Κατηγορία: Light stability – Βάρος: 238γρ. – Drop: 6mm (28/22mm)
Βάσει στατιστικής, το 70% – 75% των δρομέων στις ΗΠΑ πρηνίζει. Επίτηδες χρησιμοποιούμε εδώ τον όρο “πρηνισμό”, αντί του συνήθους “υπερπρηνισμού”, μιας και η συγκεκριμένη κίνηση του ποδιού δεν είναι πλήρως κατανοητή από τους ειδικούς και σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση το κατά πόσο αποτελεί μηχανικό μειονέκτημα του σώματος. Εν πάση περιπτώσει, γεγονός είναι ότι εδώ και δεκαετίες οι εταιρείες κατασκευάζουν μοντέλα με γνώμονα την διόρθωση της κατάστασης αυτής, τα λεγόμενα stability ή support. Ο έλεγχος του πρηνισμού από το παπούτσι γινόταν ανέκαθεν με ένα εμβόλιμο κομμάτι σκλήροτερου αφρού στην περιοχή της καμάρας (medial post), αν και τελευταία βλέπουμε και άλλες, λιγότερο παρεμβατικές προσεγγίσεις (guide rails). Γενικότερα πάντως, υπάρχει ένας επαναπροσδιορισμός από τις εταιρείες, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Παρότι τα stability παπούτσια έχουν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο της αγοράς, η συντριπτική τους πλειονότητα ανήκει στην κατηγορία των trainers. Έχουμε δει κατά καιρούς κάποια performance/racing μοντέλα, ήταν όμως οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Ο κύριος λόγος γι’ αυτό, έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά τους και την σχεδίαση, ώστε να προσφέρουν την επιθυμητή στήριξη στο πόδι. Το πυκνότερο υλικό στο μέσο, η φαρδύτερη πλατφόρμα και τα επιπλέον δομικά στοιχεία, αυξάνουν αναπόφευκτα το βάρος του παπουτσιού, προσανατολίζοντάς το σε πιο αργά τρεξίματα. Πέραν αυτού, έχουν συνήθως και πιο σφιχτές σόλες, ώστε να συγκρατείται ο αφρός και να μην συμπιέζεται πολύ.
Κάπου εδώ εμφανίζεται το FuelCell Prism, δείχνοντας να πηγαίνει κόντρα σε όλα αυτά.
Επάνω μέρος και εφαρμογή
Σχεδιαστικά, το Prism μοιάζει πολύ με το FuelCell TC. Ιδίως στο λευκό χρώμα, ξεχωρίζει μόνο από το κόκκινο logo μπροστά.
To engineered mesh έχει μια πιο κλειστή και ανάγλυφη ύφανση, παρότι εξακολουθεί να είναι λεπτό, εύκαμπτο και διαπνέον. Η διαφορά βρίσκεται στο μεγάλο logo της ΝΒ, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά ένα δομικό στοιχείο στο σημείο και δεν είναι απλά διακοσμητικό, όπως στο TC.

Ιδιαίτερη η πλέξη του υφάσματος, καταφέρνει να έχει δομή και καλή διαπνοή, ταυτόχρονα.
Το μεσαίο τμήμα ενισχύεται μόνο από το συνθετικό πλαίσιο στην περιοχή των κορδονιών, το οποίο συνεχίζει και πίσω, γύρω από τον αστράγαλο.
Η γλώσσα είναι ανεξάρτητη από τα πλαινά και έχει ένα λεπτό αλλά απολύτως επαρκές αφρώδες. Εν αντιθέσει μάλιστα με τα περισσότερα μοντέλα τελευταία, έχει και επαρκές μήκος, αν θες να χρησιμοποιήσεις τις έξτρα τρύπες.
Το κολάρο είναι μέτριας σκληρότητας και στο τελείωμά του γυρίζει προς τα έξω, ώστε να αποφεύγεται πιθανή πίεση στον αχίλλειο. Η περιοχή εσωτερικά έχει μία ελαφριά επένδυση, τόση ώστε να παρέχει κάποια άνεση, χωρίς όμως να δυσκολεύει την ρύθμιση της εφαρμογής. Γενικότερα, το πίσω μέρος ξεφεύγει εντελώς από την γνωστή φιλοσοφία των stability μοντέλων, με την “χτισμένη” φτέρνα για μεγαλύτερο έλεγχο της ποδοκνημικής.

Το padding δεν είναι πολύ στο πίσω μέρος αλλά σε συνδυασμό με το ελαφρύ κολάρο, αγκαλιάζει και κρατάει την φτέρνα.
Παλαιότερα, η σχεδίαση του επάνω μέρους ήταν λίγο πολύ συγκεκριμένη, αναλόγως της κατηγορίας του παπουτσιού. Αρκετά overlays στα προπονητικά, ακόμη περισσότερα στα stability, ενώ όσο κατεβαίναμε γινόταν πιο λιτό. Πλέον, τα περισσότερα μοντέλα έχουν πολύ λίγα δομικά στοιχεία, ρίχνοντας αρκετά το συνολικό βάρος και επιτρέποντας σωστότερη εφαρμογή.
Τέτοια περίπτωση είναι και το Prism, του οποίου το upper θυμίζει neutral μοντέλο. Ελεύθερο, εύκαμπτο και ρυθμίσιμο.
Το midfoot και η φτέρνα συγκρατούνται πολύ καλά και μπορείς άνετα να παίξεις με τα κορδόνια και να βρεις την εφαρμογή που θες. Τα υλικά είναι πολύ μαλακά, αγκαλιάζουν σε όλα τα σημεία το πόδι και εμπνέουν σιγουριά σε όλους τους ρυθμούς. Πολύ δύσκολα θα υπάρξουν σημεία πίεσης ή τριβής, ασχέτως της όποιας ιδιομορφίας του κάθε ποδιού.
Εκεί που τα πράγματα δείχνουν λίγο περίεργα, είναι στον χώρο των δαχτύλων. Το Prism έχει ένα ιδιαίτερα φαρδύ toe box, ιδίως για performance παπούτσι. Για να καταλάβετε, θα μπορούσε άνετα να είναι η wide έκδοση. Και το λέω αυτό με αντικειμενικά κριτήρια και όχι κρίνοντας από το σχετικά στενότερο του κανονικού πέλμα μου. Το ύφασμα είναι πολύ, ο προφυλακτήρας έχει μεγάλο εύρος και κρατάει το σχήμα της περιοχής, αυτό όμως που κατ’ εμέ παίζει τον κυριότερο ρόλο, είναι το logo. Ενώ στο TC αποτελείται από ένα πάρα πολύ λεπτό “φιλμ” και ακολουθεί εύκολα την κίνηση του διχτυωτού, στο Prism είναι πολύ πιο στιβαρό και άκαμπτο. Ως αποτέλεσμα, δεν σου επιτρέπει να σφίξεις περισσότερο τις κάτω σειρές των κορδονιών και να μαζέψεις τα μπόσικα (όσο μπορείς, έστω). Το μόνο που καταφέρνεις είναι να “σουρώσεις” το ύφασμα ακριβώς κάτω από την πρώτη σειρά, με το υπόλοιπο να μένει ανεπηρέαστο.

Το logo είναι από συνθετικό υλικό και με αισθητά μικρότερη ευκαμψία από αυτήν του υφάσματος.
Παρ’ όλα αυτά, το τόσο ευρύχωρο toe box δεν ενοχλεί όσο θα περίμενε κανείς, καθώς τρέχεις. Ακόμη και σε γρήγορους ρυθμούς ή στροφές, το υπόλοιπο πόδι συγκρατείται πολύ σωστά και δεν αφήνει μετατάρσια και δάχτυλα να πλέουν μέσα στο παπούτσι. Ακόμη και σε στίβο που το φόρεσα, η συνολική του αίσθηση δεν επηρεάστηκε από αυτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλος αυτός ο χώρος μπροστά δεν έχει νόημα, ιδίως από την στιγμή που το παπούτσι διατίθεται και σε φαρδιά έκδοση.
Βέβαια, κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές. Όλοι όσοι έχουν φαρδύτερο πέλμα, μια ζωή παραπονιούνται ότι δεν χωράνε στα περισσότερα performance μοντέλα (κι η αλήθεια είναι πως έχουν δίκιο). Με το Prism λοιπόν, δε μπορούν παρά να είναι απολύτως ευχαριστημένοι.
Το ΝΒ έχει πολύ καλή διαπνοή. Παρά την κλειστή του πλέξη, το μίας στρώσης mesh είναι πολύ λεπτό και συμπεριφέρεται άψογα, ακόμη και σε μεγάλη ζέστη ή υγρασία. Το επισημαίνουμε, μιας και τελευταία έχουμε δοκιμάσει αρκετά μοντέλα που υστερούν σηματικά στον τομέα αυτόν.
Όσον αφορά το νούμερο, θα συνιστούσα να πάτε στο σύνηθές σας. Πιθανώς, με πολύ λεπτή κάλτσα να μπορούσατε να κατέβετε μισό νούμερο, αν όμως κάποιος το προορίζει και για μεγαλύτερα τρεξίματα, ας μείνει στο κανονικό του. Οπότε, καλό είναι να το δοκιμάσετε πριν την αγορά.
Σόλα και πάτημα
Όταν πρωτοδοκιμάσαμε τον FuelCell πριν ένα χρόνο, είχαμε πει ότι ο νέος αφρός της New Balance αφήνει πολλά περιθώρια εφαρμογών, αναλόγως του tuning που θα επιλεχθεί. Τον είδαμε συμπαγή στο Rebel, τον είδαμε και super soft στο FuelCell TC. Και η αλήθεια είναι πως γενικότερα τα μαλακά και ελαστικά υλικά, σου επιτρέπουν να παίξεις με την γεωμετρία και την εξώσολα και να δώσεις τον χαρακτήρα που θες στο κάθε παπούτσι.
Στο Prism, ο FC παραμένει αρκετά μαλακός, ιδίως κάτω από την φτέρνα. Αρκεί να τον συμπιέσεις με τα δάχτυλα για να το αντιληφθείς. Θα υπέθετα ότι έχει την ίδια πυκνότητα με το TC, με την όποια διαφορά να προκύπτει από τα 2mm μικρότερου πάχους.

Η συμπίεση του FC είναι χαρακτηριστική.
Αυτό που το κατηγοριοποιεί ως mild stability μοντέλο, είναι ένα τρίγωνο στην περιοχή της καμάρας. Αποτελείται από σκληρότερο αφρό ή σωστότερα, λιγότερο μαλακό. Από το μοτίβο της εξώσολας, θα υποθέταμε ότι εγκάρσια φτάνει μέχρι σχεδόν το μέσο της σόλας. Η πυκνότητά του παρ’ όλα αυτά, δεν έχει καμμία σχέση με το σκληρό υλικό που συναντάμε σε μοντέλα της κατηγορίας. Επιπλέον, η σόλα είναι αρκετά φαρδιά στο midfoot, κάτι που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την σταθερότητα.
Η εξώσολα καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος της από λάστιχο. Αν είναι αντίστοιχης σκληρότητας με αυτό του TC, αναμένεται μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η βάση του Prism είναι πολύ φαρδιά.
Το Prism είναι ένα πολύ ισορροπημένο παπούτσι, καθώς έχει σχεδόν τα πάντα στην σωστή αναλογία. Αναλύοντας το πάτημά του, θα δούμε ότι σε κάθε σημείο έχει και διαφορετική συμπεριφορά.
Προσγειώνεσαι στο πίσω μέρος (όπως οι περισσότεροι δρομείς) και νοιώθεις το βαθύ cushioning του FuelCell, θυμίζοντας αρκετά το TC. Περνώντας στην φάση της στήριξης, εκεί δηλαδή που το πέλμα πατάει γεμάτα, η συμπίεση του αφρού είναι αισθητά πιο ελεγχόμενη. Κατά την γνώμη μου, αυτή είναι ουσιαστικά και η λειτουργία του medial post, όπως θα δούμε και παρακάτω. Συνεχίζοντας προς την απογείωση, κάτω από τα μετατάρσια η σόλα σφίγγει ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να έχεις ένα άμεσο και σταθερό toe off. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε μία διαφορετική πυκνότητα του FC ή στο λάστιχο από κάτω, σημασία έχει πως η δουλειά γίνεται όπως πρέπει.
Στα χαρτιά, το Prism κατατάσσεται στα light stability μοντέλα, στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Το κομμάτι του διαφορετικής πυκνότητας αφρού κάτω από την καμάρα, περνάει εντελώς απαρατήρητο, τόσο σαν αίσθηση όσο και λειτουργία. Δεν είναι σκληρό, δεν είναι ευρύ, ενώ και το τριγωνικό του σχήμα δίνει μια προδευτικότητα στην αλλαγή του softness. Καθώς πρηνίζω αρκετά, πέφτοντας η καμάρα μου επάνω στο medial post, κανονικά θα έπρεπε να καταλαβαίνω ότι κάτι είναι εκεί από κάτω. Εν τούτοις, ποτέ δεν το αισθάνθηκα. Με λίγα λόγια, μπορεί πολύ άνετα να φορεθεί και από δρομείς με εντελώς ουδέτερο πάτημα, δεν θα νοιώσουν καμμία διαφορά.
Βάσει των παραπάνω λοιπόν, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι ακριβώς εξυπηρετεί το Prism και το συγκεκριμένο medial post. Ο βασικός λόγος είναι ότι σταθεροποιεί τον πολύ μαλακό FuelCell. Υπάρχουν πολλοί δρομείς που πρηνίζουν αλλά φορούν neutral μοντέλα. Σε κάποιους, η μεγάλη συμπίεση της σόλας του TC ενέτεινε τον πρηνισμό τους (ιδίως αν πρόκειται για heavy heel strikers), προκαλώντας κόπωση στην ποδοκνημική άρθρωση. Ακόμη και σε δρομείς με ουδέτερο πάτημα, είτε στο τέλος μεγάλων τρεξιμάτων, είτε επειδή η άρθρωση είναι πιο αδύναμη, θα μπορούσε να τους συμβεί το ίδιο. Έρχεται λοιπόν εδώ το medial post και διακριτικά, πολύ διακριτικά, εξισορροπεί τον μαλακό αφρό και το άπλωμά του. Πέραν αυτού, η βάση του Prism στην καμάρα είναι αρκετά φαρδύτερη, χαρακτηριστικό που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα.
Το Prism έχει ένα αρκετά ευρύ φάσμα ρυθμού που μπορεί να δουλέψει. Το cushioning είναι πολύ και μαλακό, οπότε ως trainer σε πάει όσο μακρυά θες. Βοηθάει σε αυτό και η ευκαμψία του, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που επίσης δεν συναντάς στην stability κατηγορία. Πολύ “εύκολο” παπούτσι στο ρολάρισμά του.
Από την άλλη, μπορεί εξίσου άνετα να φορεθεί και σε tempo προπονήσεις. Εκεί είναι που θα αντιληφθείς περισσότερο και την επιστροφή ενέργειας από το FuelCell, δίνοντάς σου ένα επιπλέον pop. Το καλό μάλιστα είναι πως μπροστά δε νοιώθεις αποκομμένος από το έδαφος, παρά τα 22mm, ούτε και υπάρχει ασάφεια κατά την απογείωση. Και είναι και ελαφρύ. Σε τέτοιους ρυθμούς είναι που καταλαβαίνεις καλύτερα τον λόγο ύπαρξης του medial post, καθώς διατηρεί το πάτημα πιο ευθύβολο και κεντραρισμένο. Μην ξεχνάμε ότι εδώ δεν υπάρχει η carbon plate του TC για να σταθεροποιήσει τον αφρό. Στην περίπτωση που πατάς πιο μπροστά, το παπούτσι γίνεται ακόμη πιο σβέλτο, αφού απεμπλέκεις την μαλακή φτέρνα από το transition.
Συμπέρασμα
Στην FuelCell σειρά, το Prism κάθεται ανάμεσα στο προπονητικό Propel και το performance Rebel. Αν κάποιος λοιπόν θέλει να έχει την άνεση και το cushioning του υλικού αλλά και με μία σπιρτάδα συγχρόνως, το νέο ΝΒ είναι αυτό που ψάχνει. Αν πάλι προτιμάει ένα ουδέτερο μοντέλο, το οποίο προσφέρει και μια επιπλέον σταθερότητα, χωρίς να παρεμβαίνει στον τρόπο πατήματός του, εδώ είμαστε και πάλι. Το έχουμε πει πολλές φορές, όσο μεγαλώνει η παραμονή μας στον δρόμο και μαζεύεται η κούραση, τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη για μία σταθερή βάση κάτω από το πόδι.
Όσον αφορά τους δρομείς που επιλέγουν παραδοσιακά stability παπούτσια, θα πρότεινα να ρίξουν μια ματιά και προς το Prism. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην σχετικά με τον “μπαμπούλα” που αποκαλούσαμε overpronation μέχρι προσφάτως. Θα μπορούσαν λοιπόν να κάνουν μία ομαλή μετάβαση προς μοντέλα με πιο φυσικό και ελεύθερο τρόπο λειτουργίας.
Η μοναδική μου ένσταση έχει να κάνει με το φάρδος του toe box. Μπορεί συνολικά να μην χαλάει την πολύ καλή εφαρμογή στο μεσαίο και το πίσω μέρος, αν μαζευόταν όμως λίγο, θα ταίριαζε πολύ περισσότερο με τον χαρακτήρα του παπουτσιού.
Η Νew Balance και ο FuelCell συνεχίζουν και φέτος να μας δίνουν πολύ καλά μοντέλα.
tse89
Κάτι μου θύμισες με αυτή την φράση ´ Σε κάποιους, η μεγάλη συμπίεση της σόλας του TC ενέτεινε τον πρηνισμό τους (ιδίως αν πρόκειται για heavy heel strikers) ‘ !!!
Gregorysg
@echetlos Νίκο μεταξύ του prism και του ride 8 hyperburst ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές τους πέρα από το άκαμπτο forefoot του ride 8;
Cushion, επιστροφή ενέργειας ;
Ποιο θα ταίριαζε καλύτερα ως daily trainer;
Nikos Pilikas
@tse89 Δεύτερη φορά που κάνω μνεία σε σένα…
@gregorysg Και τα δύο είναι κατά βάση daily trainers, που μπορούν όμως να πάνε και πιο γρήγορα χωρίς κόπο.
Πιο “στιβαρό” cushioning το R8 και πιο γεμάτο στο forefoot, πιο μαλακό το Prism, κυρίως στην φτέρνα. To πρώτο έχει λίγο πιο ογκώδη αίσθηση στο πόδι.
Εξαιρετικά παπούτσια και τα δύο.
pseiras
Εκεί που άλλες εταρείες δεν θα έβλεπαν “κενό” ανάμεσα στα μοντέλα rebel και propel , πολύ έξυπνα η NB τοποθέτησε το συγκεκριμένο , κλείνοντας το μάτι και σε αυτούς που χρειάζονται mild stability.
Πολύ ωραίο review Νίκο.
Nikos Pilikas
@pseiras Πλέον πολλές εταιρείες έχουν πάψει να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ των μοντέλων τους, Κώστα.
Ιδίως η ΝΒ, σκέψου ότι έχει στην ίδια κατηγορία με το Prism, τα Tempo και 890.
swimer
Πολύ κατατοπιστική παρουσίαση. Φαίνεται η NB κάνει αθόρυβη δουλειά. Θεωρείς εκείνος που χρησιμοποιεί το beacon (ουδέτερο πάτημα) μπορεί να περάσει FuelCell Prism; στις καθημερινές προπονήσεις των 5-10χλμ;
Nikos Pilikas
@swimer Ναι, πολύ άνετα, συντρέχτη,
Επί της ουσίας, δεν είναι stability που φοριέται κι από ουδέτερους δρομείς αλλά μάλλον το ανάποδο.
swimer
Η πρώτη επαφή με τα fuelcell prism δραματική. Αγοράζοντας τα και φορώντας τα για ένα πρώτο 10άρι τελειώνοντας άρχισαν ενοχλήσεις στο έξω πλατύ μηριαίο, στην λαγονοκνημιαία ταινία, στον μέγα γλουτιαίο στον βραχύ και μακρύ περονιαίο και στο γόνατο. Απογοήτευση. Σκεπτόμενος εάν την προηγούμενη μέρα στην προπόνηση με αντιστάσεις, μήπως πήγε κάτι λάθος, δεν έβρισκα κάτι. Τυχαία πήγε το μάτι στα παπούτσια που τα είχα βγάλει να αεριστούν και διαπίστωσα ότι το δεξί έδειχνε πιο ψηλό στην στήριξη του αχίλλειου. Άρχισα το μέτρημα με μεζούρα και το παπούτσι ήταν πιο ψηλό σε όλη την κατασκευή του. Βάζοντας τα δίπλα δίπλα μέχρι και η σόλα από το μετατάρσιο και μέχρι τη μύτη ήταν πιο ψηλά!!! Στο μαγαζί από όπου τα αγόρασα και τους τα πήγα(new balance store Γλυφάδας) μου είπαν θα τα στείλουν για ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και θα με ενημερώσουν.
Δεν ξέρω εάν έχει τύχει σε κάποιον συντρέχτη κάτι ανάλογο, εάν έχει εμπειρία και έχει την καλοσύνη ας απαντήσει πως τον αντιμετώπισαν.
Nikos Pilikas
@swimer Λογικά θα σου τ’ αλλάξουν, είναι πολύ σοβαρή η εδώ εταιρεία.
tazi
Το παπουτσι δεν υπαρχει!! Καταπληκτικη αισθηση και πληροφορια απο το δρομο, φοβερο κρατημα και αρκετα γρηγορο. Πρωτο δοκιμη εκανα σημερα και δεν ηθελα να σταματησω. Εχει ιδια φορμα με το TC, αλλα εδω το ποδι νιωθει πιο σιγουρο, το πατημα ειναι πιο αμεσο και ο διασκελισμος πιο γρηγορος. Μου θυμισε λιγο την αισθηση που αποκομιζα φορωντας παλιοτερα μοντελα διατηρωντας ομως την ελαφραδα των νεωτερων. Θα παω για δευτερο ζευγαρι αβλεπει. Αυτο και το propel (πιο γρηγορο το δευτερο) με εχουν ενθουσιασει. Το TC βεβαια εχει αλλη χαρη, ειναι πιο χαλαρο με τα καλα του και “ισως” και τα κακα του.
Nikos Pilikas
@tazi Το Rebel μήπως εννοείς;
tazi
Ναι Νικ, αυτο εχεις δικιο. Το Propel δεν το ειχανε, ουτε το RC. Δοκιμασα το Tempo, μου αρεσε αλλα το ενα ηταν οριακα μικρο και το επομενο νουμερο αρκετα μπολικο. Το κεντρικο καταστημα του Λονδινου φαντασου να μην εχει τα νεα τους παπουτσια, ελαχιστος κοσμος βεβαια μεσα, το ιδιο και η Sketchers παραδιπλα. Μονο η Nike εχει τα παντα, σε τεραστιο καταστημα με μεγαλη επισκεψιμοτητα. Nike, NB, Sketches και Asics μαζεμενα σε λιγοτερο απο 400 μετρα.
stratus
@tazartes Νίκο παιδί μου τι τα θέλεις τα παπούτσια ,αυτά είναι γιαυτους που τρέχουν.Εσυ ψάξε βρες κανένα καλό γιατρό ….
Vicky
Καλημέρα.
Χρησιμοποιώ εδώ και δύο μήνες το Prism.
Είχα μιλήσει με τον Νίκο @echetlos και μου το είχε προτείνει.
Με έχει βολέψει παρά πολύ. Το χρησιμοποιώ για όλες σχεδόν τις προπονήσεις. Μόνο στα Long Run χρησιμοποιώ τα Propel.
Το φαρδύ toebox έχει βολέψει απίστευτα το προβληματικό μου μετατάρσιο.
Πριν από λίγες μέρες παρήγγειλα και δεύτερο ζευγάρι.
@echetlos σε ευχαριστώ πολύ.
Nikos Pilikas
@vicky Παρακαλώ φιλενάδα, χαίρομαι που επέστρεψες! 🙂
tazi
Music to my ears!! @vicky