Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2022

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2022

• Αυτό το θέμα έχει 136 απαντήσεις, 45 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη πριν από τον χρήστη GeorgeKap.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 91 έως 105 (από 137 συνολικά)
  • Συντάκτης
    georun
    Συμμετέχων

καλησπερα σε ολους!
    11ος συνεχομενος κλασσικος!!!
    ειχα pb 3:38.φετος εκανα 3:15.(ειχα να δωσω κατι καλυτερο αλλα οκ!)
    παρολη την ζεστη δεν μπορω να πω οτι πιεστικα παρα πολυ!!απλα απο το 34 κ μετα δεν μπορουσα να ανοιξω οσο ηθελα!!!
    ε με το που ειδα την ομαδα του νικου (gorun),εδωσα λιγο παραπανω!
    ναστε καλα παιδια κ του χρονου!!
    ρε συ νικο pasta party !!!

Odysseas
    Συμμετέχων

καλησπέρα και απο μένα!
    Όλη την προηγουμένη εβδομάδα ήμουν με ίωση και δέκατα. Την προηγουμένη του αγωνα ειδικά με 37.2 δέκατα και τρομερή εξάντληση. Παρόλ’ αυτά το πρωί ξύπνησα καλά! Αν και τις τελευταίες μέρες δεν κοιμόμουν πάνω από 2 3 ώρες λόγω της ίωσης και του άγχους και είπα να πάρω το ρίσκο και να ξεκινήσω.
    Σκέφτηκα να ακολουθήσω μια ίσως ανορθόδοξη τακτική η οποία τελικά μου βγήκε πολύ καλά!
    Συνήθως όταν έχω κάποια ίωση η δεν κοιμάμαι καλά οι παλμοί μου είναι αυξημένοι (φαντάζομαι όπως και σε όλους), οπότε σκάφτηκα να δω πέρυσι που έκανα 3:36:04 και τερμάτισα πολύ καλά, τους μέσους παλμούς μου ανα 5χλμ. Έτσι σημείωσα στο χέρι αυτούς τους παλμούς και ρύθμισα το ρολόι να μου δείχνει τους μέσους παλμούς ανά lap, ορίζοντας το lap στα 5χλμ… στόχος ήταν να μην ξεπεράσω τους παλμούς που είχα πέρυσι ανά lap χωρίς να κοιτάζω τον χρόνο ή τον ρυθμό και το ακολούθησα πιστά. Τελικά έκανα σχεδόν τον ίδιο χρόνο (15 δευτερόλεπτα λιγότερα φέτος), ούτε που κοίταζα τον χρόνο στη διαδρομή, μόνο στο 30 τσέκαρα ότι πέρασα με 2¨35 και εκεί κατάλαβα ότι είμαι κοντά στα περσινά.

Φρόντιζα σε κάθε σταθμο να πίνω μερικές γουλιές νερο και το υπόλοιπο το άδειζα στο κεφάλι μου…. μέχρι το 36-37 δεν ένιωσα να με επηρεάζει η ζέστη… το νερό στο κεφάλι με κρατούσε δροσερό για αρκετή ώρα… μετά το 37-38 την ένιωσα την ζέστη πιο έντονα, αλλά αυτό δεν με επηρέασε στο να τερματίσω σχετικά άνετα.

Τον Νίκο τον είδα στην Φειδιππιδου αλλά την ώρα που πήγα να τον χαιρετήσω χαιρετούσε κάποιον άλλο και δεν με είδε.

Ευχαριστούμε πολύ σε όλους που βρέθηκαν στο δρόμο και μας εμψύχωναν και συγχαρητήρια σε όλους όσους έτρεξαν!

skatsavos
    Συμμετέχων

3ος συνεχόμενος μαραθώνιος και 1η μου συμμετοχη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
    Όταν αρχίζεις να ιδρώνεις απο το 2χλμ σε μαραθώνιο καταλαβαίνεις οτί δεν θα είναι εύκολη μέρα.
    Νόμιζω τα πιο δύσκολα χιλιόμετρα ήταν το 10-20. Ο ήλιος στα μούτρα, φουλ υγρασία και μηδενικό αέρα.

Έφτασα στο 25 αρκετά κουρασμένος. Τα υπόλοιπα χιλόμετρα βγήκαν δύσκολα, με υπομονή, με πιο ευνοικές συνθήκες όμως.
    Αρκέστηκα στο να κρατήσω ίδιο ρυθμό χωρίς να έχω δυνάμεις να επιταχύνω.
    Τερμάτισα στο καλλιμαρμαρο σε χρόνο 3:01:48.
    Περίμενα κάτι καλύτερο φέτος, ωστόσο χωρίς κανένα 30αρι στην προετοιμασία και με covid ένα μήνα πριν τον αγώνα νομίζω ότι πήγα πολύ καλα.
    Η ζέστη δυσκόλεψε πολύ το αποτέλεσμα.
    Είδα πολλούς είτε να σταματάνε, είτε να έχουν κόψει πολύ σε ρυθμό.
    Θεωρώ ότι ήθελε πολύ καλή διαχείριση ο χθεσινός αγώνας.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη πριν από skatsavos.
    Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς του Μαραθωνίου καθώς και στους απανταχού supporters που βρισκόντουσαν στον αγώνα!
    Προσωπικά συμμετείχα και εγώ στο 10αρι του Σαββάτου μιας και δεν τρέχω ποτέ μαραθώνιο! Αν και με προβλήματα τραυματισμών τους τελευταίους 2 μήνες και με ψυχολογία όχι την καλύτερη, ήρθε ανέλπιστα ένα PB γκρεμίζοντας το προηγούμενο(στην Θεσσαλονίκη) πριν 3 χρόνια! Έτσι ενώ πήγαινα για SUB50 ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα SUB49, ο χρόνος σταμάτησε στο 46:14! Δόξα το Θεό!
    Ιδανικός καιρός, απόγευμα χωρίς ήλιο, γνώση της διαδρομής, μελέτη για σωστή διαχείριση χιλιόμετρο χιλιόμετρο, έφεραν το αποτέλεσμα. Φυσικά η απουσία ενοχλήσεων στον προβληματικό οπίσθιο μηριαίο, επέτρεψε να βγάλω όση ένταση είχα. Αυτός ήταν ο πρώτος παράγοντας!
    Κάθε φορά θα το λέω, τα Vaporfly(next2), είναι απίστευτα.

Καλημέρα σε όλους! Μετά από ένα λεπτομερές deep tissue massage να σας πω και εγώ την εμπειρία μου από τον 1ο μου Μαραθώνιο. Πήγαινα για γύρω στις 4 ώρες, το κοντέρ σταμάτησε 4,07. Ποοοολύ ζέστη αλλά δεν περπάτησα καθόλου και δεν είχα καμία κράμπα. Το πήγα πολύ συντηρητικά στο πρώτο μισό, με αρνητικό πέρασμα (προφανώς) και έδωσα ότι είχα και δεν είχα από το 32 και μετά όπου πήγα μέχρι και με 5. Να τονίσω ότι δεν είχα ξαναδεί από κοντά την εύθυμη ατμόσφαιρα του Μαραθωνίου ειδικά στα πρώτα χιλιόμετρα και όλοι οι συντρέχτες μου στο 6ο μπλοκ χωρίς παρεξήγηση αλλά υπήρχε πολύ ‘παίξιμο με τον κόσμο’ μέχρι και κουβεντούλα τόσο μεταξύ των δρομέων αλλά και με τον κόσμο. Προσωπικά δε καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να λέει ότι τρέχει ΑΓΩΝΑ και να χει τέτοια διάθεση. Το αποτέλεσμα φάνηκε στο 26 και 31 που ήταν ξάπλα με κράμπες. Ίσως βοήθησε το ότι μένω Κύπρο και έφαγα πολύ ζέστη στην προετοιμασία και συνήθισα, δε ξέρω. Όπως και να χει καλό θα ήταν να υπάρχει παραπάνω ‘σεβασμός’ στη διαδρομή και τον αγώνα. Προσωπικά πήγα φουλ ψαρωμένος, ούτε 1η μέρα Σταυροβούνι στην 35ΜΚ έτσι. Η οργάνωση υποδειγματική, πραγματικά υπήρχαν τα πάντα, είχα μόνο 3 τζελάκια πάωω μου και 3 salt stick. Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές, την προθυμία να μου λύσετε απορίες γύρω από θέματα που σίγουρα για πιο έμπειρους δρομείς είναι αστεία αλλά εγώ είχα χάσει τον ύπνο μου. Και πάλι ευχαριστώ. Τώρα ξεκούραση, φαγητό και γυμνστήριο να γίνουμε πάλι σφίχτες γιατί χάσαμε 5 κιλά.

theolvs16
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους! Δεύτερος μαραθώνιος, δεύτερος τερματισμός αλλά δυστυχώς ο χρόνος δεν βγήκε. Είχα στόχο τις 4 ώρες αλλά με διέλυσε το στομάχι μου στο 34 και μετά και ως φυσική συνέπεια ήρθε το 04:40. Είχα συνεχή τάση για εμετό και τερμάτισα όπως μπορούσα. Στην αρχή ξεκίνησα συντηρητικά και ένοιωθα πραγματικά πολύ γεμάτος από ενέργεια και είχα ήρεμη προσέγγιση χωρίς σκαμπανευάσματα (πέρασα τα 21,1 σε 2:00:40).
    Έχω ξεκάθαρα ευθύνη λόγω του ότι είναι η δεύτερη φορά σε αγώνα μου που η διαχείριση της τροφοδοσίας μου καταστρέφει την προσπάθεια. Ακολούθησα το πλάνο της maurten με ανά 6 χλμ τζελ και πολύ μικρές γουλιές νερό. Το παράδοξο είναι ότι ακόμα και όταν τερμάτισα είχα ενέργεια ενώ πόδια κλπ ήταν οκ δεδομένων των συνθηκών. (Το τελευταίο τζελ το πήρα στο 30 μιας και μετά ο οργανισμός μου δεν ανεχόταν ούτε νερό).
    Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου με υγεία!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

8 συνεχείς χρονιές ως θεατής στο 39ο χιλιόμετρο, στην ανηφόρα της Φειδιππίδου, δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχω δει τόσους πολλούς δρομείς σε τόσο κακή κατάσταση. Προσπαθώντας να καταλάβω τι πήγε στραβά, κατέληξα στα εξής:

Θα επιμείνω ότι ο καιρός δεν ήταν τόσο κακός. Σίγουρα όχι καλός αλλά από το 2012 μέχρι και το 2019, είχαν υπάρξει αρκετά χειρότερες ημέρες. Πάντα είχε ήλιο, όπως προχθές, αλλά τις περισσότερες φορές σε συνδυασμό με νοτιά (κόντρα) και υγρασία.
    Κατά την γνώμη μου, η ζημιά έγινε από τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τα… παπούτσια! Κι εξηγούμαι…
    Όσοι ξεκίνησαν να τρέχουν τα 3-4 τελευταία χρόνια, έπεσαν επάνω στην πανδημία και αναγκαστικά ο πρώτος τους αγώνας ήταν ο περσινός. Εκεί είχαν δύο μεγάλα αβαντάζ. Τον τέλειο καιρό και τα super shoes, τα οποία πλέον φοριούνται σχεδόν απ’ όλους. Το 2019 έβλεπες λίγους να φορούν το 4% Flyknit, ενώ το 2018 ελάχιστοι το original.

Όλοι αυτοί λοιπόν, μην έχοντας τρέξει ποτέ με ζέστη, ήλιο και υγρασία, θεώρησαν ότι ο κανονικός καιρός για Κλασική είναι αυτός του ’21 (κανονικά έτσι θα έπρεπε βέβαια, Νοέμβριο έχουμε). Οπότε, δεν είχαν εμπειρία “διαβάσματος” και διαχείρισης μη ευνοϊκών συνθηκών. Σε αυτό προσθέστε και τις προβλέψεις όλης της εβδομάδας, που μιλούσαν για δυνατό αέρα πλάτη, συννεφιά, βροχούλα κτλ. Θεωρώ λοιπόν ότι πολλοί συμμετέχοντες, εκτός της απειρίας σχετικά με τον καιρό, δεν είχαν και plan B για τα νέα καιρικά δεδομένα. Εν ολίγοις, τους “κοίμησαν” οι προβλέψεις και έμειναν πιστοί σε ένα λάθος πλάνο.

Τα παπούτσια…
    Αν έχεις μάθει να τρέχεις με παραδοσιακά μοντέλα, όταν φορέσεις κάποιο από τα νέα αγωνιστικά θα πάρεις σημαντικό πλεονέκτημα. Δεν τίθεται θέμα επ’ αυτού. ΜΙΑ φορά όμως εξαργυρώνεις αυτό το πλεονέκτημα, την πρώτη. Το ίδιο ισχύει και για όσους έτρεξαν τον πρώτο τους μαραθώνιο, πέρυσι δηλαδή, με super shoes. Μετά δεν έχει άλλο, είσαι στην ίδια αφετηρία κάθε επόμενη φορά. Η “Κόκκινη Βασίλισσα”, για όσους θυμούνται.
    Ιδίως για τους δεύτερους, αν μάλιστα είναι και πιο “αργοί” δρομείς, τα παπούτσια αυτά είναι ευχή ή κατάρα. Αν όλα πάνε καλά και είσαι δυνατός, σε βοηθούν. Αν όμως το πράγμα στραβώσει, όπως έγινε την Κυριακή, το παπούτσι από σύμμαχος γίνεται εχθρός. Πολύ ασταθή πίσω και εντελώς άκαμπτα, επιδεινώνουν την κατάσταση όταν το form χαλάσει από την κόπωση. Αν χρειαστεί να περπατήσεις δε, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Αυτό που θέλω να πω, κι έχει να κάνει κυρίως με όσους δεν είχαν τρέξει τον Κλασικό την προηγουμένη δεκαετία, είναι πως οι περισσότεροι προδόθηκαν από την απειρία τους στην ανάγνωση του καιρού. Έστω και την τελευταία στιγμή, πριν την εκκίνηση. Όσοι επαναπροσδιόρισαν τα περάσματα και τον στόχο τους, είχαν έναν σωστό αγώνα.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη πριν από Nikos Pilikas.
    skatsavos
    Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω σε κάποια και θα διαφωνήσω σε κάποια άλλα.
    Θα διαφωνήσω με τα παπούτσια. Ναι μεν έχουν επίδραση αλλά όχι τόσο μεγάλη.
    Ο καιρός ήταν ζεστός και δεν βοηθούσε(θα μπορούσε να ήταν και χειρότερος) και θα συμφωνήσω για το μη σωστό διάβασμα του καιρού.
    Τώρα ο Μαραθώνιος είναι μαραθώνιος και αυτή είναι ίσως η μαγεία του ειναι και λίγο απρόβλεπτος. Όσοι είχαν τσαλακωθεί νομίζω όμως στις προπονήσεις τους σίγουρα κατάφεραν να αντεπελέλθουν. Τώρα σίγουρα έχει να κάνει για πολλούς η πρόπονηση(πρόγραμμα, υπόβαθρο κτλ), τι στόχους είχαν και πόσο κοντά σε αυτό πάλεψαν να κινηθούν. Όταν έχεις προπονηθεί για 3 ώρες και βάλεις στόχο το 3:30 και το βγάλεις 3:20 ε θα το βγάλεις άνετα. Αν κινηθείς στο όριο σου τότε ζορίζει το πράγμα. Αν πας πιο γρήγορα από αυτό που μπορείς απο την αρχή δεν τερματίζεις καθόλου ευχάριστα.
    Νομίζω μεγαλύτερη ζημιά ίσως κάνανε τα ρολόγια. Πολλοί θα επέλεξαν να κινηθούν βάση αυτού (ίσως και ασυναίσθητα) και την πάτησαν. Αν δεν πήγαινες αυτό τον αγώνα με την αίσθηση, είχες σοβαρό θέμα. Ετσι λοιπον θυμαμαι που και ο προπονητης μας εδινε ρυθμό και μας φώναζε να μην κοιτάμε τα ρολόγια. Στην αρχή δυσκολευομασταν αλλά μετα κάναμε τα ιδια περάσματα συνεχως, με την αίσθηση.

Σίγουρα οι παράγοντες δεν είναι ίδιοι για όλους.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@skatsavos Εννοείς ότι τα παπούτσια δεν έχουν γενικώς τόσο θετική επίδραση ή δεν είχαν προχθές τόσο αρνητική;

Etien
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην Ομαδάρα !!
    Συγχαρητήρια σε όλους-ες που έτρεξαν το Σαββατοκυριακο !! Καλή ξεκούραση !!
    Έχω πολύ καιρό να μπω εδώ – χρόνια ίσως?-αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα στε στο 39ο !! Καρτερούσα πως κ πως την στιγμή εκείνη , να περάσω να σας δω !! ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ…ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ , ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΗΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!

Στον αγώνα μου όλα πήγαν όπως ακριβώς τα είχα σχεδιάσει !!
    Πρώτη φορά -τρέχω 12 έτη- που έκατσα κ έκανα πλάνο κίνησης χα χα χα !!
    Κι αυτό διότι η προπόνηση μου εφέτος δεν ήταν καθόλου καλή , εξαιτίας διαφόρων παραγόντων ( εργασία , υποχρεώσεις άλλες ).

Από 15 Σεπ εως 15 Οκτ δεν έτρεξα ολότελα…

Έτσι, αφού στις 23/10 πήγα κ έτρεξα ( με τά περσινά ( speed 0) παλιά παπούτσια )έναν ημι ως τεστ ( Αγρινίου)κ βγήκε στο 1:35 ( με υπολόγιζα για 1:39) , κάθισα κ έκανα ένα πλάνο για περίπου στο 3:15…
    Όμως μετ από έντονες πιέσεις φίλων αγαπημένων , στις 30/10 πήγα κ έτρεξα και τους Αθάνατους ( με παπούτσια 4ετίας ( Trioumf 19) :), όπου μου βγήκαν πολύ καλά , χωρις προβλήματα , τραυματισμούς , πόνους κλπ …

Γνωρίζοντας όμως οι θα με ”φρενάρουν” οι Αθάνατοι , άλλαξα το πλάνο κ πήγα για το 3:22 , έχοντας όμως στο βάθος των σκέψεων και το ΄΄καλά, και 3:30 να φτάσω δεν θα τα βάψω μαύρα ” .

Μετα τους Αθάνατους η προπόνηση ήταν : 2 μέρες -Δευτέρα κ Τρίτη- πλήρη ξεκούραση…Τετάρτη έτρεξα ένα 12άρακι χαλαρό , την Πέμπτη έκανα 10Χ300 στο 4:30, Παρασκευή ξεκούραση , Σαββάτο 10αρακι στο 5:30 , Κυριακή ξεκούραση , Δευτερα 10χιλ στο 4:40 , Τριτη 8χιλ στο 5:10 και Τατάρτη στο 4:25!!

Μετα τελος δεν ξαναέτρεξα….
    Απο Παρασκευη μεσημερι άρχισα τα μακαρονια , πατατες , ρυζι κλπ …Κοιμόμουν αρκετα απο Πεμπτη …

Να μην πλατιαζω κι αλλο ( σχολάω ειδάλλως θα έγραφα κι αλλα , πρέπει να φυγω:) ),,, ολα πηγαν όπως ακριβώς το σχεδίασα , αλφαδιά που λένε 🙂 ….
    Στην διαδρομη εφαγα 1 μπανανα συνολικα ( 13ο & 26ο χιλ) , ηπια ενα ισοτονικο κ απο το 31 ειχα νερο μονιμα στο χερι…

Καλο Απόγευμα !!

spy
    Συμμετέχων

Καλησπέρα και από μένα! Εχω να γράψω κάτι από περσι ακριβώς την ίδια περιοδο, αλλά για άλλη μια φορά η χαρά μου ήταν πολυ μεγάλη που σας είδα και παλι συγκεντρωμένους στο γνωστό σημείο… για να μας ενθαρρύνετε στα τελευταία δυσκολα χλμ!
    Μετά την αποτυχία του Σεπτεμβριου στο Σπαρταθλο ( εγκατάλειψη στο 97ο χλμ, στον αγώνα που ΔΕΝ πρεπει ποτε να τα παρατας ) … αποφάσισα να αρχίσω να συμμετέχω σε εβδομαδιαία βάση σε αγώνες μήπως και καταφέρω να βελτιώσω λίγο την ψυχολογία μου που κυριολεκτικά ήταν στα τάρταρα !! Έτσι έτρεξα ένα 10ρακι νυχτερινό ανυποδητος στην Καλλιθέα σε 43’20” … και την επόμενη εβδομάδα πηγα στον ημι του Ωρωπού, όπου παραδόξως έκανα και προσωπικο ρεκόρ με 1:33:15, κάτι φυσικά που δεν το περίμενα, αφου έτρεχα απλά και μόνο για την χαρά της συμμετοχής! Για την επόμενη εβδομάδα είχα προγραμματίσει να τρέξω Τρίπολη -Σπάρτη 80 χλμ, αλλά δυστυχώς κόλλησα κορονα( μάλλον στον Ωρωπό), που εκδηλώθηκε προ-παραμονη του αγώνα, όποτε η συμμετοχή μου ήταν πλεον αδυνατη ( ο βασιλιάς Λεωνίδας δεν με ήθελε με τίποτα φέτος). Μια εβδομαδα πριν τον Μαραθώνιο Αθήνας αποφάσισα, αφου είχα ελάχιστες προπονησεις στα ποδια μου, να κατέβω στο Ρέθυμνο, τόπο καταγωγής μου, να συμμετάσχω στα “Αρκαδια”, έναν κατηφορικο αγώνα, οχι ευκολο παντως, 22,6 χλμ όπου τον ολοκλήρωσα σε 1:37:20, βγαίνοντας 9ος γενικής και 2ος Ρεθυμνιωτης!! Για μένα ήταν ευκαιρία να βάλω μερικά χλμ στα ποδια μου, τρέχοντας έναν ιστορικό αγώνα που παντα ήθελα, αλλά δεν μου το επέτρεπαν οι συγκυρίες, αφου ο συγκεκριμένος αγώνας συνέπιπτε με πολλους άλλους αγώνες κυρίως υπεραποστασης που για μένα είχαν παντα προτεραιοτητα !
    Στον ΑΜΑ δεν είχα δηλώσει καθόλου, αφου σχεδιαζα να τον τρέξω μόνο εφόσον τερματιζα στο Σπαρταθλον, που φυσικά ήταν ο αγώνας στόχος του έτους για μένα! Με το άδοξο τέλος του Σπαρταθλου όμως, και νιώθοντας ότι δεν έχω επιβαρυνθεί από τα 100 περιπου χλμ που είχα τρέξει εκεί, άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες για συμμετοχή στον Αυθεντικό, αλλά δυστυχώς οι εγγραφές είχαν κλείσει ! Στάθηκα τυχερός και εξασφαλισα 10 ημέρες πριν τον αγώνα συμμετοχή … και αποφάσισα για πρωτη φορα σε αγώνα να τρέξω αυστηρά με συγκεκριμένο πλανο τακτικής για μια αξιοπρεπή επίδοση για να βελτίωσω λίγο την ψυχολογία μου που δεν ηταν καθόλου καλή. Ο αγώνας, τόσο από την άποψη διαχείρισης δυνάμεων, όσο και με βάση την επίδοση πηγε εξαιρετικά καλά, παρα την ατυχία της τελευταίας στιγμής με τον κορονοιο! Έτρεξα μετρημένα, καθόλου παρορμητικα, και τερμάτισα σε 3:25 και κάτι (με προσωπικο ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή 3:22 από το 2016,αν δεν κάνω λάθος)με πολλες δυνάμεις στο τέλος, αφου τα τελευταία 3 χλμ βγήκαν σε ρυθμό κάτω του 4:30/χλμ !! Απαραίτητη προυποθεση για μια καλή επίδοση στον ΑΜΑ ειναι η τακτικη και ως επί το πλειστον οι αστοχίες έρχονται λόγω έλλειψης καλής τακτικής και φυσικά όχι λόγω καιρικών συνθηκών! Αυτά τα ολίγα από την εμπειρία μου…που νομίζω ότι τώρα πλεον πρεπει ν’ αρχίσω να βασίζομαι πολυ περισσότερο σ’αυτήν, αφου τα χρόνια περνούν ανελέητα … και κλείνουμε με το νέο έτος πλεον τα 60!!!
    Συγχαρητήρια σε όλους τους τερματισαντες και μη, είτε εκπλήρωσαν τους στόχους τους, είτε οχι, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, διότι αυτό είναι το ζητούμενο σε κάθε αγώνα!!

Μαρία
    Συμμετέχων

Βλέποντας τα αποτελέσματα φίλων και γνωστών σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό,μόνο οι βουνισιοι κατάφεραν να είναι ίσα ή πιο κάτω από τους στόχους τους. Οι καθαρά ασφαλτινοι δρομείς στην πλειοψηφία τους δεν πήγαν όπως υπολογίζαν ή κουράστηκαν πολύ περισσότερο.

Etien
    Συμμετέχων

Πάντως, παρατήρησα, πως τα παπούτσια στην άσφαλτο ήταν μια μάρκα κ μοντέλο κατά 80-90%….. Καπου ( χοντρικά) 1,5 εκ ευρώ 😁😁😁

Alkis
    Συμμετέχων

@skaysavos
    Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος Μαραθώνος είναι εντελώς προβλέψιμος όσο αναφορά την θερμοκρασία του για αυτό και σχεδόν κάθε χρόνο οι δρομείς φτάνουν στα όρια τους και πολλές φορές σε οριακές καταστάσεις στο σώμα τους.
    Θεωρώ ότι είναι λάθος η διεξαγωγή του τέτοια εποχή (η ώρα) αφού τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν απαραλακτες οι καιρικές συνθήκες.
    Ίσως κάποια στιγμή η διοργάνωση θα έπρεπε να σκεφτεί να αλλάξει κάτι γιατί θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος αγώνας σε συνδυασμό θερμοκρασίας και ανηφορας δεν είναι απλά δύσκολος αλλά και επικίνδυνος.

skatsavos
    Συμμετέχων

Για τα παπούτσια θεωρώ οτί δεν είχαν τόσο αρνητική επίδραση για τον αγώνα.
    Νομίζω η ώρα δύσκολα θα αλλάξει, καθώς η μετακίνηση των δρομέων απαιτεί χρόνο. Τώρα για τις θερμοκρασίες επειδή θεωρώ ότι έχουν μεταβληθεί και δεν θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό τέτοια περίοδο να έχει τόσο υψηλές ίσως ήταν ιδανικότερο να είναι 1-2 εβδομάδες πιο μετά.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 91 έως 105 (από 137 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.