ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #127522

  @dimitris765 καλά έτσι και αλλιώς οι μαραθωνοδρόμοι έχουν τραγική τέστο, όχι όσο οι τριαθλιτές αλλα κοντά (λόγω υψηλής αύξησης κορτιζόλης που παράγουν) άρα το χάρη στον εαυτό του έκανε μήπως και δει άσπρη μέρα…πέρα από το αστείο προφανώς και οι δόσεις και το ‘κοκτέιλ’ δεν είναι ίδιο με των BBers αλλά και εδώ τεστοστερόνη βάζουν κυρίως.

  #127357

  Καλημέρα σε όλους! Μετά από ένα λεπτομερές deep tissue massage να σας πω και εγώ την εμπειρία μου από τον 1ο μου Μαραθώνιο. Πήγαινα για γύρω στις 4 ώρες, το κοντέρ σταμάτησε 4,07. Ποοοολύ ζέστη αλλά δεν περπάτησα καθόλου και δεν είχα καμία κράμπα. Το πήγα πολύ συντηρητικά στο πρώτο μισό, με αρνητικό πέρασμα (προφανώς) και έδωσα ότι είχα και δεν είχα από το 32 και μετά όπου πήγα μέχρι και με 5. Να τονίσω ότι δεν είχα ξαναδεί από κοντά την εύθυμη ατμόσφαιρα του Μαραθωνίου ειδικά στα πρώτα χιλιόμετρα και όλοι οι συντρέχτες μου στο 6ο μπλοκ χωρίς παρεξήγηση αλλά υπήρχε πολύ ‘παίξιμο με τον κόσμο’ μέχρι και κουβεντούλα τόσο μεταξύ των δρομέων αλλά και με τον κόσμο. Προσωπικά δε καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να λέει ότι τρέχει ΑΓΩΝΑ και να χει τέτοια διάθεση. Το αποτέλεσμα φάνηκε στο 26 και 31 που ήταν ξάπλα με κράμπες. Ίσως βοήθησε το ότι μένω Κύπρο και έφαγα πολύ ζέστη στην προετοιμασία και συνήθισα, δε ξέρω. Όπως και να χει καλό θα ήταν να υπάρχει παραπάνω ‘σεβασμός’ στη διαδρομή και τον αγώνα. Προσωπικά πήγα φουλ ψαρωμένος, ούτε 1η μέρα Σταυροβούνι στην 35ΜΚ έτσι. Η οργάνωση υποδειγματική, πραγματικά υπήρχαν τα πάντα, είχα μόνο 3 τζελάκια πάωω μου και 3 salt stick. Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές, την προθυμία να μου λύσετε απορίες γύρω από θέματα που σίγουρα για πιο έμπειρους δρομείς είναι αστεία αλλά εγώ είχα χάσει τον ύπνο μου. Και πάλι ευχαριστώ. Τώρα ξεκούραση, φαγητό και γυμνστήριο να γίνουμε πάλι σφίχτες γιατί χάσαμε 5 κιλά.

  #127332

  Καλησπέρα σας!! Ευχαριστούμε πολύ, 39ο ΧΜ θα σκάσω μύτη με τη σκούπα.. 💪

  #127324

  Καλημέρα σας! Άλλα ντι άλλα οι προβλέψεις για βροχές καθώς σήμερα ανακοίνωσε το ίδιο site αυξημένη (!) ηλιοφάνεια και 17 βαθμούς με γερή υγρασία. Το κακό με αυτό είναι ότι μου αναθεώρησε τις σκέψεις για τον ρουχισμό. αμάνικο ή κοντομάνικο για πάνω και σορτσάκι ή κολάν για κάτω (ένας συντρέχτης μου πρότεινε και τα δύο δηλαδή ένα σορτσάκι που έχει και κολάν μέσα, λόγω υγρασίσς μου πε βολεύει καλύτερα για τη περιοχή των αντρών και λόγω ότι ιδρώνω πολύ)?

  https://www.youweather.com/el-gr/weather/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82.html

  #127289

  Καλημέρα σας! στο ίδιο μήκος ερώτηση για βρεγμένο δρόμο εν όψει ΑΜΑ: New Balance Fuel Cell RC Elite (έχει γράψει τα κύρια μεγάλα run) ή Nimbus (είναι τα μόνα σε αξιοπρεπή κατάσταση στο αρχείο)?

  #127228

  @elda Ερώτηση: ποιός θεωρείται “ευνοικός” άνεμος? ο βοριάς γενικώς είναι ο κρύος αέρας, αλλα για τον ΑΜΑ αν έχει βοριά σημαίνει ότι δε θα χεις “κόντρα” αέρα?

  #127184

  Καλημέρα σε όλους! Στόχος σαν πρώτος Μαραθώνιος, προφανώς ο τερματισμός και ένας χρόνος γύρω στις 4 ώρες. Ερώτηση: σε κάποιους μαραθωνίους του εξωτερικού δεν επιτρέπεται η μεταφορά μικρών σακιδίων από τους δρομείς. Στον ΑΜΑ επιτρέπεται? Μιλάω για running backpack που απλά θα έχει μέσα τροφοδοσία.

  #126964

  Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, με κάνετε να νιώθω πολύ καλύτερα ψυχολογικά. Νικόλα και μένα το dexa scan με έβγαλε στο 11% (δεν είμαι σε δίαιτα απλά ακολουθώ τα γνωστά πρωτόκολλα του γυμναστηρίου περι αυξημένης πρωτείνης και κυκλικό υδατάνθρακα τις ημέρες βάρη+ τρέξιμο- αν και δεν το πολυ εμπιστεύομαι το scan). Το θέμα το ενεργειακό είναι σίγουρα μεγάλο και κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. να φανταστείτε τα 32αρια τα τρέχω νηστικός με μόνη παρέα ηλεκτρολύτες (της Nutrend που έχουν και λίγο υδατάνθρακα) και ένα τζελάκι στο 23ο. Φυσικά με γερό φόρτωμα τη προηγούμενη.

  #126959

  Σε ευχαριστώ πολύ Άλκη.. Προφανώς για κάθε πρωτάρη ο στόχος είναι ο τερματισμός, πόσω μάλλον για έναν γυμναστηριακό στα 92 κιλά 🙂

  #126955

  Ευχαριστώ πολύ Νικόλα..καλή δύναμη σε όσους είναι σε προετοιμασία!!

  #126953

  Ευχαριστώ πάρα πολύ Νικόλα για την απάντηση, είχα διαβάσει η αλήθεια το άρθρο σου ημερ. 7/3/2017 ως επίσης και σχόλια έμπειρων δρομέων από κάτω ότι ο Μαραθώνιος δεν είναι για όλους, αν μιλάμε για μεγάλους σε διάρκεια χρόνους, απόψεις που σέβομαι. Εν κατακλείδι, θα πρότεινες να κάνω άλλο ένα αντίστοιχο LR πριν τον ΑΜΑ, να το αφήσω ή να πιστολιάσω και τον ΑΜΑ επειδή μπορεί να μη βγει ?? και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου

  #126951

  3 ώρες και 10

  #126949

  Καλημέρα σας!! Σε ρυθμούς προετοιμασίας για τον 1ο μου ΑΜΑ/ Μαραθώνιο και εγώ. Έχω κάνει 2 32αρια και έχω βάλει στόχο άλλο ένα σύμφωνα με το πρόγραμμα πριν το tapering. Η ερώτηση: με 3 τέτοια long runs πιστεύετε θα είμαι έτοιμος για τον ΑΜΑ? ο στόχος είναι τερματισμός και ένας χρόνος γύρω στις 4 ώρες. Να σημειώσω ότι δεν έχω προπονητή (μπορεί κακώς αλλά πρώτη φορά) και ακολουθώ το πρόγραμμα ενός φίλου που τρέχουμε μαζί, ο οποίος έχει.

  #126868

  Τρομερά τα Energy Up, γεύση ειδικά το πορτοκάλι πιο ωραία από των GU.. Νομίζω είναι λίγο πιο παχύρευστα

  #126775

  @roukounas Καλημέρα, τα βρήκα στο intersport της Ελλάδας και στο Fifth Element 160€ απλά όποτε τα κοίταζα ήταν στα 220 και τα παραήγγειλα στο γαλάζιο

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)