Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 51 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Manos Drakopoulos
    Συμμετέχων

Έχει τρέξει κάποιος φίλος τον συγκεκριμένο αγώνα ή σκοπεύει να το κάνει φέτος τον Οκτώβριο?

Πολλά είχαν ακουστεί πριν 2 χρόνια σχετικά με τη μέτρηση της διαδρομής , το ίδιο και πέρυσι με το Μέγα Αλέξανδρο και προβληματίζομαι λίγο κατα πόσο είναι ένας σωστά στημένος αγώνας , όπως αρμόζει φυσικά στη Θεσσαλονίκη.

Στο site της διοργάνωσης δεν υπάρχει το υψομετρικό προφίλ της διαδρομής αλλά από το garmin connect βλέπω πως η θετική υψομετρική είναι κοντα στα 250μ το οποίο μου φαίνεται εξαιρετικά υψηλό, καθώς περίπου η μισή διαδρομή είναι παράλληλη με τη θάλασσα!! Έχει κανείς κάποια ιδέα επ’αυτού, για να ξέρουμε και τι προσαρμογές χρειάζονται στους αγωνιστικούς ρυθμούς !!

Dimitris Graikopoulos
    Συμμετέχων

Ο Μεγας Αλεξανδρος δεν νομιζω να εχει θεμα στην μετρηση του. Με Suunto τον μετρησα 42.270 και με Garmin 42.340 και υψομετρικη 82μ.

christos21a
    Συμμετέχων

Φιλε ετρεξα περυσι τον νυχτερινο,στο garmin 220 μου εβγαλε την αποσταση 21170m,αυξηση υψομετρου 137m,μειωση υψομετρου 134m,ελαχιστο υψομετρο 0m μεγιστο 30m,γενικα φιλε ειναι μια φλατ ευκολη διαδρομη χωρις ιδιαιτερες υψομετρικες αυξομειωσεις.

Manos Drakopoulos
    Συμμετέχων

Για το Μεγα Αλεξανδρο εννοούσα οτι δεν πληρωναν για να γίνει επίσημη πιστοποιηση, το ειπα λαθος!

Ευχαριστω πολύ Χρήστο για τα info!

Vicky
    Συμμετέχων

Είναι πολύ ωραίος αγώνας. Γίνεται απόγευμα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με ήλιο ζέστη, περιλαμβανει δυο στροφές των 10 km οπου τρεχουμε μέσα στο κέντρο της πόλης, υπάρχει αρκετός κόσμος και γενικά όλη η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή…Τον τρέχω κάθε χρόνο, για μένα είναι ο αγώνας στόχος του φθινοπώρου. Αν θέλεις μπορείς να κυνηγήσεις χρόνο….ή διαδρομή είναι επίπεδη και πλέον μετρημένη σωστά…

Manos Drakopoulos
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ πολύ Βίκυ!
    Το να τρέχεις βράδυ, εκτός της πολύ ομορφης εικόνας,είναι ιδανικό και από αποψη καιρού…& δεν εχουμε υποφερει και λίγα από τη ζεστη 😬😬!
    Είναι αγώνας στόχος και για μένα & θα προσπαθήσω να τον χτυπήσω όσο πιο καλά μπορέσω !

Kostão
    Συμμετέχων

Είναι ο απόλυτα flat αγώνας, το πιο μακρινό σημείο από τη θάλασσα είναι η Τσιμισκή που σίγουρα δεν είναι σε υψόμετρο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο συνωστισμός στην εκκίνηση αλλά μετά μπορείς να τα καλύψεις και να κάνεις το pb σου. Το μεγαλύτερο ακόμα πρόβλημα είναι ο πιθανός αέρας που τον πέτυχα 2 φορές και σε εξαντλεί.

teobot
    Συμμετέχων

Θα είναι ο πρώτος μου ημιμαραθωνιος Περιμένω πως κ πως 🙂

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Καλή επιτυχία λοιπόν! Συνετά στο ξεκίνημα.

teobot
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ! Αν κ με προβληματίζει ο ρυθμός που πρέπει να ακολουθήσω. Κάποια συμβουλή; Ο καλύτερος μου ρυθμός σε 10αρη είναι μέσος όρος 4:50 κ οι προπονήσεις 18 κ 20χλμ που έχω κάνει ήταν στο 6′. Στο 6′ δεν πιεστικα πολύ. Σκεφτόμουν έναν ρυθμό στο 5:40 5:30 από την αρχή ή να ξεκινήσω στο 6′ κ μετά το 10χλμ να αρχίσω να ανεβάζω. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
    Καλή επιτυχία σε όλους όσους τρέξουν

Skargas
    Συμμετέχων

Τον έτρεξα κι’εγώ πέρυσι, και ήταν ο πρώτος μου αγώνας. Η εμπειρία φανταστική, και σ’αυτό βοήθησε ο τέλειος καιρός! Φέτος θα τον τρέξω, στα πλαίσια της προετοιμασίας που κάνω, για τον “κλασικό” στις 12/11. Κανονικά,θα είχα την Κυριακή πρωί,… <<Ρυθμός Μαραθωνίου 26km (τα 22kmσε ρυθμό Μαραθωνίου) >>. Θα τρέξω αντίθετα 2,5 χιλιόμετρα, σε κανονικό ρυθμό και επιστρέφοντας στην αφετηρία,θα ξεκινήσω σε ρυθμό μαραθωνίου…..Ελπίζω μόνο,ο αγώνας να ξεκινήσει στην ώρα του, χωρίς καθυστερήσεις, γιατί τότε την…”πάτησα” !!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@teobot Θοδωρή (σωστά μάντεψα;), παραείσαι συντηρητικός στην εκτίμησή σου.
    Αν πας τα 10Κ στο 4:50, ο ρυθμός για τον ημί δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση πιο αργός από 5:15.
    Με δεδομένο πάντα ότι έχεις κάνει σωστή προετοιμασία για την απόσταση αυτή και ότι τον αγώνα θα τον πας… αγωνιστικά.

teobot
    Συμμετέχων

OK σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι σωστά μάντεψες το όνομα 🙂
    Θα το προσπαθήσω στην επόμενη μου προπόνηση να δω πως θα πάει. Σχετικά με την προετοιμασία που είπες, το μόνο αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ είναι ο χιλιομετρικος όγκος μου, ο οποίος κυμαίνεται συνήθως στα 25χλμ με μέγιστο τα 35

Kostão
    Συμμετέχων

Όπως και φοβόμουν, μόνο για σήμερα θα έχει αέρα 5 μποφόρ βοριάς. Καλώς τα δεχτήκαμε, εγώ θα αναπροσαρμόσω το στόχο μου ένα λεπτό πάνω και ο,τι βγει.

teobot
    Συμμετέχων

Οντως ειχε πολυ αερα απο νωρις αλλα ευτυχως κοπασε κατα την μεγαλυτερη διαρκεια του αγωνα.
    Σαν πρωτος μου ημιμαρθωνιος δηλωνω ενθουσιασμενος αν κ απο αποψη επιδοσεων περιμενα καλυτερα. Ξεκινησα με 5.10 αλλα μετα το 15χλμ αρχισα να πεφτω σταδιακα στο 5.50. Στα τελευταια 2χλμ πιστευω θα μπορουσα να αυξησω παλι αλλα το φοβηθηκα μηπως ξεμεινω τελειως απο δυναμεις :/
    Συνολικος μου 1:58

Κ του χρονου! 🙂

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 51 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.