Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 121 έως 135 (από 148 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikos19 Για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι το βάρος στα σπορ αντοχής, θα σου δώσω πολύ απλοικά ένα παράδειγμα:
    Πάρε την λίγο πολύ γνωστή VO2max, μία ένδειξη του επιπέδου της φυσικής κατάστασης του αθλητή. Δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτική όσο πιστεύεται, δεν παύει όμως να δίνει μια εικόνα.
    Η VO2max λοιπόν, βγαίνει από ένα κλάσμα όπου στον αριθμητή έχεις το max οξυγόνο που προσλαμβάνεις και στον παρανομαστή το σωματικό βάρος.
    Αν λοιπόν αφήσεις ίδιον τον αριθμητή (π.χ. δεν δώσεις το προπονητικό ερέθισμα και μείνεις στάσιμος) αλλά αλλάξεις μόνο το βάρος, έχεις αύξηση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου. Η επίδραση της μείωσης του βάρους στην VO2max δεν είναι ακριβώς γραμμική αλλά μπορείς να αντιληφθείς από αυτό πόσο ρόλο παίζει.

mashine
    Συμμετέχων

@roberto4carlos Ηδη είχα κάψει φλάντζα από το 8.5!Φαντάσου στα τελευταία 200μ πως ήμουν!

@big-blue
    Καλά το πας φίλος με τα κιλά!Αλλα 17kg να χάσεις και θα με περάσεις!

big-blue
    Συμμετέχων

@mashine με τίποτα δε θέλω να παω κάτω απ τα 70, θα είμαι χάλιας. Να αναφέρω επίσης πως σήμερα το μεσημέρι ζυγίστηκα στα 79 κιλά;:)
    Πάντως θυμάμαι μια φράση-συμβουλή σου: κόψε τα φρούτα. Πόσο δίκιο είχες ρε φίλε…
    Δρομικά μας χωρίζει το χάος, που να σε φτάσω:)

Rigelian
    Συμμετέχων

” κόψε τα φρούτα.” Ωπ, πολύ ενδιαφέρον! Γιατί;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@rigelian Πολλή ζάχαρη…

GIORGIS81
    Συμμετέχων

@big-blue Πρέπει να ξεκινάς από τη σειρά σου.Μπαίνεις στο τέλος και όταν φτάνεις να τερματίζεις με τα μπροστά μπλοκ δεν περιγράφεται.

Ξεκίνησα 9:38 και έφτασα Αθήνα 14:30

mashine
    Συμμετέχων

@big-blue Τύχη-ατυχία να έχεις πορτοκαλιές και μάλιστα φημισμένες!
    Πραγματικά οι χυμοί περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό.
    Οσο για το βάρος θα επικαλεστώ το μότο της adidas : light makes fast!

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Ο στόχος του τερματισμού επιτεύχθηκε… Η εμπειρία ηταν μοναδική, ο χρονος μου 40 λεπτά αργοτερος απο οτι είχα υπολογίσει αλλά με την βρογχίτιδα που πέρασα την τελευταία εβδομάδα μου φτάνει που κατάφερα και ετρεξα και Τερματισα. Θα το ξανακανω με καλύτερη προετοιμασία με στόχο έναν ποιό αξιοπρεπή χρόνο για τερματισμό.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vasilis_giannaris Συγχαρητήρια, Βασίλη!
    Η πρώτη φορά στην Κλασική δεν είναι για επίδοση αλλά για να ανοίξει η όρεξη… 😉

Elda
    Συμμετέχων

Εγω παντως οταν θελω να χασω βαρος αυξανω την καταναλωση φρουτων. Οταν δεν τρωω φρουτα και πειναω ενδιαμεσα των γευματων θα φαω ψωμια, τυρια, ζαμπον, σοκολατες, ο,τι βλακεια βρω εντος και εκτος ψυγειου τελος παντων, ενω με μια μπανανα μετα το τρεξιμο ή/και κανα αχλαδι, μια πορτοκαλαδα μετα το μεσημεριανο (φρεσκοστιμμενο χυμο παντα) και 2-3 φρουτα ακομα το απογευμα μετα τον καφε (αυτη την εποχη ροδι, μηλο, μανταρινι) ειμαι κομπλε για το βραδυ οπου μπορει να φαω μονο μια φρυγανια με μελασα και ταχινι. Εξαλλου γλυκα δεν τρωω καθολου (με εξαιρεση 20γρ σοκολατα 70% με τον απογευματινο καφε τον οποιο πινω σκετο), οποτε πλην φρουτων δεν καταναλωνω αλλη ζαχαρη.

big-blue
    Συμμετέχων

@Giorgis81 εννοείται.
    Η αίσθηση του να πιάνεις κ να περνάς τα μπροστινά γκρουπ δεν περιγράφεται…
    Φέτος τερμάτισα 5ος απ´ το μπλοκ μου! Στα 2000άτομα. Το λεω επειδή έβλεπα κάποιους με αριθμό 7+ ή 9+ να τρεχουν μαζί μας (5ο μπλοκ).

@Elda
    εσύ είσαι αδύνατο σκαρί, ότι κ να φας…
    Εγώ…Δευτέρα πριν τον αγωνα 76,2. Σήμερα 79++:)

big-blue
    Συμμετέχων

Να αλλάξω λίγο θέμα: φέτος ένα φιλαρακι εγκατέλειψε στο 28 περιπου. Πήγαινε για 3:45, για μενα ήταν ακόμα κ για 3:35. Ωστόσο απ´ την αρχή ένιωθε πιασμένος-πετρωμένα πόδια, κάτι που δεν άλλαξε… Να είναι μόνο το λάθος ή το μη tapering οπως λέει ο @echetlos ;
    Ξεκίνησε πολύ αργά απ´ ότι ειδα, κάπου στο 5:35 (ήθελε MP 5:20) και συνεχως επιβράδυνε…

Lion
    Συμμετέχων

Παιδιά μην τρελαθούμε. Όχι και όχι στα φρούτα. Τα φρούτα είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή. Προσωπικά τρώω πάντα το πρωί και ίσως και στα ενδιάμεσα (δεκατιανό ή απογευματινό). Όχι στα γλυκά να το καταλάβω, αλλά στα φρούτα ρε παιδιά; 🙂

@echetlos
    τα φρούτα δεν έχουν ζάχαρη έχουν φρουκτόζη. Αυτή πρέπει πρώτα να μετατραπεί σε γλυκόζη (για να μπει στη συνέχεια στη γλυκόλυση και στον κύκλο Krebs) και επομένως δεν προκαλεί τόσο απότομα peaks στην ινσουλίνη όπως ένα ζαχαρούχο φαγητό (γλυκά κλπ.).

@big-blue
    σχετικά με αυτά που με ρώτησες πιο πάνω:
    Ο στόχος μου ήταν sub3.20 (λέμε τώρα..). Είδα από την αρχή ότι δεν έβγαινε και αναθεώρησα σε 3.22-3.23. Τελικά ούτε αυτό βγήκε.
    Με βάση το πέρασμα στον ΗΜΙ πήγαινα για 3.25, όμως τη συνέχεια την ξέρεις.
    Οι προπονήσεις έβγαιναν μια χαρά, όμως παρατηρούσα ότι σε αντίστοιχες προπονήσεις, οι παλμοί μου ήταν πιο ψηλά σε σχέση με πέρυσι. Το ίδιο συνέβη και στον αγώνα (φέτος πιο ψηλά από πέρυσι).
    Κάποιον ΗΜΙ δεν έτρεξα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας (κακώς…). Ήταν πολύ αντίξοες οι συνθήκες σε αυτο το προαγωνιστικό.
    Τι εννοείς η Θεσσαλονίκη σε μάλωσε; 🙂 (δεν την έχω τρέξει ποτέ)

btw τι 10ρι έχεις όλα μέσα;

dimitrissss
    Συμμετέχων

Όταν έκανα δίαιτα για να χάσω τα πολλά κιλά τα μόνα φρούτα που μου είχε απαγορέψει ο διατροφολόγος λόγω ζάχαρης ήταν τα σταφύλια και αν θυμάμαι καλά και τα σύκα. Κατά τα άλλα φρούτα φουλ. Αν δε φας φρούτα θα φας βλακείες και το χειρότερο προϊόντα φούρνου.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ρε παιδιά, δεν είπα εγώ να κόψουμε τα φρούτα ή ότι κάνουν κακό…
    Big Blue και mashine αναφέρθηκαν σε αυτά, μιλώντας για άμεση απώλεια βάρους και απλά απάντησα στον Regelian σχετικά με το τι (υποθέτω πως) εννοούν.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 121 έως 135 (από 148 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.