Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Brooks Launch 4

Brooks Launch 4

Κατηγορία: Performance trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 255γρ. – 10mm drop (28/18mm)

Όπως είχαμε πει και στην αξιολόγηση του Launch 3, το αρχικό μοντέλο της σειράς ήταν αυτό από το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε η κατηγορία των performance trainers, πίσω στο 2009. Πραγματικά μοναδικό για την εποχή του και χωρίς ίχνος υπερβολής, θα μπορούσε ακόμη και σήμερα να σταθεί στην αγορά.
Οι δύο επόμενες εκδόσεις, αν και κράτησαν σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του V1, είχαν ελαφρώς πιο μαλακό πάτημα και αφρώδη υλικά αλλά και πάλι διατηρούσαν την αίσθηση ενός παπουτσιού για αρκετές χρήσεις.
Είναι γνωστό πως η Brooks δεν ρισκάρει μεγάλες αλλαγές σε κάθε ανανέωση των βασικών και επιτυχημένων μοντέλων της (και πολύ καλά κάνει). Έτσι και στο Launch 4, κράτησε την δοκιμασμένη συνταγή, δουλεύοντας στα σημεία που χρειαζόντουσαν βελτίωση.

Επάνω μέρος

Αν και με μια γρήγορη ματιά το επάνω μέρος του Launch 4 μοιάζει πολύ με το προηγούμενο, υπάρχουν κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στην εφαρμογή του.
Το μοναδικό σημείο του V3 για το οποίο θα μπορούσε κάποιος να διαμαρτυρηθεί, ήταν ο χώρος μπροστά στα δάχτυλα. Αν και το toe box δεν ήταν στενό, ο προφυλακτήρας των δαχτύλων ήταν μεγάλος, σκληρός και εντελώς άκαμπτος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η ελευθερία των δαχτύλων, παρόλο που το ύφασμα ήταν αρκετά μαλακό. Επιπλέον, υπήρχαν κάποια δομικά στοχεία τοποθετημένα ως συνέχεια του προφυλακτήρα που τελικά ενέτειναν το πρόβλημα.
Στο V4, η σχεδίαση μπροστά είναι εντελώς διαφορετική. Ο προφυλακτήρας είναι πολύ μικρότερος, κυρίως στα δύο πλαινά, αλλά και αρκετά πιο μαλακός. Μέχρι και το μέσο του παπουτσιού, δεν υπάρχουν καθόλου overlays πλέον, παρά μόνο το διχτυωτό. Οι αλλαγές αυτές δίνουν πολύ περισσότερο αέρα στο εμπρόσθιο τμήμα και νομίζω ότι θα ικανοποιήσουν τους περισσότερους από αυτούς που έβρισκαν στενό το προηγούμενο μοντέλο.

Μικρότερος και πιο εύκαμπτος πλέον ο προφυλακτήρας δαχτύλων. Καθόλου overlays μέχρι και το μέσο του παπουτσιού.

Γενικότερα η σχεδίαση των δομικών στοιχείων και της θέσης τους έχει αλλάξει, θυμίζοντας περισσότερο την δεύτερη έκδοση. Τα λεπτά και πυκνά σαν φιλμ κομμάτια έχουν αντικατασταθεί από δύο διαγώνιες λωρίδες σχετικά χοντρού συνθετικού κι αυτό είναι όλο. Παρ’ όλα αυτά, η αίσθηση κι εφαρμογή από την μέση και πίσω, παραμένει ακριβώς η ίδια. Πλούσιο αφρώδες σε γλώσσα και κολάρο, σκληρό πλαστικό στην φτέρνα.

Τα δομικά στοιχεία του Launch 4

Γνώριμο το περιβάλλον λοιπόν, με μόνη διαφορά τον επιπλέον χώρο μπροστά στα δάχτυλα.
Το Launch 4 είναι ένα παπούτσι με σφιχτή εφαρμογή, όπως ορίζει η κατηγορία του. Έχει σαφώς performance γραμμή αλλά δεν είναι περιοριστικό. Κρατάει πολύ καλά το πόδι, έχοντας συγχρόνως ένα αρκετά “πλούσιο” εσωτερικό, λόγω του αφρώδους. Προσωπικά θα προτιμούσα λίγο πιο λιτά υλικά, θα ταίριαζε περισσότερο στον χαρακτήρα του αλλά και πάλι, δεν επηρεάζουν τον τρόπο που “κλειδώνουν” φτέρνα και καμάρα.
Αν κάποιος θέλει λίγο πιο άνετη εφαρμογή, χαλαρώνει απλά τα κορδόνια. Αν πάλι θέλει να κινηθεί γρήγορα, τα σφίγγει χωρίς τον φόβο πιθανής πίεσης, μιας και η παχιά γλώσσα φιλτράρει τα πάντα.

Για να μην μακρυγορούμε, η Brooks διόρθωσε το μόνο σημείο που το upper του Launch 3 υστερούσε, το toe box, δίνοντας πλέον μια εφαρμογή που θα προβληματίσει μόνο αν μιλάμε για πολύ φαρδιά πέλματα.

Πλούσιο αφρώδες σε γλώσσα και γύρω από τον αστράγαλο, όπως και στο V3.

Σόλα και πάτημα

Όπως και το επάνω μέρος, έτσι και η σόλα του Launch 4 δείχνει ίδια με του προκατόχου του. Κι εδώ όμως τα φαινόμενα απατούν.
Στο βασικό της τμήμα διατηρεί το BioMoGo DNA υλικό, την ίδια γεωμετρία και τον παχύ εσωτερικό πάτο. Οι αλλαγές αφορούν μόνο την εξώσολα αλλά τελικά επηρεάζουν πολύ περισσότερο το πάτημά του.
Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια καλυμμένη με μαλακό λάστιχο σε σχέση με το V3, το οποίο είναι και λίγο πιο παχύ. Οι εγκάρσιες αυλακώσεις είναι βαθύτερες μπροστά και πίσω, ενώ υπάρχει και μία επιπλέον κάτω από την καμάρα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το νέο Launch να είναι συνολικά πιο εύκαμπτο και καθώς πλέον τα τμήματα της σόλας είναι πιο ανεξάρτητα, συμπιέζονται ευκολότερα και δίνουν μία πιο μαλακή αίσθηση. Δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά αλλά γίνεται σίγουρα αντιληπτή. Σε αυτό βοηθάει και το μεγαλύτερο τμήμα ακάλυπτου αφρού, ακριβώς κάτω από την φτέρνα.
Κάτι πολύ σημαντικό επίσης, είναι πως το νέο μοντέλο έχει ελαφρύνει 25 ολόκληρα γραμμάρια, προφανώς λόγω των αλλαγών κάτω από την σόλα. Κι αυτό φαίνεται στον δρόμο.

Με μαύρο χρώμα είναι το μαλακό λάστιχο και με μπλε το σκληρό carbon. Το ακάλυπτο σημείο κάτω από την φτέρνα, βοηθάει στην μεγαλύτερη συμπίεση του αφρού.

Το cushioning του Launch 4 λοιπόν, εξακολουθεί να είναι το ίδιο με του V3, απλά έχει λίγο περισσότερο βάθος.
Η απορρόφηση των κραδασμών είναι απολύτως επαρκής, ασχέτως της απόστασης, με την ρύθμιση όμως του αφρού να είναι σχετικά σφιχτή, ιδίως μπροστά. Ποτέ δεν θα νοιώσεις απροστάτευτος, με το πίσω μέρος της σόλας να είναι πιο μαλακό από αντίστοιχα παπούτσια. Από την άλλη, επειδή πρόκειται για ένα up-tempo μοντέλο, οι σβέλτοι ρυθμοί αναδεικνύουν περισσότερο την σχεδίαση του. Το πόδι κάθεται πολύ σταθερά μέσα στο παπούτσι κι η σόλα θα συμπιεστεί όσο χρειάζεται μέχρι την απογείωση. Ιδανικά, θα λέγαμε ότι είναι φτιαγμένο για μεγάλες tempo προπονήσεις, όπου θα σε πάει ανέξοδα αλλά και ξεκούραστα.
Το δοκίμασα και σε γρήγορη προπόνηση σε στίβο και παρότι το πάτημά του είναι μάλλον μαλακό για κάτι τέτοιο, η εφαρμογή του ήταν άψογη, ακόμη και στις στροφές. Σίγουρα δεν είναι φτιαγμένο για πολύ γρήγορα κομμάτια, δεν βρίσκεται όμως κι εντελώς έξω από τα νερά του αν του το ζητήσεις. Ιδίως τώρα που έχει ελαφρύνει και αρκετά.

Φυσικά όλα αυτά είναι και συνάρτηση των προτιμήσεων και του τι συνηθίζει να φοράει ο καθένας. Το Launch μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα από τους περισσοτέρους για ελεύθερα και tempo τρεξίματα, ενώ αρκετοί θα κάνουν απροβλημάτιστα το long run τους ή και μαραθώνιο.

Επίσης, η σχεδίαση της σόλας στην φτέρνα, όπως ανοίγει προς τα κάτω, το semi-soft πάτημα και το σκληρό κολάρο, το κάνουν και αρκετά σταθερό για ουδέτερο μοντέλο.
Τέλος, η πλήρης κάλυψη της εξώσολας με λάστιχο εξασφαλίζει σίγουρα μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η σχεδίαση στο πίσω μέρος: το επάνω κομμάτι της σόλας συμπιέζεται πιο εύκολα ενώ το κάτω είναι φαρδύτερο και προσφέρει σταθερότητα.

Συμπέρασμα

Το Launch είναι βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό είναι ξεκάθαρο όσον αφορά τη νέα σχεδίαση στο εμπρόσθιο μέρος και την σημαντική μείωση του βάρους του. Η μεγαλύτερη ευκαμψία της σόλας και το ελαφρώς μαλακότερο πάτημα, έχουν να κάνουν με το τι προτιμάει ο καθένας αλλά κατά την γνώμη μου δίνουν ένα πιο ισορροπημένο σύνολο.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα παπούτσι κατάλληλο για πολλές χρήσεις, αποτελώντας μια ασφαλή επιλογή.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

42 Σχόλια

 1. @echetlos, ως σαν ναρκομανής περίμενα την Brooksοπαρουσίαση σου. Είμαι εξαρτημένος Νίκο.!

 2. @roberto4carlos Χαχαχα…. Να ‘σαι καλά, Μανώλη! 🙂

 3. Μανώλη από την Brooks εξαρτημένος ή από τον Νίκο;;;;

 4. γνωριζει καποιος φιλος μηπως την αντιστοιχια στο νουμερο σε σχεση με το ghost 8 ? ευχαριστω για την βοηθεια

 5. @petaloudas Ίδιο νούμερο επιλέγεις.
  Απλά είναι πιο σφιχτή η εφαρμογή στο Launch, μιας και είναι και για πιο γρήγορες προπονήσεις.

 6. Νικ σ ευχαριστω πολυ

 7. @petaloudas Πολύ καλό παπούτσι και γενικά μην φοβηθείς ν’ αρχίσεις ν’ αντικαθιστάς το Ghost με αυτό, σε περισσότερες προπονήσεις. 😉

 8. @vicky, εξαρτημένος από την Brooks και τις παρουσιάσεις του Νίκου. Πάνε πακέτο!!!

 9. Καλησπέρα Νίκο !! Τέλεια η παρουσίαση . Μπορείς να μου απαντήσεις σε παρακαλώ στη σύγκριση του Ghost 9 – Glycerine 14 – Launch 4

  ποιές είναι οι βασικές διαφορές , ποιό έχει μεγαλύτερο cushioning και γενικότερα ποιό υπερέχει πού ? Γιατί με τα Brooks έιμαι λίγο άσχετος και θέλω να ξεκινήσω από κάποιο , αλλά δεν ξέρω που να εστιάσω !!

 10. @nikolaos Καλημέρα Νικόλα.
  Θεωρητικά πάντα, η ναυαρχίδα στα ουδέτερα μοντέλα είναι το Glycerin, ένα σκαλί κάτω το Ghost, ενώ το Launch είναι το πιο performance προπονητικό μοντέλο.
  Στις τελευταίες εκδόσεις του, το Ghost θυμίζει περισσότερο Glycerin και το Glycerin, Ghost. Και σε cushioning και σε βάρος.
  Το δε Launch, είναι ένα μοντέλο πιο γρήγορο αλλά με καλή απορροφητικότητα.
  Στο site ύπάρχουν αξιολογήσεις των Glycerin 14 και Ghost 9.

  Με τι παπούτσι τρέχεις;

 11. Τρέχω με το Adidas Supernova Glide 8 κ ουσιαστικά μόνο αυτό έχω δοκιμάσει σε πολλά χιλιόμετρα , γι αυτό δυσκολεύομαι να επιλέξω δεύτερο. Είμαι σε φάση αρχαρίου ακόμη (φαντάσου έχω το 10άρι μία ώρα και έχω γράψει μόνο 300+ χλμ προς το παρόν)

  Ωστόσο θέλω να δοκιμάσω κάτι από Brooks γιατί έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια ή κάτι από New Balance κ δεν ξέρω που να εστιάσω γιατί τα μοντέλα είναι πολλά !! Πολλοί μου λένε για τα Nimbus αλλά έχω διαβάσει ότι διαλύονται εύκολα …
  Saucony Ride 9 , Brooks Ghost 9 . New Balance 1080 , Nimbus 19 κλπ

  Η ουσία του πράγματος είναι ότι θέλω το καλύτερο δυνατό Cushioning , με όσο το δυνατόν καλύτερη απόκριση , λιγότερο βάρος κ drop 8 – 10 :PpP

 12. @nikolaos Αφού έχεις ήδη ένα παπούτσι “γαιδούρι”, το οποίο μάλιστα θα σου βγάλει πάρα πολλά χλμ, εγώ θα πρότεινα το Launch 4.
  Συνδυάζει τα περισσότερα από αυτά που ζητάς.

 13. Νικόλα κ άν πάρω το Launch θα το έχω για tempo runs και το Adidas για LR ?

  Μ αυτή τη λογική να πάω σε κάτι λίγο πιό responsive ? Καλά κατάλαβα ?

 14. @nikolaos Κάπως έτσι…
  Ξεκίνα να φοράς το Launch σε πιο σβέλτες ή μικρότερες προπονήσεις και σύντομα θα δεις ότι το cushioning του επαρκεί μια χαρά.
  Αν μπαίνεις και σε στίβο, θα δεις δεις μεγάλη διαφορά στην αίσθηση.
  Συνήθεια και προσαρμογές είναι όλα, Νικόλα. 😉

 15. Έχεις δίκιο αυτό θα κάνω … Κοιτούσα για ίδιο παπούτσι ενώ ένα κλίκ πιό γρήγορο με επαρκές cushioning για εναλλαγή ίσως είναι καλύτερη επιλογή …

  Μία γρήγορη τελευταία ερώτηση … Επειδή έχω βρεί διάφορες καλές τιμές τελευταία δεν ξέρω άν είναι ίδια είδη αλλά μεταξύ :
  NB pace 2 , NB Rush v2 , NB Boracay v2 , Mizuno Wave Rider 19 κ Brooks Launch 4 ποιό θα διάλεγες για την περίπτωση που αναφέραμε ?

 16. Το 1ο και το 4ο έχουν σκληρό πάτημα, το 2ο λίγο πιο μαλακό, το 3ο έχει 4mm drop και καλύτερα μην μπλέξεις, οπότε και πάλι Launch γι’ αυτό που ψάχνεις.

 17. Προτείνω να βάζουμε όλοι εδώ μέσα από 5 ευρώ κάθε μήνα , έτσι για να βγαίνει ένα μεροκάματο αξιοπρεπές για την υπομονή και τη σκέψη που βάζεις κάθε μέρα να βοηθάς :PpP

  Σ ευχαριστώ κ πάλι !!

 18. Χαχαχα… Για να βοηθούμε ο ένας τον άλλον είμαστε όλοι εδώ, Νικόλα.
  Παλαιότερα και σε μια άλλη δρομική κοινότητα, τον πρώτ0 καιρό έκανα κι εγώ αμέτρητες ερωτήσεις, ως αρχάριος. Έτσι πάει… 😉

  Να ‘σαι καλά!

 19. @echetlos – Εγώ προτείνω να βγει το * Brooks Echetlos 1 * για να πάρω 2-3 ζευγάρια.

 20. @roberto4carlos Αφού πείσαμε την Skechers να βγάλει μοντέλο gorun, μόνο αυτό μένει τώρα… 😛

 21. Καλημερα σε ολους τους φιλους δρομεις μια ερωτηση στον echetlos σε μια απαντηση σε ενα φιλο ανεφερες οτι το 4drop καλυτερα να μην μπλεξει για το boracay 2 νομιζω, το θεωρεις μειονεκτημα φιλε και ειδικα για μεγαλυτερα τρεξιματα πιστευεις οτι οταν ερχεται η κουραση ενα μεγαλυτερο drop βοηθαει περισσοτερο?

 22. @nikos19 Όχι, δεν το θεωρώ μειονέκτημα. Προσωπικά, το προτιμώ κιόλας.
  Το θέμα είναι ότι επιφέρει κάποιες αλλαγές στην βιομηχανική του ποδιού, καθώς δουλεύει περισσότερο ο γαστροκνήμιος κι ο υποκνημίδιος, ενώ ο αχίλλειος “εκτείνεται” περισσότερο, σε σχέση πάντα με ένα παραδοσιακό 10-12mm drop.
  Υπάρχουν πολλοί δρομείς που κάνουν την μετάβαση σε χαμηλότερο offset εύκολα, υπάρχουν όμως ακόμη περισσότεροι που χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής ή που τελικά διαπιστώνουν ότι δεν τους ταιριάζει.
  Αν λοιπόν πρόκειται για έναν αρχάριο, κατά πάσα πιθανότητα heel striker, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να μην ασχοληθεί ακόμη με τέτοιου είδους πειραματισμούς.
  Εν ολίγοις, η ιστορία επιλογής drop, είναι και θέμα προτιμήσης αλλά και βιομηχανικών χαρακτηριστικών.
  Μεγάλη συζήτηση…

  Ρίξε μια ματιά κι εδώ, είναι σχετικό.

 23. Λοιπόν μετά από 5 προπονήσεις με τα νέα μου Brooks Launch 4 θα πώ ότι έριξα το μέσο χρόνο επαφής με το έδαφος 23 ms σε σχέση με τα adidas supernova glide 8 που έτρεχα μέχρι τώρα .

  Πλήρως ικανοποιητικό cushioning κ πολύ ωραία η αίσθηση στο πέλμα ειδικά στο μπροστά μέρος .
  Βέβαια δεν ειμαι ειδικός , ούτε μεγάλη εμπειρία από παπούτσια τρεξίματος έχω , ούτε μεγάλη εμπειρία γενικά 🙂

 24. KALISPERA NIKO K SYGXARITIRIA GIA TIS TELEIES EPEKSIGHSEIS SOU.SE PARAKALW PES MOU TO LAUNCH SAN EFARMOGH PWS EINAI? DE BGENEI DYSTYXWS SE 43,5 K GW FORAW SE ULTRA BOOST TETOIA MEGETHOS.. NA PAW SE 43 GTI MOU PAN ANOIGEI K EINAI MIA XARA H NA PAW SE 44?

 25. @xaris21 Να ‘σαι καλά Χάρη, χαίρομαι που τις βρίσκετε χρήσιμες. 🙂

  Η εφαρμογή του Launch είναι σχετικά σφιχτή σε φτέρνα και μέσο. Άνετα σφιχτή όμως, μην το φοβηθείς.
  Όσον αφορά τα νούμερα, κοίτα τα cm και θα δεις ποιο είναι το αντίστοιχο του Ultra.

 26. kalispera k pali niko.. pira ta launch 4 simera k me mia proponhsh 10 xm sto 4,45 katalava pws einai arketa skliro to papoutsi sto patima tou 🙁 isws malakwnoun me to peras tou kairou meta apo liga xiliometra? gti piga apo ultra boost se brooks k h aisthsh fenete poli diaforetiki k arxizw anisixw gia thn epilogh mou 🙁 voithise me

 27. @xaris21 Κοίτα Χάρη, βασικά δεν είναι σκληρό το Launch, το Ultra είναι υπερβολικά μαλακό… Προσωπικά το βρίσκω “πολτώδες” σαν πάτημα, είναι από τα ελάχιστα παπούτσια που δεν μπορώ με τίποτα να τα τρέξω.
  Το δε Brooks, έχει την απαραίτητη απορρόφηση απλά ο αφρός είναι πιο σφιχτά ρυθμισμένος ως πιο performance μοντέλο.
  Όπως και να ‘χει όμως, από την στιγμή που δε νοιώθεις άνετα μαζί του, αυτό είναι θέμα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά παπούτσια ενδιάμεσα αυτών των δύο.
  Μία λύση είναι να το κρατήσεις για τις πιο γρήγορες προπονήσεις σου.
  Η άλλη είναι να του δώσεις μερικά χλμ ακόμη, λογικά θα το συνηθίσεις. Κι όταν γίνει αυτό, μετά δεν θα θες ούτε να το βλέπεις το Ultra, πίστεψέ με… 😉
  Η τρίτη λύση είναι να το πουλήσεις και να πας σε κάτι άλλο.

 28. sthn arxh htan poli skliro twra malakwse elpizw k euxomai na malakwsei ki allo.. esu poias apopshs eisai? hmoun anamesa se saucony breakthrou 3 k to launch 4.. oute kan makria apo adidas k nike k eidika asics k logo varous ithela kati sta parapanw montela pou sou pa.. vasika egw trexw 10 xm k twra tha dokimasw marathonio..

 29. @xaris21 Χάρη, δεν είμαι σίγουρος ότι μαλακώνει, ίσως εσύ το συνηθίζεις. Η αλήθεια είναι πως όσο πέφτει η θερμοκρασία τόσο “σφίγγουν” οι απλοί αφροί (το boost όχι).
  To Breakthru είναι πιο σκληρό από το Launch, το V1 και V2 τουλάχιστον.
  Αυτό το “oute kan makria apo adidas…”, δεν κατάλαβα τι εννοείς.

 30. isws malakwnei..giati exw piasei doulemeno launch k eppagelmatia ellina dromea k htan poli malako se ola ta merh tou! k giauto lew isws malakwnei gti de ginete na ton paineuoyn oloi k na xei skliro patima.. se adidas oxi eidika ultra boost oxi gia to fovero pathma tou alla gia to profilakthra teleutaious mines olos aimatwma se daxtyla. k se anthektikothta 175 eurw papoutsi ena xrono den antexei sxizete toulaxiston se 2 shmeia sto lew ek peiras gti exw 2 komatia ena gi th doulia k ena gia proponhsh.. gia to breakthru 3 sou lew exei anavathmistei me everun kai elafry 247 gr

 31. ta ultra boost se xalaro tempo mexri k 4.20/km peripou to xiliometro einai poli ikanopoitika..katw apo 4 dld se dekari 3,45/km h vithisi einai ypervoliki se krataei poli sto edafos me apotelesma nomizw na xaneis xrono k isws k dunameis giati to dekari einai mia anasa opws ksekinas teleiwneis

 32. To Launch από το 2009 που κυκλοφόρησε ήταν ένα απορροφητικό μοντέλο μεν αλλά με semi-soft πάτημα. Γι’ αυτό και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από LRs μέχρι και up tempo προπονήσεις. Δεν είναι μαλακό σαν Ultra ή Nimbus π.χ. αλλά και σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείται σκληρό. Ίσως απλά έχεις μάθει στο Ultra και γι’ αυτό σου φαίνεται έτσι.
  Είναι ίσως το πιο soft από τα performance μοντέλα της αγοράς.
  Από την στιγμή όμως που σου αρέσει το μαλακό πάτημα, ακόμη και σε γρήγορους ρυθμούς, μπορείς να δεις κάποια πιο προπονητικά παπούτσια. Υπάρχουν αμέτρητα μοντέλα στην αγορά, για όλα τα γούστα.

 33. euxaristw gia ola niko.. to vala telika simera se aggelia einai kainourio mono mia proponhsh exei se asfalto.. tha paw h se pegasus 33-34 h se saucony breakthru 3..

 34. @xaris21 Τίποτα φίλε μου, αλίμονο…. 🙂 Δες και το Ride.
  Να πω πάντως το εξής Χάρη και σκέψου το λίγο. Απ’ ότι καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σου, μάλλον είσαι γρήγορος δρομέας.
  Βάλε στο rotation κι ένα σβέλτο μοντέλο, θα δεις ότι μετά από λίγες προπονήσεις θα σ’ αρέσει και θα πηγαίνεις και πιο “αποδοτικά”.
  Έστω για τις φορές που μπαίνεις (αν μπαίνεις) σε ταρτάν, γι’ αρχή.

 35. tha to dokimasw se long run simera to mesimeri me meso rythmo 4,45 gyrw sta 18-19 xiliometra peripou na dw pws tha simperiferthei.. exw k ena zeugari pegasus 34 ta pira gia to magazi epeidi einai poli omorfa.. lew na ta dokimasw k auta an den mou aresoun ta launch alla exw ena endoiasmo oti tha ta sinithisw opws les k de tha parw pisw osa eipa.. exw to dekari 39 lepta me ena xrono proponhsh 🙂 siga siga tha anevoume 🙂 gia to ride 9 exw akousei kala logia tha to dw exei k kali timi.. pes mou ligo an de se zalizw gia to pegasus 34 gnwmh

 36. Το Pegasus είναι ένα προπονητικό μοντέλο, με καλή, universal εφαρμογή και αρκετή απορρόφηση κραδασμών. Βέβαια, πολύ πιο κοντά στο Launch απ’ όσο στο Ultra σου.
  Κι επειδή έχει τους αερόσακους μπρος-πίσω, έχει αρκετό bounce.
  Το Ride είναι ελαφρώς πιο μαλακό, ιδίως το 10. Ίδια κατηγορία πάντως.

 37. Θα συμφωνήσω με τον Νίκο σ΄αυτό που λέει για το rotation παπουτσιών. Αν και μάλλον είμαι πιο αργός από σένα (42′ personal best στα 10χλμ), βλέπω διαφορά ανάμεσα στο Pegasus και το Boston Boost, και ανάμεσα στο Boost και το Nike Zoom Streak 6, όταν πηγαίνω γρήγορα. Αποδίδω αυτή τη διαφορά υπέρ των “σβέλτων”, πιο αγωνιστικών, παπουτσιών στους εξής λόγους:
  α) Μικρότερο βάρος, και μάλιστα εκεί που μετράει περισσότερο, στα άκρα των ποδιών.
  β) Σκληρότερη σόλα. Το πόδι σου δεν χάνει χρόνο βουλιάζοντας στη σόλα.

 38. Καλησπέρα κι από εμένα. Είμαι κάτοχος του launch 4 εδώ κι ενάμιση μήνα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη σβελτάδα του και την απόσβεση του στο δρόμο. Προέρχομαι από asics nimbus 18. Έχω κάνει 200 και κάτι χλμ με τα brooks έτρεξα 10 στο run Greece και πριν μερικές ημέρες στο νυχτερινό ημιμαραθωνιο της Θεσσαλονίκης. Το ένα παπούτσι έχουν ανοίξει τα γαζια στο toe box και το άλλο τρύπησε στο πλάι εκεί που κάνει ρη μύτη στο τελείωμα του προστατευτικού από το toe box. Το νούμερο μου είναι μια χαρά…. Κρίμα γιατί το υπόλοιπο παπούτσι είναι πραγματικά σαν άθικτο.

 39. @giannis123 Καλωσήρθες, Γιάννη.
  Πήγαινε τα παπούτσια στο μαγαζί που τα πήρες, δεν δικαιολογείται αυτή η φθορά.
  Γενικότερα, τις περισσότερες φορές οι εταιρείες έχουν αντανακλαστικά σε τέτοια θέματα.

 40. Τα αγόρασα από ελληνικό κατάστημα μέσω ίντερνετ. Σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί τους αλλά….ποιος θα δεχτεί να κάνει αντικατάσταση; Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου ότι είναι ανεπίτρεπτη φθορά.
  ΥΓ Καλώς σας βρήκα!

 41. Μα κι αυτοί στον αντιπρόσωπο θα απευθυνθούν, δεν θα υποστούν οι ίδιοι την αντικατάσταση.
  Ή μίλα και κατευθείαν με τον εισαγωγέα.
  Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

 42. Τελικά η αντικατάσταση έγινε. Μας πήρε πάνω από ένα μήνα. Βέβαια μετά από αρκετά τηλεφωνήματα από μεριάς μου προς το κατάστημα ,αλλά τέλος καλό όλα καλά.Παρέλαβα το νέο ζευγάρι το οποίο δε μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση