- Αυτό το θέμα έχει 34 απαντήσεις, 12 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη
Orcatattoo.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
1 Δεκεμβρίου 2016 στις 14:54 #14524
big-blue
ΣυμμετέχωνΜήτσο έχει βγάλει βιβλίο-α.
Δες στη βιβλιογραφία που εχει ανεβάσει ο Skakinen1 Δεκεμβρίου 2016 στις 16:42 #14526Vlod
ΣυντονιστήςΗ κανουμε συζητηση η το γυρναμε σε καφριλικι…ο κωλος του μοσχαριου εμενα με νοιαζει γιατι 100 δι ζωα το χρονο βασανιζονται και θανατωνονται. Επειδη εχεις σπουδες περιβαλλοντικες δεν σημαινει πως σου επιτρεπει να αναιρεις το τεραστιο αντικτυπο που εχει η βιομηχανια κρεατος στο περιβαλλον κατι που ειναι γεγονος. Γενικα δεν μου αρεσει ο τροπος που μου απαντας αν σου ειναι σαφες αυτο. οσον αφορα τα παιδακια που πεινανε ειναι μια κλασσικη ατακα καραμελα. Πες μου εσυ τι κανεις για τα παιδακια που πεινανε. Επισης να σου πω πως η κρεατοφαγια εχει τεραστιο αντικτυπο στην επισιτιστικη κριση. Οταν τα σιτηρα που παραγονται χρησιμοποιουνται για να ταισεις ενα μοσχαρι, ενω αντιστοιχα θα ειχες ταισει 20 ανθρωπους. Αν θες να τρως τις μπριζολες σου δεν με αφορα, ομως να σεβεσαι τις ηθικες γραμμες του αλλου. Δεν θα συνεχισω αλλο την κουβεντα γιατι μας χωριζει ο Νειλος
1 Δεκεμβρίου 2016 στις 16:47 #14528Vlod
ΣυντονιστήςΟ γιουρεκ εχει βγαλει και βιβλιο με συνταγες βιγκαν. επισης επιτρεψτε μου να μην συστησω καποια διατροφη καθως δεν ειμαι πιστοποιημενος σε αυτο.Αυτο ισως βοηθησει
http://www.solon.org.gr/downloads/Xortofagikos%20odigos_blog.pdf1 Δεκεμβρίου 2016 στις 20:18 #14537xipolitakos
Συμμετέχων@big-blue, Ηλία όσα είπα παραπάνω δεν ήταν για κανένα από τα γραφόμενα του @ioannis_vlontakis. Πολύ καλά κάνει και έφερε σαν παράδειγμα ονόματα, υπαρκτά ή μη (αν σου αρέσει έτσι), που ακούμε στην καθημερινότητά μας και το τι εντύπωση έδιναν ή δίνουν ανάλογα με την εποχή και τον τόπο.
Το …απόψεις για Ιστορίες και θρησκείες ανήκουν σε άλλη θεματική ενότητα… πήγαινε στην αναφορά που έκανες, για την ιστορικότητα και τη φήμη ή τα γεγονότα γύρω από τα ονόματα.
Το ζητούμενο στο θέμα μας είναι το αν έχει οφέλη η χορτοφαγία ή όχι, ειδικά σε εμάς που καίμε κάτι παραπάνω από το μέσο όρο, σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη.
Η θεωρία, για το αν, ποιοί και γιατί προωθούν σαν μόδα ή επιβάλλουν (όπως πάλι το θέτεις) κάτι, μπορεί να ισχύει. Όπως μπορεί όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις και τα οποία μπορεί να βασίζονται μάλιστα και σε papers, να αποσκοπούν στην συγκάλυψη γεγονότων λόγω συμφερόντων.
Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν έχει νόημα αν το να είσαι φυτοφάγος ωφείλει.
Αυτό είναι που με απασχολεί και προσωπικά. Φυτοφαγία και άσκηση μπορούν να συνδυαστούν; Είναι αυτό που λέμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου; Ή θα πρέπει να καταφύγουμε σε συμπληρώματα λόγω έλλειψης; Αυτό για εμένα πάλι σημαίνει μη σωστή διατροφή.Τέλος συμφωνώ με τον @ioannis_vlontakis στα παρακάτω.
Γενικα δεν μου αρεσει ο τροπος που μου απαντας αν σου ειναι σαφες αυτό……. μια κλασσικη ατακα καραμελα….να σεβεσαι τις ηθικες γραμμες του αλλου.
1 Δεκεμβρίου 2016 στις 21:00 #14538big-blue
ΣυμμετέχωνΠροφανως μας χωρίζει ο Αμαζόνιος Βλοντάκη.
Δε μπορω να διανοηθώ ας πούμε πως 1,5 έτους παιδί δεν τρώει κρέας ετσι για αντίδραση του μπαμπά στη “δυτική ιατρική” και αρκετοί να το θεωρούν λογικό, προφανως και γιατροί.Εδώ δε μιλαμε για ηθικές γραμμές Χρήστο και Γιάννη (νομίζω), μιλαμε για επιστημονικές απόψεις, υποτίθεται.
Σέβεσαι τον άλλον και το δικαίωμα του να εχει άποψη. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σέβεσαι τις απόψεις του, 100 φορές τα έχουμε πει αυτά κ αλλού.Τώρα σχετικά με το βασικό θέμα, φαίνεται πως τρέξιμο χωρις κρεατοφαγία γίνεται. Θα βγάλουμε κ τους κοπτηρες γιατί βαραίνουν
1 Δεκεμβρίου 2016 στις 22:34 #14552Vlod
ΣυντονιστήςΦιλε το να μου καμεις κριτικη σε ενα φορουμ για το πως μεγαλωνω το παιδι μου καινα κρινεις ετσι απερισκεπτα πως ειναι ενα καπριτσιο μου στην δυτικη ιατρικη εις βαρους του παιδιου με προβληματιζει στο αν πρεπει να σε λαβω σοβαρα και να σε χεσω η να σε αγνοησω.. Θα εξαρτηθει αν το συνεχισεις γιατι υπερβαινεις τα ορια και πηγαινεις σε πολυ προσωπικες και ιερες πτυχες του καθενος
1 Δεκεμβρίου 2016 στις 22:50 #14553tazi
ΣυντονιστήςSlow down your horses guys
2 Δεκεμβρίου 2016 στις 05:41 #14558xipolitakos
ΣυμμετέχωνΕπειδή η οποιαδήποτε επιστήμη τα γνωρίζει όλα, ποτέ δεν κάνει λάθη, ποτέ δεν δουλεύει με τη λογική τύπου try and error, ποτέ δεν αναιρεί, είναι αγνή, ποτέ δεν επιχορηγείται από ΜΚΟ δυτικών συμφερόντων, ποτέ δε δουλεύει εις βάρος του ανθρώπου και πάντα συμβάλει στην ανάπτυξη και βελτίωση των ανθρώπινων συνθηκών, δεν κατασκευάζει όπλα και έχει λύσει τα προβλήματα του τρίτου κόσμου, επειδή έχουμε κοπτήρες, πρέπει να τρώμε αμάσητα όλα όσα αποφαίνεται;
Τίποτε δεν επιδέχεται κρίσης ή αμφισβήτησης; Η ίδια δεν αμφισβητεί για να αποδείξει ισχυρισμούς;
Συγνώμη αλλά μου φαίνεται παραλογισμός και σκόπιμος χαοτισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων, όλη αυτή η λογική.3 Δεκεμβρίου 2016 στις 15:42 #14614big-blue
ΣυμμετέχωνΒλοντάκη προφανώς δεν είσαι άξιος κριτικής, χάσιμο χρόνου είσαι.
Εσύ εκθέτεις προσωπικά στοιχεία ανηλίκου σε φόρουμ για να σε θαυμάσουμε.
Μακάρι να έχεις δίκιο πάντως και το παιδί να αναπτυχθεί σωστά.
Τελειωνω την κουβέντα εδώ, είναι χάσιμο χρονου.Χρήστο πολύ σωστά τα έγραψες αν αντί της λέξης επιστήμη βάλεις τη λέξη θρησκεία.
3 Δεκεμβρίου 2016 στις 23:03 #14652zinia
ΣυμμετέχωνΕπειδή κι εγώ το σκέφτομαι πολλές φορές να απαλλαγώ απ το κόκκινο κρέας αλλά τελικά παραμένω τρώγοντας όμως ελάχιστο νομίζω Ότι το κυριότερο Είναι πρώτον να το θες πολύ δηλαδή οι ιδεολογικοί λόγοι να υπερισχύουν, δεύτερον να περάσεις μια δοκιμαστική περίοδο για να δεις πως αισθάνεσαι και τρίτον να ταιριάζει και με το πρόγραμμα της ζωής σου δηλαδή να μπορεί να γίνει χωρίς να γίνεσαι βάρος σε άλλους (ειδικό φαγητό Για σένα στο σπίτι ) εκτός αν είσαι μόνος σου ή μαγειρεύεις.
Πάντως σε κάθε περίπτωση θέλει να πάρεις αρκετές πληροφορίες για το σωστό συνδυασμό των τροφών που θα σου παρεχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα. Μέχρι μαραθώνιο σίγουρα Δεν υπάρχει πρόβλημα Από κει και πέρα Δεν θα το συνιστούσα πάντως25 Μαΐου 2017 στις 09:58 #51316KostasVer
ΣυμμετέχωνΚαλημερα,
μετα απο μελετη του βιβλιου του S.Jurrek,Eat&Run αποφασισα να δοκιμασω μια χορτοφαγικη διατροφη για ενα μηνα μεχρι και την συμμετοχη μου σε ορεινο μαραθωνιο το καλοκαιρι.
Θα μπορουσε καποιος ο οποιος ακολουθει ενα τετοιο πλανο να γραψει ενα ενδεικτικο ημερησιο πλανο διατροφης.
Θα δημοσιευσω και γω σε λιγο ενα δικο μου πλανο με βαση αυτα που εχω διαβασει και καταλαβει.ΥΓ.Να τονισω οτι σκοπευω να απεχω μονο απο το κρεας.Γαλακτοκομικα-αυγα θ υπαρχουν κανονικα στο διατροφολογιο.
Ευχαριστω14 Νοεμβρίου 2017 στις 12:21 #61080Vlod
ΣυντονιστήςΑν έτρεξε κάποιος τον αγώνα του Μαραθωνιου η γενικά βρίσκεται σε πλάνο προπόνησης όντας σε χορτοφαγική διατροφή και επιβιωσε.. κοντρα στην τρομολαγνια της βιομηχανιας, να μας γραψει την εμπειρια του
5 Ιανουαρίου 2018 στις 15:38 #63676Orcatattoo
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλους, long time no see!
Επανέρχομαι στο θέμα με καθυστέρηση 2 μηνών γιατί είχα (ξε)χάσει τους κωδικούς μου και μόλις σήμερα ανέκαμψα..
Anyway, στην ερώτηση του Γιάννη και με αφορμή των πρώτων μου γενεθλίων ως χορτοφάγος (meatless για να είμαι πιο ακριβής) έχω να μοιραστώ μαζί σας 2 σημαντικά πράγματα:Α) Εξετάσεις υγείας:
Τον Σεπτέμβρη του 2016 όντας κρεατοφάγος ακόμα, είχα κάνει ένα γενικό τσεκ-απ (αίματος, ούρων κτλ) και όλες οι τιμές ήταν στα φυσιολογικά.
Τον Σεπτέμβρη του 2017, μετά από 9 μήνες χορτοφαγίας (+ γαλακτοκομικά + αυγά αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες) έκανα το ίδιο check up, στο ίδιο ιατρικό κέντρο κτλ, ώστε να αποφύγω διαφορές παραμέτρων. Οι εξετάσεις έγιναν περισσότερο από φόβο καθώς ήμουν σε κατάσταση προετοιμασίας και ήθελα να ξέρω αν θα “επιβιώσω”.
Με μεγάλη χαρά και μεγάλη έκπληξη ταυτόχρονα, είδα οτι οι εξετάσεις ήταν σε όλες τις τιμές σε (αρκετά ως πολύ) καλύτερη κατάσταση σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Ακόμα και στον σίδηρο και τη φεριτίνη οι τιμές ήταν ανεβασμένες!! Το εντυπωσιακό ήταν οτι δεν είχα πάρει ποτέ συμπλήρωμα διατροφής προληπτικά (πχ για τον σίδηρο), το είχα αφήσει στην “τύχη” του.Β) Αγώνες + προετοιμασία:
Όπως είπα πριν, οι εξετάσεις και τις 2 χρονιές ήταν εν μέσω προετοιμασιών για αγώνες. Τον Σεπτέμβρη του 2016 ετοιμαζόμουν για τον μαραθώνιο της Αθηνας ενώ το 2017 για την πρώτη μου συμμετοχή σε Half Ironman (Ocean Lava Rhodes 2017). To 2016 ένιωθα κατά καιρούς διάφορες ζαλάδες από τον όγκο της προπόνησης και υπερβολική εξάντληση σε κάποιες φάσεις. Αντίθετα, το 2017 η προπόνηση βγήκε “νεράκι”, αισθανόμουν πολύ δυνατός σε όλο το διάστημα.
Σίγουρα δεν είναι οι ίδιες προετοιμασίες για να συγκρίνω απόλυτα αλλά για να σας δώσω μια αίσθηση σε χρόνους θα πω οτι στην προετοιμασία του Μαραθωνίου έκανα προπόνηση 6-7 ώρες την εβδομάδα ενώ για το half περίπου 10-11. Οι δε αγώνες ολοκληρώθηκαν σε 4.30 και 6 ώρες αντίστοιχα.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όπως είχα γράψει στην αρχή αυτού του θέματος, οι λόγοι που σταμάτησα την κρεατοφαγία ήταν ηθικοί και όχι λόγοι υγείας ή κάτι άλλο. Χωρίς να θέλω να πάρω κανέναν στο “λαιμό μου”, γιατί δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι, οφείλω να ομολογήσω οτι πλέον νιώθω πολύ καλύτερα εκτός από ψυχολογικά και σωματικά! Νιώθω πιο δυνατός γενικότερα, κατά γενική ομολογία έχει αλλάξει το σώμα μου. Έχω σταθεροποιηθεί σε επιθυμητά επίπεδα βάρους.
Ομολογώ οτι με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν μου λείπει πια η κρεατοφαγία και οι γεύσεις που ανακαλύπτω από vegeterian φαγητά είναι (κάποιες όχι όλες) συγκλονιστικές.
Δυσκολεύτηκα λιγότερο από οτι να κόψω το τσιγάρο παρόλο που δεν ήμουν μανιώδης καπνιστής (αλλά μανιώδης κρεατοφάγος)Το προτείνω ανεπιφύλακτα και όποιος έχει απορίες, ας μη διστάσει!
5 Ιανουαρίου 2018 στις 18:02 #63680Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΤσιγάρο τέρμα, κρέας τέρμα, μήπως πίνεις και μόνο χυμούς..;
5 Ιανουαρίου 2018 στις 18:04 #63682Vlod
ΣυντονιστήςΚαλώς τον Δημήτρη! Ευχαριστώ που κατεθεσες την εμπειρία σου.Ειναι πολύ σημαντικό κόντρα στις διατροφικές κρεοβιομηχανικές νόρμες.Αν ο λογος που έκοψες το κρέας είναι για την ευζυωία των ζωων τοτε και το γαλα κ τα παράγωγα ξερεις πως συντηρουν πιο πολυ αυτή την εκμετάλλευση.
Είναι πολλοί πλεον οι αθλητες που είναι απόλυτα χοορτοφάγοι σε επαγγελματικό επίπεδο.
Καλή συνέχεια κ χαίρομαι για την συμμετοχή σου στην παρέα του gorun κ φυσικα του χορτοφαγικου κινηματος.
Η επιλογη αυτη αποτελει μονοδρομο για ενα βιώσιμο πλανήτη -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.