Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 466 έως 480 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Blackdog
    Συμμετέχων

Αρχικά να ξέρεις ότι κάθε αλλαγή παπουτσιού θέλει λίγο χρόνο προσαρμογής. Εγώ όταν πρωτοπήρα τα Launch μου είχα τον ίδιο πόνο σε μια βδομάδα τα συνήθισα κ πλέον τα θεωρώ από τις καλύτερες επιλογές για tempo και διαλειμματικές. Επίσης τα Kinvara σε σχέση με ότι έχεις δοκιμάσει είναι σαν να οδηγείς ford modeo η WV passat τόσο καιρό και ξαφνικά να παίρνεις lotus! Nimbus, Kayano, triumph, glycerin είναι όλα παπούτσια βαριά και υπεραποροφητικά (το καθένα φυσικα με άλλο χαρακτήρα κ φιλοσοφία). Δες τα ghost, από την μικρή εμπειρία μου νομίζω ότι είναι από τα ελάχιστα παπούτσια που μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα μαζί τους (μιλάω για έναν μέσο ερασιτέχνη αθλητή που έχει ένα στόχο συν πλην τις 4 ώρες στον κλασσικό). Καλή τύχη από μένα κ νομίζω οι συντρέχτες του φόρουμ με μεγαλύτερη εμπειρία θα σε βοηθήσουν παραπάνω.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostas_roussakis Θα σου πρότεινα να δεις τα 1080V9 και Triumph ISO 5 (λογικά αύριο θα ανέβει και το review). Αν έχεις και φαρδύ πόδι, ακόμη καλύτερα.
    Στα κιλά που είσαι χρειάζεσαι κάτι σταθερό και που να μην είναι υπερβολικά μαλακό.
    Τα Kinvara καλύτερα ασ’ τα γι’ αργότερα.

Kostas Roussakis
    Συμμετέχων

ΝΒ στο νούμερο μου, 47,δεν έχω δει ποτέ σε μαγαζί,ούτε καν στο καρτέλακι που γράφει τα νούμερα άντε μέχρι 45! Μόνο εξωτερικό να κοιτάξω αβλεπι…Τα mizuno ; που δοκίμασα το waverider20 και το ένιωσα καλά;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostas_roussakis Φυσικά και υπάρχει 47.
    Τα Mizuno το πιθανότερο είναι να σου φανούν σκληρά.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

@kostas_roussakis Θα πρότεινα και εγώ από την Brooks τα glycerin 16 όπου πλέον έχει αλλάξει το πάτημα τους αρκετά σε σχέση με τους προκατόχους του και έχει γίνει πιο ζωηρό και με πιο άμεση απόκριση (έχουμε προσθήκη νέου υλικού σόλας πλέον). Τα φοράω εγώ που είμαι 71 κιλά (που υποτίθεται δεν μου είναι και απαραίτητο κάτι τόσο premium, απορροφητικό, σταθερό) οπότε στη δική σου περίπτωση θα είναι ιδανικό! Φυσικά όπως λέμε όλοι μας πάντα, δοκίμασε το πρώτα και δες και τι χρήματα μπορείς να διαθέσεις. Εννοείται όχι Kinvara ακόμα !!! Να σαι καλά, να συνεχίσεις να τρέχεις, να φύγουν κάποια κιλά, και τότε πας σε πιο perfomance παπούτσια.

harris_vak
    Συμμετέχων

Τα mizuno θα σου τα πρότεινα.Τα πρώτα που δοκίμασα ήταν τα wave enigma 6.Αρκετά βαρύ παπούτσι για ελαφρύ δρομέα,αλλά με απίστευτη απορρόφηση κραδασμών και βγάζει ατελείωτα χιλιόμετρα.Για διαλειμματική δεν με βόλεψε ποτέ,αλλά για ελεύθερα και long run ότι καλύτερο έχω φορέσει.Μετα απο μια περιπλάνηση σε διάφορα Adidas,επέστρεψα στα wave rider 22. Αρκετά πιο ελαφρύ,πολύ σταθερό και με πάρα πολύ καλή απορρόφηση κραδασμών.Τα δοκίμασα στο Δρόμο Υγείας Αθηνών και κινήθηκα με με μέσο pace 4.17 και τα πόδια μου ήταν εντελώς ξεκούραστα μετά τον αγώνα.

Kostas Roussakis
    Συμμετέχων

Εγώ φόρεσα τα waveRider20. Και εννοιωσα την διαφορά. Θα δω αν τα βρω Ηρακλειο…και τα BROOKS και τα ΜΙΖuno. Ευχαριστώ…

@roberto4carlos
    τα κιλά θα χαθούν μόλις με αφήσουν ήσυχο οι ιώσεις ! Μια προπόνηση δεν έχω ευχαριστηθεί από τον 1/19 και μετα!
    Aπο οτι βλεπω ολα ειναι στα 100+ , κατι εστω πιο παλιο μοντελο στα 60-80 δεν υπαρχει ;

Kostas Roussakis
    Συμμετέχων

Τελικα πηρα τα Vomero14 , μιας και δεν εβρισκα τα brooks να τα δοκιμασω . Αντε να δουμε αυριο θα πανε για δοκιμη

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Pegasus 36, Turbo 2, Zoom Fly 3.

54214881_2422251487793043_7532727043469869056_n

55506935_2422251584459700_5198784017448566784_n

55684194_2422251661126359_8030869457972756480_n

geovich84
    Συμμετέχων
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Τα είχε και στην έκθεση, Γιώργο.
    Αν και εδώ θα έρθουν γύρω στον Σεπτέμβριο.

nikpap
    Συμμετέχων

Nικολα ποιο απο τα nike εχει το μεγαλυτερο cushioning ,για ουδετερο παντα

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikospap Με διαφορά το Turbo, Νίκο.

geomaz
    Συμμετέχων

Νικο το turbo παρολο παρολο που εχει σημαντικα μικροτερο υψος σολας σε σχεση με το zoom fly,εχει μεγαλυτερη αποροφηση;
    Υπαρχουν πληροφοριες σχετικα με τα χαρακτηριστικα του νεου xoom fly 3; θα εχει αφρο zoom x, ιδια χαρακτηριστικα υψους σολας; Παντως φαινεται να ειναι σημαντικα πιο ελαφρυ, αφου το πανω μερος μοιαζει πλεον σαν τουλι-αραχνουφαντο…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Ναι, βέβαια, Γιώργο.
    Κατ’ αρχάς έχει και ZoomX, το οποίο είναι πολύ μαλακό. Επιπλέον, δεν υπάρχει η carbon πλάκα να φρενάρει την συμπίεση του αφρού.
    Πιστεύω πως το ZF3 θα διατηρεί την ίδια σόλα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 466 έως 480 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.