Gps Watch

Τοποθέτηση ετικέτας: 

• Αυτό το θέμα έχει 66 απαντήσεις, 22 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη PanDex.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 65 συνολικά)
  • Συντάκτης
    stratus
    Συμμετέχων

@sotiris_diamantopoulos Αγαπητέ Σωτήρη καλά τα γράφεις και απλα θα κάνω κάποιες μικροδιορθωσεις .Το recovery time δε σου λέει ποτε να ξανατρεξεις,αλλα ποτε να ξανακάνεις εντατικη προπονηση.Σαφως δε λαμβάνει υποψην τη μυϊκή κούραση αφού δεν υπάρχει τρόπος να τη μετρησει το ρολόι.H vomax συνήθως βγαίνει σωστά αν κανεις μια βόλτα από τα φορά της γκαρμιν.Εμενα προσωπικά σε σχέση με το εργομετρικο ήταν και μια μονάδα κάτω.59 έβγαλε το εργομετρικο και 58 έδινε το ρολοι.Εκει που πέφτει έξω είναι οι προβλέψεις για το χρόνο στις διαφορες αποστάσεις.

naftony
    Συμμετέχων

Εγώ έχω το garmin 735. Στο skroutz το έχει στα 250 ευρώ.
    Έχει ακρίβεια στο gps έχοντας και επιπλέον GLONASS. Ακρίβεια στα υψόμετρα έχουν μόνο τα ρολόγια με βαρομετρικό αισθητήρα (π.χ. fenix) αλλά είναι ακριβότερα (τουλάχιστον τα GARMIN).
    Διάρκεια μπαταρίας μετρημένη με gps 11 ώρες και με gps+GLONASS 9 ώρες (μαζί και με το παλμογράφο καρδιακού παλμού).
    Τη vo2max καθώς και ιδίως τις προβλέψεις αγώνα τις δείχνει τσιμπημένες προς τα πανω. Επιπλέον σου δείχνει και άλλες δυναμικές τρεξίματος αν το συνδυάσεις με ζώνη στήθους (FTP, γαλατικό κατώφλι κλπ). Ο σύμβουλος αποκατάστασης και η συνθήκη απόδοσης μου φαίνονται σωστά.
    Μεγάλο πλεονέκτημα (τεράστιο θα έλεγα) οτι μπορείς να προσθέσεις από το site της garmin πολλές εφαρμογές, θέματα, όψεις ρολογιού κλπ. Εγώ έχω προσθέσει και οθόνη που σου δείχνει ενώ τρέχεις 8 δεδομένα ταυτόχρονα, από τα 4 που έχει ως προεπιλογή.
    Η διαφορά του 235 με το 735 είναι οτι το 235 επικεντρώνεται κυρίως σε δρομείς ενώ το 735 εκτός αυτού έχει επιπλέον και δεδομένα για τρίαθλο καθώς και λίγο καλύτερη μπαταρία.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@stratus Χρήστο thanks για τις μικροδιορθώσεις. I stand corrected που λένε και στο χωριό μου :). Έχεις δίκιο για το recovery, λέει κι αυτό το “train easy or rest” από κάτω, οπότε όντως ο χρόνος είναι για την επόμενη έντονη προπόνηση. Την μυϊκή κόπωση την υπολογίζει το καινούριο Polar Vantage μέσω της μέτρησης ισχύος κι έχει λογική ο αλγόριθμός τους. Αν καταβάλλεις μεγάλη δύναμη, καταπονείσαι μυϊκά. Αλλά και χωρίς τη δρομική ισχύ, θα μπορούσε ο αλγόριθμος της garmin να είναι ένα κλικ πιο έξυπνος, λαμβάνοντας πχ υπόψη τη διάρκεια της άσκησης. 12 ώρες στο 70% του HRmax τι στο καλό, κάποια επιβάρυνση θα είχε.

Έχεις δίκιο και για την VO2max, την μπέρδεψα με την Vdot του Daniels, που λαμβάνει υπόψη και δρομική οικονομία. Εγώ πχ έχω
    Vdot 53 περίπου, ενώ η garmin μου βγάζει vo2max 55. Όντως λοιπόν, η εκτίμηση της garmin για την VO2max μπορεί να είναι ακριβής, οι προβλέψεις της, δε, για το χρόνο τερματισμού σε διάφορες αποστάσεις εντελώς off.

stratus
    Συμμετέχων

Παιδες οι αλγοριθμοι στα ρολογια της γκαρμιν ειναι ολοι της firstbeat.
    Σωτηρη οσον αφορα τη μυικη καταπονηση διαφωνω οτι μπορει να μετρηθει χωρις ειδικο σενσορα πανω στο μυ.Την παρασκευη εκανα μιση ωρα βαρη για τα ποδια και καπακι στο διαδρομο 20 λεπτα ανηφορα στο 4-6% κλιση.Το ρολοι θα μετραγε αρκετα watt αλλα πολυ μικρη χρονικη διαρκεια και θα σου ελεγε μια χαρα εσαι φιλε.Εγω βεβαια μεχρι και την Κυριακη ημουν πιασμενος μυικα
    Ολα αυτα βεβαια ειναι για να κανουμε συζητηση και να λεμε τις αμπελοσοφιες μας

@sotiris_diamantopoulos
    Μιας και εισαι ανθρωπος των αναζητησεων δες και αυτο το προγραμμα για κινητο HRV4training

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Καλά ναι, Χρήστο @stratus, οτιδήποτε πέραν του τρεξίματος δεν λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό του χρόνου αποκατάστασης, σίγουρα από τον αλγόριθμο της firstbeat που χρησιμοποιούν garmin και suunto. Η polar έχει αναπτύξει το δικό της αλγόριθμο, που πιθανόν να λαμβάνει υπόψη και το heart rate variability (hrv), οπότε αν έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ από οποιαδήποτε άσκηση, ίσως αυτό να αντανακλάται και στο hrv, οπότε να το βλέπει και ο αλγόριθμος. Δεν είμαι σίγουρος όμως πόσο επηρεάζεται το hrv από μια σύντομη μυϊκή καταπόνηση. Πχ αν κάνω 10 άρσεις στο 100% της δύναμής μου, σίγουρα θα καταπονηθώ μυϊκά και θα το νιώσω την επόμενη μέρα, αλλά δεν ξέρω αν θα φανεί αυτό στο hrv.
    Κι επειδή είμαι άνθρωπος των αναζητήσεων, χρησιμοποιώ το hrv4training εδώ και 2-3 χρόνια, ίσως και παραπάνω. Είχα γράψει γι’ αυτό εδώ http://31958001149.blog.com.gr/forums/topic/online-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%84/#post-55352 . Απλά το τελευταίο εξάμηνο έχω και το stress widget στο Garmin που λίγο πολύ δείχνει το ίδιο πράγμα, απλά 24/7 και όχι μόνο σε μια στιγμιαία μέτρηση το πρωί. Έτσι χρησιμοποιώ το hrv4training για κάτι άλλα καλούδια που δίνει (vo2max prediction, training load κλπ) και όχι για τον αρχικό του σκοπό 🙂

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Τώρα που ξαναβλέπω το hrv4training, έχει αυτές τις ερωτήσεις για το πώς νιώθεις κλπ που τις λαμβάνει υπόψη για να σου προτείνει τι άσκηση να κάνεις, μαζί με τους αντικειμενικούς παράγοντες (το hrv δηλαδή). Αλλά αυτό λίγο πολύ το ξέρεις και μόνος σου, σωστά; Δηλαδή αν είσαι πιασμένος, δεν θα πας να σκιστείς στην προπόνηση.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Λοιπόν, ελάτε να εφοδιαστούμε με καμιά 40αριά αισθητήρες που θα τους βάλουμε στους μυς μας.
    Τα καλώδια θα τα τακτοποιήσουμε κάτω από τα ρούχα ενώ θα συνδέσουμε και μικρά LED φωτάκια στις περιοχές που διασταυρώνονται.
    Επίσης σε κάθε χέρι να έχουμε 2 ρολόγια και σε κάθε πόδι 3 footpods.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Μανώλη @roberto4carlos αν έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλό σου, εγώ είμαι μέσα
    http://4.bp.blogspot.com/_gQHlaHdzzLc/TQABXUg4_AI/AAAAAAAABa4/-wlDOb1agJs/s1600/Me%2BTree%2B02.jpg

Giannis-g
    Συμμετέχων

Καλησπέρα,καλή χρονιά με υγεία.Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά του suunto spartan trainer.Υπάρχει κάτι να με αποτρέψει;Δεν ασχολούμαι με τρίαθλο.Η τιμή του σε σε σχέση με τις λειτουργίες του μου έκαναν εντύπωση και θέλω να αντικαταστήσω το παλιό μου fr220.

big-blue
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλοι!
    Το Garmin 235 παραμένει ένα πάρα πολύ καλό value for money στην τιμή του (από 165€);
    Περιμένουμε κάποιον αντικαταστάτη;
    Το 735XT που δεν είναι πολύ ακριβότερο (250 με ζώνη) τι μας λέει; Δε με ενδιαφέρει το τρίαθλο.

Periklis
    Συμμετέχων

Φιλε @big-blue το 235 είναι ένα πολύ καλό ρολόι, δοκιμασμένο πλέον με καλές κριτικές από το κόσμο, σε μια τιμή καλή νομίζω όπως αναφέρεις τα 165ε.
    Βγήκε όμως τώρα το 245 η εξέλιξή του. Αλλά αρχική τιμή είναι στα 300ε ενώ βγαίνει με 350ε έκδοση που υποστηρίζει μουσική. 245music.

https://www.skroutz.gr/c/1917/rologia_palmografoi.html?from=catspan&keyphrase=forerunner+245

Σίγουρα καλυτερο, με επιπλέον λειτουργίες και δυνατότητες, αλλά το θεωρώ ακριβό.
    Το μόνο που με ξενερώνει στο 235 είναι ότι ειναι πρεσαριστό και δεν αλλάζει η μπαταρία του αν και οοοταν αυτή κλατάρει.
    Το έχει ένας γνωστός μου και σε επίπεδο μετρήσεων και ακρίβειας λέει ότι είναι αψογο.

Elda
    Συμμετέχων

Οσοι εχετε το 735 και συναφη ρολογια, τι εφαρμογες εχετε κατεβασει απο το IQ connect? Ποιες χρησιμοποιειτε για προπονησεις και ποιες για αγωνες? Σε πρωτη φαση κατεβασα μια με τις 4 βασικες ενδειξεις για γκαβους, μεγαλα μεγαλα τα νουμερα να διαβαζονται ευκολα απο εμας τους ανω των -ηντα. Κατεβασα κι ενα αλλο με 8 πεδια αλλα αδυνατον να το παρακολουθησεις την ωρα που τρεχεις. Τι αλλο εχετε να προτεινετε που σας βολεψε?

stratus
    Συμμετέχων

Μαρια εχω εχω δει “οθονες” με ενα πεδιο διαφορετικο
    Τα 3 ιδια πεδια ειναι
    1)Συνολικος χρονος
    2)Συνολικη αποσταση
    3)Lap pace
    και
    4)Watt ή παλμοι
    Δε νομιζω οτι χρειαζομαι κατι παραπανω.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@Elda Έχεις βρει νέο παιχνιδάκι Μαρία, ε;
    🙂

Elda
    Συμμετέχων

Ναι, φοβερο παιχνιδακι, το καλυτερο μου να τελειωνω την προπονηση και με το κινητο διπλα ν ανεβαινει με τη μια, ουτε να περιμενω να γυρισω σπιτι να συνδεθω στον υπολογιστη κλπ κλπ. Ευτυχως ειναι ευκολο στη χρηση, δε με παιδεψε ιδιαιτερα. Δεν εχω τρεξει ακομα με τη ζωνη να δω και τα δεδομενα που παρεχονται απο εκει. Tην Κυριακη θα γραψει και τον πρωτο του αγωνα!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 65 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.