΑ για ταρταν γηπέδου και πολύ σπανιότερα για εξωτερικό χώρο, για gravel ούτε λόγος, εξωτερικό τρέξιμο,…..καμιά επιφάνεια αλά αττική οδό! Πιστεύω πως το SB II είναι ιδανικό για τσιμέντο και δρόμο έξω, εφόσον τρέχω αποκλειστικά σε γήπεδο και σε πολύ καλής ποιότητας άσφαλτο όταν το ζητεί η προπόνηση, πρέπει το παπούτσι μου να είναι ελαφρύτερο, μικρότερο, γρηγορότερο, σκληρότερο, ΟΧΙ σφιχτότερο!
Nikos Pilikas
@blackdog Θεωρητικά, ναι. Λόγω βάρους και αίσθησης όγκου. Υστερούν όμως σε ποιότητα αφρού και άνεση.
@giorgos-grig Τα Metaspeed είναι όντως πολύ καλά, Γιώργο. Δεν θα έλεγα όμως ότι ξεχωρίζουν όσο το SB. Είναι και πιο ιδιαίτερη κατηγορία τα racers.
@hypnox Εντάξει, η σύγκριση με τον king λέει πολλά.
naftony
Ευχαριστούμε και πάλι Νίκο. Μετά το review για το Neo Vista περίμενα και αυτό γιατί είναι ισχυροί υποψήφιοι για αγορά. Είπες πως παρόλο που πρόκειται για εξαιρετικές επιλογές για το μέσο ερασιτέχνη, είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Μήπως θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;
Nikos Pilikas
@tonykyr Το Vista είναι ακριβώς το ανάποδο από το SB2. Super soft, super bouncy και super fun. Αν σου αρέσουν όλα αυτά, θα σε ενθουσιάσει. Αν δεν σου αρέσουν, σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει αρχικά αλλά ίσως το βρεις μετά λίγο υπερβολικό και “φιγουρατζιδικο”. Και πιθανώς να μην ταιριάζει σε όλους η μεγάλη ελαστικότητα ή να μην θέλουν μία τόσο squishy σόλα.
Το SB είναι πολύ πιο σοβαρό, “all business” που λέμε. Εδώ ο εντυπωσιασμός προκύπτει από την διαρκή αίσθηση του πόσο καλά, αβίαστα, αποδοτικά (όπως θες πες το) βγαίνει/βγήκε η προπόνησή σου. Κι ας μην καταλαβαίνεις ακριβώς το γιατί. Το Mizuno σε προκαλεί διαρκώς να το προσέξεις (με την καλή έννοια), αυτό εδώ σου λέει, “μην ασχολείσαι μαζί μου, τα έχω φροντίσει όλα”. Φαντάζομαι ότι σε έναν μαραθώνιο το δεύτερο είναι σημαντικότερο.
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο, Αντώνη. Τρεις εβδομάδες τώρα έχω ευχαριστηθεί τρέξιμο και με τα δυο τους. Οπότε…
naftony
Ευχαριστώ Νίκο, ήσουν σαφής. Win win κατάσταση, αλλά τα super bouncy και super squishy δεν τα πολυσυμπαθώ. Μάλλον με το SB με βλέπω , άλλωστε μου αρέσει πολύ και το novablast 4 (παραδόξως περισσότερο από το 3).
Daniel
Καλημέρα Νίκο . Ευχαριστούμε αλλη μια φορά για το κατατοπιστικό αρθρο σου . Πήρα πριν λίγες μέρες πήρα τα nimbus 26 και βάζοντας τα στην αρχη ένιωθα οτι θα είναι παπουτσάρα έτρεξα με αυτά για 10 χλμ και πόνεσαν τα πόδια μου σε όλα τα σημεία και μάλλον το συμπέρασμα που βγάζω είναι οτι δεν είναι για μένα η τόσο μαλακή σόλα . Η ερώτηση είναι τα nimbus με sb2 έχουν την ίδια μαλακή σόλα η είναι ποιο κοντά στην σόλα του saucony speed 3 που τα έχω και μου ταιριάζουν .
Nikos Pilikas
@volteros Προσωπικά δεν βρίσκω το Nimbus αντικειμενικά πολύ μαλακό. Πολύ προστατευτικό, ναι, αλλά σε καμμία περίπτωση squishy, με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον. Αν όμως εσένα σου φαίνεται έτσι, έτσι είναι.
Το SB2 είναι ακόμη πιο προστατευτικό και σταθερό αλλά το κυριότερο είναι πως ο Turbo+ έχει άλλη ποιότητα. Δεν είναι πιο μαλακός από του Nimbus στιγμιαία, συνολικά όμως είναι μακράν πιο ξεκούραστος. Η επιστροφή που έχει δεν σε αφήνει να μείνεις μέσα στον αφρό, αυτό που πιθανώς δεν σου άρεσε ή δεν σου ταίριαξε στο Nimbus. Για εμένα αξίζει να το δοκιμάσεις ασυζητητί.
Μαρία
Μεταξυ αυτού του μοντέλου και του speed 4 ποιο θα πρότεινες ως αγωνιστικό για ρυθμούς στο 5:30- 5:40 σε μαραθώνιο;
Nikos Pilikas
@maria32 Το SB2 από κάθε άποψη.
Daniel
Σε ευχαριστώ Νίκο για την απάντηση σου .Αν θυμάσε επειδή είναι και παλιο μοντέλο η αίσθηση της σόλας είναι κοντά με το saucony speed 3 η είναι ποιο μαλακό το SB2
Nikos Pilikas
@volteros Πιο μαλακό το Speed αλλά το SB είναι σχεδόν 1cm ψηλότερο.
cosmos
@echetlos Νίκος πρώτα φορά στο forum, ψάχνομαι για να αντικαταστήσω το 4ο ζευγάρι 1080v12 που ξεπέρασε (όπως και τα προηγούμενα) τα 1200 χλμ πλέον. Βασικό κριτήριο ότι δεν έχω τραυματιστεί με αυτά στα 2 χρόνια που τρέχω μαζί τους (για την ακρίβεια έτρεξα τόσες φορές AMA στη διετία μαζί τους, όσο δεν έτρεξα τη δεκατία που προηγήθηκε). Ψαχνόμουν κατά 1080v13 πλέον (δε βρίσκω τα v12) αλλά αφενός βλέπω ότι είναι άλλο φρούτο, αφετέρου δεν ξέρω αν (α) τα SB2 θα μου προστατεύουν τον Αχίλλειο όπως τα v12 και (β) αν θα αντέξουν όπως τα v12. Έχεις κάποια άποψη;
Πληροφοριακά είμαι βαρύς (85kg/1.75) και αργός (6:15 μαραθώνιο σε ισιάδι) δρομέας.
Nikos Pilikas
@cosmos Καλωσήρθες, συντρέχτη.
Όντως το ν13 είναι πολύ διαφορετικό από το ν12. Πιο μαλακό, πιο ελαστικό, πιο ελαφρύ. Πολύ καλύτερο κατ’ εμέ.
Το ν14 που μόλις κυκλοφόρησε, είναι λίγο πιο ισορροπημένο και σταθερό.
Το SB2 είναι πολύ “ποιοτικότερο” παπούτσι σαν ιδιότητες και απόδοση. Σαν drop είναι ίδιο με του 1080ν12 (8mm), τόσο στατικά όσο και δυναμικά, αφού η φτέρνα του είναι αρκετά στιβαρή. Οπότε θεωρω πως δεν θα έχεις παραπάνω φορτίο στον αχίλλειο.
Σε θέμα ανθεκτικότητας, ο FF Turbo+ (Peba) σαφώς υπερτερεί του Fresh Foam (EVA). Και σε μακροζωία αλλά και στην διατήρηση των ιδιοτήτων του μέσα στο ίδιο τρέξιμο. Προχώρα άφοβα (αν το βρεις…).
cosmos
@echetlos ευχαριστώ! Ούτε που είχα ιδέα ότι έσκασε μύτη το v14…
Ρώτησα για την ποιότητα γιατί από όσα διαβάζω τα Nimbus που ήταν τέρατα ποιότητας πριν 10ετίας, τώρα μπάζουν αρκετά σε αντοχές. Αν είναι να δώσω 200άρι, να μπορώ να βασιστώ για 1000χλμ στο καντράν 😉 Ελπίζω τα SB2 να είναι ανθεκτικά, θα τα ψάξω αλλά μου φαίνεται εν όψει και του ΑΜΑ δε θα βρω ούτε κορδόνι 😀
Και πάλι ευχαριστώ για τα φώτα σου!
Nikos Pilikas
@cosmos Για την ανθεκτικότητα του SB ας μιλήσουν και κάποια παιδιά που τρέχουν καιρό με το ν1.
Πάντως τα 1000 χλμ είναι πολύ αισιόδοξος στόχος για οποιοδήποτε παπούτσι, ιδίως αν δεν το εναλλάσσεις κιόλας.
paris.k
Sb1 έχω 200 χιλιόμετρα ως τώρα κανενα πρόβλημα κανενα σημάδι φθοράς , και τον αφρό τον νιωθω μια χαρά , βέβαια αυτό που λέει ο Νίκος είναι σωστό , δεν τα φοράω συνεχεια τα εναλλάσσω .,
Stelios
Εχω 890 χλμ περιπου στο SB1. Προφανώς και έχει κάτσει ο αφρός και δεν είναι όπως ήταν παλαιοτερα . Μέχρι τα 400 χλμ το παπούτσι αν προσπαθουσα να το “σπάσω” Στη μέση δε διπλωνε, λες και είχε plate μέσα. Τώρα πλεον διπλωνει ευκολα, βέβαια η επαναφορά του είναι άμεση.
Εγώ πλεον δε το φοραω αλλά ειμαι και ιδιότροπος, θέλω να παίρνω ότι έχει να μου δωσει το παπούτσι.
Από την άλλη δε θα φορουσα ΚΑΝΕΝΑ παπουτσι μετά τα 400 χλμ οπότε το ότι έφτασε τοσα το συγκεκριμένο λέει πολλα.
Σημείωση, είμαι 68 κιλά, εχω κυκλο με παπούτσια ανάλογα την προπονηση και παταω πολυ μπροστά.
Το φορουσα σε long κυρίως.
Gregory
Καλησπέρα σε όλους! Λόγω μετακόμισης νέου σπίτι έχω απέναντι στίβο. Όποτε έκοψα κι το τρέξιμο στην άσφαλτο. Και βρίσκομαι σε αναζητηση ενός νέου παπουτσιού διότι τα speed 4 παρέδωσαν πνεύμα. Όποτε ρωτάω θα ήταν καλή ιδέα η αγορά του SB2 ή του prime X2??? Ρωτάω διότι δεν έχω την παραμικρή εμπειρία για το πως συμπεριφέρονται σε στίβο και για την φθορά που θα τους προκαλέσει. Το τρέξιμο μου είναι καθημερινό στα 10km με κοντά στα 5λ/km. Σας ευχαριστώ!!!
dsi81
Σε ζηλεύω..μακάρι να ειχα απέναντι στίβο.
Η φθορά σε στίβο ειναι σημαντικά λιγότερη γιατι ειναι πιο μαλακή επιφάνεια.
Belial
Το review που όλοι περιμέναμε, επειδή αυτή την εποχή παλεύω με ένα invicible 1 και ένα vomero 17 στο 47ρι νούμερο και επειδή δεν υπάρχει πουθενά όχι μόνο για αγορά πόσο μάλλον για δοκιμή μεγέθους, όταν αναφέρεις ότι το νούμερό του είναι κανονικό εννοείς ότι ότι έχουμε στα nike πάμε και σε αυτό; Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει.
Gregory
@dsi81ειναι ευτυχία και κατάρα διότι δεν μπορείς να κρυφτείς χαχαχαχα ιδίως τώρα που έχει και δροσερό αεράκι τα βράδια που πάω.
Nikos Pilikas
@gregory Τρομερά ξεκούραστα παπούτσια και τα δύο. Πιο bouncy και μαλακό το Prime X αλλά και πολύ πιο βαρύ. Εγώ θα επέλεγα το SB. Το Adidas ίσως παραείναι για την μαλακή επιφάνεια του στίβου. Σε θέμα αντοχής δεν έχεις πρόβλημα με κανένα από τα δύο, με το PX να είναι αθάνατο.
@belial Ναι, παίρνεις ό,τι και σε Nike.
Gregory
@echetlos συμφωνώ διότι η λογική αυτό λέει SB2 αλλά τα παιχνίδια του μυαλού με φοβίζουν σε παπούτσι χωρίς πλάκα. Βέβαια έχω πρόσφατα και το παράδειγμα από το puma deviate nitro elite. Που παρολου που έχει πλάκα εγώ δεν την ένιωσα ποτέ. Και για αυτό το άφησα.
Nikos Pilikas
@gregory Ώπα, με μπέρδεψες…
Αντί να φοβάσαι να τρέχεις διαρκώς με carbon plate, εσύ έχεις την ανάποδη ανησυχία; Και σε ρυθμούς προπονητικούς, μάλιστα;
Gregory
@echetlosναι το ξέρω ότι είμαι λάθος διότι το συζητάω και με άλλους αυτό, το έχω σαν φόβο ότι το παπούτσι χωρίς πλάκα θα μου διαρκέσει λιγότερο. Κάτι που εννοείτε δεν ισχύει.
Gregory
Καλησπέρα, αφού κατέληξα τελικά στο Superblast 2, έχω γυρίσει ότι μαγαζί ξέρω στην Αθήνα και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ αν ξέρετε κάνα κρυφό μαγαζί που το έχει ενημερώστε με.
Nikos Pilikas
@gregory Για πάρε ένα τηλέφωνο στο Attica.
Gregory
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!!!! Ευχαριστώ @echetlos πήρα τηλ και μου κράτησαν το τελευταίο που είχαν στο νούμερου μου. Και αν κατάλαβα καλά πρέπει να είναι ίδιο χρώμα με του review.
Belial
@nicolas εδω το έχει διαθέσιμο αλλά λέει από 4/11-7/11 https://top4running.gr/p/asics-superblast-2-1013a142-100?size=43-5-eu-8-5-uk-9-5-us-27-5-cm&utm_source=googlemerch&utm_medium=cpc&utm_campaign=googlemerch&gad_source=1&gbraid=0AAAAAolIOY_yqdBLpoipSYlbcvIIuv_vH&gclid=CjwKCAjwyfe4BhAWEiwAkIL8sBlUMOcdCW5rCiQqMlMFbRsymcBY5u9Vavn3o2hi4CbzubxGIRHXmBoCVPoQAvD_BwE
theolvs16
Απίθανο αυτό που συμβαίνει με το Superblast να μην μπορείς να το βρεις πουθενά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο έντονο αυτό το θέμα. Είχα ακούσει ότι ίσως βγουν κάποια καινούρια χρώματα προς το τέλος του έτους αλλά δεν το βλέπω. Πάντως στο Αμερικάνικο site έχει βγει και σε μαύρο (εξαντλήθηκε) και σε ροζ . Ο Ιταλός (misterrunning) πάντως δεν το ξαναφέρνει από ότι μου είπαν στο chat.
Nikos Pilikas
Τέλη Δεκεμβρίου/αρχές Ιανουαρίου έρχονται οι επόμενες παραλαβές.
theolvs16
Ευχαριστώ Νίκο! ΘΑ ΣΤΟΚΑΡΩ!
Mike
Καλησπέρα σε όλους. Ερώτηση για το μέγεθος από αυτούς που το έχουν δοκιμάσει. Το νούμερο μου είναι το 45 ή 45 1/3 (adidas), αν και συνήθως επιλέγω με βάση τα εκατοστά του ποδιού που είναι στα 29cm. Στο misterrunning τα 29cm τα αντιστοιχούν με το 45ρι, όπως συνήθως στην πλειοψηφία των παπουτσιών, στο site της Asics όμως τα 29cm τα αντιστοιχεί στο 46. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει;
Nikos Pilikas
@metalmike Κανονικά το νούμερό σου παίρνεις, δηλαδή 45. Κι ας είναι 28.5cm.
demetris
@metalmike
Έχω πάρει 2 ζευγάρια Νovablast το 2 & 3(από MisterRunning παρεμπιπτόντως) και ενώ σε Αdidas συνήθως φοράω 45 1/3 και σε Nike και τις περισσότερες άλλες εταιρείες EUR45(29cm) στα Asics παίρνω το EUR45 που όμως αντιστοιχεί σε 28.5cm και μου ταιριάζει γάντι, εξαιρετική εφαρμογή! Αν η Asics είναι συνεπής ως προς το sizing σε όλη τη γκάμα της και τα Novablast έχουν την ίδια εφαρμογή με τα Superblast ίσως να έχεις μια απάντηση.
Mike
Είστε υπέροχοι και οι 2, σας ευχαριστώ πολύ. Τώρα μένει να βρεθούν, αναμένουμε τις επόμενες παραλαβές.
Mike
Stockαρε το Intersport αλλα εχουν ηδη φυγει καποια νουμερα, δε βρηκα το 45ρι, πηρα το 46ρι που εγραφε 29 cm και αν δε μου κάνει το επιστρεφω, θα ξερω τουλαχιστον τι μεγεθος μου κανει.
Mike
Υπαρχει σε 45 εδω –> https://top4running.gr/p/asics-superblast-2-1013a142-100
Όπου βρίσκω θα στέλνω, αν δεν υπάρχει πρόβλημα από το site, ώστε να το πάρουν όσοι το θέλουν. Όποιος άλλος δει restocking κάπου ας το ποστάρει εδω.
Mike
Ας κάνω κι ενα update έτσι για την κουβέντα. Εν τέλει μου ακύρωσαν την παραγγελία από το Intersport για το 46ρι λόγω μη αποθέματος. Πιστεύω ότι έφυγε εσωτερικά γιατί η ακύρωση έγινε μετά από 2-3 μέρες αλλά οκ. Έτυχε όμως, ύστερα από μεγάλη “ανασκαφή” στο internet, και βρήκα ένα κατάστημα στο εξωτερικό ευρωπαικό όπου είχε το χρώμα Paris σε 45 και 46 νούμερο αλλά δεν είχε στις χώρες αποστολής την Ελλάδα. Είπα να τους στείλω email μπας και μπορούν να στείλουν και το δέχτηκαν. Οπότε μετά απο επικοινωνία μαζί τους (4-5 email και 2 τηλεφωνήματα) για τα διαδικαστικά αλλά και για να σιγουρευτώ για το μέγεθος, επέλεξα το 46ρι (29cm). Τα παπούτσια τα παρέλαβα σήμερα (ότι και να πούμε για αυτά είναι λίγο, τα έχετε ήδη πει, πάτημα τόσο-όσο) και ευτυχώς το μέγεθος είναι ακριβώς όπως το ήθελα και η επιλογή μου να πάω με τα εκατοστά και όχι το νούμερο βγήκε πετυχημένη. Γενικότερα θέλω τα παπούτσια μου να έχουν λίγο χώρο μπροστά και να είναι άνετα τα δαχτυλα χωρίς βέβαια να κουνιέται η πατούσα μέσα. Δεν έχω χειρότερη αίσθηση από το να νιώθω ότι βρίσκουν τα δάχτυλα μπροστά στο παπούτσι. Παρακάτω ανέβασα και μια φωτογραφία για το μέγεθος όπου δείχνω και τον άτυπο κανόνα της απόστασης με τον αντίχειρα. Οπότε προσωπικά, σε όσους θέλουν λιιιιιιγο παραπάνω άνεση (εξάλλου έχουν πολύ καλό lockdown), και φοράνε νούμερο 45 και 45 1/3 σε Nike και Adidas αντίστοιχα, δηλαδή 29cm, θα πρότεινα να πάνε στο αντίστοιχο 29ρι της Asics που είναι το 46. Διαφορετικά μπορούν να πάνε στο 45ρι, αν και θα ήταν hit or miss για εμένα χωρίς δυνατότητα δοκιμής.
https://imgur.com/a/Y2acup2
dpap147
Τελικά όλα είναι θέμα προτίμησης. Και εξηγούμαι: Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα – δίλημμα με τα adizero sl2. Είχα πάρει το Νο46 γιατί στο μεγεθολόγιο της adidas αντιστοιχούσε σε 28,4cm που είναι το πόδι μου. Ωστόσο, μετά από την σχετική ανταλλαγή απόψεων στο αντίστοιχο νήμα και επειδή μου ήταν άνετο μπροστά (τόσο όσο δείχνεις στη φωτό) πήγα στο runnerstore που είχε 45 1/3 για να το δοκιμάσω. Το 45 1/3 λοιπόν μου είναι ακριβώς, γάντι δηλαδή. Δεν ακουμπάει το δάκτυλο μπροστά αλλά δεν έχει και χώρο, ίσως 3-4 χιλιοστά, το πολύ μισό πόντο. Επειδή μου αρέσει αυτή η αίσθηση και δεν θέλω να σφίγγω τα κορδόνια για να μου κάθεται σωστά το παπούτσι προτίμησα το 45 1/3. Το δάχτυλο που έχεις στη φωτό μου φαίνεται πολύ, αλλά βέβαια αυτό όπως πρωτοείπα είναι θέμα προτιμήσεων!!!
Καλές προπονήσεις και καλά χλμ!!
Mike
Ναι όντως φαίνεται λίγο παραπάνω από το κανονικό όμως αυτό είναι επίτηδες έτσι γιατί 1ον έβγαλα τη φωτογραφία καθιστός, όρθιος είναι ένα τσακ πιο μπροστά και 2ον όσο τρέχουμε διογκώνεται λίγο η πατούσα οπότε θέλω να έχω περιθώριο και για αυτόν το λόγο. Αν παω οριακά θα έχω σίγουρα θέμα. Στην περίπτωση των Superblast 2 εξάντλησα νομίζω την τύχη μου που πέτυχα το μέγεθος όπως το θέλω, με βάση και τη σχεδόν ανύπαρκτη διαθεσιμότητα του μοντέλου. Πέρα από τις προτιμήσεις, την αίσθηση και την ανατομία στην πατούσα που έχει ο καθένας, που έχεις απόλυτο δίκιο, έχει να κάνει και με το παπούτσι. Πχ ενώ συνήθως το 45 1/3 στην Adidas αντιστοιχεί σε 29cm, συγκεκριμένα στο Adizero SL2 που ανέφερες αντιστοιχεί σε 28cm. Σίγουρα σε ένα παπούτσι με πιο φαρδυ toe box μπορείς να πας πιο εύκολα σε μικρότερο νούμερο. Πιστεύω είναι σημαντικό τα δάχτυλα να έχουν ευρός και να μην πιέζονται ώστε να πατάς πιο σωστά και να έχεις καλύτερη ισορροπία. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως αν νιώθεις το lockdown σωστό και δεν έχεις μετατοπίσεις μέσα στο παπούτσι είσαι οκ. Σ’ευχαριστώ πολύ, επίσης!
vpier
Καλησπέρα σε όλους. @echetlos το παπούτσι ενδείκνυται για mid to forefoot strikers; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Nikos Pilikas
@vpierrakos Για όλους ενδείκνυται.
vpier
@echetlos σε ευχαριστώ πολύ! Κατέληξα θα πάρω αυτά σε magenta σε κανένα χρόνο που θα τα βρω διαθέσιμα
Belial
https://www.hallofbrands.gr/asics-superblast-2-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BE%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-1013a142-501?utm_id=145526&cto_pld=V2ovt3a6AABwrQdBxeEraQ#tblciGiCkCG7hqTF1WVxGgksVdZsUTKk3ZH96j8QcOPhbphyMmCDwjE4ozI7ywM_7ksiqATCf214
https://outrun.gr/product/asics-superblast-2-greyish-purple-coral-reef/
Καλή χρονιά να έχουμε σε πορτοκαλί χρώμα…
GIANNHS IWANNOU
Καλησπέρα και χρόνια πολλά
Ανάμεσα σε superblast 2 και το novablast 5;
Nikos Pilikas
@giannhs_iwannou Το ΝΒ5 είναι ένα καθημερινό προπονητικό. Πιο μαλακό αλλά λιγότερο απορροφητικό από το SB2. Αν και πολύ καλός ο αφρός του, δεν δυγκρίνεται με τον FF Turbo. Κάποιοι το βρίσκουν λίγο σκληρό το SB στους αργούς ρυθμούς, θέλει ρυθμό για να δουλέψει. Εξαρτάται τι ψάχνεις.
GIANNHS IWANNOU
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο για την άμεση απάντησή σου, οπότε ίσως καλύτερα να πάω στο nb5 εφόσον ψάχνω κυρίως προπονητικό, και πείρα για διαλλειματικες το endorphin speed 4 και ψάχνω κυρίως παπούτσι για όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσω το nimbus 26
Nikos Pilikas
@giannhs_iwannou Τότε για αυτό που θες, μάλλον ΝΒ5. Ιδίως αν είσαι μαθημένος στο plushness του Nimbus.