Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 3ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 3ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 91 έως 105 (από 887 συνολικά)
  • Συντάκτης
    xipolitakos
    Συμμετέχων

@panosdiamantis, πάρε και 2ο ρολόι. Ένα για το αριστερό και ένα για το δεξί. 🙂

Στο στίβο πάντως δε με απασχολεί και τόσο το GPS αφού έχει μεγάλη απόκλιση (το δικό μου, σε στίβο 400άρη, στα 10 χλμ δείχνει επιπλέον γύρω στα 400 μέτρα), όσο το ποσό ακριβώς είναι η απόσταση ενός γύρου. Μετά δουλεύω μόνο το χρονόμετρο.
    Έχεις μετρήσει ή γνωρίζεις την απόσταση του διαδρόμου που τρέχεις;

Παρεμπιπτόντως ωραίο και το παπούτσι! 😉

dimitrissss
    Συμμετέχων

Τα GPS σε στίβο εξαρτώνται και από την περιοχή. Στο στάδιο της Θήβας που είναι 400αρι κανονικό για διεθνής αγώνες το GPS μετράει με ακρίβεια ακόμα και στην εσωτερική. Βέβαια το στάδιο είναι σε ανοιχτή περιοχή χωρίς γύρω κτίρια, ψηλά δέντρα κτλ. Στο γηπεδάκι της Γκράβας που εξωτερική είναι 300 μέτρα και έχει τριγύρω κτίρια κερκίδες κτλ. Όλα τα GPS που έχω δοκιμάσει μετρούν 20 με 30 μέτρα λιγότερο στο γύρω. Το παράξενο είναι ότι αν τρέχεις δεξιόστροφα οι μετρήσεις είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. To πιο παράξενο είναι ότι ακόμα και χωρίς GPS με το βηματόμετρο του Ambit η μέτρηση είναι πιο ακριβής αν τρέχεις δεξιόστροφα στο συγκεκριμένο στάδιο. Βέβαια το τελευταίο δεν είναι σοβαρό κριτήριο καθώς με το βηματόμετρο και χωρίς GPS η μέτρηση είναι εντελώς κουκουρούκου.

than
    Συμμετέχων

Το garmin 620 που έχω εγώ μετράει σωστά τα 400μ του σταδίου Χαλανδρίου (εσωτερική) όταν τρέχω αριστερόστροφα, αλλά προσθέτει μέτρα όταν τρέχω δεξιόστροφα!!! Τρέχα γύρευε…!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Το πρόβλημα του GPS στον στίβο δεν είναι τα κτίρια ή όποιο άλλο εμπόδιο.
    Ουσιαστικά, η καταγραφή και μέτρηση γίνεται “ενώνοντας” σημεία, οπότε δεν είναι εφικτό να διαβάσει το τόξο του βιράζ, δεν μπορεί να ακολουθήσει καμπύλες, να το πούμε πιο απλά.
    Θα το πάει ή εσωτερικά ή εξωτερικά.
    Όσο μεγαλώνει η ταχύτητα και η καμπύλη, τόσο περισσότερο το σφάλμα.
    Το footpod, αν είναι σωστά καλιμπραρισμένο, είναι πιο ακριβές από το GPS.

manolee
    Συμμετέχων

Ξέρει κάποιος αν στα βοηθητικά του ΟΑΚΑ είναι ακριβώς 400 μέτρα η στροφή ?
    Το 630 μου τη βγάζει σταθερά αρκετά μεγαλύτερη , γύρω στα 15 μέτρα , στο 10αρι έχει πάνω από 1 γύρο διαφορά

stratus
    Συμμετέχων

Aκριβως 400 μετρα ειναι η στροφη στα βοηθητικα του ΟΑΚΑ

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Σημερα το πρωι με τρομερη παγωνια 7χλμ, 6x100m ανοιγματα, 10×100μ ανηφορες με 40” διαλ, 1,5 χλμ αποθεραπεια..

”Run smart..Run For Life”

xipolitakos
    Συμμετέχων

Από ότι έχω ακούσει @manolee, είναι κανονικά. Δηλαδή ο εσωτερικός διάδρομος είναι 400 μέτρα.

Αν δεις και στο χάρτη και τα μετρήσεις είναι ακριβώς ίδια με το Ολυμπιακό Στάδιο.

https://www.google.gr/maps/@38.037735,23.7892507,672m/data=!3m1!1e3

@dimitrissss
    ς και @thanasiskypraios το GPS στο γήπεδο Χαλανδρίου που είναι 400άρης ο στίβος μου βγάζει τρέχοντας αριστερόστροφα +400 μέτρα στα 10χλμ ενώ στο Ζηρίνειο έχει μεγαλύτερη ακρίβεια… +200μετρα.
    Μερικές φορές, μου δίνει την εντύπωση ότι οι αποκλίσεις στον ίδιο τόπο και ώρα προπόνησης, διαφοροποιούνται αρκετά.
    Ατμόσφαιρα; Καιρικές συνθήκες; Κάτι τεχνικό που έχει να κάνει με τους δορυφόρους;

stratus
    Συμμετέχων

Τα gps εχουν και αυτα οπως οι προπονησεις μας καλες και κακες μερες.Πχ σημερα εμενα μου εβγαλε, σε διαδρομη μετρημενη 18 χλμ,17,750 μετρα.Για περισσοτερη ακριβεια μεσα σε στιβο να τρεχετε στις εξωτερικες διαδρομες.Οσο μεγαλωνει το τοξο στο οποιο τρεχουμε τοσο καλυτερη ακριβεια εχει το gps

tazi
    Συντονιστής

Μια ειναι η εποστημονικη εξηγηση. Τα gps ζαλιζομναι στο στιβο, αν δε δεν εχουν κοιμηθει καλα και εψουν πιει και ενα ποτηρακι τοτε εχουν προβλημα ακο και στο ισιο, Σε τετοια φαση νομιζω ειναι το δικο μου, Ξεπορτιζει.

spy
    Συμμετέχων

…σημερα το μεσημερι, για αλλαγη, στο γηπεδο Χαλανδριου … 10 χλμ ελευθερο ανυποδητο τρεξιμο κατω απο τον ομορφο ηλιο … σε 47’53”!

spy
    Συμμετέχων

…σημερα το πρωι στη κυκλικη διαδρομη της Κηφισιας 18 χλμ σε 1:29:24!
    Καλημερα σας … και καλο Σαββατοκυριακο!

tazi
    Συντονιστής

Χτες το βραδυ, αργουτσικα, γυμναστηριο για ενδυναμωση και διαδρομο, 6 χλμ στο 530, κατι σα να αλειφεις με βουτυρο τη φετα του ψωμιου, ετσι ενιωθα. Κατι ενιωσα παλι στη γαμπα και ειπα να το παω πολυ χαλαρα. Σημερα απολυτως τιποτα, συνολικα η εβδομαδα κυλησε με 80, η επομενη θα εχει σαφως λιγοτερα αλλα και αγωνα.

panosd
    Συμμετέχων

Και κάπως έτσι κλείνει η εβδομάδα με τα vivobarefoot motus 😛

than
    Συμμετέχων

Συμμετοχή σε αγώνα 7χλμ (6,65 για την ακρίβεια) στο Μοσχάτο, τελικός χρόνος 26:17, avg pace 3:57 min/km.
    Ακολουθεί σύντομη ξεκούραση και σιγά σιγά τα κεφάλια μέσα για προετοιμασία για ανοιξιάτικο μαραθώνιο με στόχο <3:30 ώρες.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 91 έως 105 (από 887 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.