Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 271 έως 285 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    mikeb
    Συμμετέχων

Χτες 10 ανηφόρες 60sec όπου εβγαιναν 220 με 225 μέτρα και σύνολο 9χλμ.
    Σήμερα 11 χλμ στο 4:53 με προθε κι αποθε σύνολο 16.
    Η σημερινή βγήκε αρκετά άνετα με μεσους παλμούς 161 και μαξ τους 170 εντός των προβλεπόμενων.
    Ένα LR καλό έμεινε κι αρχιζει το ταπερ.

Καλό βράδυ.

mitsubae
    Συμμετέχων

Τελευταίο 3ωρο σήμερα με καλή παρέα στα πέριξ του Χαλανδρίου.
    Με μεγάλη μου χαρά έτρεξα για λίγο πλάι στον Σπαρταθλητή Δημήτρη Χρόνη!
    Απίστευτος τύπος, μακάρι να μου ξαναδωθεί η ευκαιρία.

spy
    Συμμετέχων

… επιστροφή πια στο αγαπημένο μου γήπεδο Χαλανδριου … οπου το Σάββατο το πρωί έκανα ένα τεμπακι 25′ … 6+ χλμ … σε ρυθμό σαφέστατα κάτω από 4:15/χλμ … και σήμερα ακόμα πιο πρωί ένα 10ρακι στο 5:13/χλμ. Βρίσκομαι στη καλύτερη κατάσταση … και συνήθως όταν συμβαίνει αυτο έρχονται τραυματισμοί …Δυστυχώς ταλαιπωρούμαι εδώ και 3 εβδομάδες από τον αχιλλειο στο αριστερό πόδι … και προσπαθώ να κρατήσω την όλη κατάσταση υπό έλεγχο ενόψει του Σαββατιατικο αγώνα …!

mikeb
    Συμμετέχων

Χθες 13.5 και τελευταίο μεγάλο σήμερα 25.5 στο 5:40 έκαστο.
    Τεσταρίστηκαν όλα, εξοπλισμός-ενυδάτωση-τροφοδοσια-ελεγχος ρυθμού.

tzatzikis90
    Συμμετέχων

όταν κάνεις σχέδια, ο θεός γελάει λένε..

μετά από αρκετό καιρό (για άλλη μια φορά) ξανά καλησπέρα σας!

λίγες μέρες μετά την υποτιθέμενη επιστροφή μου σε φουλ ρυθμούς τρεξίματος και site, κατάφερα κι έπαθα διάστρεμμα β’ βαθμού κατά τη διάρκεια της δουλειάς(!!!) με αποτέλεσμα να μείνω για παραπάνω από ένα μήνα στα pits χωρίς την παραμικρή αθλητική δραστηριότητα. ο ΗΜΙ στην Κρήτη χάθηκε, αυτός της Θεσσαλονίκης επίσης και αυτή ήταν μόλις η πρώτη εβδομάδα που κατάφερα να βγάλω απλά 3 αργές προπονήσεις στα 8 χιλιόμετρα έκαστη με μικρἠ σχετικά ενόχληση στο πόδι. ρυθμό δεν αναφέρω καν, ντρέπομαι χαχα! η καλύτερη ήταν προχτές σε χρόνο 47:32!

η Κρήτη δυστυχώς με πήγε αίμα 3 μήνες σε πολλούς τομείς και τουλάχιστον κατάφερα να γνωρίσω ένα μεγάλο μέρος αυτής και να κάνω αρκετούς φίλους! γύρισα ωστόσο πίσω πια και παρά τις όποιες αναποδιές, έχω τρομερή διάθεση για τρέξιμο, μου έχει λείψει απίστευτα! ξαναμπαίνω δυναμικά λοιπόν, με την ελπίδα άλλο κακό να μη με βρει!

καληνύχτα σας!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tzatzikis90 Καλή επιστροφή λοιπόν, Τασούλη!
    Οι μικροενοχλήσεις στην ποδοκνημική μην σε φοβίζουν, παίρνει πάλι σιγά σιγά την κίνησή της η άρθρωση και αυτά είναι πονάκια προσαρμογών.
    Στο δε τρέξιμο, σε 1.5-2 μήνες max θα είσαι πάλι με μια καλή βάση κι έτοιμος να ξαναχτίσεις για ό,τι στόχο θες. Θα το δεις…

than
    Συμμετέχων

@tzatzikis90 Καλή επάνοδο Τάσο! Μας έλειψες!
    Στα δικά μου, χαλαρό 10άρι τη Δευτέρα στο στίβο της Παλλήνης, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στην προπόνηση του παιδιού στο στίβο.

tzatzikis90
    Συμμετέχων

κι εμένα μου λείψατε παλιόπαιδα! σας ευχαριστώ!

2 προπονήσεις ως τώρα μέσα στην εβδομάδα.

Τρίτη πρωί σαλεμένος από τους χρόνους πολλών παιδιών στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, πεισμωμένος βγαίνω για 8ρι λίγο πιο κοντά…στους χρόνους μου! τελικά 8χλμ σε 44:30 ( 5:34 ρυθμός) και το χαμόγελο επανήλθε!

Σήμερα, έχοντας στο μυαλό μου πως θέλω πολύ να τρέξω στον ημιμαραθώνιο της Ξάνθης σε ένα μήνα και γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν υπάρχει ίχνος φυσικής κατάστασης, αποφάσισα να βγω για κάτι λίγο μεγαλύτερο. 11χλμ λοιπόν σε 1:02:25 ( 5:40 ρυθμός) και πήρα το απαραίτητο boost ψυχολογίας για τη συνέχεια!

αυτά για σήμερα, καληνύχτα σας!

mikeb
    Συμμετέχων

4 2χίλιαρα είχε το μενού σήμερα με 200 μετρα διάλειμμα τα οποία βγήκαν σε 9:06-9:09. Έκανα κι ενα χιλιάρι στο τέλος λιγο πιο σβέλτο στο 4:10 γιατι την ψυλλιάστηκα οτί πάλι θα σβήνανε τα φώτα στο ΟΑΚΑ όπως και εγινε. Αποθεραπεία στα σκοτεινά και δρόμο.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Αν και ξεκίνησα σε πολύ κακή κατάσταση, μετά από 3 εβδομάδες προεκγυμνασης βρίσκομαι στο 5’33” /χλμ στα 12 ελεύθερα, στους 136 παλμούς μο και στο 5’13″/χλμ στα 8άρια αυξανόμενης έντασης. Τα ελεύθερα τα κάνω στην κοντινή μου χωμάτινη διαδρομή που αποδεικνύεται μεγάλο εργαλείο. Μετά από ελεύθερο στο χώμα, πετάω στην αυξανόμενη στον διάδρομο. Προσεχώς και νεότερα.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Το εντυπωσιακό είναι πως ανταποκρίνονται Άριστα τα glide 8 στο σκληρό χώμα μετά από πλέον των 1100 χλμ. Στα 18άρια με βλέπω στα πιο ξεκούραστα cumulus για να κρατήσω κάβα τα δεύτερα glide8 που είναι με τον περσινό αγώνα.

PanDex
    Συμμετέχων

Έχτες αγωνιστικό 5αρι με αρκετή ανηφόρα σε άσφαλτο 20.46. Ίσως αν δεν είχε τόση ανηφόρα και γινόταν λίγο πιο νωρίς να είχα 10″ βελτίωση ακόμα, αρκετά ικανοποιημένος.
    2 βδομάδες πριν το 10άρι της Αθήνας με βάζει σε σκέψεις με τον χρόνο-στόχο του αγώνα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@panosdimi Ωραίος Πάνο, ανεβαίνεις!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Χτες Κυριακή πρωί πήγα να βγω για μεγάλο χαλαρό αλλά κόλλησε το ρολόι και κατέληξα για… 6ρι στο κοντινό χωμάτινο γηπεδάκι. Ρυθμό δεν ξέρω, κάποια στιγμή ξεκόλλησε το εργαλείο όμως και απλά τσέκαρα λίγο ταχύτητα στα τελευταία 2 χιλιόμετρα που έσπασα σε 8×250μ(γύρος γηπέδου) σε εναλλασσόμενο γρήγορο αργό. Κάποια στιγμή κράτησα για λίγο sub4 ρυθμό, κάτι που αν ισχύει, είναι πολύ ενθαρρυντικό!

Και το απόγευμα, για περισσότερα χιλιόμετρα, βγήκα μ ένα φίλο για άλλα 8 στο ρυθμό του, ανεβάζοντας στο τελευταίο. Τελικά 48:48 (ρυθμός 6:06). Μετά ψόφιος φυσικά και χτες αλλά και σήμερα!

Η εβδομάδα έκλεισε με 33χλμ, ρεκόρ μηνών χαχα(κι όμως)! Ήρθε η ώρα να αρχίσω να φορτώνω σιγά σιγά..

Αύριο πρωί θα επιχειρήσω 15ρι. Μοναδικός στόχος να βγει, τίποτα παραπάνω! Το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της συμμετοχής μου στην Ξάνθη.. Ίδωμεν!

Καληνύχτα σας!

PanDex
    Συμμετέχων

Μεσημέρι 2χμ ζέσταμα, 10χ90″hill ~ 4.20 με διάλειμμα 2′, 3 χμ αποθεραπεία. Είχα συντροφιά ψιλόβροχο. Πολύ δύσκολη προπόνηση τελευταία ανηφόρα πριν απο Αθήνα μάλλον.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 271 έως 285 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.