Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 3ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 3ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 316 έως 330 (από 887 συνολικά)
  • Συντάκτης
    tzatzikis90
    Συμμετέχων

αναπνέεις κανονικά αλλά δεν είναι το ίδιο με ελεύθερη αναπνοή, έχε το υπόψιν σου κύριε Νίκο μας! το λέω γιατί όταν φοράω και μετά από λίγο που ζεσταίνομαι ελευθερώνω το στόμα, νιώθω άλλος άνθρωπος! βέβαια όταν μιλάμε για τέτοιο κρύο, είναι η καλύτερη επιλογή!

ΥΓ. επίσης υπάρχουν διάφορα είδη buff, από πολύ λεπτά για μόστρα μέχρι φλις για σοβαρή δουλειά, ψάξτο λίγο!

Elda
    Συμμετέχων

To original buff ειναι ενα και κανει 15 ευρω:
    http://www.buffwear.com/buff-adult-headwear/original-buff?page=1

chamav
    Συντονιστής

Τα μαντήλια τύπου buff είναι μια κάποια λύση. Αν τα χρησιμοποιείς για να σκεπάζεις και τη μύτη, τότε αναγκαστικά αναπνέεις από το στόμα, κάτι που πιθανά δε θα έκανες χωρίς αυτά. Αποφεύγω να τρέχω αυτές τις μέρες, καθώς οι παγωμένες ανάσες από το στόμα μάλλον κακό κάνουν στο αναπνευστικό παρά καλό. Ήρθε η ευκαιρία να ξανανέβω στο προπονητήριο του ποδηλάτου.

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Καλημερα και καλη εβδομαδα! Εχθες 20 χλμ με μ.ο ρυθμο 5.10”/χλμ..Σημερα το πρωι στις 6 στο γηπεδο της Πευκης 11χλμ με μ.ο ρυθμο 5.10”/χλμ και με -3!!!
    …η πλακα ειναι οτι ακουσα στο ραδιο απο εναν μετερεολογο οτι αποψε το βραδυ χαλαει ο καιρος…γιατι ποτε εφτιαξε ??

”Run smart..Run For Life”

stratus
    Συμμετέχων

31.50 χλμ σε 2.16.51.Ξεκινησα με 6,5 χλμ ζεσταμα στη συνεχεια 22,5 χλμ με 4.13/χλμ και 2,5 αποθεραπεια.Τα γνωστα προβληματα με το κρυο λογω του οποιου δεν μπορεσα ποτε να βρω ρυθμο,παροτι δεν πιεζομουνα σε κανενα σημειο.Εφαγα μια τουμπα στην αρχη λογω παγου και υστερα οπου εβελπα νερα τα περνουσα περπατωντας.Ενα ακομα δυσκολο σημειο ειναι οτι πουθενα δε βρηκα να πιω νερο αφου ολες οι βρυσες που βρισκω στη διαδρομη ειχα παγωσει,οποτε βγηκε το τρεξιμο χωρις νερο

@sotos-marathon
    Στη μετεωρολογια οταν λεμε χαλαει ο καιρος εννουμε οτι θα υπαρχουν καιρικα φαινομενα δηλ. βροχη,χιονι κλπ
    ΥΓ Εγω δε συμμετχω στο στολισμα-ξεστολισμα αλλα ειμαι ο κουβαλητης αφου τα ανεβαζω-κατεβαζω τα μπιχλιμπιδια στο παταρι

sotos-marathon
    Συμμετέχων

…@stratus το καταλαβα αλλα και το ανεφερε οτι αργα το απογευμα να περιμενουμε χιονοπτωση απλα εκεινη την στιγμη αυθορμητα μου βγηκε η ερωτηση!
    …για να δουμε θα δουμε χιονακι αποψε? εσυ τι λες?

Kostão
    Συμμετέχων

Σήμερα έδωσα τη λύση για τα χέρια – διπλά γάντια. Αποτέλεσμα; Πάγωσα. Τελικά τράβηξα τα δάχτυλα προς τα μέσα σε γροθιά μέσα στο γάντι και δούλεψε. 8,3 χλμ σε 41 λεπτά.

stratus
    Συμμετέχων

@sotos-marathon Ξημερωματα πιστευω θα χιονισει.Η προβλεψη της Αθηνας ειναι τρομακτικα δυσκολη λογω της θεσης της,αφου βρισκεται μεταξυ 3 βουνων.Επισης μια πολλη μικρη μεταβολη σε καποια στοιχεια μπορει να αλλαξει ολο τον καιρο.Πολλες φορες βλεπω ματς που γινεται στο Ολυμπιακο σταδιο στο οποιο βρεχει και σε μενα που ειμαι 1 χλμ σε ευθεια απο το σταδιο δεν πεφτει σταγονα.
    Για να χιονισει πολλες παραμετροι πρεπει να “κολλησουν” μεταξυ τους οπως υετος,θερμοκρασια,ανεμοι,βαρομετρικα κλπ
    Τερμα μαθηματος -:)

spy
    Συμμετέχων

@stratus: Χρηστο … πάντως όταν είναι να φτιάξει ο καιρός … στείλε κι ένα σήμα από δω σε παρακαλώ … διότι μέχρι στιγμής … οι καταστροφικές σου προβλέψεις περί κρύου και κακοκαιρίας δυστυχώς επαληθεύτηκαν!Πάντως σήμερα στις 5 το πρωί που βγήκα … ήταν σκέτη κόλαση οι δρόμοι …!Σπασμένοι αγωγοί της ΕΥΔΑΠ … παγωμένα νερά παντού … ήθελε πολύ προσοχή…!Βέβαια Χρήστο είναι αλλο πράγμα να τρέχεις με 4/χλμ, όπως εσύ … κι άλλο το 5/χλμ που πηγαίνω εγώ … αλλά, από την άλλη … η μικρή υψομετρική απόκλιση που έχουν οι διαδρομές που ακολουθούμε … κάνουν μεγάλη διαφορά … σε ζητήματα χιονόπτωσης και παγετού…!Έλα από τα μέρη μου … και θα καταλάβεις…!Δυστυχώς εμένα το κρύο μου δημιούργησε πολλά προβλήματα …και το χειρότερο είναι οτι μάλλον εχω μυϊκό τραυματισμο σε ισχιακό μυ … που θα πρέπει να παρακολουθώ την εξέλιξη του στενά…!

Lion
    Συμμετέχων

@Echetlos εγώ Νίκο πήρα από αυτούς εδώ:

https://safishing.com/faceshields/

Πήρα 5 με 33€ (τα είχαν σε προσφορά, μαζί με τα μεταφορικά) και διάλεξα και καποια περίεργα με νεκροκεφαλές κλπ (τρέχω και αργά το βράδυ οπότε καταλαβαίνεις πως φαίνεται 🙂 ).
    Αναπνέεις μέσα από αυτό και ζεσταίνει τον αέρα που φτάνει στους πνεύμονες. Δε μπορώ να φανταστω να τρεχω χωρίς αυτό με αυτό τον καιρό.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Πριν λίγο ερχόμενος από Θήβα στο Καπανδρίτι χιόνιζε. Πρωί 8:30 έφτασα στη δουλειά είχε -8,5 δεν άγγιξε το 0 σήμερα και ήμουν και μιαμιση ώρα για κάτι χαζομετρήσεις έξω. Προπόνηση μάλλον σε διάδρομο αυτή την εβδομάδα και πρέπει να λήγει και η συνδρομή στο γυμναστήριο. Μια ζωή λάθος timing.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@lion75 Ευχαριστώ, Κων/νε!
    Δηλαδή δεν περιορίζουν την εισπνοή; Τρέχεις άνετα, χωρίς να μπουκώνεις;

Lion
    Συμμετέχων

Δεν ξέρω για τα buff, αυτά που πήρα δεν περιορίζουν καθόλου! Μάλιστα όταν ηρθαν μου φάνηκαν λίγο πιο λεπτα απο τα buff, και λέω την πάτησα. Τελικά είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Έγινε φίλε, θα το δω… 🙂

than
    Συμμετέχων

Καλημέρα!
    Αυτό που με ενοχλεί στα buff (και σε οτιδήποτε βάζω γύρω από το λαιμό) είναι ότι κάποια στιγμή θα ιδρώσει ο σβέρκος, θα βραχεί το buff και κάθε φύσημα ανέμου θα κάνει το σβέρκο να υποφέρει. Ακόμα και σε πολύ κρύες ημέρες, ο σβέρκος θα ιδρώσει, ειδικά αν είναι καλυμμένος με buff κλπ…
    Χθες το βράδυ και ενώ χιόνιζε, 11 χλμ χαλαρά στη γειτονιά σε περίπου 65 λεπτά. Ίσα να βγουν και να μην τα έχω για σήμερα. Σήμερα αποχή από τρέξιμο (ίσως πάω γυμναστήριο) και αύριο ανηφόρες.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 316 έως 330 (από 887 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.