- Αυτό το θέμα έχει 89 απαντήσεις, 22 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 12 μήνες πριν από τον χρήστη
Puni Van Webergman.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
17 Απριλίου 2016 στις 21:03 #5452
chamavΣυντονιστήςΓια αυτό προτείνω να το προσαρμόσουμε εμπειρικά και να είναι διαθέσιμα στον Υπολογιστή Απόδοσης τόσο η πρωτότυπη όσο και η προσαρμοσμένη φόρμουλα. Σαν βάση θα είναι μάλλον η επίδοση στο 10άρι και θα συγκεντρωθούν οι αποκλίσεις στον μαραθώνιο, που φαντάζομαι ενδιαφέρει την πλειοψηφία.
Εγώ πάντως ότι δεκάρι και να κάνω θα μου βγάλει μαραθώνιο πέρα των δυνατοτήτων μου. Νομίζω ότι δε λαμβάνει παραμέτρους όπως ηλικία, βάρος, μυϊκή ικανότητα, προϊστορία τραυματισμών κτλ. Βέβαια επειδή ο γέροντας με το επιτελείο του (δεν έχω φυσικά την απαίτηση να ασχολείται προσωπικά ο ίδιος) πωλούν προγράμματα προπόνησης Online, θα έχει σίγουρα κάποιο αλγόριθμο να προσαρμόζει αν όχι όλες τουλάχιστον τις περισσότερες παραμέτρους. Για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία από τέτοια προγράμματα.
17 Απριλίου 2016 στις 21:22 #5453
dimitrissssΣυμμετέχωνΑν βελτιώσει κάποιος τον αλγόριθμο του Daniels νομίζω ότι άνετα το δημοσιεύει και σε paper!
17 Απριλίου 2016 στις 21:25 #5454
chamavΣυντονιστήςΘα είναι καθαρά εμπειρική και στατιστική η προσαρμογή, όχι επιστημονική, αλλά για εμάς τους κοινούς θνητούς μπορεί να μας διευκολύνει, αφού ο αλγόριθμος για τους περισσότερους στην πράξη είναι υπεραισιόδοξος.
Αν βελτιώσει κάποιος τον αλγόριθμο του Daniels νομίζω ότι άνετα το δημοσιεύει και σε paper!
17 Απριλίου 2016 στις 21:33 #5455
SkakinenΣυμμετέχωνΜα ο Daniels απευθύνεται (και) στους κοινούς θνητούς!
Όταν υπάρχει VDOT (30) που αντιστοιχεί σε 10άρι 63′, δεν μιλάμε για κοινούς θνητούς;17 Απριλίου 2016 στις 21:36 #5457
chamavΣυντονιστήςΑυτός που κάνει 10άρι 63′, σύμφωνα με τον κύριο Daniels θα κάνει μαραθώνιο 4:46:19! Κι αυτό το βρίσκω υπεραισιόδοξο.
Μα ο Daniels απευθύνεται (και) στους κοινούς θνητούς!
Όταν υπάρχει VDOT (30) που αντιστοιχεί σε 10άρι 63′, δεν μιλάμε για κοινούς θνητούς;17 Απριλίου 2016 στις 21:41 #5458
SkakinenΣυμμετέχωνΤο 63′ 10άρι είναι 6:18/km. Ο Μαραθώνιος 4:46 είναι 6:48/km. 30”/km βραδύτερος ρυθμός δεν το λες υπεραισιόδοξο.
17 Απριλίου 2016 στις 21:49 #5459
chamavΣυντονιστήςΣύμφωνα με την ίδια φόρμουλα, θα έπρεπε να κάνω μαραθώνιο 3:16:08. Έχει πέσει έξω καμιά ωρίτσα! Τέλος πάντων, είμαστε εκτός θέματος, μεταφερόμαστε αν θέλετε αλλού και το συνεχίζουμε.
17 Απριλίου 2016 στις 23:06 #5461
thanΣυμμετέχωνΜεγάλη κουβέντα πιάσατε και αρκετά πονεμένη για εμένα…
Λοιπόν με σημερινό 5αρι 19:33, 10αρι 41′ κ ημιμαραθώνιο 1:31:17, οι πιο απαισιόδοξες φόρμουλες(όχι μόνο του Daniels) μου δίνουν μαραθωνιο στο 3:15. Άντε 3:25 να πω εγώ για να δωςω κ ενα μαξιλαράκι έξτρα ασφαλείας. Ε, πως γίνεται μετά απο 5 μαραθώνιους να είμαι στο 3:42;;; Σε όλους έκανα προετοιμασία με προγραμμα απο προπονητή (adidas & runners connect), το ακολουθούσα κατα γράμμα, χωρίς να αποκλίνω ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω. Θα μου πείτε η κλασική είναι δύσκολη. Οκ, θα δοκιμάσω κ ενα Ναύπλιο του χρόνου, αλλα άντε να πάω στο 3:25-3:30, δε νομίζω να μπορώ παρακάτω.
Έχω καταλήξει στο παρακάτω συμπέρασμα: άλλο άθλημα τα 5, άλλο άθλημα τα 10, αλλο ο ημί κ.ο.κ. Ως εκ τούτου, καθε απόσταση ζητά απο τον δρομέα συγκεκριμένα δρομικά χαρακτηριστικά. Κάποιοι έχουν έφεση στα μικρά κ υστερούν στα μεγάλα, κάποιοι το ανάποδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κύριοι Σπύρος (@spy) κ Παναγιώτης (@etien). Στα 5 κ στα 10 είναι απλά καλοί. Στο μαραθωνιο πετάνε!
Επίσης, βρείτε μου εναν επαγγελματία δρομέα που κάνει αγώνες απο 5 χλμ μέχρι μαραθωνιο. Υπάρχει κανείς? ο μο φάρα(10αρης) νομίζω δοκίμασε να τρέξει μαραθωνιο κ μέχρι στιγμής δεν τα παει κ τόςο καλά.17 Απριλίου 2016 στις 23:19 #5462
taziΣυντονιστήςΚατ εμε η φορμοθλα του Δανιελου παει απο πανω προς τα κατω, δηλαδη αν εχεις το μαραθωνιο που σου λεει τοτε ρχεις και τους αντιστοιχους χρονους στις μικροτετες αποστασεις. Το αντιθετο ισ υει μονο εφοσον εχεις κανει και την αναλογη προπονηση για μεγαλη αποσταση. Αν εχεις το χρονο στο.μαραθωνιο τοτε το αεροβιο σου μπορει να υποστηριξη την απαιτουμενη ταχυτητα που απαιτειται στα μικροτερα κομματια
17 Απριλίου 2016 στις 23:23 #5463
taziΣυντονιστήςΜιλαμε βεβαια υπο ΚΣ δηλαδη για φυσιολογικους ανθρωπους με γενικου τυπου προπονηση και οχι εξειδικευμενη για συγκεκριμενη αποσταση, βεβαια παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις, παντως αν παει κανεις με μπουσουλα το.μαραθωνιο του πιστευω πως με μικρρς προααρμογεε μπορει να πετυχει οσα του αναλογουν σε μικροτερες αποστασεις, το αντιθετο μου φαινεται πιο δυσκολο
17 Απριλίου 2016 στις 23:59 #5464
big-blueΣυμμετέχων@than νομίζω υποτιμάς πολύ τον εαυτό σου. Ποτε έκανες αυτούς τους χρόνους στα 10 κ κυρίως στα 21; Αν τους έκανες φέτος, εισαι για τοσο όσο λεν οι πίνακες για φλατ μαραθώνιο, με τέλειες καιρικές συνθήκες κ με βέλτιστες προσαρμογές για μεγαλύτερες αποστάσεις, δηλαδή βέλτιστη προπόνηση μαραθωνίου, βέλτιστη τροφοδοσία κτλ. Πάντως αποκλείεται 3:40, ούτε στον κλασσικό με ζέστη!
18 Απριλίου 2016 στις 00:04 #5466
big-blueΣυμμετέχων@dimitrissss(μην κανω κανα λάθος στα ς!:)) δε χρειάζεται να τα λάβει υπόψιν του αυτά που λες, αυτά τα κουβαλάς κ στους άλλους αγώνες (10, 21 κτλ) κ προφανως ειναι κ να βγάλεις τις προπονήσεις στους ρυθμούς που προτείνει, όπως λέει ο παππούς παραπάνω:) πόσο έχεις ημί φέτος;
18 Απριλίου 2016 στις 00:57 #5469
aroulioΣυμμετέχωνΚαι γω το συνδρομο του mo farah έχω Θάνο:-) .
Με vdot 5αριού 41.5, 10αριού 39 (κάτι χρωστάω εκεί), ημί 40.5 κατάφερα με πολύ προσπάθεια να κάνω στη Θεσσαλονίκη μαραθώνιο του 38 κι ενώ το προηγούμενο ρεκόρ μου ήταν στο 33! Τεράστια απόκλιση. Νομίζω ότι ανεβοκατεβαίνοντας από το 5άρι προς το μαραθώνιο, κινούμαστε από την προπόνηση ταχύτητας, το αναεροβιο και τη βελτίωση της vo2max, προς την αντοχή με διάρκεια και το το πιο ελεύθερο αερόβιο.
Δύσκολο να τα κάνει κανείς όλα ταυτόχρονα.
Επίσης, σπρίντερ γεννιέσαι, αντοχιτζής γίνεσαι.18 Απριλίου 2016 στις 01:00 #5470
taziΣυντονιστήςΣτη περιπτωση μου μαλιστα ολες μου οι επιδοσεις, 5, 10, 20, μαραθωνιος πεφτουν ακριβως! Τις εχω κανει μεσα σε ενα τετραμηνο με προπονηση βασισμενη για αγωνα στοχο το μαραθωνιο. Χιλιομετρα περιπου 80/85 την εβδομαδα
18 Απριλίου 2016 στις 01:02 #5471
aroulioΣυμμετέχωνΕπίσης πολύ πιο εύκολα γίνεται η πρόβλεψη μεταξύ 2 διπλανών αποστάσεων σε σχέση με το να προσπαθείς από ένα δυνατό 5άρι να προβλέψεις μαραθώνιο. Και για την κλασσική, να μην το συζητάμε καν.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.