Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπονητικά εργαλεία & λογισμικό / Garmin forerunner 45 και ρυθμος γυρου (lap pace)

Garmin forerunner 45 και ρυθμος γυρου (lap pace)

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 18 συνολικά)
  • Συντάκτης
    GiannisLzs
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην ομάδα.
    Προσφατως αγορασα το garmin forerunner 45 ενώ το προηγούμενο μου ρολόι ήταν το forerunner 25.
    Ενω το παλιο ρολόι, στην επιλογη ‘lap pace’, μου έδειχνε το ρυθμό τρεξίματος του γύρου με ακρίβεια δευτερολέπτου (π.χ 4:58), το καινουριο στην αντίστοιχη επιλογή μου δείχνει ρυθμό τρεξίματος με ακρίβεια ανα 5 δευτερόλεπτα (π.χ. 4:55 ή 5:00).
    Κανω εγω κάτι λάθος ή, αν και καινουριο το ’45’, υστερεί σε αυτή την ένδειξη;

stratus
    Συμμετέχων

Τιποτα δεν μπορεις να κανεις απλα δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα πχ
    Αν πηγαινεις με 5.01,5.02 θα σου δειχνει 5.00 και αν πας 5.03,5.04 θα σου δειχνει 5.05 ,μιλαμε για 2 δευτερολεπτα διαφορα μεγιστο

Hadabis
    Συμμετέχων

αξιζουν τον κοπο αυτες οι λυσεις της garmin για tracking μονο παλμους αποσταση και tempo;;; εχω ηδη ενα ρολοι της amazfit αλλα δεν ειναι και οτι πιο ακριβειας οι μετρησεις αλλα με καλυβει απο τις υπολοιπες λειτουργιες του και δεν μπορω να δωσω 500-600 ευρω για ενα fenix μονο και μονο για μετρησεις τρεξιματος.

stratus
    Συμμετέχων

Δεν ειναι αναγκη να αγορασεις fenix υπαρχουν και φτηνοτερα.Το θεμα ομως ειναι τι ακριβως θελεις εσυ.Αν πραγματικα θελεις μονο να βλεπεις αποσταση και ταχυτητα εισαι οκ.

pseiras
    Συμμετέχων

Όποιο και να πάρεις το πιο βασικό είναι να κοιτάξεις να συνδέεται με εξωτερικό παλμογράφο. (αν σε ενδιάφερει η ακρίβεια στους παλμούς)
    Η μέτρηση στον καρπό ακόμη και στα πιο ακριβά μοντέλα είναι το λιγότερο προβληματική.

Hadabis
    Συμμετέχων

Ρυθμο ταχύτητα και παλμούς θέλω κυρίως απλά να υπάρχει κάποια ακρίβεια και το σημαντικοτερο ο Ρυθμός όταν τρέχεις να είναι λίγο σταθερός. Στο τωρινό ρολόι παρόλο που βγάζει σωστό μέσο Ρυθμό στο κάθε χιλιόμετρο κατά τη διάρκεια του χιλιομέτρου κάνει πάρα πολλά σκαμπανεβασματα χωρίς ενοειται να έχω αλλάξει εγώ Ρυθμό

pseiras
    Συμμετέχων

Αυτά είναι τα απόνερα της τεχνολογίας του GPS.
    Αν θες ενδείξεις ‘βράχο’ όταν τρέχεις ακόμη και για τις πιο μικρές αυξομειώσεις , χρειάζεσαι footpod που όμως είναι ακριβή λύση.

sotosdiam
    Συμμετέχων

Καλά, και πάλι ένα πιο σοβαρό δρομικό ρολόι από τους γνωστούς παίκτες (garmin, polar, suunto) θα χειριστεί αυτά τα προβλήματα του gps πολύ πιο καλά σε σχέση με άλλα. Χρησιμοποιώ αυτές τις μέρες ένα Huawei Watch GT2 pro που πήρα για τον πατέρα μου που περπατάει. Λοιπόν, πάρτε το μόνο αν είστε πατέρας που περπατάει και σας έχει απαγορεύσει ο γιατρός σας να τρέχετε. Ενώ υποτίθεται ότι απευθύνεται σε δρομείς με χαρακτηριστικά όπως training effect, vo2max estimation (πρωταθλητή με έβγαλε) κλπ, η καταγραφή gps και το pace που προκύπτει είναι επιεικώς απαράδεκτα. Οπότε αξίζει να πάρεις ένα σοβαρό δρομικό ρολόι.

takosan
    Συμμετέχων

Εγώ που έχω το Huawei GT2 E όσων αφορά τους παλμούς σε σύγκριση με το Fenix 6 και ζώνη στήθους οι ενδείξεις ήταν ακριβώς ίδιες.

naftony
    Συμμετέχων

@giannisla και εμένα μου έκανε το ίδιο. Είχα όμως κατεβάσει μια εφαρμογή για να μου δείχνει τα δεδομένα από το iq connect (την datarun plus), η οποία έκανε στρογγυλοποίηση ανά 5 sec. Απενεργοποίησα αυτή τη ρύθμιση και τώρα δείχνει κανονικά ανά δευτερόλεπτο

sotosdiam
    Συμμετέχων

@takosan όντως, στους παλμούς δεν έχει θέμα. Τα φοράω ταυτόχρονα και τα δύο ρολόγια, ένα σε κάθε χέρι και βλέπω ότι συγκλίνουν.

Spyros
    Συμμετέχων

@giannisla
    στο δικό μου δείχνει με ακρίβεια δευτερολέπτου το ρυθμό όταν κάνω κάποια προπόνηση που έχω δημιουργήσει (με συγκεκριμένους χρόνους – συνήθως διαλλειματικές) μέσω του garmin connect και την έχω περάσει στο ρολόι (το 245). Νομίζω γίνεται και στο 45 (να περάσεις, δλδ, άσκηση και να την ξεκινήσεις), αλλά δεν είμαι σίγουρος.

stratus
    Συμμετέχων

Ρε παιδια μιλαμε για 2 δευτερολεπτα το μεγιστο διαφορα.Δεν θα πει χαμενη η προπονηση αμα τρεχεις 2-3 δευτερολεπτα πανω κατω.

PanDex
    Συμμετέχων

@stratus στον Μπεκελε να τα πεις αυτά..

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@stratus σε μερικά γρήγορα intervals παίζει ρόλο.
    Και επιπρόσθετα ναι μεν το max λάθος ειναι 2.5sec αλλά ειναι +/-2.5
    Αρα όταν σου γράφει 3:20/km μπορεί να είσαι από 3:17.6 μέχρι 3:22.4.
    Και εάν η προπόνηση είχε στόχο 3:17/km (πχ 400ρια στα 78-79sec), και βλέπεις 3:20 στο μέσο περίπου της απόστασης δεν ξέρεις πόσο πρέπει να πιέσεις ακόμα.
    Δεν είναι κάτι τραγικό, αφού στο τέλος θα δείς τον ακριβή χρόνο + το gps δεν θα ειναι και full ακριβές, αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να έχουν κάνει τέτοια χοντράδα χωρίς ιδιαίτερο λόγο (δεν κερδίζουν κάτι)

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 18 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.