Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Εμβόλιο κορονοϊού και προπόνηση

Εμβόλιο κορονοϊού και προπόνηση

• Αυτό το θέμα έχει 27 απαντήσεις, 17 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη big-blue.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 28 συνολικά)
  • Συντάκτης
    naftony
    Συμμετέχων

Πλησιάζει και η δική μου σειρά για εμβόλιο και αν το έχει κάνει κανείς εδώ μέσα θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει εντυπώσεις. Αν δηλ. τον επηρέασε καθόλου στην προπόνηση ή αν είχε κάποια άλλη παρενέργεια.
    Υ. Γ. Το νέο new balance more v3 σύντομα στα πόδια μου.
    Καλή Ανάσταση σε όλους και όλες

Vicky
    Συμμετέχων

Καλησπέρα.
    Από τον Ιανουάριο έχω κάνει και τις δύο δόσεις. Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν κανονικά. Τη δεύτερη την είχα κάνει Παρασκευή, Σάββατο πρωί έτρεξα 20km και Σάββατοκύριακο δούλεψα απόγευμα στο νοσοκομείο που εργάζομαι.
    Οπότε μην το σκέφτεσαι καθόλου…

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Προσωπικά θα σου πρότεινα να μην το παρακάνεις την ίδια και επόμενη μέρα.
    Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, και το γεγονός ότι σε κάποιους γνωστούς δεν συνέβη τίποτα δεν είναι λόγος να ξεθαρρέψεις. Το να «χάσεις» 2 ποιοτικές προπονήσεις και να τις κάνεις ήπιες ή να μην τις κάνεις καθόλου δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου, σε μία περίοδο χωρίς αγώνες.
    Σε εμένα π.χ. η μητέρα μου με σοβαρό υποκείμενο νόσημα και κάποιας ηλικίας, δεν είχε καμία παρενέργεια. Ενώ η αδερφή μου, πολύ μικρότερη σε ηλικία, χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας και ιατρός, ανέβασε πυρετό και είχε εξάντληση τις 2 επόμενες μέρες.

tazi
    Συντονιστής

Νομιζω εξαρταται απο το πως θα νιωσει ο καθενας. Εγω για παραδειγμα, δυο ωρες μετα ακολουθησα κανονικα το προγραμμα μου, ετρεξα ενα χαλαρο 13αρι, ενιωθα λιγο νωθρος ομως, την επομενη κανονικα. Αυτο ομως δεν σημαινει απολυτως τιποτα. Σε περιπτωση αδιαθεσιας καλο ειναι να αποφευγεται η οποια επιβαρυνση. Με τρελλαινομαστε κιολας.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Καλημέρα.
    Ανήκω στην ομάδα που έκανε το εμβόλιο. Αρχικά δεν έθεσα ποτέ θέμα αν θα το κάνω ή όχι. Εκλεισα κατευθείαν ραντεβού και χωρίς δεύτερη σκέψη εμβολιάστικα.

Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, προσωπικά ένιωσα μια αδυναμία, υποτονία θα έλεγα και ένας μικρός πόνος στο αριστερό χέρι που έκανα το εμβόλιο, τίποτα παραπάνω Σήμερα ούτως ή άλλως είχα βάλει πολύ χαλαρό τρέξιμο, οπότε δεν το ζόρισα. Μάλλον δεν θα το ζορίσω και αύριο.

Καλή δύναμη σε όλους.

KostasVer
    Συμμετέχων

Καλησπέρα και καλή Ανάσταση σε όλους!
    Ανήκω και γω στο κλαμπ των εμβολιασμένων (BionTech), τον οποίο τον ολοκλήρωσα μέσα στο Μάρτιο και κράτησα στο ημερολόγιο προπονήσεων το πως αισθανόμουν μετά τον κάθε εμβολιασμό.
    Στη πρώτη δόση (αρχές Μαρτίου) και για τις μέρες 2,3,4 μετά τον εμβολιασμό ένιωθα μια ατονία, μια δύσπνοια κατά την άσκηση, είχα λίγα δέκατα και μου έτρεχε η μύτη. Κατά τις προπονήσεις, δεν μείωσα τον όγκο της προπόνησης αλλά χαλάρωσα τους ρυθμούς καθώς σε γνωστή απόσταση ορεινής διαδρομής αναγκαζόμουν να κάνω στάση για ξεκούραση ενώ ποτέ άλλοτε δεν μου είχε χρειαστεί. Πιο ελαφριά ένιωθα την δύσπνοια στο ποδήλατο, που ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε. Από την 5η ημέρα και μετά, επιστροφή στη κνονικότητα.
    Στη 2η δόση μπορώ να πω ότι ήμουν λίγο παραπάνω τρομοκρατημένος καθώς είχα ακούσει από πολλούς ότι είχε παρενέργειες πάνω τους, στο φυσιολογικό κομμάτι του οργανισμού.
    Ευτυχώς όμως δεν είχα κάποιο πρόβλημα, απεναντίας έκανα προσωπικό ρεκόρ στην ορεινή διαδρομή που τρέχω σε εβδομαδιαία βάση. Δεν μου παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα κατά τη 2η δόση.
    Υπενθυμίζω ότι το εμβόλιο ήταν της Pfizer, οπότε τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από τα εμβόλια των άλλων εταιριών που μπορεί να περιέχουν μεγαλύτερη/μικρότερη δόση αντισωμάτων.
    Εύχομαι υγεία σε όλο το κόσμο και μακάρι να τα πούμε από κοντά σε κάποιο αγώνα, μόλις ανοίξουν!

roukounas
    Συμμετέχων

Το έκανα και εγώ την Πέμπτη όπου δεν ένιωθα τίποτα την υπόλοιπη μέρα, έκανα και γυμναστική χωρίς πρόβλημα.
    Την Παρασκευή ξύπνησα αδύναμος κ με δέκατα κ με πόνο στο χέρι φυσικά. Το μεσημέρι μετά από παυσίπονο βγήκα για τρέξιμο όπου δεν είχα ανάσες για πολλά κ όταν γύρισα ήμουν πάλι πολύ αδύναμος με δέκατα. Με ένα παυσίπονο πάλι λύθηκαν όλα, σήμερα νιώθω κομπλέ.
    Άντε να τελειώνουμε με το χτικιο

big-blue
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους!
    Έκανα το κακό, της Άστρα, αυτό με τις θρομβώσεις:)
    Τη Δευτέρα του Πάσχα. Με τσάκισε για ένα 24ωρο, υψηλό πυρετό, ρίγη κτλ. Μετά όλα οκ.
    Έτρεξα 3 φορές από τότε, στις 5 στις 7 και εχτές. Νομίζω πως σέρνομαι… Είμαι χάλια, οκ, λέτε να φταίει ο αδενοϊός χιμπατζή;:)

thesalos
    Συμμετέχων

και εγω επισης το ζενεκα.την μεγ.τεταρτη
    με τσακισε κ εμενα, για 3 μερες περιπου, μεχρι κ ερπη εβγαλα απο το ζορι.
    παρατηρω οτι εχω μια εξαντληση στο τρεξιμο,κατι σαν στραγγισμενος

takosan
    Συμμετέχων

Το έκανα κι εγώ χθές. Όλη νύχτα δεν έκλεισα μάτι, πυρετός 38,5 και ρίγος. Τώρα νιώθω εξαντλημένος και έχω 37,3 πυρετό. Αν πάω για τρέξιμο αμφιβάλω αν θα κάνω ένα γύρο στο στάδιο. Αστρα Ζένεκα έκανα.

big-blue
    Συμμετέχων

@thesalos ακόμα και σήμερα νιώθεις εξάντληση;

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

ΑΖ την Μεγάλη Πέμπτη, πέρα απο τα κλασικά συμπτώματα των πρώτων δυο 24ωρων, για περίπου μια εβδομάδα αισθανόμουν κόπωση (προφανώς και στο τρέξιμο), τις επόμενες μέρες έστρωσα και μάλιστα στα 2 τελευταία τρεξίματα ήμουν όπως πριν τον εμβολιασμό.

naftony
    Συμμετέχων

Το έκανα και εγώ χθες (pfizer), χωρίς κάποια ιδιαίτερη παρενέργεια, λίγο πόνο στο χέρι μόνο. Σήμερα ένα χαλαρό 10αρακι όλα καλά. Είναι τελικά ανάλογα τον οργανισμό. Ασήμαντα όμως όλα αυτά μπροστά στην ασφάλεια και την υγεία μας

thesalos
    Συμμετέχων

Αύριο Τετάρτη θα κλείσω 2 εβδομάδες με το άστρα.η καθημερινότητα είναι όλα εντάξει.τωρα χτες έκανα ένα 50λεπτο κ είχα πάλι αυτή την αίσθηση μετά το 30λεπτο ότι είμαι ασηκωτος,κ με έντονη επιθυμία να σταματήσω.ετοιμαζομουν για τον ευχιδα.αν γινόταν ο αγώνας ούτε στην μέση δεν έφταναν

iagos
    Συμμετέχων

Καλημέρα και από εμένα. Μάλλον το Astra είναι το πιο ζόρικο. Το έκανα στις 11/5 περίπου κατά τις 12:00, το ίδιο βράδυ είχα 39 μέχρι το επόμενο πρωί που έπεσε και σταθεροποιήθηκε στο 37.5 για 24 ώρες. Σήμερα (τρίτη μέρα) μόνο λίγα δέκατα αλλά υπάρχει κόπωση και δεν θα βγει η προπόνηση.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 28 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.