- Αυτό το θέμα έχει 1,026 απαντήσεις, 58 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη
tzatzikis90.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
18 Αυγούστου 2017 στις 22:20 #56092
thanΣυμμετέχωνΛέπια θα βγάλω απο το πολύ κολύμπι… Σήμερα 1 χλμ στη θάλασσα με μεσο ρυθμο 2:40 min/100m. Θα έκανα κ άλλο αλλά βαριέμαι εύκολα, αν δεν έχεις κάποιον να σε τραβήξει η καποιον στόχο να προσδοκάς δύσκολα κάθεσαι παραπάνω μονος. Ιδέα δεν εχω αν είναι αργό ή γρήγορο(μάλλον αργό) αλλά χαίρομαι που το έχω καθιερώσει 2-3 φορές την εβδομάδα κ ευελπιστώ να το κρατήσω μέχρι τέλη Οκτώβρη. Αυτό που ξέρω είναι οτι με διαλύει εντελώς… Ακόμα κ την επόμενη είμαι κομμάτια κ το τρέξιμο βγαίνει δύσκολα… μ αρέσει όμως!
Αύριο πρωί ανηφόρες κ τεμπο στα καπάκια… αν σηκωθώ νωρίς…20 Αυγούστου 2017 στις 10:55 #56124
sotos-marathonΣυμμετέχωνΚαλημερα και καλη Κυριακη !!
Σημερα το πρωι στον Υμηττο 24χλμ με μ.ο ρυθμο 5.04″ οπου συναντηθηκα με τον Χαραλαμπο @chamav και τα ειπαμε για λιγο..20 Αυγούστου 2017 στις 12:35 #56132
thanΣυμμετέχωνΣάββατο βράδυ 6 ανηφόρες 90″ κ μετα 6χλμ τεμπο στο 4:20. Με προθ. & αποθ. βγήκε σχεδόν 20αρι.
Κυριακή πρωί μια στροφή το μονοπάτι του αη Γιώργη στην Πάρνηθα, 11 χλμ σε περίπου 80 λεπτά. Δροσουλα είχε κ αρκετή σκιά.20 Αυγούστου 2017 στις 13:43 #56140
chamavΣυντονιστήςΤελικά @sotos-marathon αποτελείς έμπνευση! 24Κ κι εγώ και γρήγορα για τα δεδομένα μου.
22 Αυγούστου 2017 στις 10:09 #56200Antpits
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα σε όλους, θέλω την βοήθεια όσων ταλαιπωρώνται από μεγάλη εφίδρωση, προσπαθώ το καλοκαίρι να βγάλω τα μεσαία και μεγάλα τρεξίματα και υποφέρω, στάζω παντού, μέχρι και τα παπούτσια είναι λες και τα έχω βουτήξει σε λίμνη, κατά συνέπεια αναγκάζομαι σε συχνές στάσεις για νερό, πολύ νερό, στα 20χλμ μπορεί και 2,5 λίτρα και δεν μπορώ να βγάλω τις προπονήσεις ικανοποιητικά ούτε με σταθερό ρυθμό. Παράδειγμα χθες το βράδυ μετά την βροχή (υγρασία) παραλιακή ήθελα να βγάλω 16χλμ, στα 10χλμ είχα πιεί 750ml και σταμάτησα αναγκαστικά στο περίπτερο για 1,5 νερό, ήπια άλλα 750 και από εκεί και μετά σερνόμουνα για να ολοκληρώσω μετα βίας στα 14χλμ. Ηλεκτρολύττες είχα προσθέσει στο μπουκάλι με το νερό όταν έτρεχα. Έχει κανείς κάποια λύση ή κάτι που έχει κάπως μετριάσει τέτοιο πρόβλημα? Τον χειμώνα και την άνοιξη δεν είχα κανένα θέμα. Να δω πως θα βγούν τα 30αρια όταν στα 24 λιποθυμάω με 3 στάσεις… Ευχαριστώ.
Μία ερώτηση στον ειδικό, τα NB 1080 χθες σε βρεγμένο έδαφος έκαναν πατινάζ, με κούρασαν πολύ, έχεις κάποια πρόταση για πρώτο δεύτερο παπούτσι για προπόνηση μαραθωνίου, ουδέτερο πάτημα.
22 Αυγούστου 2017 στις 10:40 #56202
sotos-marathonΣυμμετέχωνΚαλημερα!2χλμ ζεσταμα και 12χλμ απο 4.40” εως 4.30” προοδευτικο οπου βγηκε στο 4.35” μ.ο.
@chamav Χαραλαμπε πολυ χαιρομαι! οχι αυτη την Κυριακη που μας ερχετε γιατι θα φυγω για διακοπες την επομενη λοιπον θα ξαναβρεθουμε να τα πουμε και παλι!”Run smart..Run For Life”
22 Αυγούστου 2017 στις 11:48 #56206
stratusΣυμμετέχων@Antpits Για δοκιμασε αυτο https://runnersconnect.net/hydration-for-running-glycerol/ μηπως σε βοηθησει
22 Αυγούστου 2017 στις 12:23 #56230
Nikos PilikasΣυντονιστής@antonispits Αντώνη, είμαι κι εγώ απ αυτούς που ιδρώνουν πάρα πολύ στο τρέξιμο.
Λύση δεν υπάρχει, έτσι είναι ο οργανισμός σου. Αναγκαστικά θα ρίχνεις ρυθμό στις προπονήσεις σου. Με τον καιρό, το σώμα σου θα μάθει να το διαχειρίζεται καλύτερα αλλά και πάλι θα μειονεκτείς σε σχέση με κάποιον με μικρότερο ρυθμό εφιδρωσης.
Επίσης, να είσαι λίγο προσεκτικός με την κατανάλωση νερού. Ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει πάνω από 700ml/ ώρα, αντε 800max για κάποιον που ιδρώνει υπερβολικά. Το υπόλοιπο θα μείνει στο στομάχι σου και θα στο κάνει πλυντήριο.
Αν λοιπόν έχεις μια προπόνηση που σε νορμάλ συνθήκες θα ήταν π.χ. στο 5’/χλμ, αν έχει ζέστη κι υγρασία, σχεδίασέ την να την πας εξ αρχής στο 5:20. Το προπονητικό ερέθισμα θα είναι το ίδιο, μην ανησυχείς.Σχετικά με τα 1080… Οι περισσότερες εξώσολες γλυστρουν στο βρεγμένο. Μόνο η Continental τα καταφέρνει καλύτερα.
Στην κατηγορία του ΝΒ υπάρχουν πολλά μοντέλα, με τα περισσότερα να είναι λίγο πιο μαλακά από αυτό που έχεις.
Vomero, Triumph, Glycerin, Ghost, Nimbus, Supernova, Energy…22 Αυγούστου 2017 στις 13:29 #56238
aRiSTiDiSΣυμμετέχων@antonispits κι εγώ είμαι από αυτούς που ιδρώνουν πολύ.
Τέτοια εποχή σε 30ρι LR χάνω -3kgr από υγρά (έχοντας πιεί και 1.5lt νερό).
Πέρα από το να ρίξεις το ρυθμό, σε σχέση με ιδανικές συνθήκες, και να προτιμησεις δροσερές ώρες (πολύ πρωί ή πολύ βράδι) καλό ειναι να πίνεις MIA γουλιά κάθε km, στο χτύπο του ρολογιού. Όχι περισσότερο, ούτε όλα μαζεμένα, γιατί τότε τα υγρά μένουν στο στομάχι, και γίνεται βαρέλι. Αν νοιωθεις οτι διψας ή ζεσταίνεσαι, και νοιωθεις την ανάγκη να πιείς πιο συχνά, απλά βάζε το νερό στο στομα για ξέπλυμα, χωρις να το καταπιείς ή ρίχνε νερό στο κεφάλι και το σώμα. Επίσης, παλαιότερα, όταν είχα μέσα στο νερό αραιωμένο ισοτονικό για ηλεκτρολύτες και ενέργεια, αυτή η συνεχής γλυκιά γεύση μου ξέρενε το στόμα και με έκανε να διψάω περισσότερο. Τώρα πίνω μόνο νερό, ηλεκτρολύτες σε κάψουλα και ενέργεια σε gel μια φορά κάθε 1-1.5 ώρα, οπότε αν ξεπλύνεις το στόμα μετά, δεν σου μένει καθόλου αυτή η γεύση που σε κάνει να διψάς.Για την χθεσινή υγρασία μήν το συζητάς. Ζέστη + υγρασία ειναι συνδυασμός που παρα-ιδρώνει! Ο ιδρώτας δεν μπορεί να εξατμισθεί και μένει πάνω σου. Κι εγώ για 6km αργό τρέξιμο αποκατάστασης πήγα χθες, και ενώ συνήθως σε αυτή την προπόνηση ιδρώνω από ελάχιστα ώς καθόλου, όταν γύρισα σπίτι έσταζα λες και είχα τρέξει 1 ώρα tempo.
22 Αυγούστου 2017 στις 13:41 #56240Antpits
ΣυμμετέχωνΣας ευχαριστώ για τις συμβουλές και ιδέες.
Έχεις δίκιο με την κάψουλα ηλεκτρολυτών δυαλυμμένη στο νερό, αφήνει αυτή την γλυκιά γεύση και με κάνει να νομίζω ότι διψάω, το ίδιο και τα gel, σταματώ τα GU γιατί με ταλαιπωρούν με την ανάγκη για περισσότερο νερό και λέω να παίρνω τα hi5 που δεν απαιτούν τόσο νερό. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου, από σήμερα, με το ξέπλυμα του στόματος. Άντε να δροσίσει να ησυχάσουμε και εμείς…
Μία ακόμη ερώτηση για τα παπούτσια, λόγω των παραπάνω τα NB1080, τα πόδια μου γίνονται λίμνες, αντιλαμβάνομαι το παπούτσι δεν αναπνέει καλά για την δικιά μου εφίδρωση, είναι έτσι? Υπάρχει κάποιο μοντέλο άλλο που να με βοηθήσει?22 Αυγούστου 2017 στις 14:14 #56242
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΕύκολο 6k (5:30-6:00/km) χθες με γρήγορο το τελευταίο 1.5k (3:30-4:00/km). 1η προπόνηση μετά τις διακοπές που δεν κατέληξε σε πόνο στη λαγονοκνημιαία. Στην αρχή ένιωσα μια ενόχληση, αλλά άλλαξα το foot strike από mid σε πιο heel (όπως το ένιωθα εγώ τουλάχιστον) και εξαφανίστηκε. Το περίεργο είναι ότι το milestone pod μου έβγαλε ότι και με την αλλαγή πάλι mid-strike είχα. Θα δοκιμάσω και σήμερα ένα εύκολο 6άρι πριν ανεβάσω πάλι distance και pace.
22 Αυγούστου 2017 στις 14:26 #56244
Nikos PilikasΣυντονιστήςΑντώνη, κανένα παπούτσι δεν αντέχει υγρασία και πολλή εφίδρωση.
Και πιστεψέ με…έχω δοκιμάσει ουκ ολίγα! 😛24 Αυγούστου 2017 στις 00:51 #56292
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνMixed 10k σήμερα, με 5k αργά (~6’/km) και τα άλλα 5k εναλλάσοντας 1k στα 4.00’/km και 1k στα 4.30’/km (στην ουσία διαλειμματική 3 x (1k@4′, rest 1k@4.30)), ενσωματώνοντας και ένα δυνατό 200άρι στο τέλος (ελπίζω έτσι να βελτιώσω το kick μου).
24 Αυγούστου 2017 στις 22:35 #56334
taziΣυντονιστήςΣημερα το βραδακι, κατα τις 830, ξεκινησα για το ισως ομορφοτερο τρεξιμο της χρονιας. Υστερα απο πραγματικο ξεκοιλιασμα και μπυροποσια ανευ προηγουμενου, ειδικα για τα δεδομενα μου, σε μια μικρη, αγνωστη και μαλλον ασημη παραλια του βορειου Πηλιου και μια αντιστοιχη ταβερνα. Φαγητο μεχρι σκασμου, μετα καφες γλυκο και αυτοκινηταδα επιστροφης προς το σπιτι, η διαθεση μου να τρεξω ηταν απιστευτη.
Το μονο που ηθελα ηταν απλα να ειχα σταματησει νωριτερα. Πρεπει να εκανα κανα δεκαρακι, μακαρι να ηταν το διπλο η και το τριδιπλο…..27 Αυγούστου 2017 στις 10:36 #56382
sotos-marathonΣυμμετέχωνΠεμπτη πρωι 3.5ζεσταμα 14χ500μ σε 1.58″εως 2′ και 1′ διαλ.jogging καπακι μετα ταξιδι για τις διακοπες μας Παρασκευη ενα 10αρακι στον διαδρομο του γυμναστηριου του ξενοδοχειου( πολυ καλος διαδρομος ολοκαινουριος) το Σαββατο ενα χαλαρο 8αρακι σε 41′ καισημερα το πρωι 24χλμ στους δρομους της Λακοπετρας με μ.ο ρυθμο 5.08″ …
..φετος συναντηθηκα τυχαια και διακοπαρουμε εδω στη Λακοπετρα μαζι με τον @than! -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.