Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 931 έως 945 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@chousidisieremias Τα Gravity τα φόρεσες, Ιερεμία;

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

Τα φόρεσα Νίκο αλλά είναι νωρίς. Τα έβαλα σε κάτι 300/600. Καλή αρχική αίσθηση. Ένιωθα σαν να υπάρχει κάτι κάτω από τα μετατάρσια (ελατήριο;;; 😂) αλλά προς το τέλος κάτι με κούρασε, κάτι εκεί στον αχιλλειο δε μ’αρεσε. Ενιωθα ενα σκληρό υλικό να μου γρατσουνάει τον αχίλλειο. Παράξενη αίσθηση. Είναι νωρίς όμως για συμπέρασμα γιατί είχε και άπειρο κρύο και πάγο στον 1 οπότε έκανα από μόνος μου κάτι περίεργα. Αυτό που ταίριαξε γάντι ήταν το turbo.
    Να πω εδώ πως ποτέ δεν έχω φορέσει τα hype shoes της Nike (zf, vp, 4%, Next%). Ειμαι φαν των peg, v(r)omero, elite, zstreak όποτε για αυτό ισως μου φαίνεται λίγο περίεργο το gravity που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.

Periklis
    Συμμετέχων
    Periklis
    Συμμετέχων
    aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Περικλή αυτά ειναι τα απλά zoom fly, όχι τα vaporfly (4%).

Για 4% δες την Αγγελία του Νίκου ή αλλίως misterrunning στα 170€ (που δεν την θεωρώ καλή τίμη, είχαμε βρεί πολύ καλύτερες στο παρελθόν, μέχρι και 120€ στο BF)

To 2o ζευγάρι από Turbo 1000ριζει και αυτό και δυστυχώς σύντομα θα χρειαστεί να βρώ αντικαταστάτη. Να δοκιμάσω κάτι από Skechers ή κάποια άλλη μάρκα πλην Nike? Δεν βιάζομαι, απλά να ξέρω τί ψάχνω ώστε όταν το βρώ σε καλή τιμή να το χτυπήσω.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@aristidi Το 2020 αναμένονται φοβερά μοντέλα στην αγορά.
    Η Saucony “επιστρέφει” με την σειρά Endorphin, η Brooks έρχεται με τον δικό της Hyper Burst, η Asics επίσης κάτι καλό ετοιμάζει, ενώ κι η ΝΒ αναβαθμίζει πολύ τον Fresh Foam.
    Βέβαια, όλα αυτά δεν θα εμφανιστούν και ιδιαίτερα σύντομα.

Giorgos sp
    Συμμετέχων

Παιδιά βλέπω το NIKE ZOOM STREAK 7 για αγωνιστικό παπούτσι…το ξέρει κανένας;;

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@giorgos_papas για κάποιους εδώ μέσα η ερώτησή σου ακούστηκε περίπου όπως αυτή:
    “Παιδιά, είδα μια ταινία που έπαιζε μια Ιταλίδα ηθοποιός, η Monica Bellucci. Την ξέρεις κανείς;” 🙂 🙂

To Zoom Streak 7 είναι πρακτικά ίδιο με το Zoom Streak 6. Αυτό ήταν η ναυαρχίδα της Nike για αγώνες μεγάλων αποστάσεων πριν βγάλει τη σειρά Vaporfly. Ένα (πολύ καλό) review του παπουτσιού έχει κάνει ο Νίκος εδώ http://31958001149.blog.com.gr/featured/nike-zoom-streak-6/ . Είναι πολύ ελαφρύ παπούτσι, αλλά με αρκετά σκληρή και στενή σόλα. Καμία σχέση με Pegasus, Triumph κλπ. Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις. Υπάρχουν πλέον αρκετά αγωνιστικά παπούτσια πιο φιλικά σε σχέση με το Streak.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ξαναέριξα μια ματιά στο review του Streak και διεπίστωσα ότι στα μισά απ’ αυτά που έγραφα τότε, σήμερα διαφωνώ. 🤔
    Σαφώς και ισχύει το ότι πρόκειται για πολύ γρήγορο παπούτσι αλλά σίγουρα δεν θα διεύρυνα την χρήση του και ως προπονητικού.
    Το πιθανότερο είναι ότι επειδή την εποχή εκείνη δούλευα κυρίως μικρά και πολύ γρήγορα κομμάτια, φορώντας πολύ αντίστοιχα μοντέλα, τα πόδια μου ήταν “σκληραγωγημένα” και άντεχαν το κοπάνημα.
    Πάντως τις προάλλες που έκαψα μια διαλειμματική και το γύρισα σε ελεύθερο, μια χαρά ήταν τα Streak. Σε στίβο, βέβαια.

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

Επανέρχομαι για τα gravity. Λοιπόν, έχοντας στην κατοχή μου 5 ζευγάρια elite, τα 4 διαλυμένα, πρέπει να πω πως ουδεμια σχέση εχουν gravity και elite. Το gravity έχει αγωνιάρικια σόλα και ένα απαράδεκτο upper. Το upper είναι πολύ άκαμπτο σε σημείο που νιωθεις κάθε υλικό στο πόδι σου. Μπροστά είναι αρκετά στενό και πίσω η φτέρνα κάτι έχει που σε κάνει να δυσανασχετείς.
    Αυτά τα αρνητικά, καθώς το κάτω μέρος είναι φοβερό και εν μέρει σε αποζημιώνει. Σκληρό με γρήγορο turnover και σε στέλνει μπροστά και ψηλά την φτέρνα πίσω. Αγωνιάρικό. Καλή εντύπωση. Αν δεν υπήρχε το βολτίσιο upper το παππούτσι θα ήταν το νέο αγαπημένο. Επιφυλάσσομαι μηπως και το upper μαλακώσει έιτε πάρει την φόρμα του ποδιού μου. Σιγουρα πάντως το gravity δε το φοράς σε ενα συνεχόμενο με άλλαγες όπως εύκολα θα έκανες με το elite. Γενικά το elite ειναι all-around, το gravity interval-oriented και αυτό υπό προυποθέσεις.

@echetlos

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@chousidisieremias Thanks, Ιερεμία!
    Το είχα δοκιμάσει κι εγώ και όντως το upper έμοιαζε όπως ακριβώς τα περιγράφεις.
    Ίσως και να θέλει μισό νούμερο πάνω.

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

Όποιος έχει στην κατοχή του τα gravity ας παιξει λίγο με το δέσιμο των κορδονιών προς το πιο loose. Μπορεί και να εκπλαγεί. Διαβάζοντας και το review του @echetlos για τα 4% νομίζω οτι είναι πολύ κοντά. Το πάτημα τους οπως και να χει είναι υπεράνω κριτικής. Άκοπα γρήγορο. Σε πρόπόνηση 2Χ(6Χ400+1Χ800) όλα αυτά.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Πόσο ωραίο παπούτσι…

20200104_102420

Elda
    Συμμετέχων

Ο 🎅 τα εφερε? 😄😁

swimer
    Συμμετέχων

Καλημέρα και Καλή Χρονιά με Υγεία! Όντως ένα παπούτσι τίμιο και συνεπές για αυτά που είναι σχεδιασμένο για να κάνει.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 931 έως 945 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.