Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 51 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@chousidisieremias 😯 😯 😯 😯
    Εντάξει, τι να λέμε… έχεις αλλάξει πολλά επίπεδα, Ιερεμία.
    Μπράβο σου φίλε μου, πας για πραγματικά σπουδαία πράγματα στο μέλλον!

ΥΓ: το άλλο το παρτάλι να τα βλέπει αυτά…

Kostão
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, τελικά πιστεύω ότι μας έκανε τη χάρη ο αέρας και εκεί που είχα σκοπό να κόψω ρυθμό στον αντίθετο άνεμο αντιθέτως ανέβασα ριψοκίνδυνα. Όλα πήγαν καλά πάντως και σε πρωτόγνωρους για μένα ρυθμούς κάτω από το 4:10. Κατέληξα σε ένα πολύ ικανοποιητικό ατομικό ρεκόρ 1:27:44, που με κάνει να ελπίζω σε μια καλή επίδοση σε φλατ μαραθώνιο. Σαν κερασάκι στην τούρτα αμέσως μετά πήγα να παραλάβω τη σύζυγο στο 17χλμ από την Τσιμισκή και την τράβηξα να κάνει και αυτή ένα πολύ καλό για πρώτη εμφάνιση 1:56.
    ΥΓ κάπου σε μια αναστροφή τον είδα τον Ιερεμία να πετάει και να έχει πιάσει κουβέντα κιόλας με κάποιον συναθλητή του. Τι να λέμε τώρα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostao Μπράβο ρε Κώστα, εξαιρετικός χρόνος!

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

@kostao @chamav @echetlos Ευχαριστώ παρά πολύ! Πραγματικά τόσο καλή διαχείρηση αγώνα στο uncomfortably comfortable και με αλλαγή στο τευλευταιο 5αρι δεν έχω ξανακάνει! Ειλικρινά μιλούσα με τους γύρω μου και βγήκε όπως θα ήθελα ! Εδώ και κανα χρόνο δεν καρφώνω στους αγώνες, τους ευχαριστιέμαι και πάντα βγαίνει PR! Νομίζω ότι καταλυτικό ρόλο σε αυτό παίζει η βελτίωση της δρομικοτητας, το οικονομικότερο τρέξιμο στο οποίο πραγματικά δουλεύω συνεχώς, η άπειρη ενδυνάμωση και τα πολλά σβέλτα χμ στο αεροβιο! Αργή του σκοτωμού προπόνηση αποκατάστασης υπάρχει μια, 40’ την εβδομάδα!

Vicky
    Συμμετέχων

Καλησπέρα.
    Ο αγώνας αυτός για μένα αποτελούσε τον αγώνα στόχο του φθινοπώρου.
    Είχα κάνει την καλύτερη προετοιμασία που εχω κάνει μέχρι τώρα (πρώτη φορά με προπονητή). Πέρσυ είχα κάνει 1:46 :56….οποτε φέτος με καλύτερη προετοιμασία 2-3 κιλά πιο κάτω στοχευα σε έναν χρόνο κάτω από 1:45:00..
    Το Σάββατο είχα μια τελευταία “μεγάλη προπόνηση”, πήγε πολύ καλά, όμως ένα 24ωρο μετά η μια κνήμη μου άρχισε να πονά πολύ (από την αρχή της χρονιάς έχω shin splint… το οποίο περνά κάποιες φάσεις που ενοχλεί και κάποιες που δεν με απασχολεί). Κυριακή Δευτέρα περπατούσα και πονούσα….ξεκίνησα φυσιοθεραπειες πολλές διατάσεις και μόνη μου….παγο….voltaren….
    Τετάρτη ήμουν καλύτερα….εκανα ελλειπτικό χωρίς ενόχληση, Πέμπτη δοκίμασα τρέξιμο δεν με ενόχλησε….
    Συνέχισα φυσιοθεραπεία και Παρασκευή και κατέβηκα στον αγώνα…
    Από την αρχή κατάλαβα ότι δεν ήταν η μέρα μου….δεν μου πήγαινε όπως θα ηθελα….μεχρι το 15 ήμουν μέσα στο πλάνο μου….απο κει και πέρα όμως που περίμενα να πάω λίγο πιο γρήγορα η κόπωση που προήλθε με έκανε να επιβραδύνω …και να βγω εκτός στόχου…
    Το πόδι δεν με ενόχλησε καθόλου.
    Δεν ξέρω αν δεν προέκυπτε όλο αυτό την τελευταία εβδομάδα αν θα πήγαινα καλύτερα….ισως να έπαιξε το ρόλο του ίσως και όχι…
    Τελικό 1:47:54…..σιγουρα όχι αυτό που θα ήθελα-περίμενα……

Labrous
    Συμμετέχων

Πρώτη φορά στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης φέτος, μπήκε σαν αγώνας στόχος για το φθινόπωρο γιατί η δουλειά φέτος δεν επέτρεψε να αφοσιωθώ σε πρόγραμμα προπονήσεων για Μαραθώνιο. Τελικά οι προπονήσεις που κατάφερα να χωρέσω στο καθημερινό πρόγραμμα δεν ήταν αρκεές ούτε για τον Ημιμαραθώνιο, αλλά όντας αρκετά εξοικειωμένος με την απόσταση δε φοβήθηκα να την τρέξω ακόμα και έτσι.

Ξεκίνησα συντηρητικά, στο 5:30, με σκοπό να είμαι όσο κοντά γινόταν στο ατομικό μου ρεκόρ (1h55 στην Αθήνα), και να δω πώς θα πάει, ώστε τουλάχιστον να περάσω καλά σε μια διαδρομή την οποία ονειρευόμουν χρόνια να τρέξω.

Αυτά που είχα ακούσει για υγρασία ευτυχώς δεν τα ένιωσα καθόλου, αντιθέτως μετά το πρώτο δεκάρι (5:25 μέχρι τότε) έκρινα ότι, όχι μόνο ήμουν πολύ οκ για πιάσω το 1h55, αλλά και ότι άξιζε να ρισκάρω να ανεβάσω ρυθμό για κάτι καλύτερο.

Το 5:25 που είχα μέχρι εκεί σιγά-σιγά έγινε 5:20 και 5:15 καθώς η δεύτερη στροφή πλέον με είχε εξοικειώσει με τη διαδρομή, 2 γουλιές νερό σε κάθε σταθμό, δεύτερο τζελάκι στα 15 km και χτυπάω 5:10 για το τελευταίο 6άρι και 4:50 τελευταίο km για ένα χρόνο άνετο 1h53, δυο λεπτά κάτω από το ατομικό και με υπόνοιες ότι αν είχα ανεβάσει από πιο νωρίς ίσως μπορούσα να ακουμπήσω και το 1h50 (πιθανότατα όχι, αλλά να ο στόχος για την επόμενη φορά..)

Πολύ καλή διογάνωση, εκκίνηση, τροφοδοσία, γλυκύτατοι εθελοντές, πολύ λίγο στρίμωγμα στην αρχή (δε με ένοιαζε μιας και θα ξεκινούσα συντηρητικά).

Τα μόνα που με πείραξαν ήταν το σκοτάδι στην παραλιακή στο τελευταίο 1,5 km (οικονομία στο ρεύμα μωρέ ακόμα και στο Νυχτερινό;;) και οι καυγάδες του κόσμου με τα παιδιά της DHL για μια ισοθερμική κουβέρτα (χορηγοί δεν είστε; δεν έχετε φέρει από μια για κάθε συμμετέχοντα στον ημί; γιατί να παρακαλάμε;)

Συνολικά μια πολύ καλή εμπειρία, σίγουρα θα επανέλθω και του χρόνου, στόχος τώρα τα 10άρια μέχρι το τέλος της χρονιάς για να ξεκινήσει από καλό σημείο η προετοιμασία για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Να είστε όλοι καλά.

prof
    Συμμετέχων

Δεύτερος ημιμαραθώνιος με πολλή καλά προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς αλλά με μικρό χιλιομετρικό όγκο της τάξης των 35-40ΚΜ.
    Ξεκίνησα στα πρώτα 9 χιλιόμετρα με 5′ και στην συνέχεια το κατέβασα για να κάνω έναν ωραίο χρόνο 1:42:23. Θεωρώ ότι ήταν καλή η διοργάνωση αλλά δεν θα έπρεπε στο τέλος τα νερά τις μπανάνες κ.λ.π να τα είχαν σε μια σακουλίτσα από το να έχουν 5 άτoμα να τα μοιράζουν; ΄
    Όταν πήγα να πάρω ισοθερμική κουβέρτα λέγανε ότι πρέπει να δίνουνε μόνο σε αυτούς που την είχαν ανάγκη. Μακάρι να έχουμε τέτοια παράπονα…
    Πολύ καλές οι δηλώσεις του νικητή των 5 χιλιομέτρων. Καλή η γιορτή αλλά θέλουμε στάδια στην θεσσαλονίκη!
    Τέλος να σας πω ότι παρατήρησα ότι στα αποτελέσματα τον τερματισμό τον είχε με 21.056!

dimitrissss
    Συμμετέχων

@vicky Ωχ βρε Βίκυ, ξέρω από πρώτο χέρι τι είναι να κάνεις μια προετοιμασία όπως πρέπει από το Α ως το Ω να πηγαίνουν όλα στη εντέλεια και στο τέλος να σκάνε προβλήματα. Υπομονή μέχρι την επόμενη φορά. Η προετοιμασία που έγινε μπορεί να μη βγήκε στον αγώνα αλλά δε χάνεται. Ας στραβώσει ο αγώνας η προετοιμασία θα παραμείνει σαν εφόδιο για τη συνέχεια.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Συγχαρητήρια σε όλους, παίδες!

@vicky
    Δεν πειράζει φιλενάδα, έχεις αγώνες μπροστά σου.
    Λογικά δεν έφταιξε η αποχή της τελευταίας στιγμής, είναι μικρό το διάστημα, ιδίως έχοντας προπονηθεί σωστά.
    Όπως το είπες, δεν ήσουν απλά στη μέρα σου.
    Κατά την γνώμη μου, “πάρε” την καλή σου προετοιμασία και βρες κάποιον κοντινό αγώνα να χτυπήσεις. Θα είσαι ακόμη φορμαρισμένη, μην ανησυχείς.

@manolis
    Μπράβο Μανώλη, πολύ καλός! Μακάρι σε κάποια προετοιμασία σου να βρεις χρόνο και να βάλεις και τον απαιτούμενο όγκο.

@labrous
    Το να δίνεις το 100% και να πετυχαίνεις τον στόχο σου είναι ό,τι καλύτερο, δεν το συζητάμε, όμως και το να κάνεις ΡΒ τερματίζοντας άνετος και ξεκούραστος, είναι κι αυτό ωραίο. Δες το λοιπόν και σαν τεστ για το πώς να διαχειριστείς στο μέλλον τους αγώνες σου. 😉

than
    Συμμετέχων

@vicky Καταρχήν συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου και την επιμονή σου. Η καλή προετοιμασία ποτέ δεν πάει χαμένη. Ίσα ίσα που συνήθως αργεί λίγο να μεταφραστεί σε χρόνους σε αγώνες, αλλά θα φανεί. Συνέχισε!

@chousidisieremias
    …και κάποτε πίστευα ότι θα πηγαίναμε μαζί σε 10άρι ή ημί… Τι να λέμε τώρα, έχεις ανέβει θεαματικά!!! Πάντα τέτοια!

teobot
    Συμμετέχων

Συγχαρητηρια σε ολους! Ελπιζω να καταφερω κ εγω καποια στιγμη να ανεβω επιπεδο. Κ μια ερωτηση αρχαριου…Τα 35χλμ σαν εβδομαδιαιος ογκος θεωρουνται λιγα για τον ημιμαραθωνιο;

stratus
    Συμμετέχων

@vicky Θα διαφωνησω με το φιλο μου το Νικο (echetlos).Πιστευω οτι η αποχη της τελευταιας εβδομαδας επαιξε το ρολο της.Τωρα δεν μπορω να σου πω αν θα επιανες το στοχο σου,αν δεν υπηρχε η αποχη,αλλα σιγουρα σε επηρεασε.Τωρα κατα τα αλλα οπως σου ειπαν και τα υπολοιπα παιδια.Καμια προετοιμασια δεν παει χαμενη

@chousidisieremias
    Καταρχας συγχαρητηρια για το χρονο σου.Το επιθετο σου ειναι Χουσιδης ή Γουσιδης;

Vicky
    Συμμετέχων

Καλημέρα.
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
    Έχω και εγώ την αίσθηση ότι μου βγήκε κούραση….
    Σίγουρα η προετοιμασία δεν θα πάει χαμένη…
    Την επόμενη φορά καλύτερα!!!

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

@stratus ευχαριστώ πολύ!! Χουσιδης είναι!!

prof
    Συμμετέχων

@echetlos Ευχαριστώ.

@teobot
    Δεν είμαι έμπειρος, τρέχω τα τελευταία 2,5 χρόνια και έκανα προετοιμασία για τον νυχτερινό με πρόγραμμα της adidas με χιλιομετρικο όγκο 35-40 και 4 προπονήσεις την εβδομάδα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 51 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.