Αρχική / Αξιολογήσεις / Reebok Forever Floatride Energy

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Reebok Forever Floatride Energy

Reebok Forever Floatride Energy

Κατηγορία: Trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 255γρ. – 10mm drop (∼29/19mm)

Μπαίνοντας και πάλι στον χώρο του δρομικού παπουτσιού, η Reebok έδειξε διατεθειμένη να παίξει με βαριά χαρτιά εξ αρχής. Μπορεί το Floatride Run, στο οποίο έπεσε το βάρος του marketing, να είχε κάποια θέματα με το upper του, η σόλα του όμως αποτελείτο από το καλύτερο ίσως υλικό που υπάρχει διαθέσιμο αυτή την στιγμή. Το PEBAX, το οποίο συναντάμε και στα Vaporfly 4% και Pegasus Turbo, έχει κορυφαίες ιδιότητες αλλά και πολύ χαμηλό βάρος.
Μετά από λίγο, η εταιρεία παρουσίασε δύο εξαιρετικά μοντέλα στην σειρά Floatride. Το Run Fast, στα 187γρ. και το Run Fast Pro, στο εξωπραγματικό νούμερο των 99γρ! Παρά το βάρος τους, τα δύο μοντέλα παρείχαν προστασία που βρίσκουμε σε πολύ βαρύτερες κατασκευές. Πραγματικά δύο πολύ εντυπωσιακές κινήσεις από την Reebok, όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και την ουσία, δείχνοντας τις δυνατότητές της.

Μεταξύ άλλων, φέτος λανσάρισε και το μοντέλο Forever Floatride Energy. Με μια πρώτη ματιά και ιδίως από την τιμή του, δείχνει σα μια πολύ “βασική” πρόταση στην δρομική αγορά. Δηλαδή ένα παπούτσι που θα κάνει την δουλειά του, χωρίς όμως παραπάνω απαιτήσεις. Παρ’ όλα αυτά, στην πράξη τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στην σόλα του. Μπορεί το όνομα του αφρού να μπερδεύει και η ονομασία Floatride Energy να παραπέμπει στα μοντέλα που αναφέραμε νωρίτερα, δεν είναι όμως το ίδιο. Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την τιμή θα περίμενε κανείς να έχουμε τον κλασικό EVA αφρό, πρόκειται όμως για πολύ πιο hi-tech υλικό. Θα το δούμε παρακάτω.

Επάνω μέρος και εφαρμογή

To upper του Forever Floatride Energy είναι πολύ απλό και κάπως πιο “παραδοσιακό”. Επενδεδυμένο engineered mesh μέχρι πίσω, το οποίο είναι αρκετά μαλακό, διαπνέον και με μικρή ελαστικότητα. Ο προφυλακτήρας είναι ελάχιστος, ενώ δεν υπάρχουν και καθόλου δομικά στοιχεία στο toe box. Το κράτημα βασίζεται μόνο στην πυκνότητα του διχτυωτού σε κάποια σημεία.

Αντιθέτως, στο μεσαίο τμήμα υπάρχουν αρκετές θερμοκολλημένες λωρίδες συνθετικού υλικού, οι οποίες, αν και πολύ εύκαμπτες, δίνουν δομή στο επάνω μέρος. Σαν συνέχειά τους, ένα ενιαίο και πιο άκαμπτο κομμάτι από EVA (λευκό χρώμα) περιβάλλει όλη την φτέρνα, με το κολάρο να είναι ελαφρύ ως κατασκευή.

Όλο το midfoot καλύπτεται από overlays, τα οποία όμως είναι πολύ εύκαμπτα.

Η ανεξάρτητη γλώσσα είναι λεπτή, με λίγο αλλά επαρκές αφρώδες. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή γύρω από τον αστράγαλο, με χαρακτηριστικό της σχεδίασης το ιδιαίτερα ψηλό κολάρο. Ενώ κάνει πολύ καλά την δουλειά του όσον αφορά το κράτημα, ίσως κάποιοι με ευαισθησία στην περιοχή του αχιλλείου τένοντα να το βρουν ενοχλητικό.

Το αφρώδες είναι “τόσο όσο” παντού. Κατ’ εμέ, δεν χρειάζεται περισσότερο.

Το επάνω μέρος του Forever Floatride Energy μοιάζει μάλλον λιτό σε σχέση με τα περισσότερα σύγχρονα προπονητικά μοντέλα. Ούτε μαλακά υλικά, ούτε εξεζητημένα δεσίματα και πομπώδεις ονομασίες. Απλό διχτυωτό και δομικά στοιχεία όπου χρειάζεται. Είναι κακό αυτό; Καθόλου, θα έλεγα. Πολλές φορές, η απλότητα αποδεικνύεται η πιο αποτελεσματική λύση και η περίπτωση του Forever Floatride Energy είναι μία από αυτές.

Η εφαρμογή του νέου Reebok είναι σχεδόν άψογη. Έχει μία ελαφρώς σφιχτή γραμμή, επειδή όμως στο μεσαίο τμήμα η βάση είναι σχετικά φαρδιά, ποτέ δεν θα το νοιώσεις στενό. Φτέρνα και midfoot κρατάνε ακριβώς όπως πρέπει και μάλιστα, η απουσία υπερβολικού αφρώδους βοηθάει να βρεις αμέσως το επιθυμητό δέσιμο. Τα πολλά δομικά στοιχεία δεν γίνονται καν αντιληπτά, ενώ το εύκαμπτο κολάρο μπορεί και προσαρμόζεται στο πόδι. Το toe box, παρότι δεν είναι φαρδύ, αφήνει περιθώρια κίνησης στα δάχτυλα, μιας και ο ελάχιστος προφυλακτήρας δεν δίνει συγκεκριμένο σχήμα στην περιοχή.

Αν πας αργά, το παπούτσι είναι άνετο. Ούτε αφήνει κενά πουθενά αλλά ούτε και νοιώθεις πιθανά σημεία πίεσης. Αν το σφίξεις λίγο περισσότερο, είναι ικανό να ακολουθήσει και σε αρκετά πιο γρήγορους ρυθμούς. Δεν το φόρεσα σε στίβο αλλά σε διαδρομή με αρκετές κλειστές στροφές, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Γενικότερα, η εφαρμογή και το κράτημά του είναι περισσότερο προς το performance παρά το προπονητικό, όχι μόνο λόγω της απουσίας αφρώδους αλλά και του πώς αγκαλιάζει το πόδι. Πραγματικά δεν βρίσκω κάποιο ψεγάδι, η old school προσέγγιση “σφιχτή γραμμή – σωστά overlays” δουλεύει απόλυτα εδώ. Ακόμη και τα εντελώς basic ανελαστικά κορδόνια, δίνουν καλύτερο δέσιμο από τα ελαστικά που συναντούμε συνήθως.
Αν οπωσδήποτε έπρεπε να βρω κάτι που θα άλλαζα, αυτό ίσως να αφορούσε το ύψος του κολάρου. Και πάλι όμως, θεωρώ πως πολύ λίγοι θα αντιμετωπίσουν θέμα.

Με λευκό χρώμα διακρίνεται το σκληρότερο υλικό που περιβάλλει τον αστράγαλο. Το κολάρο είναι αρκετά ψηλό.

Σχετικά με το sizing, μεγάλη προσοχή! Κατ’ αρχάς, το παπούτσι είναι μακρύ, οπότε κατεβαίνετε οπωσδήποτε μισό νούμερο από το κανονικό σας. Επιπλέον, αν επιλέξετε βάσει της ευρωπαικής αρίθμησης, θα πρέπει επίσης να πάτε μισό νούμερο κάτω από αυτό που αντιστοιχεί σε US/UK/cm. Αν δηλαδή κάποιος φοράει κανονικά EU43/US9.5/UK8.5/27.5cm, το νούμερό του στο Forever είναι EU42/US9/UK8/27cm. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τo size chart της εταιρείας για να μην κάνετε λάθος.

Σόλα και πάτημα

Ο Floatride είναι διαφορετικός αφρός από τον Floatride Energy, παρά την σχετική ονομασία. Παραπάνω αναφέραμε ότι στην κατηγορία τιμής του Forever, το πιθανότερο θα ήταν να χρησιμοποιηθεί EVA. Παρ’ όλα αυτά, η Reebok δεν έκανε εκπτώσεις στο υλικό της σόλας. Αποτελείται λοιπόν από ένα θερμοπλαστικό ελαστομερές (TPE), το οποίο είναι κάτι αντίστοιχο της θερμοπλαστικής πολυουρεθάνης (TPU) που συναντούμε στο Boost και το Everun. Με δεδομένη την συγγένεια των δύο υλικών, περιμένουμε από τον Floatride Energy να έχει μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας, ανθεκτικότητα και να μην επηρεάζεται η πυκνότητά του από τις αλλαγές θερμοκρασίας, σε σχέση με τον παραδοσιακό EVA. Εκεί που φαίνεται να διαφοροποιείται από την πολυουρεθάνη, είναι όσον αφορά το βάρος του, καθώς ζυγίζει αρκετά λιγότερο από αντίστοιχα μοντέλα με TPU. Τα δε ύψη που παραθέτουμε είναι κατά προσέγγιση, αφού η εταιρεία δεν τα αναφέρει.

O Floatride Energy έχει διαφορετική επεξεργασία από το TPU, κάτι που διακρίνεται και από την εμφάνισή του. Τα χαρακτηριστικά τους όμως είναι σχεδόν ίδια.

Η full contact εξώσολα καλύπτεται όλη από λάστιχο και έχει πολλές αυλακώσεις, κάθετες και οριζόντιες. Είναι αρκετά σκληρή, προφανώς για να σταθεροποιεί το μαλακό TPE. Σε αντίθεση με τα μοντέλα που έχουν Boost, εδώ δεν υπάρχουν πλαστικά “βοηθήματα” για ενίσχυση της ακαμψίας (π.χ. Torsion System). Συν τοις άλλοις, η σταθερότητα του μοντέλου βασίζεται και στο φαρδύ midfoot που στηρίζει επαρκώς την καμάρα.
Ο εσωτερικός πάτος είναι κολλημένος στο footbed, αν όμως κάποιος θέλει να τοποθετήσει ορθωτικούς πάτους, μπορεί να τον αφαιρέσει πολύ εύκολα.

Πλήρης κάλυψη από λάστιχο, με πολλά ανοίγματα όμως για την απαραίτητη ευκαμψία.

Για να έχετε μια εικόνα, το softness του νέου αφρού της Reebok είναι κάτι μεταξύ Boost και Everun. Πιο σταθερό από το πρώτο και με ελαφρώς μεγαλύτερο βούλιαγμα από το δεύτερο. Βάζοντας στην εξίσωση και το 10mm drop, έχουμε ένα μαλακό πάτημα στην φτέρνα και ένα semi-soft μπροστά.

Το Forever Floatride Energy πάει εύκολα και σε αργούς αλλά και σε γρήγορους ρυθμούς και η προστασία από τους κραδασμούς είναι δεδομένη, σε όποιο σημείο κι αν προσγειώνεται κάποιος. Είναι ξεκούραστο σε καθημερινά τρεξίματα, καθώς το χαμηλό βάρος του και η ευκαμψία της σόλας βοηθούν σε αυτό. Παρότι ο αφρός είναι μαλακός από μόνος του, το πολύ λάστιχο από κάτω περιορίζει την συμπίεσή του και δεν έχουμε το “άπλωμα” που συνήθως συναντούμε στις μαλακές σόλες.

Το Forever είναι πολύ εύκαμπτο και με αρκετά flex points.

Το ίδιο καλά αποδίδει και σε up tempo ρυθμούς, κυρίως επειδή εκεί γίνεται πιο αισθητό το rebound του υλικού. Ιδίως όσοι προσγειώνονται πιο πίσω (οι περισσότεροι, δηλαδή), θα νοιώσουν ξεκάθαρα της ελαστικότητα του TPE και την ευκολία που σηκώνεται το παπούτσι. Μπροστά μάλιστα, ισορροπεί ιδανικά μεταξύ bounce και responsiveness. Ναι μεν έχεις προστασία και pop αλλά συγχρόνως έχεις και αίσθηση του εδάφους για να πατήσεις όσο δυνατά θες. Δεν τα δοκίμασα μέσα σε στίβο αλλά νομίζω πως δεν θα δυσκολευόντουσαν ακόμη κι εκεί, σε “λογικούς” ρυθμούς βέβαια. Βοηθάει σε αυτό και το κράτημα του επάνω μέρους. Αν η σόλα ήταν και λίγο πιο άκαμπτη, πιστεύω ότι θα απέδιδε ακόμη καλύτερα στα γρήγορα. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να λείπουν οι κατά μήκος αυλακώσεις από τη μέση και πίσω.

Εντύπωση κάνει και η στιβαρότητα του αφρού. Αν και δεν υπάρχουν πλαστικά στηρίγματα, κάποιο χείλος από πιο σφιχτό υλικό ή ψηλά τοιχώματα, όπως συναντούμε τελευταία, το παπούτσι δείχνει να μην τα χρειάζεται. Το σκληρό λάστιχο από κάτω, η κυρτή σχεδίαση των πλαινών και το φαρδύ midfoot, κάνουν αρκετά σταθερό το πάτημα και η συμπίεση δεν είναι ανεξέλεγκτη.
Να σημειώσω εδώ ότι το Forever Floatride Energy ακούγεται πάρα πολύ όταν τρέχεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αλλά η εξώσολα κάνει πολύ θόρυβο σε όλες τις επιφάνειες. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο.
Τέλος, η πλήρης κάλυψη από κάτω με λάστιχο και οι ιδιότητες του Floatride Energy, σίγουρα εξασφαλίζουν και μεγάλη διάρκεια ζωής στο παπούτσι.

Η “πομπέ” σχεδίαση των τοιχωμάτων της σόλας δίνει σταθερότητα στον μαλακό αφρό.

Το Forever Floatride Energy ανήκει στην κατηγορία των lightweight trainers, δηλαδή μοντέλων ικανών για καθημερινή χρήση αλλά και πιο σβέλτες προπονήσεις. Θα έλεγα ότι τα πιο κοντινά του μοντέλα είναι τα Brooks Launch και Nike Pegasus, με το Reebok όμως να υπερέχει στα χαρακτηριστικά της σόλας.

Συμπέρασμα

Όσοι μας διαβάζετε, θα γνωρίζετε ότι πολύ σπάνια σχολιάζουμε σχετικά με την τιμή ενός παπουτσιού. Εδώ όμως δεν γίνεται να μην το κάνουμε. Στα 100€ θα περίμενε κανείς ένα entry level μοντέλο, με παλαιότερη τεχνολογία στον αφρό και το επάνω μέρος, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Αντ’ αυτού, η Reebok χρησιμοποιεί στην σόλα του Forever Floatride Energy υλικό από το “επάνω ράφι”, έχοντας τελικά ένα αποτέλεσμα που δεν υστερεί πουθενά σε σχέση με αρκετά ακριβότερες προτάσεις. Το αντίθετο, μάλιστα.
Το επάνω μέρος σίγουρα δεν έχει τα premium υλικά που συναντάμε σε άλλη κατηγορία τιμής, κάνει όμως ακριβώς όπως πρέπει την δουλειά του, τόσο σαν εφαρμογή όσο και σαν κράτημα. Για τα γούστα μου κιόλας, βρίσκω την ποσότητα του αφρώδους όση ακριβώς μου αρέσει.

Προσωπικά, η Reebok με εντυπωσίασε με το Run Fast και τα χαρακτηριστικά του Run Fast Pro (ελπίζω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω) και συνεχίζει να το κάνει και με το Forever Floatride Energy. Προστατευτικό και πολύ ενεργητικό πάτημα, χαμηλό βάρος για την κατηγορία του, ανθεκτικότητα από το TPE και την εξώσολα. Μπορεί να δουλέψει με ευκολία σε αρκετά είδη προπονήσεων και διαφορετικούς ρυθμούς, ενώ το upper είναι και άνετο και σταθερό συγχρόνως.
Το Forever είναι κορυφαία value for money επιλογή αλλά και ασχέτως τιμής, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία του.

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

80 Σχόλια

 1. Καλημέρα και με τιμή κατω απο 100 ευρώ μάλιστα..!

 2. Με τιμή μεταξυ 74 και 84 τα εχω βρει σε 2 φυσικα καταστηματα .
  Στο site ειναι στα 100

 3. @giorgos-pliakos Ναι, βέβαια. Απλά εγώ γράφω την αρχική τιμή, ως σημείο αναφοράς.

 4. Αρκετά συμπαθητικό παπούτσι και πολύ ελαφρύ, καλή αγορά ιδιαίτερα για το κόστος του (70 σε ελληνικό online), άνετο και αρκετά δομημένο στο πάνω μέρος. Θα διαφωνήσω όμως κάπως για τον αφρό της σόλας, που τον βρήκα υπερβολικά υποχωρητικό (μάλιστα για τα 53 κιλά μου), χωρίς πραγματική στήριξη στην καμάρα, και δε με βοήθησε όταν άνοιξα λίγο ταχύτητα. Ό,τι πρέπει για χαλαρά τρεξίματα και recovery.

 5. @agentmom Κατ’ αρχάς, καλώσήρθες! 🙂

  Εννοείται πως όλα είναι υποκειμενικά αλλά δε νομίζω ότι συμπιέζεται υπερβολικά ο αφρός, εκτός αν κάποιος πατάει τέρμα πίσω. Και πάλι όμως, η επαναφορά του είναι πολύ γρήγορη.
  Όταν λες στήριξη στην καμάρα, τι εννοείς; Το σχήμα του εσωτερικού πάτου;

 6. @echetlos, ευχαριστώ. Μιλάω για τη σταθερότητα στο πάτημα στην περιοχή της καμάρας, που έλειπε, σε αντίθεση με κάθε άλλο ουδέτερο παπούτσι που έχω φορέσει.

 7. @agentmom Τι να σου πω…
  Εγώ που πρηνίζω και αρκετά μάλιστα, το βρήκα αρκετά σταθερό στο midfoot. Έχει από τις πιο φαρδιές βάσεις της κατηγορίας του στην καμάρα. Πιθανώς να σου δίνει αυτή την αίσθηση διότι ο εσωτερικός πάτος είναι εντελώς flat, εν αντιθέσει με τους περισσοτέρους που ανασηκώνονται στο σημείο εκείνο.

 8. Νίκο έχω τα Kinvara 8 που έχουν πλέον 700plus χλμ κυρίως για τα γρήγορα χαχαχα 5 και 10χλμ σε 23 και 47-48 λεπτά αντίστοιχα. Εάν τα αποσύρω θα έλεγες πως τα Forever Floatride Energy κάνουν για την περίπτωσή μου?

 9. @chriskapsio Εννοείται, Χρήστο.
  Και θα σου βγάλουν και πολλά περισσότερα χλμ.

 10. Με τη βοήθεια του @giorgos-pliakos που όργωσε τηλεφωνικά όλο το λεκανοπέδιο για να βρει νούμερα, τελικά τσίμπησα κι εγώ το παπούτσι. Εξάλλου, στα 50Ε το ζεύγαρι, 25Ε το τεμάχιο, το ρίσκο ήταν μικρό. Μόλις γύρισα από ένα χαλαρό 6άρι με ανοίγματα, και επιβεβαιώνω κάθε λέξη από το review του @echetlos. Εξαρχής το ένιωσα σαν φίλο από τα παλιά, χωρίς καμιά ενόχληση. Το πλατύ midsole στο midfoot όντως βοηθάει στη σταθερότητα. Ο TPU αφρός κινείται στη χρυσή τομή ανάμεσα στο μαλακό και το σκληρό, το cushioned και το responsive. Ένιωσα άνετα με το παπούτσι είτε πήγαινα σε χαλαρό ρυθμό, είτε ανέβαινα σε 3k pace. Εκεί μάλιστα, όταν πατάς μπροστά, έχεις μια ωραία αίσθηση, ενώ και το υπόλοιπο παπούτσι ακολουθεί χωρίς να νιώθεις ότι κάνει αγγαρεία. Όντως είναι κοντά στο Pegasus, αλλά συμπεριφέρεται πιο όμορφα στα γρήγορα, οπότε καλύπτει μεγαλύτερο εύρος. Αν δεν μας πουλήσει νωρίς το outsole με το blown rubber, τότε θα μιλάμε για απίστευτο value for money.

 11. Sotirisεγω σε ευχαριστώ εγώ πήγαμε μαζί κ είχα την ευκαιρία να μάθω αρκετα περί παπουτσιών.
  Ποτε πρόλαβες κ έκανες το 6 αρι? Που πήγες? Εθνικό κήπο.? Εγώ ακόμα δεν τα έχω βγάλει από το κουτί τους. Αύριο πρωί μπορώ να βγω για ένα Χάλαρο μισάωρο..

 12. @sotiris_diamantopoulos Καλορίζικα, φίλε. Btw, αυτά φορούσα κι εγώ σήμερα το απόγευμα. 🙂
  Από κάτω δεν είναι σίγουρα blown rubber αλλά ούτε και carbon, νομίζω. Μάλλον με κάτι ενδιάμεσο μοιάζει.
  Μετά από 70Κ, δεν έχει την πραμικρή φθορά, θα ανεβάσω και φωτο με την πρώτη ευκαιρία.

 13. Ευχαριστώ Νίκο @echetlos! Ενδιαφέρον αυτό που λες με το outsole.

  Μελετούσα ξανά το παπούτσι τώρα και σκεφτόμουν αυτό που γράφεις για τις διαμήκεις αυλακώσεις του outsole στο πίσω midfoot ας το πούμε. Εκεί λοιπόν, μία λύση είναι να βάλεις λάστιχο μόνο στην περιφέρεια και να αφήσεις κενό στη μέση, αλά Nike Pegasus, Vomero κλπ, αλλά πιθανόν αυτό να επιτρέπει υπερβολική κάμψη σε TPU-based αφρούς. Κενό αφήνει η Adidas στα μοντέλα που έχει το Torsion System, ενώ σε αυτά που δεν το χρησιμοποιεί, κι αυτή καλύπτει πλήρως το outsole με rubber. Ίσως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ είναι το Pulseboost HD, που νομίζεις ότι έχουν βουτήξει το παπούτσι στο καζάνι με το λάστιχο για να κάνουν τέτοια, σχεδόν 100% κάλυψη. Άρα καταλήγουμε στο λάστιχο με μικρά κενά και αυλακώσεις. Αν βάλεις τις αυλακώσεις στον εγκάρσιο άξονα, τότε θα προμοτάρεις την κάμψη σε σημείο που δεν θέλεις να έχεις κάμψη, άρα δεν βολεύει, Κι έτσι φτάνουμε στις αυλακώσεις στο διαμήκη άξονα, που προσφέρει μια σχετική ακαμψία κατά τον άξονα αυτό (heel to forefoot transition) ενώ επιτρέπει κάποια κάμψη στον ίδιο άξονα για να βοηθήσει τόσο στην αρχική επαφή με το έδαφος (ειδικά αν κάποιος πατάει πίσω), όσο και στο μετέπειτα σταδιακό pronation.

 14. @sotiris_diamantopoulos Καλά τα λες, Σωτήρη.
  Πιθανότατα να μην μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, εκτός αν έβαζαν carbon rubber στην φτέρνα. Το δε κενό στη μέση, συνήθως χρησιμοποιείται για επιπλέον συμπίεση κατά την πρώτη επαφή, κάτι που εδώ δεν είναι και τόσο απαραίτητο.
  Όπως και να ‘χει, σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα, πιο πολύ για την κουβέντα το αναφέρουμε.

 15. Μετα από 70Κ:

   photo 20190707_182820_zpsgk3cpgxo.jpg

   photo 20190707_182834_zpspdodubif.jpg

 16. Eγώ δυστυχώς παρά την προσπάθεια δεν έχω καταφέρει να τα πάρω ακόμα (στην τιμή των 50€). Ο λόγος είναι ότι τα 3 κλασικά καταστήματα που τα έχουν στα 50€ δεν φέρνουν μισά νούμερα!! Αφού τα δοκίμασα, επιβεβαιώθηκε ότι πρέπει να πάω μισό νούμερο κάτω, από 11,5 US σε 11, δηλαδή 44,5. Άκουσα αστείες δικαιολογίες του τύπου «η reebok δε βγάζει μισά». Περιμένω λοιπόν να πέσουν στο skroutz. Πάντως η αίσθηση που ένιωσα με το που το δοκίμασα ήταν «πάρτο τώρα».

 17. Πρέπει να έχει γίνει χαμός ξαφνικά με το μοντέλο, εδώ και 2-3 εβδομάδες βλέπω πάρα πολλούς να το φορούν.

 18. Και με τα νούμερα πρέπει να γίνεται ένας μικρός χαμός. Σύμφωνα με τους πίνακες εγώ που φοράω 44 πρέπει να παω στο 42,5? Παράξενα πράγματα. Εντός μήνα μπαίνω και εγώ σε επιλογή trainer και τα είχα βάλει στο μάτι. Η επιλογή θα είναι ανάμεσα σε peg και αυτά. Ή για τρίτο σερι 35 ή για 36 που μάλλον είναι μια απο τα ίδια ή αυτα.

 19. Η τιμή του είναι πολύ δελεαστική! Με 50 ευρώ έχεις παπούτσι για διάφορες προπονήσεις. Στα νούμερα ενώ φοράω 45 στη ΝΙΚΕ και SAUCONY σε αυτά πήρα 44.

 20. Καλησπέρα στην παρεα
  Γινετε ενας κακος χαμος με το παπουτσι και εξηγω
  Δεν το εχει σε Intersport ΣΕ ZACRET Το βρηκαμε τηλεωφωνικα σε αποθηκη κεντρικη μας το κρατησανε να παμε να το παρουμε με τον Σωτηρη, οποτε
  Τηλεφωνο σε κεντρικα zacket το βρισκετε απο το site τους τους λετε τον κωδικο και τους ζητανε που εχει διαθεσιμοητα αναλόγα με το μεγεθος. Ειμασταν τυχεροι εμεις το ειχε πανεπιστηνιου , μαλιστα αφησαμε ενα 46αρι οταν τα δοκιμασαμε

 21. Πάνο @panosdimi τώρα δοκίμαζα στο ένα πόδι το Peg 35 και στο άλλο το Floatride. Πιο βαθύ και γλυκό το cushioning του Floatride μπροστά, ενώ στον Πήγασο νιώθω ότι τερματίζω και τα μετατάρσιά μου δέχονται κάποια πίεση. Πίσω είναι σχεδόν το ίδιο. Επίσης, επειδή έχω μια σχετική ευαισθησία στο σημείο της πρώτης επαφής με το έδαφος, στην εξωτερική πλευρά του midfoot, διαπιστώνω ότι δεν με ενοχλεί καθόλου. Ούτε ο Πήγασος με ενοχλεί, αλλά κι εκεί νομίζω υπερισχύει το Floatride. Με βάση αυτά, νομίζω πως στα ελεύθερα και χαλαρά μου θα προτιμώ το Floatride. Σε fartlek και πιο σβέλτα πιθανόν και τα δύο.

 22. @sotiris_diamantopoulos εμένα το πάτημα του πηγασους μου αρέσει πολύ. Απλά σε κάποιες προπονήσεις που έχουν αλλαγές ή σε πιο γρήγορα μεγάλα το νιώθω αργό. Δεν μιλάω για τέμπο και κομμάτια που φοράω ελίτ ή τα στρικ. Ψάχνω να βρω ένα προπονητικό λίγο πιο σβέλτο και επειδή είναι πιο ελαφρύ το ενερτζι ίσως μου έκανε.

 23. Καλημέρα, μου κινήσατε την περιέργεια με αυτά που συζητούσατε χθες και μιας και βρέθηκα σε ιντερσπορτ τα δοκίμασα κι εγω. Προσοχή λίγο με τα νούμερα, στο pegasus φοράω US 12.5/ UK 11.5/ CM 30.5 που αντιστοιχεί σε EUR 47, ενώ στα Reebok τα παραπάνω αντιστοιχούν σε EUR 46!

 24. τελικά κατάφερα να βρω μισό νούμερο (44,5) απ’ ευθείας από το site της reebok όπου κι εκεί τα έβαλε 50€. Αναμένω να τα δοκιμάσω. Θα αντικαταστήσουν στο rotation τα γέρικα αλλά τίμια ghost 10 σε longs και free.

 25. καλημέρα, μετά τα εξαιρετικά reviews από echetlos και solereview μόλις το είδα στα 50€ στο Intersport μπήκα στον πειρασμό και το πήρα την προηγούμενη βδομαδα από το Intersport στην Θεσσαλονικη. Πήρα το 46 που είναι το νούμερό μου αν και σε US einai 12,5 που αντιστοιχεί σε 46,5-47…
  χωρίς να το περπατήσω καθόλου για στρώσιμο το έτρεξα κατ’ευθείαν 2 φορές μέχρι στιγμής, 10χλμ σε στίβο με ρυθμο 4:55 και 12 χλμ στην παραλία της Θεσσαλονίκης που το έδαφος είναι τσιμεντο με ψιλο χαλίκι, με ρυθμό 5:30). Και στις δύο περιπτώσεις ένιωσα πολύ άνετα σαν να το φοράω το παπούτσι καιρό.
  Θα το δοκιμάσω και σε περισσότερα χιλιόμετρα και σε γρηγορότερο ρυθμό, πάντως η πρώτη εμπειρια ήταν πολυ θετική. Μου θυμιζει αρκετα το Brooks launch και πιστευω πως μπορει να χρησιμοποιηθει ως all around παπούτσι

 26. Με το elite 9 και το 10 έχω τρέξει συνολικά, 2 Μαραθωνίους και 5 ημιμαραθωνίους! 1200χλμ στο πρώτο και 800 στο δεύτερο μέχρι τώρα!! Προσωπικά, καθώς είχα και πρόβλημα με τα μετατάρσια, με βοήθησαν πολύ! Με τα floatride, έχω 137 χλμ.,όλα σε στίβο και η αίσθηση που έχω μέχρι τώρα, είναι ίδια με του elite! Απ’ την αρχή που τα έβαλα, απλά δεν “υπάρχουν”…,σα να τα φορούσα από πάντα! (Παραγγείλαμε και δεύτερο ζευγάρι, μαζί με ένα φίλο, από το site της Reebok στα 37,5 €

 27. @kargas
  Καλημέρα που εχει σε site 37.5 ευρώ
  Γιατί εχω τα έχω παρει 50 στα zackret και ενδιαφερομαι να παρω ενα ακομα σε φιλο μου?
  εχεις το link ? γιατι στα 70 και στα90 ευρώ τα βλεπω εγω

 28. @giorgos-pliakos Γιώργο δες εδώ https://www.reebok.com/gr/forever-floatride-energy/CN7756.html
  Μέχρι πριν λίγες μέρες είχε κι ενα έξτρα -20% οπότε από 50 σου έβγαινε 37 γιούρο αλλά μάλλον τελείωσε η προσφορά.
  Υπάρχουν βέβαια σπασμένα νούμερα και λίγα κομμάτια σε κάθε χρώμα.

 29. Νικο κοιτωντας τα χαρακτηριστικα των Reebok Forever Floatride Energy και Adidas Adizero Boston 7 στα δικα μου ματια φαινονται μοντελα με αρκετα κοντινα χαρακτηριστικα.
  Εχω παρει τα reebok και τα εχω τρεξει σε καποια tembo μεχρι 4 20 χλμ και μου φαινονται μια χαρα.
  Προερχομενα απο την ιδια ”μαμα” (η adidas εχει την reebok, αν δεν κανω λαθος) και επειδη καποιοι φιλοι σκεφτονται για τα boston, τα οποια ειναι αρκετα πιο ακριβα (ειδικα στην τελικη τιμη εκπτωσης), θα ηθελα να σε ρωτησω ποια η ουσιαστικη διαφορα, (εαν υπαρχει μεταξυ των δυο μοντελων) κατα την γνωμη σου, αφου εσυ εχεις εμπειρια και απο τα δυο μοντελα παπουτσιων.
  Μηπως ειναι τζαμπα τα -διπλασια-λεφτα για τα boston;

  Αρκετοι reviewers αναφερουν οτι η ρυθμιση του συγκεκριμενου tpu στα reebok ειναι καλυτερη απο οτι στα adidas ακομα και απο το everun της saucony…

  Παρεπιπτοντως μου εκανε εντυπωση που στο solerview ανακυρηξαν τα reebok παπουτσι της χρονιας 2019, ασε δε που δεν υπαρχει ιστοσελιδα/reviewer που να μην τα αναφερουν ως απο πολυ καλη εως εξαιρετικη επιλογη.
  Kαι ολα αυτα σε ενα παπουτσι των 50 ευρω τωρα στις εκπτωσεις.Εχω την εντυπωση οτι τελικα σε αυτην την τιμη, μαλλον ειναι κριμα να λειπει αυτο το παπουτσι απο την ”γκαρνταρομπα” του καθε δρομεα ..

 30. Καλησπέρα παιδιά. Επειδή διαβάζω πολύ καλά σχόλια για τα παπούτσια σκέφτομαι και εγώ να τα αγοράσω. Τα συγκεκριμένα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σε long run ή είναι για γρήγορες προπονήσεις μόνο;

 31. Γεια σου Κώστα @kostastsoumaridis. Όπως έχει γράψει ο Νίκος στο review του, αλλά και διάφοροι σχολιαστές, το παπούτσι είναι περίπου ελβετικός σουγιάς. Προσωπικά βρήκα ότι με καλύπτει τόσο σε αργά κομμάτια όσο και σε γρήγορα. Πιθανόν να υπάρχουν καλύτερες επιλογές αν θέλεις κάτι αποκλειστικά για long runs (αν και σε αυτή την τιμή δεν είμαι σίγουρος), και σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές αν θέλεις να κάνεις κομμάτια στο στίβο. Αλλά φορώντας το τόσο σε long runs όσο και σε intervals, δεν υπήρξε καμία στιγμή που είπα μέσα μου “ας είχα φορέσει το άλλο παπούτσι αντί γι’ αυτό”.

 32. @kostastsoumaridis Όπως ακριβώς το περιγράφει ο Σωτήρης. Βέβαια, παίζει ρόλο και σε τι είναι συνηθισμένος ο καθένας.
  Τουλάχιστον έστω και μία χρήση του θα βρεις πάντως, χαμένος δεν πρόκειται να βγεις.

 33. Ωραία σας ευχαριστώ πολύ! Αύριο πάω για δοκιμή.

 34. καλησπέρ σας,

  Τελικά χθές επήγα και τα δοκίμασα σε μαγαζί και δεν είχα την ευκαιρία να τα τρέξω όμως αποκόμισα μεικτά συναισθήματα καθώς εχω την εντύπωση ότι στο μπροστινό μέρος είναι κάπως ρηχά και ισως φαρδιά θα έλεγα για το δικό μου πόδι που είναι κάπως λεπτό. Οταν έβαλα στο ενα πόδι μου το Reebok και στο άλλο το Launch (2 με 1200χλμ) είχα την εντύπωση ότι το Brooks είχε μάλλον μεγαλύτερη αίσθηση προστασίας και τα υλικά του δείχνουν ποιοτικότερα συγκριτικά με τα Reebok. Αρχικά ήθελα να τα πάρω να τα έχω για πολλές χρήσεις όπως τα Launch αλλά τα άφησα και το σκέφτομαι πολύ καθώς δεν τρελλάθηκα με την πρώτη ματιά όμως η τιμή τους είναι πρόκληση και ίσως πατήσω το κουμπί…

 35. @cranfield Αν δεν το τρέξεις, πώς να το καταλάβεις, Γιάννη;
  Ακριβώς στην κατηγορία του Launch είναι, πολύ πιο ελαστικό όμως.
  Όντως, το upper δείχνει μάλλον λιτό, δουλεύει όμως αρκετά σωστά. Όσον αφορά το ρηχό, δίνει αυτή την εντύπωση διότι δεν υπάρχει προφυλακτήρας αλλά στον δρόμο είναι μια χαρά.
  Επίσης, έχοντας κι εγώ ελαφρώς στενό πόδι, την ίδια αίσθηση έχω μόλις το πρωτοφορέσω. Έχουμε συνηθίσει κι από τις bootie σχεδιάσεις τα τελευταία χρόνια, που αγκαλιάζουν αμέσως το πέλμα. Το Forever είναι της παλιάς σχολής, θα το σφίξεις όσο θες με τα κορδόνια και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

 36. @echetlos Αντε ρε Νίκο αυτό περίμενα να ακούσω!!!
  txs!!!

 37. Καλημέρα σε όλους εγώ το πήρα από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε και το πήρα στα 100ευρά, έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα μέχρι τώρα αλλά νομίζω ότι σε εμένα πάει τέλεια! Συνήθως κινούμαι στο 5:00-6:00 στις προπονήσεις μου κι εκεί ελπίζω να κινηθώ και τον Νοέμβρη στο Μαραθώνιο. Πρίν 3-4 μέρες πήρα και δεύτερο ζευγάρι για να υπάρχει, αυτή τη φορά στα 50ευρά από το cosmossport e-shop. Βέβαια έκανα την καρδιά μου πέτρα γιατί ήταν αναγκαστική η επιλογή στο λαχανί χρώμα λόγω διαθεσιμότητας σε νούμερο. Το φοράω και στο δρόμο αλλά και στο στίβο απροβλημάτιστα!

 38. Καλημέρα και από μένα το πήρα κ εγώ στα 60 ευρώ όταν άρχισαν οι εκπτωσεις σε κοραλι χρώμα . Μια χαρα μου έχει κάτσει έως τώρα. Κ έχει γράψει 100 χιλιόμετρα.. Από κει που σκεφτόμουν να το κρατήσω σαν προπονητικό κ να πάρω ένα Saucony για αγωνιστικό το ψήνω να πάρω άλλο ένα σε λάχανι χρώμα. Αν υπάρχει πουθενά ακόμα στα 50 ευρώ
  Το πήρα σε 43 νούμερο κ έχει ένα μικρό κενό μπροστά. Ίσως επρεπε να πάω σε 43 50 αλλά σε zacret δεν είχε μισά νούμερα.
  Με διπλή κάλτσα για να δενει το ποδι σε αγώνες δεν θα έχω προβλημα.

 39. 25 off με κωδικο BTS2019 για οποιον ενδιαφερεται. παιδες απο 45 σε nike απο οτι καταλαβα σε αυτα ειναι 44 ;

 40. @giorgos-grig μόνο σε ενα χρώμα ειναι το γαλάζιο! Απο 60 βγαίνει 45 + 5 τα μεταφορικά 50 σύνολο!! Στο 50ρικο (απο 99) έχει περισσότερα χρώματα!!

 41. @giorgos-grig Ναι, 44 πας.

 42. Πρώτη δοκιμή και απλά είναι όπως το λέτε όλοι σας ελβετικός σουγιάς – πάει καλά στα γρήγορα και στα αργά – και επιπλέον είναι πάρα πολύ άνετο. Επέλεξα να βάλω κάλτσα όχι πολύ λεπτή, (συνήθως τρέχω με Nike elite), και νομίζω ήταν καλύτερα καθώς μπροστά έχει αρκετό αέρα αν και πήρα 1/2 νούμερο μικρότερο απο ότι συνήθως.

 43. Νίκο @echetlos, μπορεις να μου πεις τη γνώμη σου σχετικά με χρηση του floatride energy σε μαραθωνιο; Έχω κανει περιπου 250χλμ εως τωρα σε tempo, intervals, LR και μου πάει καλά και σκεφτόμουνα τωρα που παίζει ακόμη με εκπτωση να πάρω και ένα δεύτερο για τον κλασσικο. Σκεφτόμουνα και το launch αλλα πιστεύω πως το DNA μετα απο κάποιο σημείο θα σκληρύνει πολύ, εκτός αυτου εχω και μια ψιλοενοχληση στο 2ο μεταταρσιο και το launch ειναι αρκετα σκληρο μπροστα.
  Επίσης επειδη ειμαι σχετικά ελαφρυς, 70 κιλα, δεν θελω να παω σε κατι πολυ ενισχυμενο και βαρυ τύπου ghost, ουτε σε χαμηλό drop τύπου kinvara. Ο μεσος ρυθμος που υπολογίζω να τον τρέξω είναι γύρω στο 5’30”
  Σ’ευχαριστω για την βοήθεια

 44. @odiodiodi Κατά την γνώμη μου,σαφώς και κάνει για τα 42, Οδυσσέα.
  Αφού το έχεις δοκιμάσει και σε LRs (θα κάνεις και μεγαλύτερα σύντομα) και είσαι οκ, γιατί να σου βγάλει εκπλήξεις στον αγώνα;
  Ελαφρύ είναι, άνετο είναι, η δε πολυουρεθάνη διατηρεί την δυνατότητα επαναφοράς της πολύ περισσότερο από τον EVA.
  Προσωπικά το θεωρώ καλύτερη επιλογή από Launch.

 45. Σ’ευχαριστώ Νικο @echetlos. Απλα με τις τιμες στα δρομικα παπουτσια να πηγαινουν στα 200 και 300 ευρω ειναι δυσκολο να χωνεψεις οτι και με 50-60€ μπορεις να κανεις δουλιτσα

 46. 460 χλμ. ως τώρα και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος απ’ το παπούτσι, έχοντας μάλιστα στο παρελθόν πρόβλημα με τα μετατάρσια!!! Η μόνη ένσταση, στην σημαντική φθορά από κάτω, που σημαίνει ότι τα 600 χλμ., θα είναι το όριό τους!! ¨Όμως όλα καλά, λόγο ….τιμής!!!!

 47. @skargas θα έλεγα ότι αν είναι αυτή η οφέλιμη ζωή τους – 600kms – (0.08€/km) – είναι ουσιαστικά σαν να πάρεις ένα παπούτσι των περίπου 80€ (Launch που είναι συγκρίσιμο) και να σε πάει μέχρι τα 1000kms (0.08€/km). Δηλαδή είναι προσωπική επιλογή τι σου κάνει καλύτερα και όχι η τιμή του…

 48. Διαφορετικό πού από όσα είχα τρέξει, εντύπωση μου κάνει ο άπλετος χώρος που εχει μπροστά. Θυμίζει ίσως ένα πιο μαλακό αλλά πιο ελαφρύ glide 8. Από εκεί και πέρα με χτυπάει στο αριστερό αχίλλειο, σας έχει τύχει σε κανέναν;

 49. @panosdimi Μετά από πολλά τρεξίματα, πρώτη φορά μου έκανε πρόσφατα πληγή στον αχίλλειο. Το είχα όμως ψιλοχαλαρό και μάλον τριβόταν. Άλλες δυο φορές που το φόρεσα μετά, δεν μου το ξαναέκανε.

 50. Νικο @echetlos μου το έκανε μια στα 100χλμ και μια στα 200χλμ… οχι κατι ενοχλητικό αλλά μια πληγούλα την έχει..Κατα τ’αλλα ωραίο παπούτσι.

 51. αισιως το πρώτο ζευγάρι έφτασε τα 400χλμ (το δευτερο μόλις τα 50χλμ) χωρίς προβλήματα. Ούτε από το ψηλό κολάρο ούτε με την γλώσσα που σε μένα δεν γλιστραει καθόλου. εξαίρεση μια μικρή πίεση που νιώθω στους περονιαιους τένοντες, στο ύψος του αστραγάλου, και στα δύο πόδια αλλά αυτό δεν πρέπει να ΄χει σχέση με το παπούτσι…
  κατα τ’αλλα το χρησιμοποιω σχεδον σε όλα τα τρεξίματά μου σε στίβο και σε δρόμο, διαλλειματικές, τεμπο, ελευθερα, long run μεχρι 26χλμ

 52. Με 60χλμ στα παπούτσια, διαπιστώνω ότι το insole (ή/και ενδεχομένως και το midsole) έχει βαθουλώματα ακολουθώντας το πέλμα μου και τα δάκτυλά μου. Σε άλλα παπούτσια δεν παρατηρώ κάτι αντίστοιχο. Νομίζω ότι αυτό σχολιάζει και ο doctorsofrunning αναφέροντας ότι αυτό προκαλεί μεγαλύτερο extension του μεγάλου δακτύλου. Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει κάποια ενόχληση ή κάτι σχετικό.

 53. Το πρώτο ζευγάρι 700 χλμ. και έχει άλλα 100 σίγουρα, το δεύτερο 85 χλμ., και έχω παραγγείλει άλλα 2 ζευγάρια, από το σάιτ της Reebok, με έκπτωση 30% τα δύο € 83,96 ,με κουπόνι από εδώ… https://www.picodi.com/gr/reebok#cid=99056 Αν είμαι ευχαριστημένος; Εξυπακούεται…!!!!

 54. @kargas να σαι καλα φίλε, ειδα το post σου για το κουπόνι και χτύπησα και γω ένα τρίτο ζευγάρι στα 43 ευρω (έβαλα και ενα παγουρι που χρειαζομουν για να φτάσω τα 50 για δωρεαν μεταφορικά).
  Το πρωτο ζευγάρι εχει φτασει τα 550 χλμ και το βλεπω να αντέχει ακόμη μια χαρα! ένα μικρό tweak που έκανα ήταν να αντικαταστήσω τον πάτο του, με έναν άλλο από brooks launch. την κυριακή το 32αρι βγήκε τοσο άνετα, μετά απο μερικές ώρες ένιωθα τα πόδια μου σαν να μην είχα τρέξει!

 55. Μετά από 200 χλμ με το παπούτσι δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος! Έχεις απόλυτο δίκιο για τον θόρυβο. Όταν το παρατήρησα γελούσα μόνος μου αλλά πρέπει να αναφέρω ότι δεν είναι και τόσο ενοχλητικός.
  Η μόνη μου παρατήρηση είναι ότι όποιος χρησιμοποιεί και την τελευταία τρύπα για τα κορδόνια (lace lock) ίσως βρει την γλώσσα οριακή ενώ αν σφίξεις παραπάνω ενοχλεί διότι δεν έχει πολύ υλικό όπως έχεις ήδη αναφέρει.

  Overall τρελό value for money παπούτσι.

 56. Ευχαριστημένος κάτοχος κι εγώ του συγκεκριμένου μοντέλου. Η εμπειρία όπως την περιγράφει ο Νίκος. Μειονέκτημα ότι δεν είναι τόσο σταθερό σε βρεγμένη άσφαλτο.

 57. Παρήγγειλα δυο ζευγάρια σήμερα. Εν αναμονή λοιπόν!

 58. Πολύ καλή επιλογή…
  Τα έχω ήδη σε 43.νουμερο για τους αγώνες. Ελαφρύ κ ωραιο. Θα τσιμπήσω άλλο ένα. Ψάχνω 42.5 αλλά σε site τους δεν το έχει..τα έχει σε zacket στα 43. Τι πολύ πολυ να το φορέσω με χοντρή κάλτσα

 59. Το ωραίο παπουτσάκι!
  Πρώτη σοβαρή προπόνηση με αυτο. Πολύ ωραίο πάτημα, old fashion upper, σοβαρό κ απροβλημάτιστο.
  Στο πάτημα μου θύμισε τα boracay αλλά σε πιο πολύ υλικό.
  Ωραίο!

 60. Ιθάκη…
  Η Reebok έσβησε το αυτογκόλ της adidas με την εξαφάνιση του glide.
  Ίσως τα δικά μου next 6%.
  Δε περιγράφω άλλο…
  Νίκο χρόνια πολλά με υπομονή να μας κατευθύνεις εξατομικευμένα!!! Πέτυχες διάνα και στο νούμερο!!!

 61. Μετά από μόλις 50 χλμ σε ταρτάν κυρίως αλλά και σε άσφαλτο, έχω να πω πως βρίσκω το πάτημά τους κάπως σκληρό (να έχω γίνει τόσο ναυάγιο μετά απ’ τους τραυματισμούς;). Επίσης, χτες με ένα μονόωρο τρέξιμο, με ενόχλησαν στον αχίλλειο. Ίσως αν έτρεχα παραπάνω να είχα θέμα…

 62. @big-blue νομίζω είναι semi-soft. Γενίκα ο αφρός του ακολουθεί ρυθμούς, μαλακο μαλακο δεν είναι, ανάλογα τι έχεις συνηθίσει. Το αχίλλειο μου τον χτυπάει και μένα, θέλει ψηλή κάλτσα και ξεχνάς ενοχλήσεις, με κοντή έχει ερεθισμούς πληγές κτλ για μένα.

  Το 2 που βλέπω τώρα, δόξα το θεό άλλαξαν το άθλιο σήμα και έβαλαν το κλασσικό, η σόλα μοιάζει ίδια, το upper αλλαγμένο και το κολάρο που ενοχλεί πολύ κόσμο το έκαναν πιο ψηλό, ή δεν θα ενοχλεί σαν τις nike ή θα θερίζει αχίλλειους.

 63. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλη τη δρομική παρέα. Νέος κάτοχος και γω του παπουτσιού στην εκπληκτική τιμή των 39€. Φοράω κανονικά EUR 44/US 10/28cm και έπειτα από δοκιμή στο μαγαζί πήρα το EUR 42,5/US 9,5/ 27,5cm. Δεν είχε το 43 για να δω διαφορά, αλλά και πάλι νομίζω ότι θα επέλεγα το νούμερο που πήρα. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω αύριο σε ένα συνεχόμενο και να σας πω εντυπώσεις. Νομίζω πως σε τέτοια τιμή είναι το απόλυτο VFM δρομικό παπούτσι χωρίς να υστερεί σε τεχνολογίες ακριβότερων μοντέλων στη σόλα καθώς κ ένα old school upper αλλά με αγωνιστικό look.

 64. Καλή χρονιά, Γιώργο.
  Το σωστό νούμερο πήρες, μισό cm κάτω.
  Κι ας μην το κατάλαβες… 😛

 65. Ελαφρύ καλό κλπ κλπ όλα οσα έχετε προαναφέρει αλλά εμένα μου ερέθισε (το ψηλό κολάρο) στην περιοχή των αχιλλειων…

 66. @tse89 Δοκίμασες με ψηλή κάλτσα, Χρήστο;

 67. @echetlos ναι μόνο ψηλές φοράω αλλά και σχετικά λεπτή καλτσα ,βασικα με μια compressport που έτρεξα στον μαραθώνιο!!

 68. Το φόρεσα σήμερα στον ημί Αιγιαλείας. Κάπου στο 1:38 μου βγήκε, σάρωσα:)
  Πολύ ωραίο πάτημα, σοβαρό παπούτσι, αλλά αν είχα άλλα 3χλμ θα μου έκανε φουσκάλα σίγουρα. Τώρα μου άφησε μια κοκκινίλα. Με ψηλές κάλτσες κ σχετικά χοντρές…

 69. Μετά από καμιά 100αριά χιλιόμετρα που το χω φορέσει κυρίως σε easy κ long έως μιάμιση ώρα αλλά και σε στίβο σε ρυθμούς έως 4:30′ / km, έχω να πω ότι την δουλειά του την κάνει απροβλήματιστα. Επίσης η χοντρή σόλα από κάτω σε χωμάτινα έδαφος είναι άκρως προστατευτική από μικρές πέτρες. “Ακόμη και τα εντελώς basic ανελαστικά κορδόνια, δίνουν καλύτερο δέσιμο από τα ελαστικά που συναντούμε συνήθως.” Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι 2-3 φορές τα κορδόνια του μου λύθηκαν, ενώ όταν προσπάθησα να τα δέσω πιο σφηχτά, η λεπτή γλώσσα του δεν αποροφούσε όσο θα ήθελα την πίεση. Overall όμως το παπούτσι, ειδικά σε τιμές <50€ δεν έχει ανταγωνισμό ακόμα και από παπούτσια με διπλάσια τιμή.

 70. Καλημερα στην παρεα!
  Γνωριζουμε στοιχεια για τη δευτερη εκδοση? Διαβαζω οτι εχει βελτιωση στο κολάρο οπως γράφτηκε παραπανω.
  Νικο, σκοπευεις να κανεις αξιολογηση?

 71. @nikolai Πιθανώς αλλά να πέσει λίγο η τιμή τους. Έχουν μαζευτεί πολλά ενδιαφέροντα μοντέλα αυτό το διάστημα.
  Η σόλα πάντως παραμένει ίδια (καλό αυτό).

 72. Τελικά δεν κρατήθηκα και μετά από κάποιες κριτικές που διάβασα, πήρα το ρίσκο και τσίμπησα το νέο μοντέλο με 84,99€…
  Ο βασικός λόγος ήταν ότι ήθελα κάτι καινούργιο στα πόδια μου αλλά και ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από την πρώτη έκδοση που είχε αποθεωθεί από πολύ κόσμο.
  Το συντομότερο θα επανέλθω με εντυπώσεις.

 73. Είναι όντως τόσο καλό;;; Με ποια αλλα μοντέλα είναι παρόμοιο;

 74. @alexvalkanos Είναι ένα πολύ καλό παπούτσι, ικανό για αρκετά είδη προπονήσεων και τιμή αστεία για σόλα με πολυουρεθάνη.
  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα πιο μαλακό Boston ή ένα πιο springy Pegasus.

 75. Σε new balance;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

 76. @alexvalkanos Εννοείς με ποιο μοντέλο της ΝΒ μοιάζει το Forever;

 77. Ναι .. τα Θέλω για Διαλλειματική προπόνηση και αποστάσεις 10 έως 20χλμ

 78. Τι να σου πω…
  Δεν έχει κάτι αντίστοιχο η ΝΒ αυτή την στιγμή. Παλιότερα θα θύμιζε το 890.

 79. @echetlos στα 2.0 νομίζω ότι στον αχίλλειο έχουν αλλάξει το υλικό από μέσα. Πρέπει να είναι σαν του b8 νομίζω, έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο; Όλοι λένε ότι εκεί έχει γίνει γερή αναβάθμιση.

 80. @panosdimi Δεν ξέρω καθόλου, Πάνο. Λογικά το γύρισμα που κάνει προς τα έξω το κολάρο, είναι πιο φιλικό στον αχίλλειο από πριν. Έτσι δείχνει τουλάχιστον.

Αφήστε μια απάντηση