Αρχική / Αξιολογήσεις / Skechers Performance GORun Ultra Road 2

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Skechers Performance GORun Ultra Road 2

Skechers Performance GORun Ultra Road 2

Κατηγορία: Trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 235γρ. – 4mm drop (30/26mm)

Έξι χρόνια μετά την είσοδό της στον χώρο του δρομικού παπουτσιού, η Skechers Performance δείχνει συνεχώς να ανανεώνεται και να εξελίσσεται. Παρόλο που τα διαθέσιμα μοντέλα της δεν είναι πολλά, καλύπτουν όλες τις ενδιάμεσες κατηγορίες, ενώ κάθε επόμενη έκδοση έχει πολλά νέα πράγματα να παρουσιάσει.
Να σημειώσουμε πως η Skechers είναι μία πολύ μεγάλη εταιρεία και κατέχει υψηλή θέση στις πωλήσεις στις ΗΠΑ (2η το 2015 στην αθλητική υπόδηση), με τα προιόντα της να επικεντρώνονται κυρίως στο fitness και casual κομμάτι.
Αυτή η δυναμική δίνει σίγουρα στην εταιρεία την δυνατότητα για έρευνα και ανάπτυξη (και το αντίστοιχο marketing, φυσικά) στον τομέα του running, τα βήματά της όμως είναι πάντα προσεχτικά και μελετημένα (την παρακολουθώ εξ αρχής). Επίσης, η πορεία της δείχνει πως αφουγκράζεται τις προτιμήσεις του δρομέα αλλά και τις γενικότερες τάσεις του χώρου. Ενώ ξεκίνησε με μία σαφώς minimal προσέγγιση στον σχεδιασμό των παπουτσιών της, στην πορεία αναπροσαρμόστηκε και διεύρυνε την φιλοσοφία της.

Πέρυσι κυκλοφόρησε το Ultra Road, ένα max cushioning παπούτσι, το οποίο συγκέντρωσε πολύ καλές κριτικές, συγκρινόμενο ακόμη και με παραδοσιακά μοντέλα της κατηγορίας. Στην δεύτερη έκδοσή του έχουν γίνει αρκετές αλλαγές, με κάποιες μάλιστα απ’ αυτές να είναι εντυπωσιακές.

Επάνω μέρος

Όλο το επάνω μέρος αποτελείται από “πλεχτό” ύφασμα (GOknit), αρκετά πυκνής ύφανσης και σχετικά χοντρό. Ο εσωτερικός προφυλακτήρας δαχτύλων είναι ψηλός και σκληρός, ενώ το μοναδικό δομικό στοιχείο του upper είναι το μεγάλο logo στο κέντρο. Η γλώσσα έχει απλά επαρκές αφρώδες, σε αντίθεση με την περιοχή γύρω από τον αστράγαλο όπου υπάρχει άφθονο padding, όπως και ένα μικρό και εύκαμπτο κολάρο.
Η δε “θηλειά” στο πίσω μέρος (Quick-Fit), σίγουρα δεν είναι κάτι απαραίτητο, παρ’ όλα αυτά όντως διευκολύνει για να φορέσεις το παπούτσι.

Η δομή του GOknit και ο προφυλακτήρας δίνουν μεγάλο όγκο και άνεση στο toe box.

Το GOknit είναι διαφορετικό από τα πλεχτά υφάσματα άλλων εταιρειών. Έχει λιγότερη ελαστικότητα, πιο στιβαρή αίσθηση, ενώ και η εφαρμογή του δεν είναι “κολλητή” στο πόδι, σαν κάλτσα. Δεν ακολουθεί την κίνηση όπως άλλα υλικά αλλά διατηρεί το σχήμα του καλουπιού, αφήνοντας το πέλμα να κινηθεί μέσα σε αυτό.
Η φτέρνα του είναι πολύ σταθερή, ενώ στην περιοχή της καμάρας είναι σχετικά ευρύχωρο και εξαρτάται από εσένα πόσο θα σφίξεις τα κορδόνια. Ο χώρος στα δάχτυλα είναι άφθονος, τόσο σε πλάτος όσο και ύψος. Όπως προείπαμε, ο σκληρός προφυλακτήρας και το σχετικά άκαμπτο πλεχτό κρατούν σταθερό το αρχικό σχήμα του στρογγυλεμένου toe box, αφήνοντας πλήρη ελευθερία κινήσεων στο πόδι.

Η αίσθηση του Ultra R στον δρόμο είναι εντελώς απροβλημάτιστη και ανάλογη ενός παπουτσιού που έχει σχεδιαστεί για πολύωρα τρεξίματα. Προσφέρει μεγάλη άνεση κι ευρυχωρία, σταθερή εφαρμογή από εμπρός μέχρι πίσω, ενώ αν θελήσεις να το σφίξεις λίγο περισσότερο, μπορείς να το κάνεις χωρίς να υπάρξουν σημεία πίεσης ή τριβών.
Κάποιοι με πιο στενό πόδι (όπως εγώ) ίσως βρουν το toe box λίγο χαλαρό αρχικά, τρέχοντας όμως θα διαπιστώσουν αμέσως ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αστάθεια. Αυτοί δε που τρέχουν υπεραποστάσεις, θεωρώ ότι θα εκτιμήσουν την άνεσή του ακόμη περισσότερο.

Τέλος, λόγω της πυκνής ύφανσης και του πάχους του GOKnit, πιθανώς τους καλοκαιρινούς μήνες το επάνω μέρος να μην αναπνέει και τόσο καλά, σε σχέση με μοντέλα που χρησιμοποιούν engineered mesh. Θα το δούμε.
To Ultra R είναι κανονικό σαν μέγεθος, απλά προσέξτε με την αρίθμηση στο ευρωπαικό νούμερο. Ακολουθήστε αυτήν σε US ή τα cm.

Πλούσιο αφρώδες στο κολάρο, λιγότερο στην γλώσσα. Το περιβάλλον του Ultra R είναι άνετο και απροβλημάτιστο.


Σόλα και πάτημα

Κι εδώ αρχίζουν τα ωραία…
Η σόλα είναι φτιαγμένη από ενιαίας πυκνότητας EVA αφρό (5GEN), με πολύ μαλακή ρύθμιση. Ενώ στο πίσω μέρος είναι αρκετά αλλά όχι υπερβολικά ψηλή, τα 26mm στο εμπρόσθιο τμήμα της είναι αυτά που εντυπωσιάζουν. Στην φτέρνα, εξωτερικά δείχνει ψηλότερη απ’ όσο πραγματικά είναι, καθώς το επάνω μέρος της (σκούρο μπλε χρώμα) αποτελεί ένα “πλαίσιο” μέσα στο οποίο κάθεται το πόδι.

Με γκρι χρώμα διακρίνεται το κομμάτι του αφρού που αποτελεί την σόλα. Με μπλε χρώμα είναι το “τοίχωμα”, το οποίο περιβάλλει το πόδι.

Η εξώσολα έχει μία λεπτή επικάλυψη λαστίχου εμπρός και πίσω και εκτεθειμένο αφρό στο μεσαίο τμήμα της. Λίγο πιο μπροστά από την φτέρνα, υπάρχει μία μεγάλη “τρύπα” (προφανώς για εξοικονόμηση βάρους) και τρεις ρηχές αυλακώσεις κάτω από τα μετατάρσια για λόγους ευκαμψίας. Αυτές συνδυάζονται με τρία “κοψίματα” στο εμπρόσθιο επάνω μέρος της σόλας, τα οποία παίζουν μεγάλο ρόλο στο πάτημα, όπως θα δούμε παρακάτω.

Αρκετά μεγάλη επιφάνεια από κάτω, είναι καλυμμένη από λάστιχο. 3 αυλακώσεις μπροστά για ευκαμψία και η τρύπα στο πίσω μέρος.

‘Ενα άλλο χαρακτηριστικό, το οποίο δεν έχω ξαναδεί αλλού, είναι το εξής: το επάνω μισό τμήμα της σόλας δεν είναι μονοκόμματο όπως σε όλα τα παπούτσια αλλά υπάρχουν μεγάλα κενά ενδιάμεσα του αφρού. Χωρίζοντάς λοιπόν την σόλα σε σχεδόν ανεξάρτητα τμήματα, γίνεται ακόμη πιο εύκαμπτη, βοηθάει στην ευκολότερη συμπίεση του υλικού κατά την πρόσκρουση στο έδαφος, άρα και μεγαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών και κάνει συγχρόνως και πιο άμεση την επαναφορά του.

Το επάνω τμήμα της σόλας έχει αρκετά κενά καθ’ όλο το μήκος της, μία σχεδίαση που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πάτημα το Ultra R.

Ο γνωστός “rocker” σχεδιασμός της Skechers Performance (MStrike), με το ιδιαίτερα ανασηκωμένο εμπρόσθιο κι οπίσθιο μέρος της σόλας, συναντάται κι εδώ. Δεν θα μπορούσε να λείπει άλλωστε, καθώς η μετάβαση από την προσγείωση στην απογείωση βασίζεται και σ’ αυτόν. Αυτό συμβαίνει λόγω της ακαμψίας της πολύ ψηλής σόλας, αν και στην περίπτωση του Ultra R τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά από άλλες αντίστοιχες κατασκευές.

Η rocker σχεδίαση της σόλας είναι εμφανής.

Ας δούμε λοιπόν πώς συμπεριφέρεται το Ultra R 2 στον δρόμο.
Τα δύο πρώτα πράγματα που σου κάνουν εντύπωση αρχικά, είναι η μεγάλη απορροφητικότητα και το βάρος του. Ζυγίζει όσο ένα performance μοντέλο, τόσο στα χαρτιά όσο και σαν αίσθηση και ο μεγάλος όγκος του πραγματικά εξαφανίζεται. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η εταιρεία κατάφερε και μείωσε το βάρος κατά 60 ολόκληρα γραμμάρια σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Κατά την προσγείωση, είτε στην φτέρνα είτε πιο μπροστά, το cushioning είναι βαθύ και μαλακό και υπάρχει μία αίσθηση ελαφρού βουλιάγματος, μιας και το επάνω μισό της σόλας συμπιέζεται αρκετά εύκολα. Καθώς όμως “φορτώνεις” και το κάτω, ενιαίο κομμάτι της, το πάτημα αμέσως σταθεροποιείται, γίνεται πιο σφιχτό και πολύ γρήγορα περνάς στην φάση της απογείωσης. Κι εδώ είναι η μεγάλη του διαφορά από τα υπόλοιπα max cushioned μοντέλα: οι αυλακώσεις στην εξώσολα αλλά κυρίως, τα “κοψίματα” στον αφρό, κάτω από τα μετατάρσια, επιτρέπουν στην σόλα να “τσακίσει” και να ακολουθήσει την φυσική κίνηση του ποδιού. Όλα τα παπούτσια με πολύ μεγάλο πάχος μπροστά είναι εντελώς άκαμπτα και βασίζουν το ρολάρισμά τους αποκλειστικά στην rocker σχεδίαση τους. Αυτό, αν και στην πράξη λειτουργεί, μειώνει σε σημαντικό βαθμό την ισχύ που μπορεί να παράξει ο γαστροκνήμιος μέσω της κάμψης της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης. Δεν είναι η εγγενής μηχανική του ποδιού, εν ολίγοις.
Αντιθέτως, το Ultra R εκμεταλλεύεται το ανασηκωμένο forefoot, παράλληλα όμως η ευκαμψία του (εντυπωσιακή για τα 26mm) επιτρέπει και στο πέλμα να καμφθεί και τελικά να έχουμε ένα πιο φυσικό και αποδοτικό toe-off.

Η ευκαμψία του εμπρόσθιου τμήματος είναι πολύ μεγάλη για τέτοιου ύψους σόλα.

Το Ultra R 2 είναι ιδιαίτερα προστατευτικό, έχει μαλακή αίσθηση αλλά συγχρόνως έχει και αρκετό rebound. Τις περισσότερες φορές, τα παπούτσια με πολύ μαλακούς και ψηλούς αφρούς είναι “ενεργοβόρα”, βουλιάζεις μέσα στο υλικό και παλεύεις να σηκωθείς.
Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Νοιώθεις την συμπίεση του επάνω μέρους της σόλας αλλά τα διακεκομμένα τμήματα του αφρού λειτουργούν σαν “τραμπολίνο” και δίνουν ένα ωραίο bounce στο πάτημα. Η συγκεκριμένη σχεδίαση αποδεικνύεται επιτυχημένη στην πράξη. Πέραν του ότι εξοικονομεί βάρος, προσδίδει και χαρακτηριστικά επιστροφής ενέργειας.

Σε αργούς ρυθμούς, το Ultra R είναι πολύ ευχάριστο, ελαφρύ στο πόδι και φυσικά ξεκούραστο. Είτε είσαι heel striker είτε midfoot striker, το cushioning είναι πάρα πολύ και νοιώθεις απόλυτα προστατευμένος, όσο μεγάλη κι αν είναι η απόσταση.
Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει, είναι πως το παπούτσι λειτουργεί εξίσου καλά και σε up tempo ρυθμούς. Ανεβάζεις ταχύτητα και διαπιστώνεις πως, όχι απλά δεν σε καθυστερεί αλλά ρολάρει γρήγορα κι αβίαστα. Σύμμαχος σε όλο αυτό είναι φυσικά και το χαμηλό βάρος, όπως και η σταθερότητα του, λόγω της φαρδιάς πλατφόρμας.
Βέβαια, όπως είναι λογικό, με μια τόσο παχιά σόλα είσαι εντελώς αποκομμένος από το έδαφος, αυτό είναι όμως και το μοναδικό τίμημα για όλα τα υπόλοιπα που κερδίζεις. Άλλωστε, δεν πρόκειται να το φορέσεις και σε διαλειμματικές.

Για να έχετε μία πιο συγκεκριμένη εικόνα του πατήματος, το μοντέλο της Skechers Performance θυμίζει αρκετά το Clifton 1. Είναι όμως πιο “ζωντανό”, πολύ πιο εύκαμπτο και με μακράν καλύτερο επάνω μέρος.

Τέλος, κρατάω μια επιφύλαξη όσον αφορά την ανθεκτικότητα του λαστίχου στην εξώσολα, μιας και είναι αρκετά λεπτό.

Τα βαθειά ανοίγματα στη σόλα κάνουν το forefoot εντυπωσιακά εύκαμπτο για το μέγεθός του.


Συμπέρασμα

Βάσει προδιαγραφών στα χαρτιά, το Ultra R 2 δεν είναι από τα παπούτσια που θα επέλεγα για συχνή χρήση ή ως βασικό μου trainer. Γενικότερα προτιμάω μοντέλα με λιγότερο cushioning, σφιχτότερο πάτημα και πιο κοντά στο έδαφος.
Παρ’ όλα αυτά, στον δρόμο πραγματικά με ενθουσίασε. Υπεραπορροφητικό, μαλακό αλλά responsive, εύκαμπτο και με δυναμικό πάτημα. Άνετο upper, πολύ ελαφρύ και κρύβει καλά τον όγκο του, επίσης. Τσεκάρει σχεδόν όλα τα κουτάκια και πάει την συγκεκριμένη κατηγορία ένα βήμα παραπέρα.
Θεωρώ ότι ο μέσος ερασιτέχνης δρομέας μπορεί να το χρησιμοποιήσει για όλες του τις προπονήσεις, πλην των πολύ γρήγορων βέβαια. Long runs, τρεξίματα αποκατάστασης, ελεύθερα ή ακόμη και tempo. Τα κάνει όλα καλά και ξεκούραστα.
Το Ultra R 2 είναι από τα καλύτερα μοντέλα που έχω δοκιμάσει.

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

50 Σχόλια

  1. Νίκο μεταξύ του ultra 2 και του Clifton 3-4 ποιό θα προτιμούσες σαν προπονητικό και για μαραθώνιο παπούτσι ;

  2. @vasilis_giannaris
    Θα το θέσω ως εξής, Βασίλη: το Ultra είναι το παπούτσι στο οποίο κανονικά θα έπρεπε να μοιάζει ήδη το Clifton, μετά από 4 χρόνια εξέλιξης.
    Νομίζω πως είμαι σαφής. 😉

  3. Πολύ καλά διάβασα και για το GoRun Ride 7. Κανόνισε 😛

  4. @dimitrissss Για σένα δουλεύω, έχω κανονίσει ήδη…
    Πριν 2-3 ώρες παραδόθηκαν σε αυτόν που θα μου τα φέρει (μέσα Απριλίου βέβαια)! 😀

  5. Μου άνοιξε την όρεξη η παραπάνω ανάλυση του Νίκου…..επειδή δεν έχω βάλει ποτέ στο πόδι μου παπούτσι της Skechers να ρωτήσω σχετικά με το μέγεθος τους σε σχέση με HOKA και Brooks.

  6. Μάλιστα… Είναι και σε πολύ καλη τιμή φθηνότερο απο το Clifton…. Μπαίνει στην λίστα αγοράς.

  7. @echetlos Χαχα κολυμπώντας τα φέρνει από το LA? Πάντως είσαι σίγουρος για το βάρος του Ultra Road? Εξωπραγματικά ελαφρύ μου φαίνεται για τόσο cushioning. Και να μη ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα ένα μεγάλο συν για τη Skechers είναι η τιμή.

  8. @vasileios Παίρνεις το κανονικό σου νούμερο, Βασίλη, ίδιο με Hoka και Brooks. ΑΛΛΑ κοιτάς το νούμερο σε US ή cm.
    Π.χ. εγώ φοράω κανονικά σε όλα EU45/US11/29cm, το αντίστοιχο όμως σε Skechers είναι EU44.5/US11/29cm.

    @vasilis_giannaris Γενικά τα Skechers έχουν πολύ χαμηλές τιμές.

    @dimitrissss 😀 😀 Σπουδάζει εκεί κι έρχεται τον Απρίλιο. Πρέπει πράγματι να είναι πολύ καλό το Ride 7.
    Κοίτα, για να είμαι ειλικρινής, με το βάρος δεν κατάφερα να βγάλω άκρη, όσο κι αν το έψαξα. Η εταιρεία το δίνει στα 227γρ. ενώ το RWarehouse στα 243gγρ. Οπότε αναγκαστικά έβγαλα τον μέσο όρο. 😛
    Ασχέτως γραμμαρίων πάντως, είναι όντως πολύ ελαφρύ σαν αίσθηση. Βοηθάει και το ότι «λείπουν» κομμάτια αφρού από την σόλα.

  9. @echetlos Εγώ σα βλαμμένος που είμαι ότι αγοράζω το ζυγίζω. Πάνω κάτω 30 με 40 γραμμάρια βαρύτερο περιμένω να βγει το US13 που παίρνω εγώ από το 9,5 που ζυγίζουν οι εταιρείες, αλλά έχω ένα μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στα παπούτσια μου. Μου φαίνεται παράξενο το βάρος του Ultra Road γιατί αν είναι σωστό θα είναι βαρύτερο από το Ride που υποτίθεται είναι πιο light παπούτσι.

  10. Λογικό αυτό που λες, Δημήτρη, παρ’ όλα αυτά το Ultra έχει τον “παλιό” αφρό (5GEN) ενώ το Ride 7 τον καινούργιο (FlightGen).
    Υποθέτω πως το νέο υλικό είναι βαρύτερο. Συν το ότι τα ύψη των δύο μοντέλων είναι σχεδόν ίδια.
    Όσον αφορά το ζύγισμα του παπουτσιού, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα νομίζω, σίγουρα θα υπάρχουν αποκλίσεις από τις εργοστασιακές τιμές. Εδώ διαφέρει το δεξί από το αριστερό σε βάρος…

  11. Στο http://www.skechers.gr το έχει 100€. Κλέβεις εκκλησία…

  12. @echetlos Εξαιρετική παρουσίαση όπως μας έχεις “κακομάθει” Νίκο. Μπαίνει στην λίστα (στην κορυφή της μάλλον καθώς το ζαχαρώνω εδώ και καιρό). Το μόνο που με κάνει διστακτικό είναι το drop. Το χαμηλότερο που έχω φορέσει είναι 8mm στα Guide 8 παλιότερα και είχα θεματάκια με τον Αχίλλειο.

  13. Καλημέρα, Γιάννη.
    Λίγο δύσκολο να έφταιγαν τα 8mm, είναι πολύ μικρή η διαφορά από τα 10mm που τρέχεις συνήθως.
    Βέβαια, τα 4mm είναι άλλη ιστορία και δυστυχώς μόνο δοκιμάζοντας μπορείς να μάθεις αν σου κάθονται καλά.

  14. Τελικά και οι guru το δίνουν πιο ελαφρύ από το καινούριο GoRun Ride, 244 γρ. έναντι 255. Παράξενο μου φαίνεται.

  15. @dimitrissss To 244 είναι η μέτρηση του Running Warehouse. Αν πάρεις αυτήν της εταιρείας, πάει στα 227!
    To Ride 7 δείχνει να έχει πιο παχύ λάστιχο από κάτω, ίσως από εκεί αυξάνει το βάρος του.
    Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχει.

  16. Επειδή καλό είναι να κλέβουμε εκκλησίες θα διαβάσω πιο προσεκτικά το άρθρο. Χρειάζομαι ένα τέτοιο παπουτσάκι τώρα που έχω γίνει βαρύς (+4κιλά απ´ τον Νοέμβρη) κ πιο αργός (απροπόνητος), λόγω του σιχαμένου χειμώνα.

  17. +4 κιλά; Don’t worry υπάρχουν και χειρότερα 😛

  18. Δύσκολο το βλέπω να το αγοράζω γιατί φοραω γενικα 10 us και στα δικά τους νούμερα είναι το 43,5 και η αντιπροσωπεία φέρνει 43 Και 44.θα πάω να το δοκιμασω μήπως το 44 μού κάνει διαφορετικά θα δω αν το παραγγειλω από εξω.

  19. Βασίλη, ακολούθα τα εκατοστά που φοράς συνήθως.
    Ρώτησε τους σε ποιο νούμερο αντιστοιχούν.

  20. Το 10 δεν το φέρνουν υπάρχει σε 10,5 us 44 eu 28,5 cm οπότε μονο απο εξω…….

  21. Εγω παλι περιμενω review απο τον Νικο για τα Hoka elevon kai mach

  22. @skandi Κι εγώ θα το ήθελα αλλά δύσκολο το βλέπω…
    Δεν είμαι και απολύτως βέβαιος πως θα τα φέρει η αντιπροσωπεία.

  23. @ Echetlos καλησπέρα υπάρχει ακόμα στα 100 Ε η πρόσφορα ? γιατί μπήκα στο site τους και στο συγκεκριμένο μοντέλο είδα ότι δεν έχει .

  24. @zoumk Όντως, ξαναπήγε στα 129€.

  25. @ Echetlos HOKA One One Clifton ή Skechers Performance GORun Ultra Road 2 σε σχέση απόδοση τιμής ?

  26. Δες στην αρχή το δεύτερο σχόλιο.
    Κατά την γνώμη μου πάντα…

  27. ΟΚ σε ευχαριστω θα πάω για Skechers Performance GORun Ultra Road 2 μόνο στα Σπάτα το βρίσκουμε ?

  28. @echetlos Νίκο λίγο τη βοήθεια σου για το συγκεκριμένο παπούτσι. Ψάχνω για ένα παπούτσι για τα μεγάλα τρεξίματα και στο συγκεκριμένο, πέραν των όσων θετικών σημειώνεις, μου χτύπησε το σημείο που αναφέρεις για τον άπλετο χώρο που έχει το toe box. Κυριολεκτικά βασανίζομαι τους τελευταίους μήνες με τα παπούτσια που τρέχω, καθώς μου δημιουργείται αιμάτωμα και πρήξιμο στο μεγάλο δάχτυλο, προφανώς λόγω μη επαρκούς ύψους. Μόνο με το LunarGlide 7 δεν έχω πρόβλημα.
    Συγκεκριμένα με το Κ7 αρχίζει και υπάρχει πρόβλημα μετά τα 15-16 χλμ, με τα Κ8 και Freedom από τα 6-8 (παρόλο που τα τελευταία τα έχω αγοράσει 1/2 νούμερο μεγαλύτερα). Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα ανεβαίνοντας 1/2 με 1 νούμερο στα συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά και αν συμβαίνει αυτό, πως θα ήταν τότε η εφαρμογή τους.
    Σε σχέση με τα παραπάνω παπούτσια θεωρείς ότι το toe box του Skechers , θα μου λύσει το πρόβλημα? Επειδή δεν έχω τη δυνατότητα δοκιμής (ζω στο Ηράκλειο), πιστεύεις πάω για το κανονικό μου νούμερο ή ανεβαίνω μισό νούμερο για να είμαι σίγουρος?

  29. @echetlos Εννοείται αν υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση, είναι ευπρόσδεκτη

  30. georgeb θεωρω οτι δεν θα εχεις προβλημα,γιατι εγω που εχω μακρυ και λεπτο ποδι,ειναι πολυ ανετα ως προς το υψος,το toebox.
    δεν τα εχω τρεξει ακομη γιατι σημερα τα αγορασα για να σου πω και εντυπωσεις.
    Επισης πολυ ελαφρια για max cushioning παπούτσι.το US13 που φοραω αριστ.293γραμ-δεξ.299γραμ.

  31. @bougasgeorge Αυτά, μαζί με τα Ghost 9 και 1080V8, έχουν το πιο άνετο toebox που έχω φορέσει. Τα Skechers μάλιστα, έχουν το πιο μεγάλο χώρο σε ύψος απ’ όλα. Θεωρητικά τουλάχιστον, είναι αυτό που ψάχνεις.
    Γενικότερα, είμαι κατά του να ανέβεις νούμερο για να πάρεις επιπλέον φάρδος. Και ελάχιστο χώρο κερδίζεις και αλλάζει και το πώς τοποθετείται το πόδι μέσα στο παπούτσι.

  32. @echetlos ok ευχαριστώ Νίκο. Από το site της εταιρείας (το Ελληνικό) διαλέγω το νούμερο με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα?

  33. Όχι Γιώργο, βάσει US ή cm θα πας.

  34. Απ’οτι βλ΄πεω δεν έχει στο νούμερό μου (8,5 US). Άραγε θα έχει μεγάλη διαφορά αν πάρω το 8 που το έχει?

  35. Το 9 ήθελα να γράψω

  36. @bougasgeorge Θα σου είναι μεγάλο to 9, πιστεύω. Είναι ήδη άνετο το Ultra.

  37. Εγω Nike και NB φοραω US13-31cm.το ιδιο πηρα και στα Skechers.
    Αντιθετως το 13 στα ΗΟΚΑ ειναι καπως μικρο.

  38. Λίγα μοντέλα με έχουν εντυπωσιάσει όσο το Ultra R και ποτέ κάποιο με τόσο πολύ cushioning. Το παπούτσι είναι τραμπολίνο!
    Σίγουρα θα το ήθελα με λίγο πιο σφιχτή εφαρμογή αλλά στην κατηγορία του η άνεση μετράει περισσότερο.

  39. Τελικά το παράγγειλα χθες και είμαι σε αναμονή εντός της επόμενης εβδομάδας να το παραλάβω προς δοκιμή! Τελική τιμή περίπου 103 € , καθώς τρέχει εκπτωτικό κουπόνι 20% στα νέα μοντέλα Gorun 2018, λόγω του ΗΜ Αθήνας. Για όποιον ενδιαφέρεται η προσφορά είναι μέχρι και την Κυριακή με κωδικό κουπονιού GORUN20.

  40. Περιμένουμε εντυπώσεις.

  41. Παρέλαβα σήμερα τα παπούτσια και έτρεξα απευθείας ένα 10άρι easy. Επειδή δεν είχα ξαναφορέσει στο παρελθόν παπούτσια με τόσο ψηλή σόλα, στην αρχή ήταν τουλάχιστον περίεργη η αίσθηση με μία μικρή αστάθεια. Πολύ γρήγορα συνήθισα όμως την αίσθηση και δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα.
    Το παπούτσι είναι πολύ μαλακό σαν αίσθηση, έχει πραγματικά άφθονο cushioning, ενώ είχα έντονη την αίσθηση στο πάτημα ότι λειτουργεί σαν τραμπολίνο. Το toe box, που κυρίως με ενδιέφερε είναι πραγματικά πολύ άνετο και δεν ένιωσα την παραμικρή πίεση στο μεγάλο δάχτυλο (μένει βέβαια να αποδειχτεί και σε κάποιο LR λίαν προσεχώς).
    Το παπούτσι φαίνεται ότι είναι προορισμένο για πολλά χιλιόμετρα.

    Το μόνο προβληματικό σημείο που βρήκα, είναι ένας ερεθισμός που είχα στο πέλμα και στα δύο πόδια, στο εσωτερικό και μπροστινό σημείο που είναι το “μήλο” του ποδιού. Δεν ξέρω εάν στο σημείο αυτό υπάρχει κάποια περίεργη κλίση στον εσωτερικό πάτο του παπουτσιού ή κάτω από αυτόν , αλλά ο ερεθισμός ήταν αρκετά έντονος. Μένει να φανεί βέβαια και σε επόμενες προπονήσεις.

    Επίσης σχετικά με τα νούμερα, υπάρχει ένα μικρό μπάχαλο. Αν μπείτε στο site της Skechers, το 42 (26,5 cm ή 8.5 US) που κανονικά φοράω , αντιστοιχεί σαν cm και US μέγεθος στο ευρωπαικό 41,5. Πήρα τηλέφωνο στην εταιρία για να το διευκρινήσω και απλά με μπέρδεψαν περισσότερο, καθώς το μόνο που μου ξεκαθάρισαν είναι ότι η σειρά γενικά performance έχει πιο άνετη γραμμή, συνεπώς υπονόησαν ότι το νούμερο που αντιστοιχεί μπορεί να είναι 1/2 μικρότερο απ’ότι κανονικά φοράω. Άρα έπρεπε να πάω στο 41,5 (26,5 cm ή 8.5 US κατά Skechers). Ελείψει 41,5 , πήρα τελικά το 42, το οποίο εκ θαύματος στην ταμπελίτσα πίσω από την γλώσσα έγραφε EU 42, US 8,5 , 26,5 cm !

  42. @bougasgeorge Καλορίζικα, Γιώργο.
    Σχετικά με τον ερεθισμό στα μετατάρσια, πολλές φορές έχει να κάνει με τον εσωτερικό πάτο και πώς εφαρμόζει στο σημείο του ποδιού (είναι και η πιο μαλακή περιοχή του πέλματος εκεί).
    Θα σου πρότεινα, αν στο ξανακάνει, να δοκίμαζες έναν διαφορετικό πάτο από κάποιο άλλο παπούτσι. Εμένα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, μιας κι έχω ευαισθησία στο δέρμα στην αρχή της καμάρας, πάντα δουλεύει η αλλαγή του.

  43. @echetlos Ευχαριστώ πολύ Νίκο! Το σκέφτηκα και εγώ για την αλλαγή πάτου από άλλο παπούτσι. Αν μου το ξανακάνει θα το δοκιμάσω.

  44. @echetlos Από κολάρο τι λέει ετούτο;

  45. @dimitrissss Σαν του Pegasus 34, Δημήτρη.
    Ελαφρώς πιο εύκαμπτο.

  46. Ούτε για περπάτημα δηλαδή!

  47. @dimitrissss
    GoRun 5

     photo 31096766_1647290525387002_6098261919985041408_n_zpse0zfpq7b.jpg

  48. Και τα Free έτσι είναι :P.
    Το ζητούμενο όμως είναι η απουσία κολάρου να συνδυάζεται με μεγάλο drop και cushioning.

  49. Βάλε ένα υποπτέρνιο, δεν υπάρχει αυτό που ψάχνεις.

  50. @echetlos Για αυτό έχω χειροτερέψει! Κυκλοφορώ 2 βδομάδες με υποπτέρνια για να τα συνηθίσω πριν αρχίσω το τρέξιμο. Με το σήκωμα όμως η φτέρνα και φλεγμονή χτυπάνε κατευθείαν στο κολάρο. Χειροτέρεψα και μάλλον φταίει το πολύ περπάτημα που έριξα με τα Triumph. Σήμερα βγήκα μετά GoRun Ride που είναι friendly να δω τι θα γίνει. Την υπόλοιπα εβδομάδα στη δουλειά θα φοράω τα παλιά LunarTempo. Αν επιβεβαιωθώ θα χειρουργήσω τα υπάρχοντα παπούτσια και θα σου βάλω και μια άσκηση!

Αφήστε μια απάντηση