- Αυτό το θέμα έχει 693 απαντήσεις, 34 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη
big-blue.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 09:35 #10362
spyΣυμμετέχων…σημερα το πρωι στα βοηθητικα του ΟΑΚΑ το προγραμμα ειχε διαλειμματικη προπονηση:3 χλμ ζεσταμα 3Χ3000μ. σε ρυθμο 4:20 (…ελεγε ο προπονητης, “απηυδισμενος” … που αδυνατουσα τις προηγουμενες φορες να τις βγαλω σε ρυθμο κατω απο 4:15) με 5′ διαλειμμα ενδιαμεσα αργου τρεξιματος και τελος 3 χλμ αποθεραπεια … συνολικα 17,42 χλμ σε 1:23:47!Ειμαι πολυ χαρουμενος διοτι τα κομματια βγηκαν σε 4:05,4:07 και 4:08 αντιστοιχα … κι αυτη η προπονηση ειναι ο,τι καλυτερο εχω επιτυχει απο αποψη παρατεταμενης ταχυτητας ολα τα χρονια που τρεχω … το περιεργο δε ειναι οτι τα τελευταια ανοιγματα 90-100μ. που εκανα πριν τα κομματια ετειναν προς το 3:10 /χλμ, ρυθμος ασυνηθιστα ταχυς για μενα!Για να δουμε …Η εβδομαδα αυτη τελειωσε με 72 χλμ συνολικα, ενω την επομενη Κυριακη εχω τα 30 χλμ στη Ψαθα!
Καλημερα σας!!!
11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:08 #10364
Nikos PilikasΣυντονιστής@spy Καλημέρα, Σπύρο! Πολύ δυνατή προπόνηση, μπράβο!
Απλά, ευκαιρίας δοθείσης, ας κάνουμε λίγη κουβέντα…
Η προπόνηση που έκανες είναι κατωφλίου, σωστά; Ας θυμηθούμε τι λέει ο Daniels γι’ αυτές τις προπονήσεις:Σημαντικό επίσης είναι πως αυτές οι προπονήσεις, ενώ έχουν μία σχετική δυσκολία, είναι ασφαλείς. Τόσο από πλευράς τραυματισμού όσο και από πλευράς κατάστασης που θα βρίσκεσαι για το τρέξιμο της επομένης ημέρας. Δεν σε χρεώνουν ιδιαίτερα, δηλαδή. Η «αποδοτικότητα» που λέγαμε παραπάνω.
Για να το πετύχεις όμως αυτό, χρειάζεται σταθερότητα και εγκράτεια.
Ο ρυθμός πρέπει να είναι ο σωστός, δεν έχει κανένα όφελος να πας πιο γρήγορα για να πείσεις τον εαυτό σου ότι βελτιώνεσαι. Αντιθέτως, προσπάθησε απλά να διαπιστώσεις αν στον ίδιο ρυθμό με την προηγουμένη φορά, μπορείς να είσαι λίγο πιο άνετα. Ο Jack Daniels επισημαίνει ότι ο ρυθμός στις προπονήσεις κατωφλίου πρέπει να αλλάζει κάθε τρεις εβδομάδες.
Επιπλέον, το να πας πιο γρήγορα σε οδηγεί σε μία προπόνηση που τελικά δεν είναι, ούτε σε ρυθμό κατωφλίου αλλά ούτε και σε ρυθμό διαλειμματικής, ενώ μπορεί να τον πλησιάζει.
Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί: «μα έστω κι έτσι, δεν θα υπάρχει όφελος;»
Θα υπάρχει αλλά εδώ έρχεται και δένει η εισαγωγή που κάναμε στο άρθρο περί αποδοτικότητας. Το κάθε πρόγραμμα δομείται ώστε από κάθε είδος προπόνησης να πάρεις συγκεκριμένο ερέθισμα, ποιος ο λόγος λοιπόν να μπλέξεις δύο διαφορετικά είδη;11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:38 #10366
spyΣυμμετέχων@echetlos: Νικο εχεις απολυτο δικιο … και φυσικα η παρατηρηση σου ειναι ορθοτατη!Απλα, ξερεις πως ειμαι εγω…!Οταν ειδα το πρωτο κομματι στο 4’06” (διοτι δεν πολυκοιταζω το ρολοι οταν τρεχω),λεω μαλλον λαθος ενδειξη δειχνει!Ας παω στον ιδιο ρυθμο … και το δευτερο κομματι … και ετσι παρασυρθηκα … ως συνηθως!Οταν ειδα 4:07 … λεω δε παω και το τριτο ετσι, αφου μπορει να ειναι καποια αναλαμπη της στιγμης … τουλαχιστον ας την εχω καταγεγραμμενη … για να τη θυμαμαι!Στον προπονητη μου οταν του λεω οτι προτιθεμαι να τρεξω εναν αγωνα σε προπονητικους ρυθμους … ποτε δεν με πιστευει … και πολλες φορες η μη συμμορφωση μου ως προς τις υποδειξεις του … τον δυσκολευει στην καταρτιση του προπονητικου προγραμματος μου!Τωρα πια βεβαια εχει αρχισει να με μαθαινει … κι ευτυχως λαμβανει υποψη του τις ιδιοτροπιες μου!Εχω και τη διπλασια ηλικια απ’αυτον … οποτε, οπως καταλαβαινεις, κι αυτο απο μονο του ειναι ενας παραγοντας ανασταλτικος … στο να μου φωναζει!Την επομενη φορα θα προσπαθησω να ειμαι πιο πειθαρχημενος, αλλα για να πουμε την αληθεια αυτο που μενει τελικα απο το τρεξιμο … ειναι η χαρα της ικανοποιησης … και σημερα, μολις τελειωσα, αισθανθηκα, μετα απο καιρο, οτι καπως βελτιωνομαι…!!!Το μελλον θα δειξει…
11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:37 #10367
dimitrissssΣυμμετέχωνΚαλημέρα. 20 χιλιόμετρα σήμερα το πρωί στη Φιλοθέη με πολύ υγρασία σε ρυθμό 5:45 και αρκετές γνωστές running παρουσίες. Παλμούς δε ξέρουμε γιατί η smart belt της Suunto πάει για πέταμα. Μάλλον θα παραγγείλω Scosche Rhythm+.
11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:37 #10368
stratusΣυμμετέχων11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:23 #10369
dimitrissssΣυμμετέχων11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:33 #10370
EtienΣυμμετέχωνΠρωινος πρωινος σημερα ,με δροσουλα κ 0 λιτρα νερο ,βγηκαν 19 χιλ στο 5,38 !!! Ανταμωσα μια γιαγιουλα ,που την συναντω καθημερινα και λεμε μια καλημερα , καλησπερα κλπ….Μου λεει “ααα εισαι πρωινος σημερα ! Βγηκες με την δροσουλα!! “.Της λεω γελωντας “αν τα καταφερω θα ερθω και το απογευμα “!!Με κοιταζει σαστισμενη και με σοβαρο υφος μου λεει “Κατσε σπιτι κ ξεκουρασου χριστιανε. μου ,θες να ρθεις κ το απογευμα”!!!!!!!
Καλημερα σας !
11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13:13 #1037111 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13:23 #10372
taziΣυντονιστήςΟσο για εμενα 25 σημερα στον Αγιο Κοσμα, απο τα πιο δυσκολα λρ που εχω κανει, το εδαφος μαλακο, γι αυτο και το διαλεξα αλλα πολυ αργο. Τα ποδια θελανε δυναμη για να ανεβουνε. Μετα το 18 πραγματικα δεινοπαθησα. Βγηκε στο 453, τα πρωτα 17 με καλη παρεα που βρηκα εκει. Η υγρασια ηταν κατι το απιστευτο. Τωρα βεβαια η γαμπα ποναει, οσο ετρεχα πολυ λιγοτερο.
11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13:28 #10373
Nikos PilikasΣυντονιστής@spy Φυσικά και ξέρω ότι είσαι παρορμητικός, γι’ αυτό και το γενίκευσα, λέγοντας “ας κάνουμε κουβέντα”.
Το πιθανότερο είναι να έκανα κι εγώ το ίδιο στην θέση σου!11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13:30 #10374
Nikos PilikasΣυντονιστής@tazi Έτσι, για να δεις τι τραβάμε εμείς με την υγρασία…
Όχι σαν κάτι κυρίες που τρέχουν στον Ιλισσό και τον Υμηττό.11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13:35 #10375
taziΣυντονιστής@echetlos Χαλι μαυρο αν δε το ειχα κανει δε θα το πισστευα, απο το 8 ηταν σα να εχω βουτηξει, το σορτσακι μπρος πισω, αριστερα δεξια, πανω κατω και πλαγιως ειχε γινει μαγιο. Ειδα βεβαια και τον ελιτ της κατηγοριας μου να τρεχει…, ζηλεψα!!
11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:37 #10376
big-blueΣυμμετέχωνΟ Πήλικας έχει δίκιο κ πέσατε να τον φάτε:)
Αν κ νομίζω πως το 04:20 για το Σπύρο ειναι αργό για Τ Pace ενώ κ τα 5λεπτα διαλείμματα ηταν μεγάλα. Οπότε λογικό ειναι να βαρέθηκε κ να γκάζωσε.
Επίσης για να γίνω κ γω σπαστικός τα 9Κ σε Τ Pace ειναι πολλά για βδομάδα με 72Κ:)
Κατά τα αλλα, υγρασία κ σημερα έχει 24άρι με 13Κ ΜΡ11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17:03 #10377mashine
Συμμετέχων@spy Συμφωνώ και διαφωνώ με όλους σας!Αλλά καλό είναι να γουστάρουμε και μια φορά και ας μας χρεώσει κάτι παραπάνω…
Δεν νομίζω να έχω ξανατρέξει στις 12 το μεσημέρι!Το έκανα και αυτό!11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:42 #10384
xipolitakosΣυμμετέχων25χλμ. @5:14 στον Υμηττό με την παρέα και μπόλικη κουβέντα.
@chamav βγάλαμε ακριβώς τον ίδιο μέσο όρο παλμών και το ίδιο max. 😉Χαλι μαυρο αν δε το ειχα κανει δε θα το πισστευα, απο το 8 ηταν σα να εχω βουτηξει, το σορτσακι μπρος πισω, αριστερα δεξια, πανω κατω και πλαγιως ειχε γινει μαγιο.
@tazi η ίδια κατάσταση και στον Υμμητό. Το σορτς ακούγονταν σαν να έτρεχα με βρεγμένο μαγιό. Αυτό έλεγα και στο Χαράλαμπο… το ακούς;
Κάποια στιγμή είδα και άσπρο σύννεφο να έχει καλύψει τα δέντρα. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.