Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Ποσα χιλιόμετρα βγαλατε με τα παπούτσια σας

Ποσα χιλιόμετρα βγαλατε με τα παπούτσια σας

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 27 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Γιώργος
    Συμμετέχων

Χρησιμοποιώ αθλητικά παπούτσια για περπάτημα κυρίως και πολύ χαλαρο τρέξιμο μικρών αποστάσεων μια στο τόσο.

Αυτό που μου προξενει εντύπωση είναι η αντοχή του κάθε ζευγαριού που από ότι βλέπω δεν είναι ίδια αλλά έχει σημαντικές αποκλίσεις.

Τα τελευταία μου παπούτσια μάρκας Reebok τα άλλαξα σε 200χλμ διότι προκλήθηκαν ενοχλήσεις και τσούξιμο σε δάχτυλα καθώς και ένας καλος.

Άλλες μάρκες έχουν αντέξει μέχρι 700χλμ. Μόνο ενα της Nike έχει καταφέρει πάνω από 1000χλμ χωρίς ενοχλήσεις μεχρι που σκιστηκε η σόλα από κάτω και έφυγε. Το ίδιο είχα πάθει και σε μοντέλο με 500 χλμ.

Τώρα έχω αγοράσει κάτι ASICS. Έφτασα κιόλας 100χλμ και άρχισαν πληγές στο επάνω μέρος της φτερνας, προσέθεσα 2ο πάτο στον παλαιό για να ανέβει το ποδι και λύθηκε το πρόβλημα προσωρινά.

Εσεις μετράτε τις αποστάσεις που διανυετε με τα παπούτσια σας μέχρι να τα αλλάξετε λόγω ενοχλήσεων;

Θα με ενδιέφερε αν έχετε κρατήσει αποστάσεις μάρκες και τέτοια δεδομένα για τα παπούτσια σας να τα παραθέσετε εδώ. Πιο μοντέλο ήταν αυτό που δοκιμάσατε και βγήκε το καλύτερο που είχατε μέχρι στιγμής;

Ευχαριστώ.

Alkis
    Συμμετέχων

Γιώργο καλησπέρα!
    Από την περιγραφή σου φαίνεται ότι φταίει η εφαρμογη του παπουτσιού και όχι η κάποια φθορά που λογικά θα είναι πολύ μικρή στα 200 χιλιόμετρα.
    Είναι πολύ δύσκολο να σου βγάλει καλο ένα παπούτσι επειδή έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και με πολλαπλάσια χιλιόμετρα.
    Εγώ προσωπικά μίας και άνοιξες το θέμα, είμαι πολύ ελαφρύς και δεν χαλάω εύκολα παπούτσια.Φυσικα το αρχικό στάδιο της απόλυτης λειτουργία φεύγει αλλά συνεχίζω να τα χρησιμοποιω ιδίως τα προπονητικά.
    Οι πιο παλιές συνθέσεις (καθοντουσαν) πιο γρήγορα, περίπου 700 χιλιόμετρα αλλά έκανα αλλά τόσα τουλάχιστον χωρίς να με απασχολεί ιδιαίτερα.
    Το δε invisible είναι από άλλο πλανήτη στο τομέα της αντοχής.
    Έχω το πρώτο που αγόρασα με κοντά στα 2000 χιλιόμετρα και όσο και αν ακούγεται τραβηγμένο έχει μικρή διαφορά στο bounce από ένα καινούργιο που πήρα πρόσφατα.
    Επίσης η εξωσολα του….δεν ξέρω πως να ανεβάσω φωτογραφία, έχει πολύ μικρή φθορά.
    Και να σκεφτείς ότι τρέχω σε πάρκο με πέτρες.
    Απίστευτη αντοχή τό συγκεκριμένο!!

Γιώργος
    Συμμετέχων

Έχω δύσκολο πόδι λόγω κληρονομικών ορθοπεδικων και άλλων ανατομικων. Το νούμερο μου τώρα είναι το 49, για πολλά χρόνια είχα 48.5 αλλά πήρα μεγαλύτερο μην είμαι στο όριο.

Εκεί που αποφάσισα αλλαγή ήταν το τσούξιμο στο κάτω μέρος των δαχτύλων ή στο επάνω μέρος του ποδιού. Τώρα είμαι σε αναμονή να δω τι θα γίνει με τα ASICS. Γενικα στα παπούτσια χωρίς να υπάρχει η παραμικρή φθορά το σήμα κατατεθέν για αλλαγή είναι το τσούξιμο στα δάχτυλα.

geoman
    Συμμετέχων

Αποσύρω τα παπούτσια με την αίσθηση που μου δίνουν που όμως είναι κάπου εκεί γύρω στα 900-1000χλμ. περίπου μια και τα υπολογίζω τα χλμ. μέσω του garmin connect. Διαθέτω 6-7 ζευγάρια τα οποία φοράω ανάλογα το είδος της προπόνησης που κάνω. Θεωρώ ότι το πιο ανθεκτικό που έχω χρησιμοποιήσει είναι το skechers gorun ride 8 που παρότι έχει κάνει 1300χλμ. δεν έχει καμμία φθορά η σόλα, τα νιώθω δε σαν καινούρια και πιστεύω ότι και το gorun ride 9 που αγόρασα πρόσφατα είναι της ίδιας ποιότητας αφού έχω κάνει ήδη 250 χλμ. Τρέχω σχεδόν πάντα σε χώμα και είμαι 65 κιλά, αν παίζει κάποιο ρόλο.

dpap147
    Συμμετέχων

Έχω 3 παπούτσια. Τα δύο (NIKE TURBO 1 και ΝΒ 1080Ω V11) με 1000χλμ έκαστο και ένα NB REBEL V2 με 200χλμ. Τα δύο πρώτα σε καλή κατάσταση, θα βγάλουν άλλα 200 – 300χλμ και το τρίτο καινούργιο. Είμαι 78 κιλά και το αναφέρω γιατί νομίζω ότι το βάρος παίζει ένα ρόλο στη φθορά.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Τα Brooks (Launch και Glycerin) σε διάφορες εκδόσεις τα έχω κρατήσει με 800-1100 χλμ χωρίς καθόλου φθορές εξωτερικά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην συμπεριφορά.
    Το Nike Turbo 2 – 1200χλμ χωρίς φθορές αλλά νομίζω έχει “κάτσει” λίγο το σύστημα
    Αλλα παπούτσια τα έχω αποσύρει νωρίς για διάφορους άλλους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με φθορές. (δεν ταιριάξαμε)

Chris Rose
    Συμμετέχων

Έχω πολλά παπούτσια(35) καθότι τρέχω 3500 χλμ ετησίως και επιπλέον μου αρέσουν τα παπούτσια(τα περισσότερα αγορασμένα από outlet σε χαμηλές τιμές). Ακόμη και έτσι μου είναι δύσκολο να φτάσω τα 500 χλμ σε κάποιο αν και πλέον ελάχιστα έχουν λιγότερο από 500 χλμ. Τα Nike Vaporfly 4% τα απέσυρα πρόσφατα με 640 χλμ. με εμφανή πλέον φθορά στο πίσω μέρος της σόλας. Τα adidas pulseboost hd τρύπησαν μπροστά στο μεγάλο δεξί δάκτυλο μετά από 913 χλμ. Η σόλα τους και ο αφρός άντεχαν κατ’ακτίμηση άλλα τόσα. Τα Nike Free RN 3.0 τα χρησιμοποιώ κυρίως ως casual- καθότι δεν κάνουν για τρέξιμο- και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο πίσω μέρος το οποίο αναγκαστικά τραβάς για να βάλεις το πόδι μέσα με αποτέλεσμα να σκίζονται με ελάχιστα χλμ. Έχω αποσύρει 2 ζευγάρια ήδη ένα με 124 και ένα με μόλις 28 χλμ.(μετά από μήνες χρήσης ως casual). Δεν ξέρω αν κάποιο παπούτσι μου βγάλει πάνω από 1000 χλμ. αλλά και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Σίγουρα αυτά που κρατάνε λιγότερο είναι τα Nike Vaporfly(έχω το 2,3 και 4)κάτι που έχει παρατηρηθεί και από άλλους κατόχους.

Μαρία
    Συμμετέχων

Δηλαδή χαλάτε επτά παπούτσια σε ένα έτος; Το ρωτάω γιατί μου φαίνεται υπερβολικό να αποσυρθούν παπούτσια με 500χλμ. Εγώ αν δεν φτάσουν άνω των 1000χλμ δεν τα αλλάζω με τίποτα και μέχρι στιγμής δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Έχω χρησιμοποιήσει μόνο saucony και nike διάφορα μοντέλα.

skatsavos
    Συμμετέχων

Συνήθως τα απέσυρα περίπου στα 700-800 ή αν υπήρχε κάποια φθορά. Αυτά που ήταν καλά τα φορούσα στην συνέχεια για περπάτημα.
    Υπάρχει διαφορά, ανάλογα στο τερρέν που τα χρησιμοποιείς. Στο στίβο κρατάνε τουλάχιστον +30% παραπάνω.

Τα περισσότερο που έχω κρατήσει μέχρι στιγμής είναι τα vaporfly! Λόγω ότι ήταν τόσο μαλακά ακόμα και με πολλά χιλιόμετρα, μετά τα 1300 όμως άρχισε να μου φθέρονται η σόλα και τα απέσυρα στα 1500.
    Επίσης φίλοι μου δρομείς, που έχουν είναι λιγότερο βάρος τα έχουν κρατήσει τόσο χωρίς φθορά. (Το αναφέρω για τον φίλο που λέει ότι δεν έχουν αντοχή).
    Τα Nike Pegasus 37 ειχα φτάσει επίσης 1200+ χωρίς καμία φθορά (τα περισσότερα χιλιόμετρα στο στιβο). Αλλά η σόλα τους ηταν πολύ σκληρή. Γενικά ότι έχει μικρό πάχος έχω παρατηρήσει ότι το αποσύρω πιο γρήγορα, καθώς αν κάτσει ο αφρός δεν έχουν καθόλου απορροφηση.

Chris Rose
    Συμμετέχων

Όσον αφορά τα χλμ. Και για λάστιχα αυτοκινήτων οι κατασκευαστές δίνουν έναν χρόνο ζωής 45.000-70.000 χλμ.,ορισμένοι τα κρατάνε μέχρι 100.000 χλμ. Αυτό δεν λέει κάτι επομένως. Από όσα γνωρίζω καμία εταιρία δεν δίνει χρόνο ζωής για αθλητικά παπούτσια πάνω από 600 χλμ. Το ότι κάποιος έχει κάνει λ.χ. 2.000 χλμ., είναι άλλο θέμα. Δεν γνωρίζουμε αν το παπούτσι αυτό έχει τις ιδιότητες για τις οποίες αγοράστηκε αρχικά ούτε αν προκάλεσε ή όχι τραυματισμό μετά από τόσα χιλιόμετρα.

Alkis
    Συμμετέχων

Συγνώμη, χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης,αλλά ποια εταιρεία παπουτσιών γράφει για όριο 600 χιλιομέτρων γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψη μου.
    Και αν όντως δίνουν αυτό το όριο ισχύει το ίδιο για όλους;
    Δηλαδή ένας που είναι 90 κιλά η τρέχει σε κακό οδόστρωμα θα το φθείρει το ίδιο με έναν που είναι πχ 60 κιλα όπως εγώ;
    Επίσης όλες οι συνθέσεις των αφρων στην αγορά έχουν τις ίδιες αντοχές;
    Μήπως τελικά είναι πολλοί παράμετροι που καθορίζουν την ζωή ενός δρομικου παπουτσιού;

Chris Rose
    Συμμετέχων

Alkis τα ίδια λέμε. Δεν δίνουν υπόσχεση για τόσα χλμ, αντίθετα σε ορισμένα παπούτσια η πρόβλεψή τους είναι για πολύ λιγότερα λ.χ Βrooks Hyperion Elite(80 χλμ.)Nike Vaporfly(200-250) ή παλιότερα το Nike May Fly(160 χλμ και μετά τα έδινες για ανακύκλωση). Η εφαρμογή Strava σου υπενθυμίζει να αλλάξεις παπούτσια στα 500 χλμ. Αυτά που γράφεις είναι όλα σωστά για κιλά έδαφος κλπ. Να προσθέσω ότι τα παπούτσια δρόμου είναι για άσφαλτο ή ταρτάν όχι για χώμα με πέτρες κλπ οπότε επιταχύνεται η φθορά τους. Βλέπω ωστόσο πολλούς να τα χρησιμοποιούν και εκεί.

cranfield
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας,

Παρακάτω μερικά ενδεικτικά στοιχεία απο κάποια παπούτσια που έχω χρησιμοποιήσει
    Πολλά απο τα χλμ έχουν γίνει σε χώμα (Αλσος Συγγρού) και σαν γενική παρατήρηση θα έλεγα ότι στην εξίσωση δεν θα πρέπει να βάζουμε μόνο τα χλμ, βάρος, τερέν αλλά και τον χρόνο ζωής, γήρανση, του υλικού. Δηλαδή θεωρώ ότι στο rotation θα πρέπει να μην υπερβάλουμε με πολλά ζευγάρια ώστε να μην φτάσουμε να έχουμε παπούτσια 2 ή 3 ετών.

Nike Fly 1100χλμ
    NIKE Zoom Fly Flyknit 1300χλμ
    Skechers Performance GOrun Ride 7 1350χλμ
    NIKE Zoom Pegasus Turbo 1106 χλμ
    Clifton 7 1300 χλμ
    BROOKS Launch 4 1148χλμ
    Reebok Forever Floatride Energy V1 906χλμ
    Reebok Forever Floatride Energy V2 900χλμ
    BROOKS Launch 5 1043χλμ

Γιάννης

Γιώργος
    Συμμετέχων

Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας.

Για τον Alkis που ρώτησε ποιες εταιρείες δίνουν νούμερα για διαρκεια ζωής η απόσταση στα παπούτσια. Είχα διαβάσει 2-3 εταιρείες που έκαναν κάτι τιμές περί τα 500 μίλια.

Θα ψάξω πάλι να βρω που το διάβασα και θα το παραθέσω εδώ.

Chris Rose
    Συμμετέχων

Εδώ φαίνεται να δίνει κάποια όρια μεταξύ 300-1000 χλμ: https://www.runningshoesguru.com/content/how-long-do-running-shoes-last-and-is-it-time-for-a-new-pair/

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 27 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.