Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Nike Pegasus 33

Nike Pegasus 33

Κατηγορία: Trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 285γρ. – 10mm drop (29/19mm)

Το Pegasus εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1983, μία εποχή που τα δρομικά παπούτσια ελάχιστα έμοιαζαν με αυτό που έχουμε σήμερα στο μυαλό μας. Είναι με διαφορά το μακροβιότερο μοντέλο της αγοράς και το best seller της Nike, κάτι που δείχνει πόσο μεγάλη απήχηση είχε στο κοινό όλα αυτά τα χρόνια. Απορροφητικότητα, universal εφαρμογή και σταθερότητα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του σε κάθε επόμενη ανανέωση, ήταν αυτά που έκαναν πάντα το Pegasus μια ασφαλή επιλογή.

nike-pegasus-1983

Η πρώτη έκδοση του Pegasus

Επάνω μέρος

Εδώ έχουμε το κλασικό πλέον διχτυωτό ύφασμα (mesh) της Nike, ιδιαίτερα λεπτό, εύκαμπτο και χωρίς ραφές ή ενώσεις. Από μέσα, υπάρχει μια μονοκόμματη επένδυση από εμπρός μέχρι το μέσο, με βελούδινη αίσθηση, η οποία είναι ενωμένη με την γλώσσα (bootie construction).

img_3125

Η εσωτερική επένδυση, η οποία είναι ενωμένη με την γλώσσα.

Στο μεσαίο τμήμα, υπάρχει το γνωστό Flywire, μια σειρά από λεπτά “σχοινάκια”, μέσα από τα οποία περνούν και τα κορδόνια, συγκρατώντας έτσι την καμάρα και παράλληλα δίνουν την δυνατότητα για μια πιο σφιχτή ή χαλαρή αίσθηση στο πόδι, αναλόγως.
Αρκετά σκληρό υλικό γύρω από την φτέρνα, ενώ το κολάρο και η γλώσσα έχουν λιγότερο αφρώδες σε σχέση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας. Γενικότερα, τo Pegasus δείχνει λιγότερο “πλούσιο” σε υλικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως επηρεάζεται η εφαρμογή ή η συνολική του ποιότητα.

img_3126

Εδώ διακρίνεται το εξωτερικό διχτυωτό ύφασμα με την εσωτερική επένδυση (πορτοκαλί), καθώς και το Flywire.

Αν κάποιος έχει τρέξει με το 31 ή το 32, η αίσθηση που θα έχει φορώντας τη νέα έκδοση είναι πολύ οικεία. Σχεδόν ίδια εφαρμογή.
Η γραμμή του είναι σχετικά σφιχτή, χωρίς όμως να περιορίζει το πόδι. Αντιθέτως, το αγκαλιάζει όμορφα και δίνει μια σιγουριά και σταθερότητα, ιδίως στο midfooot, όπου είναι και το πιο σημαντικό.
Το μοναδικό σημείο που ίσως κάποιοι αντιμετωπίσουν θέμα, είναι το toe box. Είναι ελαφρώς στενότερο και πιο ρηχό απ’ ότι στις προηγούμενες εκδόσεις και αν κάποιος έχει φαρδύτερο πέλμα του κανονικού, ίσως χρειαστεί να πάει σε 2Ε. Πάντως, τα υλικά και ο προφυλακτήρας είναι ιδιαίτερα μαλακά και απαλά, οπότε δύσκολα θα υπάρξει περίπτωση τριβών ή ερεθισμού. Καλό είναι λοιπόν να το δοκιμάσετε πριν επιλέξετε.
Από εκεί και πέρα, προσωπικά ποτέ δεν χώνεψα το Flywire. Λίγο να σου ξεφύγει το σφίξιμο, τα λεπτά σχοινάκια πιέζουν το δέρμα ενοχλητικά και αναγκαστικά πρέπει να χαλαρώσεις το δέσιμο. Η λύση που χρησιμοποιείται στα Vomero 11 και 12, με τα πιο χοντρά νήματα, μοιάζει πιο σωστή.
Σε γενικές γραμμές πάντως, το Pegasus έχει μια πιο performance εφαρμογή από τα ανάλογα μοντέλα άλλων εταιρειών και αν το πόδι σας δεν είναι πολύ φαρδύτερο του κανονικού, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με το upper.

Σόλα και πάτημα

Εδώ είναι που έχουμε τις ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.
Αν και οπτικά η σόλα παραμένει σχεδόν ίδια, αποτελούμενη από Cushlon αφρό και ελάχιστες διαφοροποιήσεις αισθητικά, η σημαντική αναβάθμιση είναι ότι πλέον έχουμε τεχνολογία Zoom και στο εμπρόθιο μέρος, αντί μόνο στην φτέρνα όπως μέχρι τώρα. Το Zoom air είναι ένας πλακέ “θάλαμος” με αέρα, σήμα κατατεθέν της Nike για πολλά χρόνια. Όπως και στα Vomero 10, 11 και 12, η διπλή χρήση του zoom αλλάζει αρκετά το πάτημα, αν και με διαφορετικό τρόπο σε κάθε μοντέλο.

tech-zoom-air

Οι τεχνολογία Zoom Air.

Η βασική σχεδίαση της εξώσολας δεν έχει αλλάξει, παραμένοντας καλυμμένη με ανθεκτικό λάστιχο καθ’ όλο το μήκος της, εξασφαλίζοντας έτσι πολλά χιλιόμετρα χρήσης στο παπούτσι. Άλλωστε, το Pegasus πάντα φημιζόταν για την διάρκεια ζωής της σόλας του.

img_3122

Σκληρό λάστιχο σε όλο το κομμάτι της εξώσολας που εφάπτεται με το έδαφος. Επίσης, το Pegasus έχει και πολύ καλή πρόσφυση.

Το πάτημα των Pegasus 31 και 32 χαρακτηριζόταν από σχετικά μαλακή φτέρνα αλλά με πιο σφιχτό εμπρόσθιο μέρος. Ήταν μοντέλα που αρκετοί δρομείς τα χρησιμοποιούσαν και για πιο γρήγορους ρυθμούς, χωρίς πρόβλημα. Προσωπικά, στο δρόμο μου θύμιζαν τα Launch 2 και 3.
Στο πίσω μέρος του 33, η αίσθηση είναι ολόιδια με τα δύο προηγούμενα μοντέλα. Αρκετό, σταθερό και “ζωντανό” cushioning, το οποίο δεν θα αφήσει κανέναν heel striker παραπονεμένο.
Τα πράγματα όμως αλλάζουν αρκετά με την προσθήκη του zoom air κάτω από τα μετατάρσια, είτε θετικά είτε αρνητικά.
Κατ’ αρχάς, περπατώντας ή σε αργούς ρυθμούς, αισθάνεσαι ξεκάθαρα τον αεροθάλαμο, σα να σπρώχνει προς τα επάνω το πέλμα σου. Δεν είναι απαραίτητα ενοχλητικό αλλά σίγουρα ξενίζει. Όσο ανεβαίνει ο ρυθμός, τόσο εξαφανίζεται, μιας και το φορτίο μεγαλώνει και ο αέρας συμπιέζεται πιο εύκολα. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στο Vomero αλλά επειδή εκεί μεσολαβεί ο πολύ μαλακός Lunarlon αφρός, φιλτράρεται περισσότερο αυτή η αίσθηση. Σίγουρα πάντως το συνηθίζεις.
Στο εμπρόσθιο μέρος λοιπόν, η περισσότερη δουλειά γίνεται από τον αεροθάλαμο παρά από τον αφρό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συμπίεση και επανάφορα κατά την απογείωση να είναι πιο άμεση. Προσωπικά, βρίσκω ότι έχει περισσότερο bounce ακόμα και από το boost υλικό, το οποίο φημίζεται για την “επιστροφή ενεργείας” του. Κι όσο πιο γρήγορα πας, τόσο πιο αισθητό γίνεται. Κάνοντας και πάλι την σύγκριση με τον μεγάλο του αδελφό, το Vomero, εκεί ο Lunarlon μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα του zoom για γρήγορο rebound.
Υπάρχει όμως και κάποιο κόστος για όλο αυτό. Καθώς ο θάλαμος με τον αέρα δεν μπορεί να συμπιεστεί όσο ο αφρός, το πάτημα γίνεται αρκετά αποκομμένο από το έδαφος, δεν έχεις αίσθηση του πού πατάς. Και συγχρόνως, είναι και κάπως ασταθές. Το δοκίμασα και σε στίβο, όχι σε ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς μάλιστα, και το παπούτσι έδειχνε έξω από τα νερά του.
Συν τοις άλλοις, το Pegasus είναι και αρκετά άκαμπτο αφού ο θάλαμος δεν μπορεί να “τσακίσει” και να ακολουθήσει την κίνηση του ποδιού.

Το Pegasus 33 είναι πιο άνετο και απορροφητικό από τα 31 και 32. Και πιο ξεκούραστο επίσης, λόγω του μεγάλου bounce.
Χάνει όμως σε σβελτάδα και αμεσότητα, μιας και έχει πιο “αποστειρωμένη” αίσθηση από το έδαφος και σε οδηγεί περισσότερο αυτό παρά εσύ. Επειδή όμως πρόκειται για ένα καθαρά προπονητικό μοντέλο, φτιαγμένο για πολλά και πιο αργά χιλιόμετρα, θεωρώ ότι η προσθήκη του zoom air μπροστά, κρίνεται συνολικά επιτυχημένη. Έχει καλή εφαρμογή, σφιχτό αλλά υπερεπαρκές cushioning και ομοιογενή συμπεριφορά σε όλο το μήκος της σόλας. Παράλληλα είναι και ανθεκτικό. Τέλος, έχει μια όμορφη και λιτή σχεδίαση, οπότε θα μπορούσε να φορεθεί και για casual χρήση.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

45 Σχόλια

 1. Μια ακόμα πλήρης και εμπεριστατωμένη παρουσίαση παπουτσιού!
  Η αλήθεια είναι ότι η σχεδιαστική φιλοσοφία της ΝΙΚΕ “δείχνει” παπούτσια που μπορεί να φοράει ο καθένας οποιαδήποτε ώρα.
  Λιτές γραμμές, όμορφα χρώματα απουσία υπερβολών.

 2. @roberto4carlos Να ‘σαι καλά, Μανώλη!
  Έτσι όπως τα λες για τον σχεδιασμό, συν την πληθώρα χρωματισμών σε όλα τα μοντέλα της.

 3. Καλησπερα.
  Νικο αναφερεις οτι το toebox ειναι στενοτερο συγκριτικα με το 31 και 32.
  Εχει τη στενοτητα των adidas;; Δεν μπορω να φορεσω ουτε glide boost ουτε Boston….
  Το 31 που χρησιμοποιω μου ειναι πολυ καλο. Απο τις καλυτερες εφαρμογες παπουτσιων που εχω δοκιμασει….

 4. @vicky Καλησπέρα, Βίκυ.
  Όχι, καμμία σχέση με το Boston (το 5, γιατί το 6 είναι φαρδύτερο).
  Όσον αφορά το Glide, δεν θυμάμαι να είναι στενό μπροστά. Σίγουρα πάντως, το Pegasus είναι αρκετά πιο ρηχό, όπως και τα 31&32.
  Κοίτα, αν δεν έχεις πραγματικά φαρδύ πόδι, θα είσαι μια χαρά. Ίδιο fit με τα δύο προηγούμενα μοντέλα.
  Ωραίο trainer, δοκίμασέ το…

 5. Καλησπερα.
  Δοκιμασα Boston 4 και 5, ασφυξια μπροστα. Το Glide Boost το 6 νομιζω με πιεζε στο σημειο που ειχε τις ριγες….ασφυξια και εδω.
  Το pegasus 31 μου καθησε πολυ καλα. Θα το δοκιμασω και το 33.
  Σε ευχαριστουμε πολυ Νικο….

 6. Αν και Mizunakias σκέφτομαι την αγορά του adidas adios 3 ή του nike pegasus 33.Εχοντας στην γκάμα μου το glide boost 7 και το boston 5 τολμώ να πω ότι ή adidas με κέρδισε. Από nike έχω χρόνια να δοκιμασω μοντέλο της ακούω καλά λόγια για τα pegasus όμως.ΥΓ ένα review για το adios θα με ενδιέφερε πολύ. Ευχαριστώ

 7. @valentinos_tselios Κατ’ αρχάς, καλωσήρθες Βαλεντίνε!
  Το Pegasus 33 είναι πιο κοντά στο Glide παρά στο Boston. Αρκετά πιο ελαφρύ όμως.
  Το Adios είναι σχεδόν αγωνιστικό μοντέλο. Στην φτέρνα, το cushioning δεν απέχει πολύ από του Boston, μπροστά όμως είναι σαφέστατα πιο σκληρό. Εξαρτάται πάντα για τι το θες…

 8. Γιατρέ μου λέω να αντικαταστήσω τα ride7 που έφτασαν κοντά στα 1000χλμ.
  Θέλω ενα παπουτσακι πιο μαλακό απ´ τα boracay ας πούμε. Να τρέχω τα LR μου όταν είμαι εκτος σεζόν.
  (Κάποια στιγμή θελω να μας εξηγήσεις τη διαφορά “μαλακό παπούτσι κ cushioning” γιατί νομίζω πως κ πολλοί άλλοι όπως εγώ τα έχουμε μπερδεμένα)

 9. @big-blue Πολλές οι επιλογές, Ηλία….
  Αν θες να παραμείνεις σε χαμηλό drop, δες το Zealot 1.
  Σε πιο παραδοσιακό, Ride, Pegasus, Glide 8. Το Adidas θα σου βγάλει και άπειρα χλμ.

 10. @Echetlos @big-blue Το σαββατοκύριακο που μας πέρασες έτρεξα 31+12=43 χιλιόμετρα και τα Zealot 1 έφτασαν απροβλημάτιστα στα 900 συνολικά χιλιόμετρα!

 11. @Echetlos @big-blue Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έτρεξα 31+12=43 χιλιόμετρα και τα Zealot 1 έφτασαν απροβλημάτιστα στα 900 συνολικά χιλιόμετρα!

 12. thanks παιδιά.
  Και μένα κάπου 1000 πάνε (το 2ο ζευγάρι) των ride 7. Εντωμεταξύ επειδή κάπου στο 80% των χλμ είναι εντός σταδίου, είναι μια χαρά. Απλά ίσως και για ψυχολογικούς λόγους θέλω να τα ξεκουράσω λίγο. Θα το δω το zealot, τα adidas θα τα δοκιμάσω αν και την έχω πάρει ανάποδα την εταιρεία λόγω μερκελ, ε συγνώμη λόγω στενής γραμμής:)
  Καλημέρα!

 13. @big-blue Και το Triumph ISO 1 μπορείς να δεις. Είναι και σχετικά ελαφρύ.

 14. Και κάτι μου λέει ότι αυτό θα βγάλει πιο πολλά χιλιόμετρα από το Zealot.

 15. Εσύ ξέρεις καλύτερα, τα έχεις και τα δύο… 😛

 16. Τα έχω και δεν μπορώ να απαλλαγώ με τίποτα 😛

 17. Χαχαχα… Γι’ αυτό δεν θέλω ανθεκτικά παπούτσια!

 18. Τι προτεινεις; pegasus 33 or brooks lauch 3; το Lauch εχει την ιδια απορροφητικοτητα με το pegasus 33;

 19. @apostolos Σαν εφαρμογή προτιμώ το Brooks.
  Cushioning έχουν πάνω κάτω το ίδιο, με το Pegasus να είναι λίγο πιο μαλακό και springy μπροστά λόγω zoom.
  Πολύ καλά παπούτσια και τα δύο, win win κατάσταση. 😉

 20. Η nike pegasus 33 shield edition πιστεύεις ότι κανει για ανοιξιάτικο καιρό?Η μονο για βροχή και κρύο?

 21. @apostolos Όχι Απόστολε, είναι πολύ ζεστό.
  Είχα το V30 σε shield και με φθινοπωρινό καιρό τα πόδια μου άναβαν.

 22. @apostolos Τα πήρα καταλάθος σε shield έκδοση πριν ένα μήνα, ίσχυει οτι είναι πολύ ζεστό παπούτσι..με μια λεπτή κάλτσα είσαι μια χαρα βέβαια…Ημιμαραθώνιο Αθήνας με αυτα έτρεξα και ημουν μια χαρά. Βέβαια στους +25 δεν ξέρω πως θα είναι σαν παπούτσι..
  Για καλοκαίρι σιγουρα οχι.

 23. Το Pegasus 34 κύριε;;;

 24. Ηλία δοκίμασα για λίγο και τα 2. Είχα σκοπό να πάρω το 33 με έκπτωση αλλά δοκίμασα το 34 και το βρήκα καλύτερο. Πιο άνετο μπροστά και ακόμα και στη φτέρνα με πιο καλή αίσθηση, παρότι οι σόλες τους είναι εντελώς ίδιες.

 25. @big-blue Δεν το πήρες;

 26. Τα 33 είναι το μόνο παπούτσι που ξαναγόρασα, το βρήκα στα mcarthurglen πριν 2 βδομάδες στα 58ε..
  Πραγματίκα υπέροχο παπούτσι που κάνει για πολλά πράγματα.

 27. Όχι ακόμα Νίκο, δεν πρόλαβα. Άσε που δεν ήρθαν τα οικονομικά μου όπως περίμενα… Είμαι κοντά πάντως.
  (Έψαχνα κ στο Σκρουτζ για τα Σκέτσερς go run ride αλλά δεν τα βρίσκω σε τιμή ευκαιρίας παρόλο που είναι περσινά)

 28. Θυμήθηκα βέβαια το σχόλιο του Δημήτρη για τα Pegasus 34 (που του άρεσαν). Απλά θελω να δοκιμάσω κ κανά δυο αλλα, όπως το Ζάντε 3 στο νούμερό μου & τα zealot, triumph, τα προηγούμενα μοντέλα μήπως τα βρω σε ευκαιρια.
  Τέλος δε βρίσκω εδώ adidas. Πότε βάζουν αυτες τις κουλές προσφορές τα στοκατζίδικα ή/και το εκπτωτικό χωριό;

 29. Ποιες προσφορές λες; Για τα adidas;
  Δεν παίζει πλέον το περσινό “τ’ αφεντικό τρελάθηκε”, ελάχιστα μοντέλα running έχει στα outlets.

 30. Τα στοκατζίδικα της κάθε εταιρείας ανήκουν σε διαφορετική εμπορική εταιρεία. Π.χ. το στοκ της Nike στην Αχαρνών νομίζω ανήκει στη Folie Folie, στην Πειραιώς σε άλλη, στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα σε άλλη. Δεν έχουν επομένως όλα τα στοκάδικα τα ίδια μοντέλα πρέπει να κάνεις τουρνέ σε όλα. Το http://www.cosmossports.gr είχε φτηνό Peg 34, βέβαια σε πολύ περιορισμένα νούμερα και δε ξέρω, δεν έχω ψωνίσει από το συγκεκριμένο κατάστημα. Στο 21run.de έχει αρχίσει να πέφτει, στο runningwarehouse έχει κανονική τιμή. Το κοιτάω θα χρειαστώ ένα ζευγάρι ακόμα για την προετοιμασία. Δε βγαίνουν τα long και τα recovery με τα χιλιαρισμένα Triumph. Αν ξαναπετύχω εκείνο το Glide 8….

 31. Ναι για τα adidas έλεγα, δεν έχω φορέσει ποτέ κ μ αρέσουν αυτά που διαβάζω.
  Βέβαια παίζει κ αυτό με τη βαρεμαρα στα υπερανθεκτικά, δεν αντέχω άλλο τα 790v3! 1500χλμ με τρέξιμο και σε χώμα κτλ κ δεν παθαίνουν τιποτα, μόνο η σόλα στη φτέρνα λιγο…

 32. @dimitrissss Το Cosmos Sports είναι Κρητική αλυσίδα με έδρα στο Ηράκλειο, όπου έχει και τα περισσότερα του καταστήματα (έχει νομίζω και εκτός Κρήτης καταστήματα). Ψωνίζεις άφοβα χωρίς προβλήματα. Κατά καιρούς βγάζει προσφορές και αν έχει το νουμερό σου ψωνίζεις σε πολύ καλές τιμές. Πριν 2 εβδομάδες περίπου πήρα το Kinvara 8 , 70 €.

 33. Όντως στο Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα. Δεν έχει τύχει να αγοράσω ποτέ, αλλά μου αρέσει να χαζεύω τις βιτρίνες του πολλές φορές.

 34. @big-blue Ηλία τα peg34 έχουν πέσει κάτω από τα €100 σε 21run και runningwarehouse. Με ένα φτηνό ζευγάρι κάλτσες στην παραγγελία γλυτώνεις και τα μεταφορικά.

 35. Ευχαριστώ @dimitrissss
  Τα εχω βρει 85€ στην περιοχή μου.
  Απλά δεν εχω τοσα περισσευούμενα και επίσης δεν εχω καταλήξει τι τύπου παπούτσι θελω. Εννοώ μήπως παρω κανά Ζάντε ή Boracay 3 και κάνω εντελως προπονητικά τα παλιότερα μοντέλα που εχω

 36. Έχοντας ήδη ένα χρόνο τα Peg33 (540km) και ένα μήνα περίπου τα Peg34 (50km), διαπιστώνω ότι το 33 υποχωρεί πιο εύκολα στην περιοχή της καμάρας, παρέχοντας έτσι λιγότερη υποστήριξη. Επίσης, είναι αρκετά πιο αισθητός στο πόδι ο zoom air θάλαμος στην μπροστινή πλευρά σε σχέση με το 34. Βέβαια και οι δύο παρατηρήσεις αυτές μπορεί να οφείλονται στο ότι μετά από 500km είναι πιθανόν να έχει “καθίσει” κάπως ο cushlon αφρός. Μετά από αρκετά τρεξίματα με το 34, σήμερα που έβαλα το 33 μου φάνηκε περίεργο στο πάτημα (το συνήθησα μετά από 1-2km), όσο κι αν εξωτερικά βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

 37. @sotiris_diamantopoulos Έχοντας φορέσει 4-5 Nike με zoom μπροστά, έχω καταλήξει ότι είναι θέμα τύχης το πόσο “αισθητός” θα είναι ο αεροθάλαμος κάτω από τα μετατάρσια.
  Για παράδειγμα, στα Elite δεν τον καταλαβαίνω καν, παρότι το forefoot είναι το πιο λεπτό απ’ όλα τα άλλα μοντέλα. Αντιθέτως, στο Vomero ήταν ο πλέον αισθητός κι ας έχει πολύ αφρό γύρω από το zoom.
  Αλλά κι απ’ ότι έχω ακούσει από άλλους, δεν υπάρχει κανόνας.

 38. Δεύτερο τρέξιμο με τα Pegasus 34. Ωραίο παπουτσάκι, σαν τανκς το νιώθω βέβαια, πολύ υλικό κάτω απ’ το πόδι, αρκετό cushioning αλλά σφιχτό όσο πρέπει-δε βουλιάζει καθόλου.
  Αρκετά ξεκούραστο τρέξιμο, ενώ δείχνει και ανθεκτικό.
  Ο γιατρός των παπουτσιών, τι λέει;

 39. @big-blue Παρόλο που τα έχω κάνα δίμηνο, δεν τα έχω τρέξει ποτέ. Ούτως ή άλλως, τα πήρα για “γενικής χρήσης”.
  Η σόλα είναι ίδια με του 33, οπότε λογικά ισχύει ότι γράφω στο review του. Συμφωνώ δηλαδή με ό,τι λες…
  Το upper είναι πιο άνετο και διαπνέον, σίγουρα καλύτερο.

 40. Νίκο εμένα μου φάνηκε η σόλα του 34 αρκετά πιο διαφορετική από του 33.
  Πολύ πιο παχιά…..το έχω και εγώ κάνενα δίμηνο….δεν το έχω φορέσει πολύ….
  Με το 33 εκανα τις μεγάλες προπονήσεις για τον μαραθώνιο…και με αυτό τον έτρεξα…τώρα το απέσυρα για να αρχίσω να χρησιμοποιώ το 34. Επειδή είναι πολύ όμορφο…το φοράω κάποιες μέρες στο πηγαινελα στη δουλειά και κάθε φορά που το φοράω νοιώθω σαν να έχω μάξιλαράκια από κάτω….το έχω δοκιμάσει σε τρεξίματα μέχρι 60 λεπτά όπου αυτά τα μαξιλάρια που αναφέρω δεν με ενόχλησαν….
  Έχω την απορία πώς θα μου φανεί σε δίωρα-τριωρα τρεξίματα….μετά τον μαραθώνιο ακόμα δεν έχω τρέξει τόσο.

 41. Το 34 είναι πιο άνετο μπροστά έως και μισό νούμερο US και πιο μαλακό στη φτέρνα. Το καλύτερο παπούτσι σε σχέση τιμής απόδοσης. Για όλες τις χρήσης και παντός καιρού!

 42. @vicky Η σόλα παραμένει η ίδια, αυτό είναι σίγουρο. Άλλωστε, είναι σχεδόν πάγια τακτική της Nike να την αλλάζει ανά δύο εκδόσεις, σε όλα τα μοντέλα.
  Αυτό που περιγράφεις με τα μαξιλαράκια, πιθανώς έχει να κάνει με το εξής:
  Αρκετές φορές, σε όσα μοντέλα έχουν zoom (airbag) και μπροστά, ο αεροθάλαμος γίνεται αισθητός κάτω από τα μετατάρσια. Κάτι σαν εξόγκωμα, ας πούμε. Συνήθως αυτό είναι πιο έντονο στο περπάτημα, ενώ τρέχοντας εξαφανίζεται, ξέρω όμως και περιπτώσεις που παρέμενε και ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό. Πιθανολογώ ότι έχει να κάνει με κατασκευαστικό σφάλμα, ελάχιστα πιο ψηλά να τοποθετηθεί ο αερόσακος μέσα στη σόλα, ο αφρός από πάνω ίσως να μην μπορεί να τον φιλτράρει.
  Αλλά αφού εσένα δεν σε ενόχλησε στο τρέξιμο, είσαι οκ.

 43. Έγραψα σόλα…… εννοούσα πάτημα…..
  Όποτε σωστή η διόρθωση σου…

 44. Νίκο, διάβασα τώρα τα σχόλιά σου για το pegassus 33, το οποίο το δοκίμασα εχθές για πρώτη φορά σε μαγαζί. Η απορία που μου δημιουργήθηκε είναι, κατά πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει τον τελικό χρόνο ενός δρομέα σε έναν ημιμαραθώνιο αν με τα pegassus 31 έχει τρέξει 1:45 και θεωρώντας ότι όλοι οι άλλοι παράγοντες παραμένουν οι ίδιοι. Το ρωτάω αυτό, γιατί αναφέρεις ότι “χάνει σε σβελτάδα”. Δοκίμασα και τα pegassus 32 και ενώ μου άρεσαν λίιιιγο πιο πολύ τα 33, με έβαλες σε σκέψεις με το σχόλιό σου. Είχαν και 30 ευρώ διαφορά στην τιμή, οπότε καταλαβαίνεις ότι προβληματίζομαι.

 45. @skull Οριακά είναι όλα αυτά, Γιώργο, περισσότερο την αίσθηση περιγράφω παρά την οποιαδήποτε επίδραση στην απόδοση του δρομέα.
  Μακάρι να μπορούσε να επηρεάσει τόσο πολύ ένα παπούτσι τους χρόνους μας…

  Σε ρυθμό ημί, δε νομίζω ότι θα καταλάβεις διαφορά, ίσα ίσα είναι και πιο άνετο με το zoom μπροστά. Σε γρήγορες προπονήσεις και ιδίως σε στίβο, θα προτιμούσα ξεκάθαρα το 32.

Αφήστε μια απάντηση