Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 2ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 2ο Μέρος

• Αυτό το θέμα έχει 693 απαντήσεις, 34 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη big-blue.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 556 έως 570 (από 694 συνολικά)
  • Συντάκτης
    big-blue
    Συμμετέχων

@xipolitakos έχεις ανεβεί τρελά! Για τι χρόνο πας;

@stratus
    Μην τον ακούς, εμπόδιο κ καλό δεν υπαρχει, τον πιάνουν τα θρησκευτικά του. Με το καλό η επέμβαση κ γρήγορη επιστροφή στα γρήγορα!

spy
    Συμμετέχων

…καλημερα σας … και καλη εβδομαδα!!!
    …σημερα και να ηθελα να “κατεβασω σεντονι” με τη προπονηση μου … δεν θα μπορουσα, αφου το ρολοι κολλησε … κι αναγκαστηκα να του κανω reset, με αποτελεσμα να χαθουν ολα τα δεδομενα … και φυσικα κι αυτα της σημερινης προπονησης.Παντως ετρεξα κανονικα πρωι-πρωι, οπως συνηθιζω, στο γηπεδο Χαλανδριου 30’tempo σε ρυθμο 4:15/χλμ, που μαζι με το ζεσταμα και την αποθεραπεια βγηκαν 13,06 χλμ σε 1:02:31!

stratus
    Συμμετέχων

@bigblue Ευχαριστω Ηλισ

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Καλημερα και καλη εβδομαδα!!Σημερα το πρωι 8αρακι χαλαρο σε 40’…

”Run smart..Run For Life”

xipolitakos
    Συμμετέχων

@big-blue, Ηλία ο Αυθεντικός, όπως ξέρουμε, είναι απρόβλεπτος κυρίως λόγω καιρού και ύστερα λόγω στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσει συνδυαστικά κανείς. Μια φορά πήγα έχοντας στόχο χρόνο και τα είδα μια χαρά τα δόντια του.
    Έτσι και φέτος δεν έχω χρόνο μυαλό μου. Έχω βάλει στόχο να διαχειριστώ τον αγώνα όσο το δυνατόν νομίζω καλύτερα, από την μέχρι τώρα εμπειρία μου και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
    Και να σου πω γιατί το σκέφτομαι έτσι; Γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι δεν το έχω πιάσει και τόσο σωστά,… επιστημονικά;… πες το όπως θέλεις. Αυτό που θα μου έδινε κάποια πιο βάσιμα στοιχεία, ενδείξεις, κάτι στο οποίο δεν το έχω κάνει και θέλω να γίνει, είναι εργομέτρηση.

big-blue
    Συμμετέχων

Χρήστο η Εργομέτρηση θα σου δώσει πληροφορία αλλά μη νομίζεις πως θα σε οδηγήσει στα σίγουρα.
    Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ειναι ο Παλμογράφος. Αν τον χρησιμοποιούσες ειδικά στις μεγάλες προπονήσεις σου (ειδικά με marathon pace) θα είχες σοβαρές ενδείξεις για το πόσο μπορεις να τρέξεις έναν φλατ μαραθώνιο σε άριστες συνθήκες κ στη βέλτιστή σου κατάσταση. Ε, αν προσθέσεις και κανά 7λεπτο για επίδοση κάπου στο 3:30-3:45 θα ήσουν μεσα.

xipolitakos
    Συμμετέχων

@big-blue, Ηλία στην προετοιμασία για το Μέγα Αλέξανδρο αυτό ακριβώς έκανα. Φορούσα παλμογράφο στις προπονήσεις που ήθελα ενδείξεις (ακόμα και στον αγώνα), έκανα τους ίδιους υπολογισμούς και νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο δουλεύει.
    Ίσως η εργομέτρηση να αποτελεί ένα “εργαλείο” μεγαλύτερης ακρίβειας, όσων αφορά το αερόβιο, αναερόβιο κατώφλι, τους μέγιστους παλμούς, τους χρόνους σε αγώνες και την πρόσληψη ενέργειας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βέβαια έχω ακούσει και ότι …δεν ήμουν στη μέρα μου κατά τη διάρκεια των μετρήσεων, δεν ολοκλήρωσα κλπ.
    Είναι λοιπόν σημαντική, δεν είναι;
    Ρωτάω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει και Θέλω να το διαπιστώσω κρίνοντας από την δική μου εμπειρία πάνω σε αυτό.

Ευπρόσδεκτη κάθε άποψη.

tazi
    Συντονιστής

Για ελευθερο πηγαινα, σε μεγαλο προς το τεμπο κατεληξα. Ο καιρος απείρως δρομικώς σημερα επαιξε το ρολο του, οπως επισης και το γεγονος οτι εχω σταματησει την αντιβιωση εδω και τεσσερις μερες.
    Χτες παντως που εκανα εικοσαρι μετα το δεκαπεντε ηθελα να σταματησω, σημερα ελεγα να ηταν κι αλλο! Τα ποδια σφιξανε μετα το 10, καρδιοαναπνευστικα ηταν σα να εκανα περιπατο

sigi
    Συμμετέχων

Χρήστο (stratus) εύχομαι να πάνε όλα καλά!!
    Καλή και γρήγορη επάνοδο στα δρομικά δρώμενα..
    Easy 8αράκι σήμερα σε 38′ 09″ μιας και είχα πολύ καιρό να γράψω:-):-)

xipolitakos
    Συμμετέχων

@sigi, ωραίος!
    Πάμε για άλλα. 😉

spy
    Συμμετέχων

…σημερα το πρωι-πρωι στο γηπεδο Χαλανδριου 10 χλμ ελευθερο ανυποδητο τρεξιμο σε 51’32”!Πολυ κρυο … δυστυχως χειμωνιαζει…!
    Καλημερα … και καλο μηνα!!!

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Καλημερα και καλο μηνα σε ολους και ολες!!Σημερα το πρωι με αρκετο κρυο:4χλμ ζεσταμα,
    4×100μ ανοιγματα,
    9x300m σε 1.03”-1.05” με 40” διαλ.
    3χλμ αποθερ.

”Run smart..Run For Life”

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

@spy Σπύρο αστα!!Στο ζέσταμα και στα διαλείμματα το δάγκωσα σήμερα!! Δεν αστειέυεται!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

13,5 χλμ τέμπο στο 5’01” . Οι μέσοι παλμοί 147 με μαξ 166. Πολύ ικανοποιημένος. Στην επόμενη προπόνηση ιδίου χαρακτήρα σε 3 βδομάδες θα προσπαθήσω να ρίξω τους παλμούς και όχι τον χρόνο. Ήδη βρίσκομαι 16” πιο κάτω του επιθυμητού και φοβάμαι το παρακάτω. Απόλυτα ικανοποιημένος.

dimitrissss
    Συμμετέχων

8 χιλιόμετρα και ενδυνάμωση κορμού και ποδιών.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 556 έως 570 (από 694 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.