Αρχική / Επικαιρότητα / Υπολογιστής χρόνου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Υπολογιστής χρόνου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Υπολογιστής χρόνου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Η διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές στις υψομετρικές, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να μεταβάλλεται διαρκώς. Ο παρακάτω υπολογιστής βασίζεται στο να ορίσετε τον ρεαλιστικό ρυθμό ανά χιλιόμετρο της διαδρομής, συμβουλευόμενοι τον υψομετρικό χάρτη που ακολουθεί, ώστε να έχετε την πιο πιστή εκτίμηση χρόνου.

Οδηγίες: Αρχικά κατεβάστε το Excel αρχείο. Αλλάξτε τον εκτιμώμενο Ρυθμό (λ/χλμ) για κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής και ο μέσος ρυθμός, τα περάσματα και ο συνολικός χρόνος τερματισμού, θα υπολογιστούν αυτόματα. Επίσης, ορίστε την Ώρα εκκίνησης και δείτε την ακριβή ώρα περάσματος ανά χιλιόμετρο, όπως και την ώρα τερματισμού.

Υπολογιστής χρόνου

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

21 Σχόλια

 1. Πολύ ωραίο και χρήσιμο. Θα ήταν χρησιμότερο ,αν βάζαμε επιθυμητό Ρυθμό αγώνα, και αυτό λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της διαδρομής, να μας έβγαζε τα προτεινόμενα περάσματα αν χλμ. Έχουμε πέσει με τα μούτρα , ο Τάσος ,η Βίκυ κι εγώ να βγάλουμε μια φυσιολογική νόρμα, που να μας πάει στο τέρμα. Ευτυχώς ο Γιώργος είναι ο μόνος βολικος! Του λέμε Ρυθμό και γράφει χλμ!!!

 2. @kalogeridis Μήπως θες να σου βρει και κανέναν να τρέξει για σένα;

 3. Πόσο προβλέψιμος…. Το περίμενα ότι θα το εγραφες!!! Όχι Νίκο, η χαρά θέλω να είναι δική μου!!!

 4. @kalogeridis αν ψάξεις στο google για “Στέφανος Αντωνάκης Μαραθώνιος” θα βρείς μέσα στα πρώτα 5 link πίνακες με προτεινόμενα περάσματα ανα 5k.

 5. Να σαι καλά φίλος!!!

 6. Ελπίζω να σε βοηθήσει – άλλοι με εμπειρία στον ΑΜΑ ίσως να έχουν να πουν κάτι παραπάνω.

 7. Ρε μπαγάσηδες με αγχώσατε….ακομη αναποφάσιστοι εως την κάλπη!
  Ωραία, θα πάρω 2 ρολόγια μαζί, ενα για ρυθμό Παναγιώτη, το άλλο Τάσου…
  Και εγώ θα ακολουθώ την Βίκυ!!
  Ο καιρός σχετικά θα είναι καλός σε σύγκριση με 2013 και έπειτα…..προσοχή μόνο στην αρχή λόγω υγρασίας, εως κ το μετρό αγίας παρασκευής ο κόσμος να χαλάσει + – 2 λεπτά θα είμαστε απο την final απόφαση, μετα εγώ το πολύ πολύ να πάρω το μετρό για δυτικά πρόστεια

 8. Σε ποιό κελί αλλάζεις το ρυθμό;

 9. για δείτε και αυτό
  http://findmymarathon.com/pacebandresult.php?race=Athens%20(Greece)%20Marathon

  επίσης αν κάνετε το band copy και μετά paste στο paint μπορείτε να το τυπώσετε. Εγώ το έχω τυπώσει σε lazer και φωτογραφικό Α4 και δεν ξεβάφει.

 10. Μάλλον υπάρχει κάποιο λάθος στο λογιστικό φύλλο. Δεν μπορεί να ξεκινάς 09:02 και να τερματίζεις 15:03, ενώ οι ρυθμοί είναι της τάξης από 4m55s/km έως 5m30s/km.

 11. @sotirop Ναι, όντως. Θα το δούμε.
  Ευχαριστούμε για την επισήμανση.

 12. Διορθώθηκε.
  Περίεργο πάντως το πώς “εμφανίστηκε” αυτό το λάθος. Τις ημέρες του αγώνα το είχα χρησιμοποιήσει αρκετές φορές κι ήταν όλα εντάξει.

 13. Πράγματι, τόσες φορές το έχω δοκιμάσει κι εγώ.

 14. Εγώ πάντως, μόλις κατέβασα ένα κενό λογιστικό φύλλο…

 15. Επιδιορθώθηκε!

 16. Παιδιά το excel δεν κατεβαίνει.

 17. Για δες πάλι…

 18. Μπα το ιδιο. Φαινεται σαν να προσπαθει να το κατεβάσει αλλα δεν κάνει κατι μετα.

 19. Thanks!

 20. Κατι πάει λαθος με το excel σε σχέση με την εικόνα πιο πάνω. Εχει εναν ρυθμο ίδιο μεχρι το 10 και μετα κατεβαίνει ο ρυθμος και παραμένει σταθερός μεχρι το τέλος.

Αφήστε μια απάντηση