Αρχική / Αξιολογήσεις / Skechers Performance GOrun Ride 7

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Skechers Performance GOrun Ride 7

Skechers Performance GOrun Ride 7

Κατηγορία: Trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 260γρ. – 6mm drop (30/24mm)

To 2012, όταν η Skechers εισήλθε στην αγορά του δρομικού παπουτσιού, οι περισσότεροι γέλασαν. Μπορεί να επρόκειτο για μια εταιρεία – κολοσσό στο footwear γενικότερα, στον συγκεκριμένο τομέα όμως ξεκινούσε από το μηδέν. Ή μάλλον, υπό του μηδενός, αν λάβουμε υπ’ όψιν την προκατάληψη του κόσμου απέναντι σε ένα brand που ήταν γνωστό για τα fitness, fashion και … shape up μοντέλα του.
Οι πρώτες απόπειρες της Skechers δεν ήταν καθόλου κακές (με τις όποιες “παιδικές ασθένειες” βέβαια, όπως είναι λογικό), με κάθε επόμενη σεζόν να εξελίσσει σε μεγάλο βαθμό την γκάμα και τα χαρακτηριστικά των μοντέλων της. Παρ’ όλα αυτά, το κοινό εξακολουθούσε να είναι επιφυλακτικό και να εμπιστεύεται πιο παραδοσιακές εταιρίες του χώρου, αν και όσοι τελικά τα δοκίμαζαν, μόνο θετικά σχόλια είχαν να κάνουν.

Η Skechers Performance συνέχισε να δουλεύει τον σχεδιασμό και τα υλικά της, φτάνοντας τελικά στην περσινή σεζόν όταν και παρουσίασε κάποια πραγματικά εξαιρετικά μοντέλα, όπως τα GOrun 5, Razor, Ultra R2 ή το αγωνιστικό GOmeb Speed 4. Απλά, χωρίς εξεζητημένες λύσεις και βαρύγδουπες τεχνολογίες, έχοντας όμως πολύ προσεγμένη σχεδίαση σε κάθε κομμάτι του παζλ που λέγεται “δρομικό παπούτσι”. Πλέον, κοίταζε τον ανταγωνισμό κατάματα και τράβηξε την προσοχή των δρομέων όσο ποτέ άλλοτε. Φέτος, η εταιρεία δείχνει να συνεχίζει ακόμη πιο εντυπωσιακά, εξελίσσοντας περαιτέρω σόλα και upper στα μοντέλα της. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν γελάει πια…

Επάνω μέρος

Το upper του Ride 7 είναι ιδιαίτερα απλό σχεδιαστικά. Ενα ενιαίο “πλεχτό” ύφασμα μέχρι πίσω στον αχίλλειο, χωρίς ραφές και δομικά στοιχεία στο μεγαλύτερο μέρος του. Στο toe box υπάρχει μόνο ένας μικρός και εύκαμπτος εσωτερικός προφυλακτήρας, ίσα για να δίνει ύψος πάνω από τα δάχτυλα, ενώ μέχρι το midfoot η κατασκευή είναι εντελώς ελεύθερη.

Πυκνή ύφανση στο knit και με περιορισμένη ελαστικότητα για καλύτερο κράτημα του ποδιού. Ο προφυλακτήρας είναι εσωτερικός.

Το κολάρο είναι μέτριας σκληρότητας και σχετικά εύκαμπτο, η δε περιοχή γύρω από τον αστράγαλο έχει ένα ελαφρύ αλλά απολύτως επαρκές αφρώδες. Η γλώσσα είναι σχεδόν ολόκληρη ραμμένη στα πλαινά και παρόλο που είναι αρκετά λεπτή, η εσωτερική της επένδυση δίνει μια πολύ μαλακή αίσθηση. Μπορεί να μην έχει την πιο “σοφιστικέ” bootie construction που συνηθίζεται τελευταία, λειτουργεί όμως αποτελεσματικότατα.

Η γλώσσα είναι ραμμένη με τα πλαινά. Απλή επιλογή, η οποία κάνει όπως πρέπει την δουλειά της.

Υπάρχει ένα μοναδικό overlay στo μεσαίο τμήμα. Πρόκειται για μια “γωνία” από χοντρό συνθετικό υλικό, της οποίας η μία πλευρά αποτελεί την σειρά με τις τρύπες των κορδονιών και η άλλη κατεβαίνει διαγώνια μέχρι την σόλα. Αισθητικά δείχνει κάπως άκομψη και παλαιομοδίτικη (ραμμένη επάνω στο knit), σα να μην ταιριάζει με τις καθαρές και λιτές γραμμές του υπολοίπου παπουτσιού.

Το Ride 7 έχει από τα καλύτερα knit υφάσματα που έχω δοκιμάσει. Είναι πυκνό, μαλακό και με μικρή ελαστικότητα. Διαφέρει αρκετά από το GOknit της προηγουμένης σεζόν, το οποίο ήταν αρκετά άκαμπτο και στιβαρό (απόλυτα αποτελεσματικό βέβαια). Έχει την αίσθηση “κάλτσας” μπροστά, χωρίς όμως να ξεχειλώνει ανεξέλεγκτα όταν το πόδι κινείται. Αντιθέτως, κρατάει πολύ καλά, έχοντας μια ελαφρώς σφιχτή εφαρμογή, ενώ αν τα δάχτυλα ή τα μετατάρσια πιέσουν τα πλαινά του, υπάρχει ο απαραίτητος αέρας από το υλικό. Θα έλεγα ότι το νοιώθεις σαν knit αλλά συμπεριφέρεται σαν mesh. Επίσης, τα κορδόνια ξεκινούν αρκετά ψηλά, κάτι που βοηθάει ακόμη περισσότερο στην άνεση του toe box.

Γλώσσα και κολάρο δεν έχουν το σύνηθες πλούσιο αφρώδες, είναι όμως άνετα και βοηθούν να βρεις αμέσως την εφαρμογή που θες.

Το μεγάλο δομικό στοιχείο στο μέσο κάνει πολύ σωστά την δουλειά του και παρότι το υλικό είναι χοντρό, περνάει εντελώς απαρατήρητο.
Έξτρα τρύπα κορδονιών δεν υπάρχει. Μια εταιρεία πρέπει να είναι πολύ σίγουρη για την εφαρμογή ενός παπουτσιού στον αστράγαλο, ώστε να παραλείψει την παραδοσιακή επιπλέον τρύπα. Μια τέτοια περίπτωση έχουμε εδώ, καθώς η φτέρνα συγκρατείται άψογα, όπως και το μεσαίο τμήμα του ποδιού. Σε αυτό συντελούν, τόσο το σχετικά ψηλό προφίλ των πλαινών του upper στο πίσω μέρος όσο και τα ανασηκωμένα πλαινά της σόλας γύρω από τον αστράγαλο, σαν “τοίχωμα”, ώστε το πόδι να κάθεται μέσα σε αυτήν και όχι απλά επάνω της. Έχω λεπτή φτέρνα και στα περισσότερα trainers αναγκαστικά χρησιμοποιώ όλες τις τρύπες, στο Ride όμως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Μάλιστα, δεν χρειάζεται να σφίξεις ιδιαίτερα τα κορδόνια για να βρεις την σωστή εφαρμογή και να κλειδώσεις το πόδι από την μέση και πίσω. Η ελαστικότητά τους είναι ιδανική και παρά την λεπτή γλώσσα, ποτέ δεν θα νοιώσεις την οποιαδήποτε πίεση.

Το old fashioned overlay στο μεσαίο τμήμα. Παρότι δείχνει “χοντροκομμένο” αισθητικά, στην πράξη είναι απόλυτα λειτουργικό και ποτέ δεν θα ενοχλήσει.

Το GRR7 θα αντιμετωπίσει πρόβλημα μόνο σε πολύ απότομες στροφές και αν οι ρυθμός είναι πολύ γρήγορος. Και πάλι όμως, το όριό του είναι πολύ ψηλότερα από άλλα μοντέλα με επίσης πλεχτό ύφασμα. Όσον αφορά την διαπνοή του υλικού, μπορεί να μην είναι στα επίπεδα ενός ανοιχτού mesh τις ζεστές ημέρες, τα καταφέρνει όμως πολύ καλά.
Σχετικά με το sizing, πάτε άφοβα στο κανονικό σας νούμερο.

Σόλα και πάτημα

Η εκδίκηση του EVA αφρού!

Τα τελευταία χρόνια, ο παραδοσιακός EVA αφρός μοιάζει να είναι ο φτωχός συγγενής. Η πολυουρεθάνη (TPU ή PU) ή και άλλα υλικά (PEBA, React) έχουν έρθει στο προσκήνιο, με ιδιότητες που αναμφισβήτητα αποτελούν εξέλιξη για τις σόλες των δρομικών παπουτσιών. Βέβαια, το κόστος είναι μεγαλύτερο, ενώ και το αυξημένο βάρος της πολυουρεθάνης αποτελεί μειονέκτημα, ιδίως στα πιο “γρήγορα” μοντέλα.

Ο FlightGen είναι ένας EVA αφρός που παρουσίασε φέτος η Skechers Performance. Είναι ακόμη πιο ελαφρύς από τον περσινό εξαιρετικό 5GEN και κατά την γνώμη μου, η αίσθησή του στον δρόμο είναι σχεδόν σαν κι αυτή της πολυουρεθάνης. Θα το δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Η σόλα λοιπόν αποτελείται εξ ολοκλήρου από μιας πυκνότητας αφρό και έχει σχετικά μεγάλα ύψη, ιδίως μπροστά. Στην πραγματικότητα, το μέγεθός της ξεγελάει οπτικά, καθώς από την μέση μέχρι πίσω το επάνω μέρος της αποτελεί απλά ένα πλαίσιο που περιβάλλει το πέλμα για καλύτερο κράτημα. Στο μπροστινό μέρος, το “αποτύπωμά” της ανοίγει προς τα έξω, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την απογείωση.

Η σόλα δείχνει ψηλότερη εξωτερικά απ’ όσο πραγματικά είναι. Κάποια χιλιοστά στο επάνω μέρος της λειτουργούν ως “τοίχωμα” για καλύτερη εφαρμογή.

Η εξώσολα είναι ένας συνδυασμός λεπτού, μαλακού λάστιχου και εκτεθειμένου αφρού. Είναι full contact και διατηρεί τον γνωστό M-Strike σχεδιασμό, έχοντας ανασηκωμένο το εμπρόσθιο και οπίσθιο μέρος της. Βέβαια, εδώ το rocker είναι αρκετά πιο ήπιο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Πολύ περισσότερο λάστιχο από κάτω, σε σχέση με το παρελθόν.

Όπως και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί ο εσωτερικός πάτος, καθώς το “δάπεδο” του Ride είναι επενδεδυμένο κανονικά και χωρίς καθόλου ραφές. Σε αυτή την περίπτωση, τα ύψη της σόλας πάνε στα 24/18mm.

Ο FlightGen είναι από τους καλύτερους αφρούς που έχω δοκιμάσει σε παπούτσι. Παρόλο που ο 5GEN συμπεριφέρεται άψογα στα GOrun 5 και Ultra R2 που επίσης χρησιμοποιώ, η Skechers κατάφερε να βελτιώσει το υλικό της ακόμη περισσότερο.
Το πάτημα του GRR7 έχει τα πάντα στην σωστή δοσολογία. Είναι πολύ μαλακό και απορροφητικό αλλά με μια “πυκνή” αίσθηση του υλικού, σε όποια ταχύτητα κι αν πηγαίνεις ή σε όποιο σημείο κι αν πατάς. Ποτέ όμως δεν το νοιώθεις να “τερματίζει”. Αντιθέτως, έχει μια συμπεριφορά πολύ ζωντανή, πολύ ενεργητική, σαν η σόλα να είναι φτιαγμένη από καουτσούκ. Δεν ξέρω αν μετά από κάποια χιλιόμετρα η αίσθηση του EVA γίνει πιο flat, μέχρι στιγμής όμως (~70 χλμ) το bounce του είναι σχεδόν αντίστοιχο της πολυουρεθάνης. Πατάς, συμπιέζεται όσο χρειάζεται για να απορροφηθούν οι κραδασμοί και μετά επανέρχεται σα να κάνει “γκελ”.

Αν κάποιος προσγειώνεται πολύ πίσω, πιθανώς να βρει το Ride περισσότερο μαλακό απ’ όσο ίσως θα ήθελε, εν τούτοις είναι μοντέλο που αποδίδει ακόμη καλύτερα όσο πιο μπροστά πατάς (ή όσο λιγότερο πίσω). Βοηθάει κι η ανασηκωμένη φτέρνα σε αυτό άλλωστε.
Πηγαίνοντας αργά, θυμίζει σχεδόν max cushion παπούτσι, χωρίς το υπερβολικό βούλιαγμα όμως και με αρκετό responsiveness. Μεγάλη προστασία για long runs, πολύ ξεκούραστο για recovery, ελαφρύ και ανέξοδο ως daily trainer. Σε τίποτα δεν θα νοιώσει άβολα.

Η σόλα πατάει στο μεσαίο τμήμα της (M-Strike).

Αν ανεβάσεις ρυθμό, παραμένει επίσης απολαυστικό. Η αίσθηση της επιστροφής ενέργειας μεγαλώνει, ενώ το M-Strike σε συνδυασμό με το μακρύ flex point της σόλας, βοηθάνε σε ένα ακόμη αποδοτικότερο και άμεσο transition. Το forefoot “τσακίζει” όσο χρειάζεται, χωρίς να σε καθυστερεί και τελικά το Ride ρολάρει τόσο αβίαστα και “γλυκά” όσο λίγα μοντέλα που έχω δοκιμάσει. Παρά το πολύ cushioning, παραμένει σβέλτο κι ευχάριστο σε πολλά είδη προπονήσεων. Κάνεις πολύ άνετα tempo, fartlek ή προοδευτικά τρεξίματα και συν τοις άλλοις, τα πόδια παραμένουν και πιο φρέσκα μετά.

Αν παρ’ όλα αυτά, κάποιος θέλει περισσότερο responsiveness και μεγαλύτερη αίσθηση του εδάφους, υπάρχει κι η επιλογή να το τρέξεις χωρίς τον εσωτερικό πάτο. Αποκτά έτσι έναν δεύτερο χαρακτήρα, πιο performance, που του δίνει την δυνατότητα για ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, διατηρώντας όμως μεγάλο επίπεδο προστασίας. Συν ότι το βάρος του κατεβαίνει στα 244 γραμμάρια. Aπλά θα χρειαστεί μία λίγο πιο χοντρή κάλτσα για να γεμίσει τον επιπλέον χώρο που θα δημιουργηθεί.

Το footbed είναι επενδεδυμένο όπως ο κανονικός πάτος.

Έκανα διαλειμματική προπόνηση στον στίβο φορώντας το χωρίς τον πάτο. Σε κομμάτια των 800m δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, συγκρινόμενο με καθαρόαιμα performance trainers. Πατούσε σταθερά, ο αφρός έσφιγγε γρήγορα και το rebound ήταν ακόμη πιο αισθητό. Το δε πλεχτό upper κρατούσε ικανοποιητικά στα βιράζ. Αργότερα, σε μικρότερα κομμάτια, το Ride άρχιζε να προβληματίζει. Όχι τόσο λόγω σόλας αλλά κυρίως επειδή το ύφασμα έφτανε στα όριά του. Και πάλι όμως, είχα ήδη ξεπεράσει κατά πολύ το εύρος χρήσης του. Για προπονητικό παπούτσι πρόκειται, ασχέτως που η ταμπέλα αυτή μοιάζει να το περιορίζει στην πράξη.

Το Ride 7 είναι ένα εντελώς διαφορετικό παπούτσι από τις προηγούμενες εκδόσεις του. Γι’ αυτό τον λόγο θεωρώ ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η οποιαδήποτε σύγκριση. Μπορεί θεωρητικά η σειρά Ride να τοποθετείται ανάμεσα στα GOrun και Ultra, μέχρι το V6 όμως η σόλα του ήταν πολύ πιο κοντά στο πρώτο παρά στη μέση. Οπότε, για όσους έχουν φορέσει κάποια παλαιότερη έκδοση, να ξέρουν πως πλέον το V7 στέκεται και πρακτικά μεταξύ της performance και max cushion κατηγορίας. Και όποτε θελήσει, πλησιάζει και τις δύο.

Αν θέλουμε οπωσδήποτε να συγκρίνουμε το πάτημά του με κάποιου άλλου μοντέλου, προσωπικά μου θυμίζει το Clifton 1 αλλά με πιο σφιχτή ρύθμιση του αφρού και περισσότερες δυνατότητες.

Το Ride 7 έχει ένα μεγάλο flex point και σε συνδυασμό με το ανασηκωμένο forefoot, το transition είναι αρκετά γρήγορο.

Συμπέρασμα

Το νέο GOrun Ride είναι ένα καταπληκτικό παπούτσι. Δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάποιο άλλο που να είναι κατάλληλο για τόσα πολλά πράγματα και με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες.
Άνετο και σταθερό επάνω μέρος, με απλή σχεδίαση και εφαρμογή που θα ταιριάξει στα περισσότερα πόδια.
Μεγάλη προστασία από την σόλα, η οποία όμως είναι και πολύ ζωντανή συγχρόνως και με ελαστικότητα που θυμίζει άλλα υλικά. Συγχαρητήρια στην Skechers Performance για τον FlightGen. Επίσης, η δυνατότητα αφαίρεσης του εσωτερικού πάτου μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το εύρος χρήσης του Ride 7 (μειώνοντας και το ήδη χαμηλό βάρος του), οπότε ο καθένας μπορεί να το “ρυθμίσει” όπως ακριβώς τον βολεύει και του αρέσει. Δοκιμάστε και δείτε τι προτιμάτε.
Αν εξαιρέσουμε τα πολύ γρήγορα κομμάτια σε ταρτάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιουδήποτε άλλου είδους προπόνηση. Είναι ικανό να σηκώσει όλη την προετοιμασία ενός μαραθωνίου αλλά και τον ίδιο τον αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς.
Τέλος, να σημειώσω και το εξής: παρόλο που πάντα αποφεύγω να σχολιάζω σχετικά με το κόστος ενός παπουτσιού, εδώ δεν μπορώ να μην προσθέσω στα πλεονεκτήματά του Ride και την πολύ χαμηλή τιμή του.
Τι άλλο να ζητήσεις…

 

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

93 Σχόλια

  1. Άλλο ένα ουσιαστικότατο review! Ελπίζω μόνο το google translate να μεταφράζει καλά τα ελληνικά σε άλλες γλώσσες, ώστε να το εκτιμήσει κόσμος και εκτός Ελλάδας. Μου λύθηκαν και κάποιες απορίες που είχα, όπως πχ πώς σε σχέση με το πραγματικό ύψος του αφρού.
    Αλήθεια, το M-strike το καταλαβαίνεις κάπως; Διαπιστώνεις κάτι διαφορετικό που να προωθεί το midfoot πάτημα;

  2. @sotiris_diamantopoulos Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Σωτήρη! 🙂

    H αλήθεια είναι πως το M-Strike ήταν πολύ πιο έντονο στα παλαιότερα Skechers. Σε αρκετούς έδινε την αίσθηση ότι είχαν ένα bump κάτω από το midfoot. Προσωπικά μου άρεσε, πολλούς όμως τους ξένιζε.
    Στο GRR7 είναι πολύ πιο ομαλό, όπως στις περισσότερες αντίστοιχες σόλες. Σίγουρα η ανασηκωμένη φτέρνα σε στέλνει ελαφρώς πιο μπροστά, εκτός να πατάς τέρμα πίσω. Στα μετατάρσια, η αίσθηση “προώθησης” δεν γίνεται τόσο αντιληπτή αφού η σόλα έχει αρκετό flex. Σε πιο άκαμπτο forefoot (π.χ. Hoka) το καταλαβαίνεις περισσότερο.

  3. @echetlos Εξαιρετικό review Νικόλα.
    Πέρισυ το καλοκαίρι έψαχνα ένα καλό trainer για το κυρίως κομμάτι της προετοιμασίας και μετά από κάποια κουβέντα που είχαμε κάνει είχα καταλήξει στο zante v3. Αν μπορούσα να σου περιγράψω τότε τι έψαχνα θα σου περιέγραφα το GRR7 αλλά πρώτον δεν είχε βγει ακόμα και δευτερον δεν μπορώ να κάνω τις δικές σου περιγραφές. 😀

  4. @mikeb Να ‘σαι καλά, Μιχάλη! 🙂

    Εντάξει, καθυστερήσαμε ένα χρόνο αλλά τελικά το πετύχαμε μάλλον… 😛

  5. @echetlos Δεν έλεγα τους 5 αριθμούς στο joker χθες στο σχολιό μου για τα Launch? Έτοιμος για την “απιστία” στη Brooks είμαι! Έτσι κι αλλιώς ψάχνομαι να δοκιμάσω να κατέβω σε drop τελευταία….
    Συγχαρητήρια Νικόλα για το review μία ακόμα φορά! Και θερμές ευχαριστίες για τη βοήθεια και τις συμβουλές που μας δίνεις.

  6. @yannisv Καλημέρα, Γιάννη!
    Να την κάνεις την απιστία. Ακόμη κι αν τελικά δεν σου κάτσει το χαμηλότερο drop, μπορείς να βάλεις έναν aftermarket πάτο με ελαφρώς πιο σηκωμένη φτέρνα.

  7. Εξαιρετικο το rewiew Νικο του Ride οπως μας εχεις καλομαθει, βλεπεις μηπως ομοιοτητες με το React η με το Freedom και αν ναι πες μας που υπερτερει η που χανει απο αυτα σε ευχαριστω.

  8. @nikos19 Με το React αρκετές, Νικόλα.
    Το upper είναι και στα δύο πλεχτό, πολύ πιο σφιχτό του Epic αλλά με το ίδιο επίπεδο σταθερότητας τελικά.
    Το πρόβλημα του Nike είναι πως η φτέρνα, ή σου κάθεται ή δεν σου κάθεται, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης από τα κορδόνια. Και στο στενό midfoot δεν θα χωρέσουν τα φαρδύτερα πέλματα. Αντιθέτως, η εφαρμογή του Ride χωράει τους πάντες.
    Αν πάντως σου κάτσει το Epic, ξεχνάς ότι υπάρχει upper.
    Κατά την γνώμη μου πάντα, η σόλα του Ride είναι ακριβώς αυτό που υποσχόταν η Nike για τον React. Απορροφητική, μαλακή και πολύ responsive. O React είναι απορροφητικός και πολύ springy αλλά με semi-firm ρύθμιση. Επίσης εξαιρετικός παρ’ όλα αυτά και πολύ ελαφρύς.

    Το Freedom είναι πολύ πιο προπονητικό και παρότι η επιστροφή ενέργειας αναδεικνύεται στα πιο γρήγορα, έχει πιο βαριά αίσθηση λόγω του everun. Διαφορετικό από τα άλλα δύο.

  9. καλησπέρα Νίκο και μπράβο για το αξαιρετικό όπως πάντα rewiew
    Θέλω να σε ρωτήσω και αν μπορείς να μου απαντήσεις πόσο κοντά είναι το παπούτσι σε σχέση με το hoka one one clifton 4 που έχω.
    Και ρωτάω γιατί αν και η σόλα και το πάτημα του clifton μου αρέσει , με κουράζει το πάνω μέρος του και ετσι οπως ρολάρει το πόδι μου στο δρόμο ,, το νιώθω άκαμπτο .
    Σε ευχαριστώ

  10. @volteros Καλησπέρα φιλόσοφε,

    Δεν το νοιώθεις άκαμπτο το Clifton, EINAI άκαμπτο. Γι’ αυτό και η rocker σχεδίαση, αλλιώς δεν θα μπορούσε να ρολάρει με τίποτα.
    Το Ride είναι στα ίδια επίπεδα cushioning, μια ιδέα πιο μαλακό ίσως, λιγότερο σταθερό και πιο springy.
    Παρόλο που κι αυτό έχει ανασηκωμένη την σόλα μπροστά, είναι παράλληλα πολύ πιο εύκαμπτο, σχεδόν στο μέσο όρο της κατηγορίας του.
    Οπότε έχει πολύ πιο “φυσικό” transition σε σχέση με το Hoka.
    Αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το upper του Clifton, προτιμώ αυτό του Ride.
    Θα μπορούσες να δεις και το Ultra R2.

  11. Καλημέρα
    Σε ευχαριστω πιστέυω οτι ολοκλήρωσα την εικόνα μου για το παπούτσι
    Καλή εβδομάδα

  12. @echetlos
    Νίκο λέω να κάνω μια δοκιμή σε Sketchers , Το Ride για αντικαταστάτης του Zealot 3 είναι οκ ή θα είναι too much
    Επίσης έχεις καμιά εικόνα για το GoRun 6, το οποίο αν έχω καταλάβει καλά είναι κατηγορία Kinvara-Zante ?
    Ευχαριστώ

  13. Δεν έχω φορέσει το Zealot 3 παρά μόνο το 2, Μανώλη.
    Λίγο πολύ, ίδια κατηγορία είναι.

    Το GR6 πρέπει να έχει ένα θεματάκι με το κράτημα του upper, απ’ ό,τι λένε. Πολύ “κάλτσα”…
    Θα έλεγα να δεις το GR5.

  14. Καταπληκτικό το review Νίκο..Θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με το νούμερο. Στην Nike και στην Brooks φοράω 44.5 ,το ίδιο να πάρω και στα skechers..;
    Ευχαριστώ πολύ.

  15. @panoulis Γεια σου Πάνο!
    Το κανοινικό σου νούμερο παίρνεις αλλά… Η αρίθμηση της Skechers στα μοντέλα της είναι “λάθος” όσον αφορά το ευρωπαικό νούμερο.
    Πρέπει να κατέβεις μισό κάτω, αν πας βάσει EU. Ενώ αν ακολουθήσεις US, UΚ και cm είναι σωστά.
    Συνεπώς, παίρνεις EU44-US10.5-UK9.5-28.5cm.
    Ξέχασα να το αναφέρω στο κείμενο…

  16. Ευχαριστώ πολύ Νίκο.

  17. Δεν παίζεται το παπούτσι!
    Cushioning, ελαστικότητα, upper που εξαφανίζεται, όλα τα ‘χει.
    Και στο λείο τσιμέντο του Νιάρχος με βροχή, κρατούσε πολύ καλά.

  18. Καλησπέρα το παράγγειλα σήμερα με 65€ από το amazon de!!! Αναμένω αν η απιστία μου από τα launch ήταν σωστή….

  19. @cranfield Περιμένω εντυπώσεις, Γιάννη.
    Αν και δεν “αντιστοιχεί” στο Launch ακριβώς.

  20. Πολύ μπέρδεμα το sizing με τη Skechers…Οπως είπε και ο Νίκος ,σε όλα τα site του εξωτερικού και της ίδιας της Skechers το νούμερο που φοράω πάντα -12US- αντιστοιχεί σε 46 Ευρωπαικο-11UK για τη συγκεκριμένη εταιρία , ενώ στις περισσότερες 12 US είναι 46,5 Ευρωπαικό
    Πήρα το GoRun ride από Sportsshoes σε 12US- 46 που δεν μου εχει ερθει ακόμα και βρήκα και το Gorun 6 σε σουπερ τιμη στο Amazon και είπα να το δοκιμάσω .Εκει έχει τα Ευρωπαικα νούμερα , οπότε πήγα στο 46 αλλά σήμερα που τα πήρα στο συγκεκριμένο παπούτσι το 46 είναι US12.5 , UK 11.5

  21. @manolee Μανώλη, η κατάσταση έχει ως εξής…
    Μέχρι προσφάτως, τα νούμερα και τα cm ίσχυαν κανονικά, πλην του ευρωπαικού που αν ακολουθούσες αυτό, έπρεπε να πας 1/2 κάτω.
    Δηλαδή στην περίπτωσή σου, EU45.5/US12/UK11/30cm.
    Πλέον, στο skechers.gr (αλλά και στο runningwarehouse) φαίνεται πως ακολουθούν την συνήθη αντιστοιχία και το νούμερό σου είναι το 46.
    Αν όμως του amazon είναι παλαιότερες παραγγελίες, πιθανώς τα κουτιά να γράφουν ακόμη την παλιά αρίθμηση.
    Σε κάθε περίπτωση, πρέπει πάντα να τσεκάρουμε τα cm, αυτά να είναι ο βασικός μας μπούσουλας.

    Πόσο φθηνά τα πήρες; Στο ελληνικό σάιτ τα έχει 84€ με δωρεάν αποστολή. Βλέπεις αν τελικά “κατάφερες” να πάρεις το νούμερό σου και αν όχι, δωρεάν τα επιστρέφεις.

  22. @echetlos Νίκο , δεν ήταν μισό νουμερο στο Ευρωπαικό λάθος , ήταν ένα ολόκληρο , από 12US -46.5 που ισχύει στις περισσότερες εταιρίες ,είναι 12,5US-46 αυτό που ήρθε , δλδ το US12 είναι 45,5
    Το ωραίο είναι ότι στο Αμαζον έχει ένα size suggest , που βάζεις ποιο νούμερο φοράς συνήθως και πως θέλεις τη γραμμή και εμένα μου έβγαλε ότι πρέπει να πάρω το 47 στο συγκεκριμένο παπούτσι
    Το φόρεσα και είναι κάπως μεγάλο μπροστά αλλά στο πλάι λόγω κατασκευής είναι οκ ,μάλλον θα το κρατήσω με το ρίσκο αν ανοίξει κι αλλό το καλτσοειδές πάνω μέρος να παίζει στην φτέρνα
    Το πήρα 64 με τα μεταφορικά

  23. @echetlos Νίκο στο ελληνικό σάιτ βλέπω μόνο τα Ride 6 σε ανδρικό. Μόνο σε γυναικείο βλέπω τα ride 7. Μου κίνησε την περιέργεια το review σου και ήθελα να τα δοκιμάσω, αλλά δεν ξέρω που θα τα βρω…

  24. @ckorolis Καλημέρα Χρήστο.
    Έχουν καταστήματα σε Ερυθραία, Περιστέρι και Σπάτα.
    Είχε πάρει τηλέφωνο ο @big-blue και του είπαν ότι υπάρχουν.

  25. Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο. Θα κάνω μια επίσκεψη να τα δοκιμάσω και εάν μου κάθονται καλά θα τα πάρω. Δυστυχώς, μόνο τα adidas μου έρχονται γάντι στα πόδια μου, που είναι στενά. Έχω δοκιμάσει (αγοράσει) άπειρα παπούτσια και τα έχω παροπλίσει γιατί η γραμμή τους (φαρδιά για το πόδι μου), όσο και να τα σφίξω και να “σουρώσει” το επάνω μέρος, στο τέλος πάλι το πόδι παίζει στα μετατάρσια και καταλήγω με φουσκάλες που με εκνευρίζουν αφάνταστα..!! Προχθές με τα fastwitch 7, τα έσφιξα τόσο πολύ που στο 10 χλμ, μούδιασε και μυρμίγκιασε το πόδι μου και σταμάτησα. Τουλάχιστον ας έβγαζε η Adidas κάτι με χαμηλότερο drop και δεν θα ξαναπειραματιζόμουν….

  26. @ckorolis Νομίζω πως δεν θα έχεις πρόβλημα, Χρήστο.
    Η γραμμή είναι προς το σφιχτό αλλά με κάποιο give από το πλεχτό.

  27. Καλημερα κι απο μενα στους συντρεχτες πηρα κι εγω απο amazon τα GRR 7 μια προπονηση εκανα την παρασκευη 10χλμ στο 4 50 με 5 00 την προηγουμενη μερα ειχα κανει μια διαλειματικη ελαφρως πιο γρηγορα οποτε ημουν λιγο κουρασμενος αυτο που εχω να πω ειναι οτι το παπουτσι ειναι ανετο πολυ ξεκουραστο πολυ ριμπαουντ σου δινει το οποιο ειναι εμφανες και χωρις να πατας πολυ δυνατα οπως στο freedom το drop ιδανικο για το γουστο μου 6mm νομιζω οτι βρηκα ενα εξαιρετικο trainer συγχαρητηρια στον Νικο για την αναλυτικοτατη κριτικη του οτι αναφερει για βιραζ στιβου για ταχυτητες και ρυθμους με βρισκει απολυτα συμφωνο.

  28. Τελικά, με το sizing ισχύει ό,τι ακριβώς γράφαμε εδώ και καιρό: αν ακολουθήσει κάποιος το ευρωπαικό νούμερο, θα πρέπει να πάρει μισό κάτω.

  29. θα μας τρελάνουν αυτοί
    απο το amazon που τα παράγγειλα όταν ανοίγεις το διαστασιολόγιο το 27,5 cm που φοράω το βγάζει 43 EU ,, 9 UK .. 10 US και αυτό πήρα
    και απο οτι λές ποιο πάνω πήρα λάθος τελικά ???

  30. @volteros Τι να σου πω…
    Τους πήρα σήμερα τηλέφωνο, τους επεσήμανα περί 1/2 κάτω στο EU, συμφώνησαν ότι όντως έτσι είναι αλλά όταν τους είπα πως πλέον στο site τους αυτό έχει αλλάξει, μου είπαν πως μάλλον έχει γίνει λάθος και δεν ισχύει.
    Εν τούτοις, αν παρήγγειλες ό,τι φοράς σε US, UK, cm, λογικά είσαι εντάξει. Εν ολίγοις, όσοι ψωνίσουν απ’ έξω δεν θα έχουν θέμα. Το πρόβλημα θα είναι γι’ αυτούς που θα προσπαθήσουν να ψωνίσουν από το skechers.gr, δηλαδή σε EU.
    Βέβαια, πλέον όλη η σειρά υπάρχει στα καταστήματα σε Περιστέρι και Ερυθραία, οπότε καλύτερα να τα δοκιμάσετε.

  31. έτσι όπως τα λές παράγγειλα λάθος γιατί φοράω 8,5 UK 9,5 US σε όλες τις μάρκες που είναι 43 EU αλλά και 27,5 cm ,,,αυτοι το 27,5 cm το ειχαν 9 UK KAI 10 US ,,,,, τα βλέπω να φευγουν πίσω η να πωληθουν με το που έρθουν

  32. Εχω παραγγείλει και εγώ το 44 -28.5cm- όπως βλέπω στο uk side τα νούμερα είναι 1/2 νούμερο μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα https://www.skechers.com/en-gb/style/55200/skechers-gorun-ride-7/ccbl

  33. καλησπέρα
    νομίζω οτι έβγαλα μια ακρη με τα μεγέθη της εταιρείας
    πήγα σε ενα μαγαζί και δοκίμασα τα 42,5 και 43 EU το 42,5 ήταν σφιχτό και το 43 ποιο άνετο με το κατάλληλο κενό μπροστά απο τα δάχτυλα
    το νουμερο που φοράω στις ποιο πολλές μάρκες είναι το 43 EU ,, 8,5 UK ,, 9,5 US ,,, 27,5 cm
    πιάνω το παπούτσι και κοιτάω την εσωτερική ταμπέλα με τις διαστάσεις και βλέπω 43 EU ,, 8,5 UK ,, 9,5 US ,,, 27,5 cm , δηλαδή οτι αναγράφουν και τα παπουτσια των περισσοτέρων εταιριων
    έρχομαι σπίτι και μπαίνω στο skechers.gr και και ανοίγω να δω τον οδηγο με τα νούμερα και ανοίγει μια καρτέλα που νομίζω οτι την βλέπω πρώτη φορά ,, μια που αναγράφει αντρικο και τα νούμερα είναι 9,5 US ,, 42,5 EU 27,5 cm οτι ναναι δηλαδή και μια που αναγράφει
    ΑΝΔΡΙΚΟ PERFORMANCE (ΚΩΔΙΚΟΙ 53XXX, 54XXX, 55XXX) που το 55χχχ ειναι ο κωδικοε του ride7 και τα νούμερα ειναι σωστά όπως σε όλες τις εταιρίες 43 EU ,, 8,5 UK ,, 9,5 US ,,, 27,5 cm

  34. και κάτι ακόμα απο την αλλη εβδομάδα που θα έρθουν αυτά που πήρα απο amazon θα μάθουμε τι μέγεθος είναι αυτό που παράγγειλα γιατί εγραφαν 43 EU ,, 9 UK .. 10 US 27,5 cm

  35. Volteros επομένως όπως τα λες παραπάνω μαλλον την πάτησα που παράγγειλα το 44 ενώ κανονικά είμαι 44.5…

  36. τι να σου πω με αυτους που έχουμε μπλέξει
    εγω στο μαγαζί που πήγα τα νουμερα και τα cm του 42,5 και 43 ηταν κανονικότατα όπως σε όλες τις μάρκες
    μπες και δες στο skechers.gr που έχει δυο διαστασιολόγια ,, για το παπούτσι που μιλάμε τα νούμερα είναι νορμάλ

  37. Καλησπερα εγω φοραω 44,5EU στα πιο πολλα παπουτσια στα GRR7παραγειλα μισο νουμερο κατω δηλαδη 44EU οπως ειχε πει κι ο echetlos και μου ηρθε μια χαρα απο την amazon.Εχω κανει μερικες προπονησεις μαζι του ενα θα σας πω το παπουτσι ειναι πολυεργαλειο τα κανει ολα και σε καλη τιμη.

  38. Σηκώνω τα χέρια ψηλά…

  39. Το παπουτσακι είναι πολύ ωραίο, το δοκίμασα χτες, όπως τα λέει ο reviewer:)
    Ωστόσο με κέρδισε το gorun 6. Εντυπωσιακά και τα δύο, θα έλεγα, μακάρι να μπορούσα να τα τρέξω κιόλας…
    Τώρα, σχετικά με τα νούμερα: 42,5 είναι το νούμερό μου, 42 στο συγκεκριμένο παπούτσι.
    Ο εσωτερικός πάτος μου έκανε εντύπωση! Αν αφαιρέσεις τον πάτο, πας άνετα σε μισό νούμερο μεγαλύτερο παπούτσι κατ αντιστοιχία.

  40. Καλημέρα μόλις παρέλαβα το παπούτσι από amazon de το μέγεθος 44 είναι όπως τα είπε ο Νίκος 28.5 επομένως σωστός ο guruόπως α πάντα !!!

  41. Καλησπερα

    Σήμερα πρώτη δοκιμή το παπούτσι το φοράς και το ξεχνάς… παρά πολύ καλο πάτημα ενδιάμεση σκληρότητα και ιδανικό για long runs. Θελω να δω πως συμπεριφέρεται σε βρεγμένο καθώς πέρασα από μέρος που είχε βρεγμένη άσφαλτο και ήμουν αρκετά προσεκτικός – μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ίσως να γλυστραγε η σόλα αν πίεζα περισσότερο. Πραγματικά αξιόλογο και πολύ τίμιο παπούτσι.

    Txs Νίκος!!!

  42. @cranfield Βάλ’ το και σ’ ένα τεμπάκι και θα με θυμηθείς, Γιάννη…
    Καλορίζικα!

  43. @echetlos Νίκο καλημέρα, δεδομένου ότι τα launch5 που μου έδωσες πριν λίγες μέρες δεν πρόλαβα ούτε να τα δοκιμάσω (μου τα έφαγε ο γιος μου !), σκέφτομαι να δοκιμάσω τα skechers, δεδομένου των καλών λόγων που όλοι έχετε πει καθώς και της ανταγωνιστικής τιμής τους. Έχω όμως μια ερώτηση, από ότι είδα έχουν drop 6. Τόσο χαμηλό παπούτσι δεν έχω ξαναφορέσει, μέχρι 8 έχω φτάσει. Δεδομένου ότι δεν είμαι πολύ γρήγορος αλλά είμαι και λίγο βαρύς, πιστεύεις ότι θα με βολέψει ;

  44. Παρεπιπτόντως τι είναι το τεμπάκι που ανέφερες πιο πάνω ;

  45. @antsa Χαχαχα… έτσι είναι οι μπαμπάδες, θυσιάζονται.

    Το χαμηλό drop είναι trial& error διαδικασία, όπως έχουμε ξαναπεί, Αντώνη.
    Άλλοι προσαρμόζονται αμέσως, άλλοι χρειάζονται κάποιο διάστημα και κάποιοι μπορεί και ποτέ. Δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν.
    Απ’ την άλλη, τα 8mm δεν απέχουν πολύ από τα 6mm, αν όμως κάποιος πατάει πίσω και βαριά, το δυναμικό drop μικραίνει κι άλλο σε μοντέλα με μαλακή φτέρνα, όπως το Ride 7.
    Για να μην πολυλογώ, θα πρότεινα το εξής: επειδή το παπούτσι είναι πάρα πολύ καλό, αξίζει να το δοκιμάσεις.
    Βάλ’ το σταδιακά στο rotation κι αν παρ’ όλα αυτά δεις τελικά πως σου χρεώνει παραπάνω γάμπες-υποκνημιδίους-αχιλλείους, βγάλε τον στάνταρ πάτο και βρες έναν aftermarket με ελαφρώς πιο ανασηκωμένη φτέρνα. Οπότε το drop θα μεγαλώσει.

  46. @echetlos Κατ’ αρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση, μια τελευταία ερώτηση ελπίζοντας να μη κουράζω και να μη μπλέκω πολύ τα πράγματα, ανάμεσα στα skechers και levitate (τα έχω βρει στα 80€ πάλι από αγγελία) τι θα πρότεινες ;

  47. Γεια σου Αντώνη @antsa, σε σχέση με το τέμπο που ρωτάς πιο πάνω, υπάρχουν μάλλον πολλοί ορισμοί, αλλά γενικά μιλάμε για τρεξίματα που γίνονται ένα επίπεδο πιο πάνω από το κλασικό αργό τρέξιμο. Είναι στην ένταση που μπορείς να μιλάς σχετικά κοφτά, ενώ στο αργό τρέξιμο μπορείς να μιλάς χωρίς πρόβλημα. Μπορείς να κάνεις τέμπο προπονήσεις είτε μονοκόμματα (πχ 20 λεπτά στην ένταση αυτή), ή σπάζοντας τη συνολική διάρκεια σε 8-15 λεπτά, βάζοντας ανάμεσα 1-2 λεπτά πιο χαλαρού τρεξίματος. Μπορείς να βρεις πολλή πληροφορία στη σελίδα των άρθρων του gorun http://www.gorun.gr/category/training/

  48. καλησπέρα
    ήρθαν και τα δικά μου απο amazon στο σωστό νούμερο
    τελικά τα νούμερα του συγκεκριμένου μοντέλου της skechers είναι κανονικότατα όπως και στις άλλες μάρκες δεν εχω καταλάβει γιατί τα έχουν μπερδέψει έτσι και δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια νούμερα σε άλλα μοντέλα της εταιρειας
    τώρα για το παπούτσι τι να πώ , τα έχει πει όλα ο Νίκος και ισχύουν όλα μεχρι την τελευταία τελεία της αξιολόγησης του
    απλά τέλειο !!!!!!!!

  49. Καλησπέρα και από εμένα. Πρώτη δοκιμή σε tempo προπόνηση σήμερα σε στίβο και το παπούτσι αποδεικνύεται πολύ καλό (Νίκο ευχαριστούμε)….έχοντας και το 1080 η αίσθηση ήταν πόλύ πιο ανάλαφρη σε πιο γρήγορους ρυθμούς…

  50. @skaratatis Να δω τώρα πώς θα ξαναφορέσεις το 1080… 😛

  51. Αυτό σκέφτηκα και εγώ μόλις τέλειωσα την προπόνηση…την Κυριακή στο LR σε άσφαλτο το 1080 για να μη μείνει παραπονεμένο!!!!

  52. Μετά από 6 προπονήσεις σε όλα τα εδάφη (άσφαλτο,ταρτάν,χαλικάκι) και έχοντας μείνει απόλυτα ικανοποιημένος απο το παπούτσι με χτύπησαν στο αριστερό πόδι με ενθύμιο ένα μαύρο νύχι.

  53. τελικα με πεισατε θα παω να τα δοκιμασω και εγω !!! (εχω τα brooks ghost 10 eyxaristhmenos)
    αλλα θα παω για αλλαγη !!

    * ερωτηση … απο πάτους για την καθημερινοτητα εχουμε καποια προταση ? (τυπου comex )

  54. Καλήσπερα εχετε απόψη για το Skechers GOrun Forza 3 το Δοκίμασα από εναν φίλο και ειτάν εξαιρετικό…
    Echetlos το εχεις δοκιμάσει ?
    Ευχαριστω

  55. @zoumk Όχι, δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το ίδιο μ’ εσένα έχω ακούσει από δύο γνωστούς που τρέχουν με αυτό.

  56. Σε ευχαριστω πολυ !!!
    Δοκιμασα και το GOrun Ride 7 αλλα σε εμενα το GOrun Forza 3 το βρηκα καλυτερο σε εμένα ….
    Σε ευχαριστω απο πάτους τυπου comex προτεινεις κάτι?

  57. Δεν γνωρίζω καθόλου από πάτους.
    Επίσης, δεν είμαι και πολύ βέβαιος για την αναγκαιότητά τους…

  58. @cranfield Ναι, είναι λίγο πιο οικονομικό… 😛
    Αν σκεφτείς ότι μόλις πήρα ένα ακόμη, κατά 152€ φθηνότερα απ’ ότι το Turbo..!!!

    …και βέβαια το ride είναι περισσότερο τίμιο οικονομικά σε σύγκριση με το nike.

  59. Κάτσε κάτσε @echetlos ! Τι 152Ε φθηνότερα; Πες μας κι εμάς!

  60. Από ΗΠΑ, Σωτήρη. Αν έχεις κάποιον να στα φέρει…

  61. Παίζει να έκανες την πιο γρήγορη απάντηση σε σχόλιο, που έχει γίνει ποτέ!!! 😀 😀

  62. χαχαχα ε τι να κάνω! και να φανταστείς δεν έχω ανάγκη για προπονητικό αυτή τη στιγμή, αλλά με 30Ε η αγορά θα είχε ήδη φύγει. Δεν έχω κάποιον να έρχεται σύντομα από US, αλλά στους επόμενους μήνες θα σε ρωτήσω σχετικά.

  63. https://www.shoeline.com/Product.aspx?ProductID=88748
    Υπήρχε κι ένας κωδικός -30% και έβγαινε στα 28€ τελική τιμή. Δεν παίζει όμως πλέον.

  64. Χαμός, δε σας προλαβαίνω:)

  65. @echetlos τον κωδικό που τον βρίσκεις? Επίσης θα μπορούσες να αναφέρεις άλλα site εκεί στην Αμερική με καλές τιμές; Άνθρωπο να μου τα φέρνει έχω

  66. @antonis2013 Στο συγκεκριμένο σάιτ, ο κωδικός δεν παίζει πια. Γενικότερα, η Boston έκδοση είναι παντού πολύ φθηνή, μιας κι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το event.
    Δες και στο skechers.com, έχει κι εκεί κάποια νούμερα. Με εγγραφή στο newsletter παίρνεις κι έναν εκπτωτικό κωδικό για την πρώτη σου παραγγελία.

  67. Από το shoeline.com για την Boston έκδοση:

    Save 20% on your order when you enter ‘SMART20-181016-76600’ at checkout.
    Hurry, this offer ends ‘2018-10-24’!
    *Offer not valid for styles marked “Featured”

  68. @echetlos είσαι φοβερός, ήδη τα παρήγγειλα ευχαριστώ πολύ.

  69. Καλημέρα είναι από Αμερική αν δεν κάνω λάθος τελωνείο? και μεταφορικά? τι γίνεται εκεί?

  70. Όχι, Γιάννη, δεν τα στέλνουν έξω από ΗΠΑ.
    Θα πάνε σε κάποιον που βρίσκεται εκεί και αυτός θα στα φέρει.

  71. Καλησπέρα,

    Το είχα παρατηρήσει από τα αρχικά LR που έκανα αλλά για κάποιο παράξενο λόγο μετά έχω κάπως πιασμένες γάμπες.Ξέρω θα μου πείτε το drop αλλά έχω τρέξει με πολλά 4mm χωρίς να έχω κανένα θέμα δεν ξέρω μήπως έχει να κάνει με την ελαστικότητα της σόλας – μήπως σας έχει συμβεί με το συγκεκριμένο παπούτσι και σε εσάς;

    Γιάννης

  72. Έχω πετύχει το εξής περίεργο με το GOrun Ride 7, που ίσως σχετίζεται με το θέμα που αναφέρεις @cranfield, ίσως όμως να είναι και παντελώς άσχετο.
    Δύο ξένα reviewing sites, ενώ στην κανονική τους αξιολόγηση έχουν πολύ καλά σχόλια για το παπούτσι, σε σχόλια, ή σε reviews άλλων παπουτσιών, χαρακτηρίζουν το Ride 7 ως σχετικά unstable.

    Πιο συγκεκριμένα, στο doctorsofrunning.com ο reviewer εκθειάζει το παπούτσι στο κανονικό του review, αλλά στα σχόλια πιο κάτω, λίγους μήνες μετά το review γράφει ότι έχει σταματήσει να το φοράει γιατί τον ενοχλούσαν, είτε λόγω της μαλακής σόλας ή λόγω του περίεργου πίσω μέρους της σόλας, που αντί να έχει κλήση προς την εξωτερική πλευρά του παπουτσιού, έχει προς την εσωτερική (μπορείς να βρεις το review και τη συζήτηση εδώ http://www.doctorsofrunning.com/2017/12/skechers-gorun-ride-7-review.html)

    Στο δε roadtrailrun.com, κι αυτοί το βγάζουν εξαιρετικό παπούτσι, παπούτσι της χρονιάς κλπ, αλλά σε reviews άλλων παπουτσιών (πχ του Pegasus 35 νομίζω) αναφέρουν ότι το Ride 7 είναι πιο ασταθές (https://www.roadtrailrun.com/2018/05/nike-zoom-pegasus-35-review-smoother.html).

    Υπάρχει ένα ενδεχόμενο (και προσέχω τη διατύπωση, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα), λοιπόν, αν κάτι δεν είναι τέλειο στην μηχανική του τρεξίματος (όπως πχ δεν είναι στου τυπά του doctorsofrunning) το Ride 7 να ενοχλεί περισσότερο σε σχέση με κάποιο άλλο παπούτσι. Ακόμη κι αν υπάρχει κάποιο θέμα όμως, δεν νομίζω να είναι γενικό το πρόβλημα, γιατί θα είχες πολύ κόσμο να παραπονιέται κι εδώ μέσα ακόμα, και απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχεις.

  73. Καλησπέρα στην παρέα
    Αγόρασα το παπούτσι πριν απο δυο μήνες περίπου , διαβάζοντας τα καλά σχόλια που είχε , ωστέ να τρέξω με αυτά στον ΚΜΑ
    Ξεκίνησα να τα φοράω σε μικρές διαδρομές και είχα ενθουσιαστεί , όταν ήρθε η ώρα για ποιο πολλά χλμ. και συγκεκριμένα σε ένα γρήγορο δεκάρι στο όγδοο χλμ σταμάτησα με πόνο στο γόνατο και παρατήρησα οτι το δεξί πόδι μου την ώρα που πατάει στον δρόμο γυρνάει προς τα μέσα . Μέτα απο μερικές μέρες δοκιμών μπήκαν στο ντουλάπι και πλέον βγαίνουμε μαζ μόνο ί για καφέ . Κρίμα που δεν ταιριαξε με εμένα γιατί η πρώτη του εντύπωση ηταν φανταστική

  74. Η δική μου εντύπωση είναι ότι μέχρι τα 400 χλμ. ήταν αρκετά καλά. Τώρα που είμαι στα 450 περίπου, με κουράζουν στις γάμπες και βγάζουν μερικά πονακια. Άρα το cushioning έχει μειωθεί και θέλουν αντικατάσταση. Σημειωτέον ότι με τα zante έχω 630 χλμ. και ακόμα τρέχω χωρίς πρόβλημα.

  75. @sotiris_diamantopoulos Το παπούτσι είναι όντως σχετικά ασταθές αν προσγειώνεσαι τέρμα πίσω, όπως άλλωστε όλα όσα έχουν μαλακή φτέρνα (ιδίως αν είναι και ανασηκωμένη). Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο θα είχε λογικά ως αντίκτυπο, μάλλον κόπωση της ποδοκνημικής (ή ακόμη και του γονάτου) παρά του αχιλλείου. Υποθέσεις κάνω κι εγώ…
    Αυτό που αναφέρει το doctorsofrunning είναι εν μέρει σωστό αλλά το “αντίστροφα” λοξό σπάσιμο της φτέρνας είναι πολύ πίσω και στον αέρα. Θεωρητικά, αν προσγειωθείς εκεί που υποτίθεται ότι “πρέπει”, δεν εμπλέκεται στο transition.

    https://www.flickr.com/photos/140798332@N04/43662106560/in/dateposted-friend/

    @volteros Προφανώς έχει να κάνει, αφενός με τη μηχανική σου, αφετέρου με την μαλακή φτέρνα. Κρίμα…

    @tonykyr Αυτό είναι γενικότερα το πρόβλημα των EVA αφρών με μαλακή ρύθμιση, “πέφτουν” σχετικά γρήγορα. Το Zante, από το V1 και μετά, έχει αρκετά σφιχτό αφρό, οπότε δεν γίνεται αντιληπτό.
    Βέβαια, δυο φίλοι που έχουν ξι αυτοί τετρακοσαρίσει με το R7, μου λένε ότι η διαφορά είναι πολύ μικρή.

    Όπως και να ‘χει, γεγονός είναι πως οι περισσότεροι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας.

  76. Καλά ναι, σίγουρα έχει να κάνει με τη μηχανική του καθενός. Δες εδώ κι έναν άλλο reviewer πάντως που έχει θέμα με το stability στο midfoot, το οποίο εκτιμώ ότι μπορεί να δώσει ενοχλήσεις στην κνήμη (πχ οπίσθιο κνημιαίο). Τώρα δεν αποκλείεται να ζορίζεται και ο υποκνημίδιος κάπως ετσί, και να το το θέμα με τον αχίλλειο.
    https://www.youtube.com/watch?v=HZiDYp8SaQo

  77. Καλημέρα παιδιά!!!

    Μόλις διάβασα τα σχόλια και κάποιων άλλων φίλων με πολύ ανακούφιση γιατί άρχισα να με θεωρώ παράξενο και γέρο (αν και είμαι 54 πλέον). Σημειωτέον ότι είχα και εγώ κάποιες μικρές υποψίες πόνου στο έσω μέρος του αριστερού μου γόνατου. Κρίμα που δεν μου κάθισαν όπως ήλπιζα γιατί είναι εξαιρετικά παπούτσια …

    Γιάννης

  78. Κοντεύω 600 χλμ με το Ride και δεν έχω αισθανθεί ακόμα ούτε ότι έχει πέσει ο αφρός – που έτσι κι αλλιώς είναι μπόλικος- , ούτε ότι μου βγάζουν κάποια κούραση στις γάμπες , το αντίθετο μάλιστα
    Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα στην αρχή κυρίως , είναι ένα περιεργο κάψιμο στην πατούσα και με καλή κάλτσα και για το ίδιο πρόβλημα μου παραπονέθηκε χθες μια φίλη που το πήρε
    Επίσης υπάρχει αρκετή φθορά στο μπροστινό-πλαινό μέρος στο ύφασμα , το οποίο μάλλον θα ανοίξει τρύπα σε λίγο καιρό

  79. Το νούμερο στο Ride 6 με το Ride 7 είναι το ίδιο ακριβώς;

  80. Λοιπόν τώρα μιλούσα με την εταιρεία. Κλασσικά δεν έχουν ενημερώσει το site, τα παπούτσια (και το Ride 7 και το GORUn 6) υπάρχουν σε διάφορα μαγαζιά στην Αττική…

  81. Ενα μικρό rewiew μετά απο 10 χλμ με το sketcher gorun ride 7.1 μαλακο… κάτι λιγότερο από το Clifton 3 και αρκετά μαλακότερο απο το 4 αλλά με επαναφορά ανώτερη απο τα hoka,απο θέμα αναλογίας απορόφησης και επαναφοράς και βαρους είναι αυτό ακριβώς που ήθελα.το ύφασμα ειναι καλύτερο απο τα hoka. Μου δίνει την εντύπωση οτι Είναι λιγότερο ποιοτικό αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον.θα έχω ποίο ολοκληρωμένη γνώμη μετά τον μαραθώνιο αλλά η πρώτη εντύπωση ηταν σούπερ.

  82. Επανερχομαι μετά τον μαραθώνιο για να πώ οτι το παπούτσι είναι vfm είναι μαλακό γρήγορο με πολύ καλη επαναφορά που θυμίζει λιγο απο boost, πολύ ωραίο upper και όλα αυτά απο ένα παπούτσι που είναι όμορφο καί το φοράς και γιά καφέ. Σε σύγκριση με το Clifton 4 πού φοραγα πέρσι το sketcher είναι καλύτερο σε όλα πλήν του οτί μετά το 30 πιστεύω οτι το Hoka μου κούρασε τα πέλματα μου λίγο λιγότερο μάλλον λόγο οτι έχει λιγο περισσότερο απορόφηση, ίσως όμως να είναι οτι με το sketcher εκανα 22 λεπτά γρηγορότερα οπότε πιεστικά παραπάνω.

  83. @echetlos
    – στα pegasus 35 No45,5 (29,5cm)
    – στα saucony freedom 46
    – στα go run 7 τι νούμερο παίρνουμε;;;

  84. @sirchrisgr Σε ευρωπαϊκό, 45.
    Αλλιώς US11.5/29.5cm

  85. Ευχαριστώ για την απόκριση. Έχει βλέπω στην Ελληνική σελίδα και EU45,5 αλλά δε βλέπω κάποιο πίνακα πουθενά για αντιστοιχία σε cm.

  86. @sirchrisgr Δες εδώ, Χρήστο: https://www.skechers.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=3058882&CategoryId=0
    Το ανδρικό performance κοιτάς.

  87. Μπράβο. Δε το έβλεπα. Ευχαριστώ πολύ.

  88. Ένα μικρό review και από εμένα για το GOrun Ride 7, έχοντας βγάλει όλη την προετοιμασία του μαραθωνίου με αυτό. Το δοκίμασα σε όλων των ειδών τις προπονήσεις, από long εώς και διαλειμματική, σε άσφαλτο, ταρτάν και χωματόδρομο.
    1) Είναι ένα παπούτσι που θα σε πάει μακριά, με άνεση και ασφάλεια. Μαλακό, απορροφητικό με ευχάριστη αίσθηση στο πόδι. Παρόλο που δεν έχει έξτρα τρύπες που συχνά χρησιμοποιώ, κάθησε καλά στο πόδι και δεν με ενόχλησε σχεδόν ποτέ. Τα ελεύθερα και μεγάλα βγήκαν απροβλημάτιστα και ξεκούραστα.
    2) Σε τέμπο προπονήσεις μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά καλό, καλύτερο από άλλα max cushion παπούτσια που έχω δοκιμάσει και ακολουθούσε όμορφα. Αυτό που παρατήρησα ήταν το ότι σε πιο γρήγορους ρυθμούς ενώ σε προστάτευε, ταυτόχρονα σου έδινε και ώθηση. Νομίζω ότι έχει πετύχει εδώ τη χρυσή τομή.
    3) Οι διαλειμματικές στο στίβο δεν είναι το δυνατό του σημείο. Εκεί η απόκριση και το κράτημα μειώνονται. Εκεί θες κάτι άλλο.
    4) Η άσφαλτος και ο χωματόδρομος είναι τα αγαπημένα του. Ειδικά σε χωμάτινο αγώνα με πολλές πέτρες, δεν κατάλαβα τίποτα. Λογικό
    5) Το πυκνό ύφασμα το νιώθεις σαν κάλτσα. Το καλοκαίρι μου φάνηκε λίγο ζεστό, χωρίς όμως να με προβληματίσει.
    6) Η φθορά της κάτω σόλας στο μέσο όρο, φάνηκε μετά τα 550 χλμ., νομίζω μπορεί να σε πάει εύκολα έως τα 700. Η ενδιάμεση σόλα μετά τα 450 χλμ. άρχισε να μαλακώνει κάπως, αλλά μέχρι τα 650 που έχω κάνει, πάει ακόμα καλά. Γενικά νομίζω οτι τα 700 χλμ. στα δίνει άνετα.
    Θα το αγόραζα ξανά; Σίγουρα, λόγω και της καλής του τιμής. Με κάλυψε απόλυτα και θα το προτιμήσω ξανά, εκτός αν βγει άλλο καλύτερο.

  89. Καλημέρα και χρονια πολλα και απο μενα
    Τα ειχα βαλει σε ματι εδω και καιρο . Τα εβγαλε προσφορά το outrun στα 85 αλλα δεν ειχε 42,5 ουτε 43 . Καθε εμποδιο για καλό όμως.
    Τα βρηκα στα 74 ευρω απο το site τους , Ενα τελευταιο μαυρο στα 42,5. ακολουθησα την συμβοουλή του Νίκου και τα πηρα μισο νουμερο κάτω. Το πολύ πολύ αν δεν μου κάνουν τα επιστρέφω

  90. Αυτό που λένε κ οι φίλοι από πάνω
    Παρήγγειλα 42.50 μου ήρθε κ στο κουτί έγραφε us 9. 5 κ EU 43.
    Στο site τους έχει το 9.5 αντίστοιχια στα 42.50 δεν έχω προλάβει να το φορέσω γαιτι το έχω σε γράφειο ακόμα. Αύριο θα θα φορέσω σε γραφείο. Λογικά δεν θα εχω θέμα. Το πολύ πολύ το φοράω με χοντρή κάλτσα

  91. Παρελαβα χτες σε 42,50 σε χρωμα γκρι
    Πρωτο τρεξιμο σήμερα σε νιαρχο να δουμε πως ειναι..

  92. Καλησπέρα σας,

    Εφτασα 1200χλμ με το συγκεκριμένο παπούτσι και το ενδιαφέρον είναι ότι τα περισσότερα απο τα μισά χιλιόμετρα τα έχω κάνει στο πάρκο Συγγρού, στο χωματόδρομο αλλά στα μικρά μονοπάτια που πάνε τα ποδήλατα, και ακόμα είναι σαν καινούργιο ακόμα και η σόλα. Είναι σαν να φοράω HOKA. Πολύ τίμια επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση