Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Μαραθώνιοι εξωτερικου-συγκρισεις

Μαραθώνιοι εξωτερικου-συγκρισεις

Τοποθέτηση ετικέτας: 

• Αυτό το θέμα έχει 19 απαντήσεις, 12 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη πριν από τον χρήστη Γιώργος Κ.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 20 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Elda
    Συμμετέχων

Για πειτε λιγο οσοι γνωριζετε σχετικα με μαραθωνιους εξωτερικου, Ευρωπης βασικα ειτε απο προσωπικη εμπειρια ειτε απο οσα εχετε ακουσει/διαβασει απο αλλους.

1. Διαδρομη. Ποιοι θεωρουνται οι πιο γρηγοροι, απο αποψη υψομετρικων, κατασταση δρομου (οχι πλακοστρωτα κλπ), συνωστισμο δρομεων, συνηθεις καιρικες συνθηκες κλπ? Βερολινο, Ροττερνταμ απ οσο ξερω, αλλοι? Πειτε και ποια εποχη γινεται ο καθενας που αναφερετε.

2. Τροφοδοσια. Ποιοι εχουν ανα 2.5 χλμ νερο, ποιοι ανα 5 και ποιοι σε μπουκαλι, ποιοι σε ποτηρι? Διαβαζα οτι στο Ροττερνταμ εχουν σε ποτηρι με πατεντα να μη χυνεται, αλλα μονο ανα 5χλμ.

3. Φυλαξη ρουχισμου-πραγματων. Ποιοι διαθετουν και ποιοι ΔΕ διαθετουν φυλαξη? Στο Ροττερνταμ ειδα οτι δε διαθετουν, πας εκει με τα ρουχα του αγωνα και οταν τερματισεις σου δινουν μια πλαστικη σακουλα (αν κανει κρυο) να φορεσεις. Σκεφτομουν εδω ειμαστε καλομαθημενοι, καθε τοπικος αγωνας εχει και φυλαξη, πού να γινοταν οχι μαραθωνιος, απλο δεκαρι χωρις φυλαξη τι κραξιμο θα πεφτε!!! Και καλα στο ξεκινημα, φορας κατι προχειρο και το πετας, στον τερματισμο πώς πας μεχρι το ξενοδοχειο σου με τα ρουχα του αγωνα και την πλαστικη σακουλα, ειδικα αν κανει και κρυο/βρεχει κλπ?

4. Μεγιστος αριθμος δρομεων-συνωστισμος. Τι συμμετοχη υπαρχει στους διαφορους μαραθωνιους και ποσο ευκολο ειναι να τρεξεις στο ρυθμο σου καθολη τη διαρκεια του αγωνα απο αποψη συνωστισμου? Γινονται καπου και παραλληλοι αγωνες που να εμποδιζουν τους δρομεις του μαραθωνιου?

5. Συμμετοχη θεατων. Υπαρχουν θεατες σε ολη τη διαδρομη ή μονο σε μερικα σημεια? Ποιοι μαραθωνιοι θεωρουνται να εχουν την περισσοτερη εμψυχωση απο πλευρας θεατων?

6. Κοστος. Ποιοι θεωρουνται πιο οικονομικοι ως συνολικο πακετο (αεροπορικα, ξενοδοχεια, συμμετοχη αγωνα) και ποιοι πιο ακριβοι.

Αν σκεφτειτε κατι αλλο εκτος απο τα παραπανω, προσθεστε το.

stratus
    Συμμετέχων

Από προσωπική εμπειρία
    1)Dusserdorf νερό όπου τους κατέβει στο κεφάλι. Το πρόγραμμα έλεγε ότι νερό υπάρχει ανά 5 χλμ,αλλά το πρώτο υπήρχε στο 10ο χλμ και τα υπόλοιπα όπου είχαν όρεξη.Φυλαξη υπήρχε αλλά 1 χλμ μακριά από την εκκίνηση οπότε έπρεπε να περπατήσεις 1 χλμ για να πας στην εκκίνηση.Προσοχη αν έχει κρύο ξεπαγιαζεις περιμένοντας.Κοσμος αρκετός ,κάποιοι κάνουν μπάρμπεκιου και σου σπάνε τη μύτη-:).Προσφέρεται για ρεκορ
    2)Ροττερναμ πιο οργανωμένο. Για ρούχα δεν ξέρω γιατί τα κράτησαν οι δικοί μου.Για να με βάλουν στο γκρουπ των 3 ωρών μου ζήτησαν αποτελέσματα από άλλο αγώνα. Σε κάποια σημεία τρέχεις μόνος σου ,αλλά αυτά είναι ελάχιστα. Σχετικά επίπεδη διαδρομή οπότε ιδανική για ρεκόρ.Υπαρχουν παρά πολλά ξενοδοχεία σε καλή τιμή πάνω στην εκκίνηση. Από παροχές σκέψου ότι στον τερματισμό είχαν κομμάτια μπανάνας ξεφλουδισμενα από πριν πεταμένα σε ένα καλάθι. Προσωπικά αηδιάσα και δεν πήρα. Νερό όπως τα λες δηλ υπάρχει ένα σφουγγαρακι με 2 τρύπες που παίζει το ρόλο καπάκι

dimitrissss
    Συμμετέχων

1) Μιλάνο και Φλωρεντία είναι φλατ εκτός από κάνα δυο γέφυρες, γενικά γρήγορες διαδρομές. Έχουν όμως πολλές στροφές. Στο Μιλάνο που δε πρόσεξα έτρεξα 43,300 στη Φλωρεντία 42,700. Πλακόστρωτο δε με προβλημάτισε στο Μιλάνο είναι και λίγο. Φλωρεντία έχει περισσότερο αλλά τελικά λόγω νεροποντής χειρότερη ήταν η άσφαλτος με λιμνούλες και νερολακούβες. Γενικά στο εξωτερικό οι αγώνες συνήθως έχουν πολλές στροφές. Από τους γνωστούς αγώνες νομίζω ο πιο γρήγορος είναι στο Έσχεντε της Ολλανδίας. Επίπεδος εντελώς, κορυφαία ποιότητα ασφάλτου, όχι πολλές στροφές.

2) Τροφοδοσία σχεδόν παντού ανά 5 χιλιόμετρα. Αυτός είναι ο κανονισμός της AIMS. Σχεδόν παντού με ποτήρι. Και μη σας φαίνεται παράξενο. Έχω διαβάσει σχόλια ξένων δρομέων που το μόνο αρνητικό που βρήκαν στο μαραθώνιο της Αθήνας είναι η τεράστια σπατάλη νερού. Στο Μιλάνο είχε μπουκάλι. Φλωρεντία ποτήρι. Κανένα πρόβλημα. Έπινα 2-3 σε κάθε σταθμό, στο τέλος έπαιρνα και 2-3 ποτήρια παραμάσχαλα και έφευγα. Από τζελ και τα σχετικά στην Ιταλία μη περιμένετε να σας δίνουν GU κτλ. Οι Ιταλοί παράγουν τα πάντα και έχουν δικά τους gel που μοιράζουν στην έκθεση. Μη περιμένετε να βρείτε στην έκθεση. Η έκθεση στο Μιλάνο είναι πιο μικρή και από αυτή της Θεσσαλονίκης. Στη Φλωρεντία συμπαθητική. Στο τέλος από μπίρα μέχρι γιαούρτια rio mare γλυκά κτλ. Εθελοντές καλοί, Φλωρεντία εξαιρετικοί. Βέβαια κανείς δε μιλάει αγγλικά στην Ιταλία πλην ξενοδόχων, εστιατόρων, ταξιτζήδων και φαρμακοποιών.

3) Στο Μιλάνο σε φορτηγά σε πάρκο δίπλα στο χώρο εκκίνησης τερματισμού. Το πάρκο μεγάλο κάνεις ζέσταμα, τσίσα και ότι άλλο θες! Στη Φλωρεντία ο χώρος φύλαξης κοντά στο σταθμό του τρένου, αφού έτσι και αλλιώς πολλοί ντόπιοι φεύγουν κατευθείαν από εκεί, 1 χιλιόμετρο από σημείο εκκίνησης τερματισμού. Το ξενοδοχείο ήταν 500 μέτρα δεν πήρα καν πράγματα. Και στους δυο αγώνες η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στο ίδιο σημείο με πάρα πολλά ξενοδοχεία κοντά. Το Μιλάνο έχει και μετρό.

4) Εκκίνηση και στους δυο αγώνες σε μπλοκ αλλά ταυτόχρονη όχι σε κύματα. Και 4ο, 5ο μπλοκ να είσαι σε 2-3 λεπτά έχεις περάσει την εκκίνηση. Στο Μιλάνο παρότι είχε λιγότερο κόσμο είχε μεγαλύτερο συνωστισμό γιατί έπεφτε πάνω σου και η σκυταλοδρομία. Πάντως δεν ήταν πρόβλημα μετά το 1ο χιλιόμετρο. Το πρόβλημα είναι να στρίβεις σωστά για να μη χάνεις μέτρα.

5) Στο Μιλάνο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολείται με τον αγώνα. Λίγη υποστήριξη στην αρχή και το τέλος. Στη Φλωρεντία κάπως καλύτερα αλλά λόγω του ότι είναι τουριστική πόλη. Πάντως ώρες, ώρες περισσότερο κινέζους με σελφοκόνταρα έβλεπα παρά θεατές. Έβρεχε και με το τουλούμι ποιος να βγει να σε υποστηρίξει. Γενικά λένε ότι αν θες εμψύχωση από θεατές πας από Γερμανία και πάνω.

6) Κόστος όσο πιο νότια τόσο πιο φτηνά. Μιλάνο πας και με Ryan με €20. Φλωρεντία πήγα Ρώμη με Ryan 75 με επιστροφή από εκεί με τρένο 50 με επιστροφή το πολύ γρήγορο τρένο. Έχει και πολύ φτηνά τρένα αλλά κάνουν από 3 έως 5 ώρες. Το Le Frecce σε πάει σε 75 λεπτά. Ξενοδοχείο με πρωινό υπολόγισε 70 με 80 το βράδυ, φαγητό 20-25 με μπίρα και 2 πιάτα. Το πρόβλημα με την κεντρική Ευρώπη είναι τα αεροπορικά που είναι πολύ πιο ακριβά από Ιταλία, Ισπανία. Συμμετοχή αγώνα από 50 έως 70-80 αναλόγως και πόσο νωρίς θα κλείσεις. Υπολόγισε τουλάχιστον 3 διανυκτερεύσεις αν θες και αγωνιστικά να είσαι καλά αλλά και να δεις κάτι.

mashine
    Συμμετέχων

Από πλευράς θεατών και events σε όλη την διαδρομή το Βερολίνο υπερέχει μαζί με αυτόν του Λονδίνου.Η τροφοδοσία αν ο αγώνας είναι κατηγορίας silver και άνω ισχύουν οι κανονισμοί της Aims δηλαδή ο πρώτος σταθμός στο 5χλμ και στην συνέχεια ανάλογα με την διαδρομή γενικά είναι μελετημένο και σίγουρα δεν θα βρεθείς χωρίς νερό ή ισοτονικό πάντα σε ποτηράκι.
    Το κόστος σε αγώνα κατηγορίας gold είναι σίγουρα υψηλό.Πχ συμμετοχή στην Βαρσοβία μαζί με μπλουζάκι 18 ευρώ ενώ η αντίστοιχη σε Βερολίνο 140.
    Διαδρομές με μεγάλες ευθείες είναι και οι πιο γρήγορες.Συνωστισμός ανάλογα με τον αγώνα, πχ στο Βερολίνο μέχρι τα 20 γινόταν χαμός στους σταθμούς με δρομείς <3ωρών οπότε φαντάζεσαι πιο πίσω …λογικό αφού η συμμετοχή των δρομέων ήταν 40000.Βαρσοβία με 8000 δεν είχες θέμα.Αμστερνταμ με 15000 υπήρξε λίγο στριμωγμα αλλά και πάλι κάτι ανάλογο της Αθήνας.

Kostão
    Συμμετέχων

Και εγώ έχω την εμπειρία δύο μόλις Μαραθωνίων εξωτερικού :Ρώμης και Σαν Σεμπαστιάν.
    Της Ρώμης που το έχω και πολύ πρόσφατο, η διαδρομή είναι ήπια από υψομετρικά, με αρκετές στροφές που όμως εμένα δεν με επηρεάζουν καθόλου. Έχει κάποιες ήπιες ανηφόρες αλλά για λίγα μέτρα. Είναι κυκλική διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό σε ωραίο κεντρικό σημείο. Μέσω της διαδρομής επισκέπτεσαι όλα τα αξιοθέατα της Ρώμης (αν έχεις διάθεση να κοιτάς γύρω σου ειδικά στο τέλος). Έχει περίπου 7,5 χλμ πλακόστρωτο μέτριας ποιότητας που προσωπικά δεν με επηρέασε παρότι φορούσα κάπως μίνιμαλ παπούτσια. Αυτό που μου στοίχισε ήταν ο συνδυασμός της ζέστης(στον τερματισμό 24 βαθμοί) με τα ποτηράκια ανά 5 χλμ νερό. Δεν είχα συνηθίσει να πίνω έτσι, σταματούσα τελείως στους σταθμούς. Κόσμος πολύς 12500, χωρισμένοι σε μπλοκ με ξεχωριστή εκκίνηση και καταμέτρηση μόνο καθαρού χρόνου για τους μη ελίτ. Καλό. Στην αρχή λίγος συνωστισμός αλλά μετά ανοίγετε και τρέχετε με την καρδιά σας. Ο κόσμος σε αρκετά σημεία πολύ εκδηλωτικός και πολύ καλές μουσικές μπάντες στην πορεία. Από αυτό που είδα, λόγω καιρού (πέρσι είχε πολλή βροχή, φέτος ζέστη) δεν μπορείς να βασιστείς στη διαδρομή για να κάνεις ρεκόρ, αλλά για ωραία εμπειρία τον ψηφίζω. Τα πράγματα τα αφήνουμε στην εκκίνηση-τερματισμό χωρίς πρόβλημα. Η Ρώμη έχει φθηνά αεροπορικά αλλά ακριβά ξενοδοχεία στο κέντρο (εμείς μείναμε airbnb). Έχει όμως απίθανο φαγητό και για πριν και για μετά τον αγώνα σας.
    Το Σαν Σεμπαστιάν από την άλλη είναι ο ορισμός Μαραθωνίου για ρεκόρ. Γίνεται Νοέμβριο, η θερμοκρασία ήταν 10-12 βαθμοί με ψιλόβροχο, η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και απόλυτα επίπεδη, απλά αποτελείται από δύο γύρους ΗΜ (γίνεται και παράλληλος ΗΜ χωρίς μεγάλο πρόβλημα συνωστισμού) που μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει( από αυτά που διαβάζω για το Ναύπλιο). Εμένα δεν με ενόχλησε καθόλου. Και τώρα στο αγωνιστικό, η εκκίνηση είναι μια για όλους. Οι συμμετοχές είναι μόνο 2700 με υψηλό επίπεδο αθλητών( να σκεφτείτε εγώ με το 3:11 ήμουν στην 760 θέση, και για σύγκριση προχθές στη Ρώμη με 3:19 ήμουν 717 θέση σε 12700 τερματίσαντες). Οι λαγοί της διοργάνωσης ήταν εξαιρετικοί (λίγο γρήγοροι ίσως) και ένιωθες ότι γενικά τρέχεις μαζί με ισάξιους δρομείς σε όλη τη διαδρομή. Τα νερά ήταν σε μπουκάλια και σε λίγο ακανόνιστα σημεία (τα οποία τα λένε από πριν ) με μέσο όρο στα 3-4 χλμ απόσταση. Τερματισμός κοντά στην εκκίνηση με φύλαξη πραγμάτων εκεί.Ο κόσμος αρκετά εκδηλωτικός και σε φωνάζει με το μικρό που αναγράφεται στο ΒΙΒ. ( όπως και στη Ρώμη). Η πρόσβαση στο Σαν Σεμπαστιάν είναι λίγο προβληματική αλλά μέσω Μαδρίτης ή Βαρκελώνης μπορείς να πάρει μετά τρένο κλπ. Τα ξενοδοχεία λογικά σε τιμές. Το φαγητό και εδώ απίστευτο, κορυφαίο θα έλεγα.

roukounas
    Συμμετέχων

Χωρις να εχω τρεξει σε κανενα μαραθωνιο, εχω ακουσει απο φιλους που πανε συχνα εξω οτι πολυ καλος και πολυ γρηγορος ειναι ο Μαραθωνιος της Βαλενθια ο οποιος αν δεν κανω λαθος γινεται μεσα στη πολη και ειναι αρτιος οργανωτικα.

https://www.valenciaciudaddelrunning.com/en/

stratus
    Συμμετέχων

@Elda Το σκέφτεσαι για έξω;

Elda
    Συμμετέχων

@stratus, Χρηστο, σιγουρα οχι για το φετινο φθινοπωρο, πολυ πιθανο και για κανενα φθινοπωρο μια που το χειμωνα κανω καλυτερη προετοιμασια απο το καλοκαιρι, οποτε αν ειναι να παω εξω μαλλον θα προτιμησω ανοιξιατικο μαραθωνιο. Τωρα που τελειωνει και η κορη το σχολειο και δε θα εχω πλεον να κανω καθημερινα δρομολογια, θα μας ειναι πιο ευκολο να παμε εξω με το συζυγο. Θεωρητικα βεβαια ολα αυτα, γιατι θα εξαρτηθει και απο το που θα περασει, τι εξοδα θα εχουμε του χρονου κλπ.

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

Στις 2 Ιουνίου έτρεξα τον μαραθώνιο της Στοκχόλμης στην Σουηδία, 2 λόγια για την εμπειρία μου:

1. Διαδρομη. Ποιοι θεωρουνται οι πιο γρηγοροι, απο αποψη υψομετρικων, κατασταση δρομου (οχι πλακοστρωτα κλπ), συνωστισμο δρομεων, συνηθεις καιρικες συνθηκες κλπ? Βερολινο, Ροττερνταμ απ οσο ξερω, αλλοι? Πειτε και ποια εποχη γινεται ο καθενας που αναφερετε.

Ο αγώνας διεξάγεται Σάββατο και η εκκίνηση δίνεται με 2 πιστολιές στις 12:00 και στις 12:10 ενω σε κάθε πιστολιά υπάρχουν απο 5 κύματα ανάλογα με το επίπεδο κάθε δρομέα. Στην αφετηρία επικρατούσε μεγάλος ενθουσιασμός και κέφι απο τους δρομείς, ενω περιμένοντας να ξεκινήσουμε, στα πλαίσια του τελετουργικού, πέταξε απο πάνω μας σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών με χρωματιστούς καπνούς. Την εκκίνηση έδωσε λόχος απο στρατιώτες με στολές εποχής πάνω σε μια γέφυρα με τουφέκια που μοιάζουν με αυτα του αμερικανικού εμφυλίου. Να πούμε οτι η εκκίνηση γίνεται σε εναν κεντρικό δρόμο εξω απο το Ολυμπιακό στάδιο της Στοκχόλμης και ο τερματισμός γίνεται μέσα σε αυτό.Το Στάδιο είναι πετρόχτιστο και είναι το ιδιο που είχε φτιαχτεί για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1912, το οποίο το έχουν διατηρήσει σε άριστη κατάσταση, έχοντας κρατήσει την παραδοσιακή του οψη. Για να τερματίσεις διασχίζεις περίπου τον μισό στίβο – φυσικά δεν συγκρίνεται με τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, δεν είναι όμως και ενας αδιάφορος τερματισμός κάπου σε εναν δρόμο περνόντας απλά κάτω απο την αψίδα κάποιου χορηγού του αγώνα. Όμορφη διαδρομή, περνάει μέσα απο το κέντρο της πόλης ενω κάποια χιλιόμετρα γίνονται και λίγο παραέξω στους βασιλικούς κήπους όπου το πράσινο κυριαρχεί. Απο το 33ο μέχρι το 41ο χιλιόμετρο ειναι ενα μικρός δεύτερος γύρος αλλά σε αυτό το σημείο ήμουν ηδη τόσο κουρασμένος που αν δεν το ήξερα δεν θα το καταλάβαινα καν. Η διαδρομή με καλής ποιότητας άσφαλτο, δεν υπήρξε κάποιο πλακόστρωτο ή κάτι άλλο που να μου δημιούργησε πρόβλημα. Επίσης, ενω σε γενικές γραμμές είναι φλατ, έχει κάποιες κλίσεις και πιο μικρές ύπουλες και άλλες πιο παρατεταμένες, με αποκορυφωμα ενα ανέβασμα σε γέφυρα περίπου στο 32ο όπου η όλη φάση θυμίζει έντονα Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Στα πρώτα 2-3 χιλιόμετρα υπήρχε μεγάλος συνωστισμός, μετά ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, αλλά λόγω της μεγάλης συμμετοχής σε ολα τα σημεία του αγώνα υπάρχουν αρκετοί δρομείς τριγύρω. Συνήθως οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά δροσερές και γιαυτό το λόγο η εκκίνηση δεν είναι το πρωί, φέτος πέσαμε στην περίπτωση και οι θερμοκρασία κατα τη διάρκεια του αγώνα ήταν 30 βαθμοί κελσίου.

2. Τροφοδοσια. Ποιοι εχουν ανα 2.5 χλμ νερο, ποιοι ανα 5 και ποιοι σε μπουκαλι, ποιοι σε ποτηρι? Διαβαζα οτι στο Ροττερνταμ εχουν σε ποτηρι με πατεντα να μη χυνεται, αλλα μονο ανα 5χλμ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της διοργάνωσης, στους πρώτους σταθμούς τα τραπεζάκια ήταν λίγα με αποτέλεσμα να πρέπει να σταματήσεις εντελώς, να περιμένεις να φύγουν απο μπροστά σου 3-4 ντάνες απο δρομείς για να φτάσεις και να πάρεις ποτηράκι με νερό. Λόγω μεγάλης ζέστης υπήρχαν περισσότεροι σταθμοί απ’οτι συνήθως, παρόλα αυτά το πρόβλημα ήταν μεγάλο. Αυτή η κατάσταση επικρατούσε στα πρώτα 10 χιλιόμετρα περίπου, ενω υπήρξαν και φορές που σταματούσες, περίμενες να φτάσεις το τραπέζι και είχε τελειώσει το νερό (απαράδεκτο). Απο ένα σημείο και μετά τα πράγματα έγιναν καλύτερα, οι σταθμοί είχαν περισσότερα τραπεζάκια και μπορούσες να ανεφοδιαστείς χωρίς να σταματήσεις. Σε κάποια σημεία είχε μόνο νερό (πάντα σε χάρτινο ποτηράκι) ενω σε κάποια άλλα είχε ισοτονικά, μπανάνες, κόκα κόλα, καφέ, γάλα (!), καυτή σούπα (!!) κλπ. Επίσης για να αντιμετωπιστεί η ζέστη, υπήρχαν σημεία με ντουζιέρες για να δροσιστείς καθώς έτρεχες.

3. Φυλαξη ρουχισμου-πραγματων. Ποιοι διαθετουν και ποιοι ΔΕ διαθετουν φυλαξη? Στο Ροττερνταμ ειδα οτι δε διαθετουν, πας εκει με τα ρουχα του αγωνα και οταν τερματισεις σου δινουν μια πλαστικη σακουλα (αν κανει κρυο) να φορεσεις. Σκεφτομουν εδω ειμαστε καλομαθημενοι, καθε τοπικος αγωνας εχει και φυλαξη, πού να γινοταν οχι μαραθωνιος, απλο δεκαρι χωρις φυλαξη τι κραξιμο θα πεφτε!!! Και καλα στο ξεκινημα, φορας κατι προχειρο και το πετας, στον τερματισμο πώς πας μεχρι το ξενοδοχειο σου με τα ρουχα του αγωνα και την πλαστικη σακουλα, ειδικα αν κανει και κρυο/βρεχει κλπ?
    Υπάρχει μεγάλος χώρος δίπλα στο στάδιο που αφήνεις τα πράγματα σου χωρίς ουρές/αναμονή κλπ.

4. Μεγιστος αριθμος δρομεων-συνωστισμος. Τι συμμετοχη υπαρχει στους διαφορους μαραθωνιους και ποσο ευκολο ειναι να τρεξεις στο ρυθμο σου καθολη τη διαρκεια του αγωνα απο αποψη συνωστισμου? Γινονται καπου και παραλληλοι αγωνες που να εμποδιζουν τους δρομεις του μαραθωνιου?
    Ο κόσμος ήταν πολύς (φέτος για να καταλάβετε ηταν sold out με 20 χιλιάδες συμμετοχές). Έντονος συνωστισμός στα πρώτα 2-3 χιλιόμετρα, μετά η κατάσταση βελτιώνεται και μπορείς να τρέξεις με τον ρυθμό σου. Δεν γίνονται παράλληλοι αγώνες, μόνο την παραμονή του μαραθώνιου διεξάγεται ενα 5αρι.

5. Συμμετοχη θεατων. Υπαρχουν θεατες σε ολη τη διαδρομη ή μονο σε μερικα σημεια? Ποιοι μαραθωνιοι θεωρουνται να εχουν την περισσοτερη εμψυχωση απο πλευρας θεατων?
    Παρόλο που η ζέστη ήταν μεγάλη, θεατές υπήρχαν κυριολεκτικά παντού στην διαδρομή και υποστήριζαν τους δρομείς με κάθε τρόπο. Σίγουρα απο τα δυνατά σημεία της διοργάνωσης.

6. Κοστος. Ποιοι θεωρουνται πιο οικονομικοι ως συνολικο πακετο (αεροπορικα, ξενοδοχεια, συμμετοχη αγωνα) και ποιοι πιο ακριβοι.
    Κόστος συμμετοχής απο 99€ εως 119€ ανάλογα την ημερομηνία που θα κλείσεις για τον αγώνα. Αεροπορικά με ανταπόκριση μπορείς να βρεις με περίπου 150€ ενω με απευθείας πτήσεις το κόστος διπλασιάζεται περίπου. Για να βρεις φθηνή διαμονή θα πρέπει να μείνεις σε Hostel εκτός και αν βρεις κάποια ευκαιρία μέσω Airbnb. Τα ξενοδοχεία και το κόστος ζωής στην πόλη είναι πολύ ακριβά.

Συνοψίζοντας, η Στοκχόλμη είναι μια πανέμορφη πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε ασχέτως μαραθωνίου. Μπορεί ο καιρός να μην μας έκανε το χατήρι στον αγώνα, τον εκμεταλλευτήκαμε όμως τις υπόλοιπες 3 μέρες που μείναμε και γυρίσαμε την πόλη (κυρίως με ποδήλατο, εχει ποδηλατόδρομους παντού!) βλέποντας πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Οι ντόπιοι ήταν ευγενικοί μαζί μας ενω ολοι τους μιλάνε αγγλικά, δεν τίθεται πουθενά θέμα επικοινωνίας. Αυτά και ελπίζω στον επόμενο μαραθώνιο να είμαστε πιο τυχεροί και ο στόχος να είναι ενας καλός χρόνος και οχι απλά ο τερματισμός.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dimitrisvoutyras Ωραία και χρήσιμη η περιγραφή, Δημήτρη, ευχαριστούμε!
    Από τα συμφραζόμενα, μου φάνηκε πως ο αγώνας δεν σου βγήκε όπως θα ήθελες;

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

@echetlos Καλημέρα Νίκο, ηδη απο τις προηγούμενες μέρες του αγώνα κοιτάζοντας την πρόγνωση του καιρού, είχαμε αναπροσαρμόσει τους στόχους με τον προπονητή μου σε εναν τερματισμό λίγο κάτω απο τις 4 ώρες. Μαζί μου έτρεξαν και ενας φίλος και μια φίλη όπου βλέποντας και αυτοί απο τις προηγούμενες μέρες οτι δεν υπήρχε περίπτωση να πάνε για ρεκόρ μου έκαναν παρέα στην διαδρομή και με βοηθούσαν σε οτι χρειαζόμουν. Απο τα πρώτα χιλιόμετρα με την θερμοκρασία καρφωμένη στους 30 βαθμούς, τον ήλιο ντάλα πάνω απο τα κεφάλια μας και την τόσο κακή υδροδοσία που περιέγραψα το πήρα απο νωρίς απόφαση οτι ακόμα και ο αναπροσαρμοσμένος στόχος είχε πάει περίπατο. Για να καταλάβεις, στα πρώτα 10 χιλιόμετρα ηταν ζήτημα αν είχα πιει 4-5 γουλιές νερό και κάπου στο 7ο-8ο χιλιόμετρο, όντας σε απόγνωση έβγαλα κινητό, πήρα 2 φίλους τηλέφωνο για να μας φέρουν 3 μπουκάλια νερό στο 14ο μπας και σταματήσει ο εφιάλτης.
    Για την ιστορία τερματίσαμε σε 4:13

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dimitrisvoutyras Συγχαρητήρια, Δημήτρη!
    Με τις συνθήκες που περιγράφεις, ο χρόνος είναι πολύ καλός. Πάμε για τον επόμενο…
    Ρε που φτάσαμε… να μην μπορείς να πετύχεις ούτε στην Σουηδία καλό καιρό πλέον.

liana
    Συμμετέχων

Μου κανει πολυ εντυπωση η τοση ανοργανωσια στο θεμα του νερου απο Σουηδους….

big-blue
    Συμμετέχων

Έχουμε πληροφορίες για Βαλένθια;

Elda
    Συμμετέχων

Έχουμε πληροφορίες για Βαλένθια;

Οποτε μπορεσει ας μας πει ο Ivorman @yiannisfiltissakos

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 20 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.