Αρχική / Αξιολογήσεις / Reebok Forever Floatride Energy

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Reebok Forever Floatride Energy

Reebok Forever Floatride Energy

Κατηγορία: Trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 255γρ. – 10mm drop (∼29/19mm)

Μπαίνοντας και πάλι στον χώρο του δρομικού παπουτσιού, η Reebok έδειξε διατεθειμένη να παίξει με βαριά χαρτιά εξ αρχής. Μπορεί το Floatride Run, στο οποίο έπεσε το βάρος του marketing, να είχε κάποια θέματα με το upper του, η σόλα του όμως αποτελείτο από το καλύτερο ίσως υλικό που υπάρχει διαθέσιμο αυτή την στιγμή. Το PEBAX, το οποίο συναντάμε και στα Vaporfly 4% και Pegasus Turbo, έχει κορυφαίες ιδιότητες αλλά και πολύ χαμηλό βάρος.
Μετά από λίγο, η εταιρεία παρουσίασε δύο εξαιρετικά μοντέλα στην σειρά Floatride. Το Run Fast, στα 187γρ. και το Run Fast Pro, στο εξωπραγματικό νούμερο των 99γρ! Παρά το βάρος τους, τα δύο μοντέλα παρείχαν προστασία που βρίσκουμε σε πολύ βαρύτερες κατασκευές. Πραγματικά δύο πολύ εντυπωσιακές κινήσεις από την Reebok, όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και την ουσία, δείχνοντας τις δυνατότητές της.

Μεταξύ άλλων, φέτος λανσάρισε και το μοντέλο Forever Floatride Energy. Με μια πρώτη ματιά και ιδίως από την τιμή του, δείχνει σα μια πολύ «βασική» πρόταση στην δρομική αγορά. Δηλαδή ένα παπούτσι που θα κάνει την δουλειά του, χωρίς όμως παραπάνω απαιτήσεις. Παρ’ όλα αυτά, στην πράξη τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στην σόλα του. Μπορεί το όνομα του αφρού να μπερδεύει και η ονομασία Floatride Energy να παραπέμπει στα μοντέλα που αναφέραμε νωρίτερα, δεν είναι όμως το ίδιο. Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την τιμή θα περίμενε κανείς να έχουμε τον κλασικό EVA αφρό, πρόκειται όμως για πολύ πιο hi-tech υλικό. Θα το δούμε παρακάτω.

Επάνω μέρος και εφαρμογή

To upper του Forever Floatride Energy είναι πολύ απλό και κάπως πιο «παραδοσιακό». Επενδεδυμένο engineered mesh μέχρι πίσω, το οποίο είναι αρκετά μαλακό, διαπνέον και με μικρή ελαστικότητα. Ο προφυλακτήρας είναι ελάχιστος, ενώ δεν υπάρχουν και καθόλου δομικά στοιχεία στο toe box. Το κράτημα βασίζεται μόνο στην πυκνότητα του διχτυωτού σε κάποια σημεία.

Αντιθέτως, στο μεσαίο τμήμα υπάρχουν αρκετές θερμοκολλημένες λωρίδες συνθετικού υλικού, οι οποίες, αν και πολύ εύκαμπτες, δίνουν δομή στο επάνω μέρος. Σαν συνέχειά τους, ένα ενιαίο και πιο άκαμπτο κομμάτι από EVA (λευκό χρώμα) περιβάλλει όλη την φτέρνα, με το κολάρο να είναι ελαφρύ ως κατασκευή.

Όλο το midfoot καλύπτεται από overlays, τα οποία όμως είναι πολύ εύκαμπτα.

Η ανεξάρτητη γλώσσα είναι λεπτή, με λίγο αλλά επαρκές αφρώδες. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή γύρω από τον αστράγαλο, με χαρακτηριστικό της σχεδίασης το ιδιαίτερα ψηλό κολάρο. Ενώ κάνει πολύ καλά την δουλειά του όσον αφορά το κράτημα, ίσως κάποιοι με ευαισθησία στην περιοχή του αχιλλείου τένοντα να το βρουν ενοχλητικό.

Το αφρώδες είναι «τόσο όσο» παντού. Κατ’ εμέ, δεν χρειάζεται περισσότερο.

Το επάνω μέρος του Forever Floatride Energy μοιάζει μάλλον λιτό σε σχέση με τα περισσότερα σύγχρονα προπονητικά μοντέλα. Ούτε μαλακά υλικά, ούτε εξεζητημένα δεσίματα και πομπώδεις ονομασίες. Απλό διχτυωτό και δομικά στοιχεία όπου χρειάζεται. Είναι κακό αυτό; Καθόλου, θα έλεγα. Πολλές φορές, η απλότητα αποδεικνύεται η πιο αποτελεσματική λύση και η περίπτωση του Forever Floatride Energy είναι μία από αυτές.

Η εφαρμογή του νέου Reebok είναι σχεδόν άψογη. Έχει μία ελαφρώς σφιχτή γραμμή, επειδή όμως στο μεσαίο τμήμα η βάση είναι σχετικά φαρδιά, ποτέ δεν θα το νοιώσεις στενό. Φτέρνα και midfoot κρατάνε ακριβώς όπως πρέπει και μάλιστα, η απουσία υπερβολικού αφρώδους βοηθάει να βρεις αμέσως το επιθυμητό δέσιμο. Τα πολλά δομικά στοιχεία δεν γίνονται καν αντιληπτά, ενώ το εύκαμπτο κολάρο μπορεί και προσαρμόζεται στο πόδι. Το toe box, παρότι δεν είναι φαρδύ, αφήνει περιθώρια κίνησης στα δάχτυλα, μιας και ο ελάχιστος προφυλακτήρας δεν δίνει συγκεκριμένο σχήμα στην περιοχή.

Αν πας αργά, το παπούτσι είναι άνετο. Ούτε αφήνει κενά πουθενά αλλά ούτε και νοιώθεις πιθανά σημεία πίεσης. Αν το σφίξεις λίγο περισσότερο, είναι ικανό να ακολουθήσει και σε αρκετά πιο γρήγορους ρυθμούς. Δεν το φόρεσα σε στίβο αλλά σε διαδρομή με αρκετές κλειστές στροφές, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Γενικότερα, η εφαρμογή και το κράτημά του είναι περισσότερο προς το performance παρά το προπονητικό, όχι μόνο λόγω της απουσίας αφρώδους αλλά και του πώς αγκαλιάζει το πόδι. Πραγματικά δεν βρίσκω κάποιο ψεγάδι, η old school προσέγγιση «σφιχτή γραμμή – σωστά overlays» δουλεύει απόλυτα εδώ. Ακόμη και τα εντελώς basic ανελαστικά κορδόνια, δίνουν καλύτερο δέσιμο από τα ελαστικά που συναντούμε συνήθως.
Αν οπωσδήποτε έπρεπε να βρω κάτι που θα άλλαζα, αυτό ίσως να αφορούσε το ύψος του κολάρου. Και πάλι όμως, θεωρώ πως πολύ λίγοι θα αντιμετωπίσουν θέμα.

Με λευκό χρώμα διακρίνεται το σκληρότερο υλικό που περιβάλλει τον αστράγαλο. Το κολάρο είναι αρκετά ψηλό.

Σχετικά με το sizing, μεγάλη προσοχή! Κατ’ αρχάς, το παπούτσι είναι μακρύ, οπότε κατεβαίνετε οπωσδήποτε μισό νούμερο από το κανονικό σας. Επιπλέον, αν επιλέξετε βάσει της ευρωπαικής αρίθμησης, θα πρέπει επίσης να πάτε μισό νούμερο κάτω από αυτό που αντιστοιχεί σε US/UK/cm. Αν δηλαδή κάποιος φοράει κανονικά EU43/US9.5/UK8.5/27.5cm, το νούμερό του στο Forever είναι EU42/US9/UK8/27cm. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τo size chart της εταιρείας για να μην κάνετε λάθος.

Σόλα και πάτημα

Ο Floatride είναι διαφορετικός αφρός από τον Floatride Energy, παρά την σχετική ονομασία. Παραπάνω αναφέραμε ότι στην κατηγορία τιμής του Forever, το πιθανότερο θα ήταν να χρησιμοποιηθεί EVA. Παρ’ όλα αυτά, η Reebok δεν έκανε εκπτώσεις στο υλικό της σόλας. Αποτελείται λοιπόν από ένα θερμοπλαστικό ελαστομερές (TPE), το οποίο είναι κάτι αντίστοιχο της θερμοπλαστικής πολυουρεθάνης (TPU) που συναντούμε στο Boost και το Everun. Με δεδομένη την συγγένεια των δύο υλικών, περιμένουμε από τον Floatride Energy να έχει μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας, ανθεκτικότητα και να μην επηρεάζεται η πυκνότητά του από τις αλλαγές θερμοκρασίας, σε σχέση με τον παραδοσιακό EVA. Εκεί που φαίνεται να διαφοροποιείται από την πολυουρεθάνη, είναι όσον αφορά το βάρος του, καθώς ζυγίζει αρκετά λιγότερο από αντίστοιχα μοντέλα με TPU. Τα δε ύψη που παραθέτουμε είναι κατά προσέγγιση, αφού η εταιρεία δεν τα αναφέρει.

O Floatride Energy έχει διαφορετική επεξεργασία από το TPU, κάτι που διακρίνεται και από την εμφάνισή του. Τα χαρακτηριστικά τους όμως είναι σχεδόν ίδια.

Η full contact εξώσολα καλύπτεται όλη από λάστιχο και έχει πολλές αυλακώσεις, κάθετες και οριζόντιες. Είναι αρκετά σκληρή, προφανώς για να σταθεροποιεί το μαλακό TPE. Σε αντίθεση με τα μοντέλα που έχουν Boost, εδώ δεν υπάρχουν πλαστικά «βοηθήματα» για ενίσχυση της ακαμψίας (π.χ. Torsion System). Συν τοις άλλοις, η σταθερότητα του μοντέλου βασίζεται και στο φαρδύ midfoot που στηρίζει επαρκώς την καμάρα.
Ο εσωτερικός πάτος είναι κολλημένος στο footbed, αν όμως κάποιος θέλει να τοποθετήσει ορθωτικούς πάτους, μπορεί να τον αφαιρέσει πολύ εύκολα.

Πλήρης κάλυψη από λάστιχο, με πολλά ανοίγματα όμως για την απαραίτητη ευκαμψία.

Για να έχετε μια εικόνα, το softness του νέου αφρού της Reebok είναι κάτι μεταξύ Boost και Everun. Πιο σταθερό από το πρώτο και με ελαφρώς μεγαλύτερο βούλιαγμα από το δεύτερο. Βάζοντας στην εξίσωση και το 10mm drop, έχουμε ένα μαλακό πάτημα στην φτέρνα και ένα semi-soft μπροστά.

Το Forever Floatride Energy πάει εύκολα και σε αργούς αλλά και σε γρήγορους ρυθμούς και η προστασία από τους κραδασμούς είναι δεδομένη, σε όποιο σημείο κι αν προσγειώνεται κάποιος. Είναι ξεκούραστο σε καθημερινά τρεξίματα, καθώς το χαμηλό βάρος του και η ευκαμψία της σόλας βοηθούν σε αυτό. Παρότι ο αφρός είναι μαλακός από μόνος του, το πολύ λάστιχο από κάτω περιορίζει την συμπίεσή του και δεν έχουμε το «άπλωμα» που συνήθως συναντούμε στις μαλακές σόλες.

Το Forever είναι πολύ εύκαμπτο και με αρκετά flex points.

Το ίδιο καλά αποδίδει και σε up tempo ρυθμούς, κυρίως επειδή εκεί γίνεται πιο αισθητό το rebound του υλικού. Ιδίως όσοι προσγειώνονται πιο πίσω (οι περισσότεροι, δηλαδή), θα νοιώσουν ξεκάθαρα της ελαστικότητα του TPE και την ευκολία που σηκώνεται το παπούτσι. Μπροστά μάλιστα, ισορροπεί ιδανικά μεταξύ bounce και responsiveness. Ναι μεν έχεις προστασία και pop αλλά συγχρόνως έχεις και αίσθηση του εδάφους για να πατήσεις όσο δυνατά θες. Δεν τα δοκίμασα μέσα σε στίβο αλλά νομίζω πως δεν θα δυσκολευόντουσαν ακόμη κι εκεί, σε «λογικούς» ρυθμούς βέβαια. Βοηθάει σε αυτό και το κράτημα του επάνω μέρους. Αν η σόλα ήταν και λίγο πιο άκαμπτη, πιστεύω ότι θα απέδιδε ακόμη καλύτερα στα γρήγορα. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να λείπουν οι κατά μήκος αυλακώσεις από τη μέση και πίσω.

Εντύπωση κάνει και η στιβαρότητα του αφρού. Αν και δεν υπάρχουν πλαστικά στηρίγματα, κάποιο χείλος από πιο σφιχτό υλικό ή ψηλά τοιχώματα, όπως συναντούμε τελευταία, το παπούτσι δείχνει να μην τα χρειάζεται. Το σκληρό λάστιχο από κάτω, η κυρτή σχεδίαση των πλαινών και το φαρδύ midfoot, κάνουν αρκετά σταθερό το πάτημα και η συμπίεση δεν είναι ανεξέλεγκτη.
Να σημειώσω εδώ ότι το Forever Floatride Energy ακούγεται πάρα πολύ όταν τρέχεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αλλά η εξώσολα κάνει πολύ θόρυβο σε όλες τις επιφάνειες. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο.
Τέλος, η πλήρης κάλυψη από κάτω με λάστιχο και οι ιδιότητες του Floatride Energy, σίγουρα εξασφαλίζουν και μεγάλη διάρκεια ζωής στο παπούτσι.

Η «πομπέ» σχεδίαση των τοιχωμάτων της σόλας δίνει σταθερότητα στον μαλακό αφρό.

Το Forever Floatride Energy ανήκει στην κατηγορία των lightweight trainers, δηλαδή μοντέλων ικανών για καθημερινή χρήση αλλά και πιο σβέλτες προπονήσεις. Θα έλεγα ότι τα πιο κοντινά του μοντέλα είναι τα Brooks Launch και Nike Pegasus, με το Reebok όμως να υπερέχει στα χαρακτηριστικά της σόλας.

Συμπέρασμα

Όσοι μας διαβάζετε, θα γνωρίζετε ότι πολύ σπάνια σχολιάζουμε σχετικά με την τιμή ενός παπουτσιού. Εδώ όμως δεν γίνεται να μην το κάνουμε. Στα 100€ θα περίμενε κανείς ένα entry level μοντέλο, με παλαιότερη τεχνολογία στον αφρό και το επάνω μέρος, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Αντ’ αυτού, η Reebok χρησιμοποιεί στην σόλα του Forever Floatride Energy υλικό από το «επάνω ράφι», έχοντας τελικά ένα αποτέλεσμα που δεν υστερεί πουθενά σε σχέση με αρκετά ακριβότερες προτάσεις. Το αντίθετο, μάλιστα.
Το επάνω μέρος σίγουρα δεν έχει τα premium υλικά που συναντάμε σε άλλη κατηγορία τιμής, κάνει όμως ακριβώς όπως πρέπει την δουλειά του, τόσο σαν εφαρμογή όσο και σαν κράτημα. Για τα γούστα μου κιόλας, βρίσκω την ποσότητα του αφρώδους όση ακριβώς μου αρέσει.

Προσωπικά, η Reebok με εντυπωσίασε με το Run Fast και τα χαρακτηριστικά του Run Fast Pro (ελπίζω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω) και συνεχίζει να το κάνει και με το Forever Floatride Energy. Προστατευτικό και πολύ ενεργητικό πάτημα, χαμηλό βάρος για την κατηγορία του, ανθεκτικότητα από το TPE και την εξώσολα. Μπορεί να δουλέψει με ευκολία σε αρκετά είδη προπονήσεων και διαφορετικούς ρυθμούς, ενώ το upper είναι και άνετο και σταθερό συγχρόνως.
Το Forever είναι κορυφαία value for money επιλογή αλλά και ασχέτως τιμής, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία του.

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

25 Σχόλια

 1. Καλημέρα και με τιμή κατω απο 100 ευρώ μάλιστα..!

 2. Με τιμή μεταξυ 74 και 84 τα εχω βρει σε 2 φυσικα καταστηματα .
  Στο site ειναι στα 100

 3. @giorgos-pliakos Ναι, βέβαια. Απλά εγώ γράφω την αρχική τιμή, ως σημείο αναφοράς.

 4. Αρκετά συμπαθητικό παπούτσι και πολύ ελαφρύ, καλή αγορά ιδιαίτερα για το κόστος του (70 σε ελληνικό online), άνετο και αρκετά δομημένο στο πάνω μέρος. Θα διαφωνήσω όμως κάπως για τον αφρό της σόλας, που τον βρήκα υπερβολικά υποχωρητικό (μάλιστα για τα 53 κιλά μου), χωρίς πραγματική στήριξη στην καμάρα, και δε με βοήθησε όταν άνοιξα λίγο ταχύτητα. Ό,τι πρέπει για χαλαρά τρεξίματα και recovery.

 5. @agentmom Κατ’ αρχάς, καλώσήρθες! 🙂

  Εννοείται πως όλα είναι υποκειμενικά αλλά δε νομίζω ότι συμπιέζεται υπερβολικά ο αφρός, εκτός αν κάποιος πατάει τέρμα πίσω. Και πάλι όμως, η επαναφορά του είναι πολύ γρήγορη.
  Όταν λες στήριξη στην καμάρα, τι εννοείς; Το σχήμα του εσωτερικού πάτου;

 6. @echetlos, ευχαριστώ. Μιλάω για τη σταθερότητα στο πάτημα στην περιοχή της καμάρας, που έλειπε, σε αντίθεση με κάθε άλλο ουδέτερο παπούτσι που έχω φορέσει.

 7. @agentmom Τι να σου πω…
  Εγώ που πρηνίζω και αρκετά μάλιστα, το βρήκα αρκετά σταθερό στο midfoot. Έχει από τις πιο φαρδιές βάσεις της κατηγορίας του στην καμάρα. Πιθανώς να σου δίνει αυτή την αίσθηση διότι ο εσωτερικός πάτος είναι εντελώς flat, εν αντιθέσει με τους περισσοτέρους που ανασηκώνονται στο σημείο εκείνο.

 8. Νίκο έχω τα Kinvara 8 που έχουν πλέον 700plus χλμ κυρίως για τα γρήγορα χαχαχα 5 και 10χλμ σε 23 και 47-48 λεπτά αντίστοιχα. Εάν τα αποσύρω θα έλεγες πως τα Forever Floatride Energy κάνουν για την περίπτωσή μου?

 9. @chriskapsio Εννοείται, Χρήστο.
  Και θα σου βγάλουν και πολλά περισσότερα χλμ.

 10. Με τη βοήθεια του @giorgos-pliakos που όργωσε τηλεφωνικά όλο το λεκανοπέδιο για να βρει νούμερα, τελικά τσίμπησα κι εγώ το παπούτσι. Εξάλλου, στα 50Ε το ζεύγαρι, 25Ε το τεμάχιο, το ρίσκο ήταν μικρό. Μόλις γύρισα από ένα χαλαρό 6άρι με ανοίγματα, και επιβεβαιώνω κάθε λέξη από το review του @echetlos. Εξαρχής το ένιωσα σαν φίλο από τα παλιά, χωρίς καμιά ενόχληση. Το πλατύ midsole στο midfoot όντως βοηθάει στη σταθερότητα. Ο TPU αφρός κινείται στη χρυσή τομή ανάμεσα στο μαλακό και το σκληρό, το cushioned και το responsive. Ένιωσα άνετα με το παπούτσι είτε πήγαινα σε χαλαρό ρυθμό, είτε ανέβαινα σε 3k pace. Εκεί μάλιστα, όταν πατάς μπροστά, έχεις μια ωραία αίσθηση, ενώ και το υπόλοιπο παπούτσι ακολουθεί χωρίς να νιώθεις ότι κάνει αγγαρεία. Όντως είναι κοντά στο Pegasus, αλλά συμπεριφέρεται πιο όμορφα στα γρήγορα, οπότε καλύπτει μεγαλύτερο εύρος. Αν δεν μας πουλήσει νωρίς το outsole με το blown rubber, τότε θα μιλάμε για απίστευτο value for money.

 11. Sotirisεγω σε ευχαριστώ εγώ πήγαμε μαζί κ είχα την ευκαιρία να μάθω αρκετα περί παπουτσιών.
  Ποτε πρόλαβες κ έκανες το 6 αρι? Που πήγες? Εθνικό κήπο.? Εγώ ακόμα δεν τα έχω βγάλει από το κουτί τους. Αύριο πρωί μπορώ να βγω για ένα Χάλαρο μισάωρο..

 12. @sotiris_diamantopoulos Καλορίζικα, φίλε. Btw, αυτά φορούσα κι εγώ σήμερα το απόγευμα. 🙂
  Από κάτω δεν είναι σίγουρα blown rubber αλλά ούτε και carbon, νομίζω. Μάλλον με κάτι ενδιάμεσο μοιάζει.
  Μετά από 70Κ, δεν έχει την πραμικρή φθορά, θα ανεβάσω και φωτο με την πρώτη ευκαιρία.

 13. Ευχαριστώ Νίκο @echetlos! Ενδιαφέρον αυτό που λες με το outsole.

  Μελετούσα ξανά το παπούτσι τώρα και σκεφτόμουν αυτό που γράφεις για τις διαμήκεις αυλακώσεις του outsole στο πίσω midfoot ας το πούμε. Εκεί λοιπόν, μία λύση είναι να βάλεις λάστιχο μόνο στην περιφέρεια και να αφήσεις κενό στη μέση, αλά Nike Pegasus, Vomero κλπ, αλλά πιθανόν αυτό να επιτρέπει υπερβολική κάμψη σε TPU-based αφρούς. Κενό αφήνει η Adidas στα μοντέλα που έχει το Torsion System, ενώ σε αυτά που δεν το χρησιμοποιεί, κι αυτή καλύπτει πλήρως το outsole με rubber. Ίσως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ είναι το Pulseboost HD, που νομίζεις ότι έχουν βουτήξει το παπούτσι στο καζάνι με το λάστιχο για να κάνουν τέτοια, σχεδόν 100% κάλυψη. Άρα καταλήγουμε στο λάστιχο με μικρά κενά και αυλακώσεις. Αν βάλεις τις αυλακώσεις στον εγκάρσιο άξονα, τότε θα προμοτάρεις την κάμψη σε σημείο που δεν θέλεις να έχεις κάμψη, άρα δεν βολεύει, Κι έτσι φτάνουμε στις αυλακώσεις στο διαμήκη άξονα, που προσφέρει μια σχετική ακαμψία κατά τον άξονα αυτό (heel to forefoot transition) ενώ επιτρέπει κάποια κάμψη στον ίδιο άξονα για να βοηθήσει τόσο στην αρχική επαφή με το έδαφος (ειδικά αν κάποιος πατάει πίσω), όσο και στο μετέπειτα σταδιακό pronation.

 14. @sotiris_diamantopoulos Καλά τα λες, Σωτήρη.
  Πιθανότατα να μην μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, εκτός αν έβαζαν carbon rubber στην φτέρνα. Το δε κενό στη μέση, συνήθως χρησιμοποιείται για επιπλέον συμπίεση κατά την πρώτη επαφή, κάτι που εδώ δεν είναι και τόσο απαραίτητο.
  Όπως και να ‘χει, σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα, πιο πολύ για την κουβέντα το αναφέρουμε.

 15. Μετα από 70Κ:

   photo 20190707_182820_zpsgk3cpgxo.jpg

   photo 20190707_182834_zpspdodubif.jpg

 16. Eγώ δυστυχώς παρά την προσπάθεια δεν έχω καταφέρει να τα πάρω ακόμα (στην τιμή των 50€). Ο λόγος είναι ότι τα 3 κλασικά καταστήματα που τα έχουν στα 50€ δεν φέρνουν μισά νούμερα!! Αφού τα δοκίμασα, επιβεβαιώθηκε ότι πρέπει να πάω μισό νούμερο κάτω, από 11,5 US σε 11, δηλαδή 44,5. Άκουσα αστείες δικαιολογίες του τύπου «η reebok δε βγάζει μισά». Περιμένω λοιπόν να πέσουν στο skroutz. Πάντως η αίσθηση που ένιωσα με το που το δοκίμασα ήταν «πάρτο τώρα».

 17. Πρέπει να έχει γίνει χαμός ξαφνικά με το μοντέλο, εδώ και 2-3 εβδομάδες βλέπω πάρα πολλούς να το φορούν.

 18. Και με τα νούμερα πρέπει να γίνεται ένας μικρός χαμός. Σύμφωνα με τους πίνακες εγώ που φοράω 44 πρέπει να παω στο 42,5? Παράξενα πράγματα. Εντός μήνα μπαίνω και εγώ σε επιλογή trainer και τα είχα βάλει στο μάτι. Η επιλογή θα είναι ανάμεσα σε peg και αυτά. Ή για τρίτο σερι 35 ή για 36 που μάλλον είναι μια απο τα ίδια ή αυτα.

 19. Η τιμή του είναι πολύ δελεαστική! Με 50 ευρώ έχεις παπούτσι για διάφορες προπονήσεις. Στα νούμερα ενώ φοράω 45 στη ΝΙΚΕ και SAUCONY σε αυτά πήρα 44.

 20. Καλησπέρα στην παρεα
  Γινετε ενας κακος χαμος με το παπουτσι και εξηγω
  Δεν το εχει σε Intersport ΣΕ ZACRET Το βρηκαμε τηλεωφωνικα σε αποθηκη κεντρικη μας το κρατησανε να παμε να το παρουμε με τον Σωτηρη, οποτε
  Τηλεφωνο σε κεντρικα zacket το βρισκετε απο το site τους τους λετε τον κωδικο και τους ζητανε που εχει διαθεσιμοητα αναλόγα με το μεγεθος. Ειμασταν τυχεροι εμεις το ειχε πανεπιστηνιου , μαλιστα αφησαμε ενα 46αρι οταν τα δοκιμασαμε

 21. Πάνο @panosdimi τώρα δοκίμαζα στο ένα πόδι το Peg 35 και στο άλλο το Floatride. Πιο βαθύ και γλυκό το cushioning του Floatride μπροστά, ενώ στον Πήγασο νιώθω ότι τερματίζω και τα μετατάρσιά μου δέχονται κάποια πίεση. Πίσω είναι σχεδόν το ίδιο. Επίσης, επειδή έχω μια σχετική ευαισθησία στο σημείο της πρώτης επαφής με το έδαφος, στην εξωτερική πλευρά του midfoot, διαπιστώνω ότι δεν με ενοχλεί καθόλου. Ούτε ο Πήγασος με ενοχλεί, αλλά κι εκεί νομίζω υπερισχύει το Floatride. Με βάση αυτά, νομίζω πως στα ελεύθερα και χαλαρά μου θα προτιμώ το Floatride. Σε fartlek και πιο σβέλτα πιθανόν και τα δύο.

 22. @sotiris_diamantopoulos εμένα το πάτημα του πηγασους μου αρέσει πολύ. Απλά σε κάποιες προπονήσεις που έχουν αλλαγές ή σε πιο γρήγορα μεγάλα το νιώθω αργό. Δεν μιλάω για τέμπο και κομμάτια που φοράω ελίτ ή τα στρικ. Ψάχνω να βρω ένα προπονητικό λίγο πιο σβέλτο και επειδή είναι πιο ελαφρύ το ενερτζι ίσως μου έκανε.

 23. Καλημέρα, μου κινήσατε την περιέργεια με αυτά που συζητούσατε χθες και μιας και βρέθηκα σε ιντερσπορτ τα δοκίμασα κι εγω. Προσοχή λίγο με τα νούμερα, στο pegasus φοράω US 12.5/ UK 11.5/ CM 30.5 που αντιστοιχεί σε EUR 47, ενώ στα Reebok τα παραπάνω αντιστοιχούν σε EUR 46!

 24. τελικά κατάφερα να βρω μισό νούμερο (44,5) απ’ ευθείας από το site της reebok όπου κι εκεί τα έβαλε 50€. Αναμένω να τα δοκιμάσω. Θα αντικαταστήσουν στο rotation τα γέρικα αλλά τίμια ghost 10 σε longs και free.

 25. καλημέρα, μετά τα εξαιρετικά reviews από echetlos και solereview μόλις το είδα στα 50€ στο Intersport μπήκα στον πειρασμό και το πήρα την προηγούμενη βδομαδα από το Intersport στην Θεσσαλονικη. Πήρα το 46 που είναι το νούμερό μου αν και σε US einai 12,5 που αντιστοιχεί σε 46,5-47…
  χωρίς να το περπατήσω καθόλου για στρώσιμο το έτρεξα κατ’ευθείαν 2 φορές μέχρι στιγμής, 10χλμ σε στίβο με ρυθμο 4:55 και 12 χλμ στην παραλία της Θεσσαλονίκης που το έδαφος είναι τσιμεντο με ψιλο χαλίκι, με ρυθμό 5:30). Και στις δύο περιπτώσεις ένιωσα πολύ άνετα σαν να το φοράω το παπούτσι καιρό.
  Θα το δοκιμάσω και σε περισσότερα χιλιόμετρα και σε γρηγορότερο ρυθμό, πάντως η πρώτη εμπειρια ήταν πολυ θετική. Μου θυμιζει αρκετα το Brooks launch και πιστευω πως μπορει να χρησιμοποιηθει ως all around παπούτσι

Αφήστε μια απάντηση