Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις.

Οι καθημερινές μας προπονήσεις.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 601 έως 615 (από 1,189 συνολικά)
  • Συντάκτης
    xipolitakos
    Συμμετέχων

13 χλμ σύνολο. Τα 10 από αυτά στην ανηφόρα των 800 μέτρων στο Συγγρού:

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

Καλησπέρα!40min αποκατάστασης σήμερα με το νέο πατούμενο(Lunartempo). Πολύ καλά μου φάνηκαν, πούπουλα, στο πόδι γάντι και πολυ cushioning. Δεν εχει τόσο firm πάτημα όσο το Zante, δηλαδή δεν νιώθω πολύ καλά τι πατάω, αλλα αυτό δεν ειναι απαραίτητα αρνητικό απλά εχω μια προτίμηση στο να έχω καλύτερη αίσθηση του terrain. Το μόνο που με ενόχλησε ήταν οτι δεν αερίζονται καλά. Ενιωθα ζεστά τα πόδια συνεχώς. Κατά τα άλλα θα γίνει μάλλον το νέο βαρύ καράβι(όχι λόγω βάρους εννοείται) σε long και easy!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@chousidisieremias Μεγειά, Ιερεμία!
    Σε αργούς ρυθμούς, που ίσως πατάς περισσότερο φτέρνα, όντως είναι μαλακό πίσω. Στους πιο σβέλτους ρυθμούς, που θα φορτίζεις περισσότερο και το εμπρός κομμάτι, θα δεις ότι το πάτημα γίνεται αρκετά πιο σφιχτό λόγω του σκληρού λαστίχου από κάτω.
    Θέμα διαπνοής ποτέ δεν είχα, αν και ιδρώνω γενικά πολύ.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Καλησπέρα. Διαλειμματική απόψε με 1×2000, 2×1000 και 2×400 συν ζέσταμα και αποθεραπεία σύνολο 11 χιλιόμετρα και με συμπτώματα αφυδάτωσης αφού οι 32 βαθμοί στις 19:30 μας ήρθαν κάπως απότομα. Οι χρόνια ήταν οι αναμενόμενοι άλλα ή αίσθηση κούρασης μεγάλη ακόμα και από το ζέσταμα.

@chousidisieremias
    Με γειά το πατούμενο! Στην αρχή με είχε εντυπωσιάσει πως το σκληρό λάστιχο μπροστά σε “πετάει” στις διαλειμματικές και τα τέμπο ενώ δίνει και πολύ καλό κράτημα σε ταρτάν. Όταν ρίχνω το ρυθμό μετά στην αποθεραπεία μου δίνει την αίσθηση ότι στις φτέρνες φοράω Nimbus! Θέμα διαπνοής ούτε εγώ έχω. Το πάνω μέρος σε σχέση με τα άλλα παπούτσια μου το θεωρώ περισσότερο ρούχο παρά παπούτσι.

tazi
    Συντονιστής

Πολυ ζεστη ρε παιδια σημερα, δυναμικα μπηκε ο Ιουλης. Εγω σημερα πηγα στο γυμναστηριο, νομιζω ειχα να παω κανα διμηνο, καλυτερα απο οτι περιμενα ηταν τα πραματα, βεβαια δεν εκανα και τιποτα το φοβερο, τη κλασσικη μου ρουτινα με δεκα λεπτο ποδηλατο για ζεσταμα, κορμο λιγο ποδια και κοιλιακους. Με τσιμπησε λιγο ο γλουτος μου απο ενα τραυματισμο που ειχα παθει περσι. Τον νιωθω λιγο στο τρεξιμο και το ηξερα οτι μου την εχει στημενη, πιστευω με λιγη προσεκτικη ενδυναμωση θα ειναι οκ.
    Αυριο λεω να κανω η φαρτλεκ η επιταχυνομενο, μαλλον το πρωτο φανταζομαι αλλα σε ηπια μορφη, μευαθριο χαλαρωμα με ανοιγματα και το σαββατο 10αρι στη πανεπιστημιουπολη. 4σαββατοκυριακα 4 αγωνες! ετσι θα κλεισει αυτος ο κυκλος, μετα βλεπουμε, αν εχω κουραγιοα θα κανω και τη κυριακη κατι για να βαλω χιλιομετρα. Απο την επομενη εβδομαδα παντως ξεκιναω προετοιμασια βασης με πιο πολλα χιλιομετρα απο τα τωρινα δηλαδη στανταρ 70+ ιασως και να κατοσταρησω σε 3 βδομαδες απο τωρα. Αγωνας στοχος μαλλον θα ειναι ο βραδυνος ημι στη θεσσαλονικη, 6 εβδομαδες πριν τη κλασσικη. Αν παει καλα ισως να τη τρεξω και αυτη ειδαλλως στο δεκαρι. Για στοχευμενο μαραθωνιο μαλλον την ανοιξη παντως!!

Skakinen
    Συμμετέχων

Το ήξερα!!! Υπάρχει η Μηχανή του Χρόνου!! Την έχει ο Νικ και ταξιδεύει στο μέλλον!!!
    Ενα μήνα μπροστά!!

than
    Συμμετέχων

Χαλαρο 12αρι στη γειτονιά (πολλή ζέστη, πού να μπει κ ο Ιούλιος – αν και για κάποιους έχει ήδη μπει…) κ μετά Tae bo στο gym. Πηγαινέλα σπίτι γυμναστήριο με ποδήλατο, περίπου 11 χλμ σύνολο.
    Αύριο αποχή απο το τρέξιμο, μάλλον καμία μεγάλη διαδρομή με ποδήλατο προς Γλυφάδα η καβούρι, θα δούμε…

mashine
    Συμμετέχων

@tazi Μια καλή προπόνηση (την έκανα την Δευτέρα μετά τον αγώνα) 30΄ επιταχυνόμενο που φτάνεις σε Τεμπο στο 15′ και μένεις εκεί.Από την αρχή κάθε 5′ σπριντάκια 15″-15″χαλαρά για ένα λεπτό και μετά ξαναμπαίνεις τον ρυθμό που είχες.Το αποκορύφωμα είναι στο 30 που πρέπει να ξανασπριντάρεις!
    18Κ σήμερα που ή με κούρασαν ή έπαθα αφυδάτωση και δεν το κατάλαβα γιατί γύρισα κομμάτια.

Puni Van Webergman
    Συμμετέχων

Σας πιάνουν και εσας τα ψυχολογικά σας για ηλιθιους λόγους πανω στο τρεξιμο, σε σημείο όμως πλέον να μην βγαίνει η προπόνηση και να σας πιάνουν περισσότερο τα ψυχολογικά σας? Αλλά αυτά τα ψυχολογικά να είναι και απροσδιόριστα? αναρωτιέμαι μερικές φορές. Χτές είχα υποτίθεται να κάνω 6K kai an ημουν καλά 7. Στο τρίτο ήθελα να εγκαταλείψω και με τράβηξε με το ζόρι η Γιώτα, σε έναν ρυθμό που κάνω πάνω από δεκάρι, με αποτέλεσμα να τρέξω 5Κ κομμάτια και πεθαμένη. Μπορώ να βρώ χίλιες δικαιολογίες γιατι δεν έβγαινε, αλλά θα ναι μόνο αυτο, δικαιολογίες. Πως το ξεπερνάμε αυτο?

Γενικά σκεφτόμουν και το δεκάρι στην πανεπιστημιούπολη, αλλά δεν με κόβω… δύσκολος αγώνας και μάλλον όχι για τέτοια ψυχολογία. περσι έκανα 49,30 εκει. Αν μπω φετως ετσι όπως είμαι αυτή την στιγμλη θα παω για μια ώρα. Αλλά είναι και δυσκολη διαδρομή, αξίζει? να μπω για βόλτα? η θα καταστραφούν και αλλο τα πόδια μου?

than
    Συμμετέχων

Έχω πλέον αποδεχτεί ότι κάποιες μέρες θα σέρνομαι στις προπονήσεις (σωματικά, ψυχολογικά, κλπ) ενώ σε κάποιες άλλες θα είμαι καλά. Πολλές φορές αυτό αλλάζει και μέσα στην ημέρα, πχ όλη μέρα είμαι χάλια κ κομμάτια κ λέω ας βγω για ενα 30λεπτο έτσι για να κάνω κάτι, και καταλήγω μετά απο 10 λεπτά να κάνω τέμπο στο 4:20 κ να πατάω φρένο ώστε να μην πάω και πιο γρήγορα… Αντίθετα, κάποιες μέρες νιώθω φρέσκος κ ξεκούραστος αλλα στην προπόνηση τελικά βαριέμαι… Τι να πω, άβυσσος η ψυχή του δρομέα… Αυτό που κάνω σε περιόδους παρατεταμένης βαρεμάρας κ χαμηλής αποδοσης είναι να προσθέτω λίγη επιπλέον ξεκούραση ή easy τρεξίματα, πολύ easy όμως (στο 6).
    Τώρα, το δεκάρι της πανεπιστημιούπολης είναι ζόρικη διαδρομή, δε νομίζω να σε ωφελήσει ιδιαίτερα τόσο κοπανημα. Απο την αλλη, τελειώνουν σιγα σιγα κ οι αγώνες…
    Τι να σου πω, ό,τι κι αν επιλέξεις, ελπίζω να το χαρείς.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Πολλές φορές έχω πάει για προπόνηση με ψυχολογία ότι θα κάνω αγγαρεία αλλά στο τέλος βγαίνει. Άλλες φορές πάω για προπόνηση πτώμα στην κούραση και τελικά μετά από ένα 10αρι είμαι πιο ξεκούραστος από ότι πριν, τουλάχιστον ψυχολογικά. Το καλύτερο είναι σε περίπτωση που δεν έχω κάποια ειδική προπόνηση στυλ τέμπο ή διαλειμματική, να βρω παρέα στο στάδιο. Τότε με τρέξιμο και κουβέντα ξεχνιέμαι και κάνω και περισσότερα χιλιόμετρα από ότι είχα προγραμματίσει. Πάντως μετά τον κυριακάτικο Επαμεινώνδα θα κάνω μόνο χαλαρά τρεξιματάκια μέχρι την Αντίπαρο και μετά και από εκεί θα κάνω 1 μήνα αποχή. Το χρειάζομαι και σωματικά και ψυχολογικά. Την εβδομάδα μετά το Μαραθώνιο της θεσσαλονίκης που δεν έτρεξα συνειδητοποίησα πόσο μου είχαν λήψει τα απογεύματα στα οποία δεν κάνω απολύτως τίποτα. Να τελειώσω από τη δουλειά στις 5 το απόγευμα και μετά να μην κάνω τίποτα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

+100…0!!!

συνειδητοποίησα πόσο μου είχαν λήψει τα απογεύματα στα οποία δεν κάνω απολύτως τίποτα. Να τελειώσω από τη δουλειά στις 5 το απόγευμα και μετά να μην κάνω τίποτα.

than
    Συμμετέχων

Σωστό!

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Σημερα το πρωι στο αλσακι της Πευκης 8χλμ σε 40′.20” , 4*100μ ανοιγματα, 12*100μ ανηφορες σε 20” και επιστροφη σε 35”, 1χλμ αποθεραπεια.

Puni Van Webergman
    Συμμετέχων

Εντελως ετσι, αυτο που κες για τα απογευματα @dimitrissss σε νιωθω!βασικα νιωθω οτι θελω υπνο @than. Αλλα το καλοκαιρι, αυτο ειναι πολυτέλεια…

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 601 έως 615 (από 1,189 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.