Αρχική / Αξιολογήσεις / New Balance Fresh Foam Zante V2 (συγκριτικό με V1)

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

New Balance Fresh Foam Zante V2 (συγκριτικό με V1)

New Balance Fresh Foam Zante V2 (συγκριτικό με V1)

Ουδέτερο πάτημα – 240γρ. – 6mm drop (23/17mm)

H New Balance διαφήμισε τον νέο Fresh Foam αφρό της με το μότο “Smooth Just Got Fast”. Το πρόβλημα ήταν πως το μοντέλο 980, με το οποίο τον λάνσαρε, δεν ήταν και τόσο smooth, κατά γενική ομολογία.

Στις αρχές του 2015, παρουσίασε το Zante. Ένα μοντέλο της κατηγορίας “performance trainer”, το οποίο καλείτο να εκπληρώσει όλα αυτά που η ΝΒ και ο Fresh Foam υπόσχονταν. Και το κατάφερε και με το παραπάνω!
Το Zante από την πρώτη στιγμή απέσπασε θριαμβευτικές κριτικές και σχόλια, τόσο από τον σχετικό τύπο όσο και από τους δρομείς. Πανάλαφρο, κορυφαία εφαρμογή και άνεση, απορροφητικό και responsive συγχρόνως. Μπορούσε να κάνει σχεδόν τα πάντα! Αν έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξουμε το “παπούτσι της χρονιάς”, μάλλον θα συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο (για τον γράφοντα δεν τίθεται καν θέμα!).

Ο “φόβος” του δρομέα όταν βρει ένα μοντέλο που τον ικανοποιεί απόλυτα, είναι μην τυχόν η εταιρεία το “χαλάσει” στην επόμενη έκδοσή του. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα είναι καλύτερο, αρκεί να μην του το πειράξει. Είναι πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις…
Κάτι ανάλογο ίσχυε και στην περίπτωση του Zante. Κατά πόσο είναι εφικτό να βελτιώσεις κάτι, το οποίο μοιάζει σχεδόν αψεγάδιαστο; Κι όμως, η ΝΒ κατάφερε με μικροεπεμβάσεις, ουσιαστικά αόρατες εκ πρώτης, να φτιάξει ένα ξεκάθαρα καλύτερο παπούτσι με το Zante V2.
Ας το δούμε…

IMG_2228

Ο μοναδικός τρόπος για άμεση σύγκριση.

Επάνω μέρος

Με μια πρώτη ματιά, οι αλλαγές είναι ελάχιστες κι η εφαρμογή παραμένει ίδια με το V1.
Πολύ μαλακό και ελαστικό διχτυωτό, το οποίο αποτελείται από δύο “στρώματα”: το εσωτερικό που είναι ενιαίο με την γλώσσα (bootie construction, όλα τα παπούτσια θα έπρεπε να είναι έτσι φτιαγμένα) και το εξωτερικό, το οποίο έιναι ελαφρώς πιο άκαμπτο και περιλαμβάνει τα δομικά στοιχεία (overlays) και το κολάρο. Το επάνω μέρος του V2 είναι πιο structured από του V1, ιδίως στο πίσω μέρος. Επαρκές αφρώδες σε γλώσσα και φτέρνα, ημιελαστικά κορδόνια (άψογα!) και πλήρης απουσία ραφών.

IMG_2249

Μαλακά υλικά και bootie construction

Στον δρόμο, η αίσθηση μοιάζει απαράλλαχτη με της προηγουμένης έκδοσης. Το παπούτσι αγκαλιάζει ιδανικά την φτέρνα και την καμάρα και γίνεται ένα με το πόδι, ακόμη και χωρίς να σφίξεις τα κορδόνια. Μπροστά είναι πιο άνετο ενώ το stretchy υλικό μοιάζει να μπορεί να χωρέσει ακόμη και πολύ φαρδιά πέλματα. Τα υλικά είναι ιδιαίτερα προσεγμένα και απαλά, χωρίς “παγίδες”, δίνοντας σου την εντύπωση πως ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή τριβή. Πολλές φορές χαρακτηρίζουμε ως “κάλτσα” την εφαρμογή ενός παπουτσιού στο πόδι, το Zante όμως είναι από τις περιπτώσεις που σχεδόν κυριολεκτούμε. Το παπούτσι ακολουθεί κάθε κίνηση του πέλματος χωρίς να το περιορίζει αλλά δίνει και μια σχετική στήριξη στα σημεία που αυτή απαιτείται. Είναι τόσο άνετο που πραγματικά θα μπορούσες να το φοράς όλη μέρα.
Ενώ λοιπόν η γενικότερη εφαρμογή δείχνει ίδια και στις δύο εκδόσεις, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες μικρές αλλάγές που κάνουν το V2 ακόμη καλύτερο. Κατ’ αρχάς, το κολάρο είναι πιο δομημένο και ελαφρώς πιο άκαμπτο. Στο V1, κάποιος με στενή φτέρνα ίσως να χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει τις έξτρα τρύπες για να την κλειδώσει. Εδώ, τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, ακόμη και με χαλαρό δέσιμο στα κορδόνια.
Μία άλλη διαφορά βρίσκεται στην δομή του toebox. Στο V1 υπήρχε ένα μοναδικό overlay που ενωνόταν με το κάτω ζευγάρι τρυπών των κορδονιών, οι οποίες ήταν ανεξάρτητες από τις υπόλοιπες. Αυτό έδινε μεν την δυνατότητα να παίξεις με το σφίξιμο στο σημείο εκείνο αλλά “χώριζε” την εφαρμογή σε δύο κομμάτια. Στο V2, ο προφυλακτήρας (toe bumper), το δομικό στοιχείο που λέγαμε, οι τρύπες των κορδονιών και το επάνω μέρος του κολάρου, είναι ένα ενιαίο κομμάτι από εμπρός μέχρι πίσω. Το πόδι συγκρατείται ακόμη καλύτερα και το upper είναι σαφώς πιο σταθερό.
Τέλος, μια μικρή διαφοροποίηση υπάρχει και στην εφαρμογή στο σημείο της καμάρας. Στην προηγουμένη έκδοση, κάποιος με σχετικά φαρδύτερο πέλμα ίσως να ένοιωθε ότι χρειαζόταν λίγο παραπάνω χώρο στο μέσο του παπουτσιού. Στο V2 φαίνεται να έχουν δοθεί κάποια ελάχιστα χιλιοστά επιπλέον αέρα στην περιοχή αυτή, κάτι που έχει επισημανθεί από πολλούς. Εμείς δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο θέμα αλλά κάποιοι άλλοι είχαν.

 

Σόλα και πάτημα.

Κι εδώ έχουμε κάποιες αλλαγές, μικρότερες ή μεγαλύτερες.
Πρώτο και σημαντικό: στην πρώτη έκδοση, στο σημείο της καμάρας, υπήρχε ένα εξόγκωμα (bump). Το ένοιωθες ξεκάθαρα όταν στεκόσουν ή περπατούσες και σίγουρα σε ξένιζε. Γεγονός είναι πως μετά τα πρώτα μέτρα τρεξίματος, έμοιαζε να εξαφανίζεται και δεν ενοχλούσε καθόλου. Στο V2 δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, η πλατφόρμα είναι εντελώς επίπεδη, από εμπρός μέχρι πίσω. Πολύ σημαντικό…
Στον σχεδιασμό της σόλας τώρα… Όπως έχουμε γράψει, ο Fresh Foam αποτελείται από κοίλα και κυρτά εξάγωνα, τα οποία καθορίζουν το cushioning και την σταθερότητα αντίστοιχα. Ρυθμίζοντας το σχήμα και το βάθος ή ύψος τους, επιτυγχάνεται το tuning που θέλει να δώσει η εταιρεία στο κάθε μοντέλο (φυσικά παίζει ρόλο και η πυκνότητα του αφρού αυτού καθεαυτόν).
Τα εξάγωνα αυτά έχουν διαφοροποιηθεί στο V2. Είναι πλέον μικρότερα, πιο μακρόστενα και περισσότερα. Στην εσωτερική πλευρά δε, στο εμπρόσθιο μέρος, από κοίλα έχουν γίνει κυρτά. Επίσης, διαφορετικά είναι και τα εξάγωνα από τα οποία αποτελείται η εξώσολα.

                                                            IMG_2246   IMG_2247

Πώς όλα αυτά όμως επηρεάζουν το πάτημα του V2; Στο πίσω μέρος σχεδόν καθόλου. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να βρούμε μια διαφορά, θα λέγαμε ότι η φτέρνα είναι ελάχιστα πιο “σφιχτή”. Είναι τόσο μικρή η διαφορά που εμείς το αντιληφθήκαμε μόνο όταν τρέξαμε φορώντας και τις δύο εκδόσεις συγχρόνως. Στο εμπρόσθιο μέρος όμως, η διαφοροποίηση στο cushioning είναι πιο αντιληπτή και προφανώς οφείλεται στα κυρτά εξάγωνα της εσωτερικής πλευράς. Για να το ξεκαθαρίσουμε, η γενικότερη αίσθηση  του πατήματος στο forefoot παραμένει άνετη και απορροφητική, απλά είναι και πιο σταθερή.
Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει το Zante, να πούμε πως πρόκειται για ένα μοντέλο που ισορροπεί ιδανικά μεταξύ cushioned και responsive. Πας αργά και νοιώθεις ότι το παπούτσι σε προστατεύει, ανοίγεις ρυθμό και ακολουθεί άμεσα και όμορφα, βοηθούμενο και από την εφαρμογή – γάντι. Μεγάλο επίσης ρόλο παίζει, για τις προτιμήσεις μου τουλάχιστον, και η full contact εξώσολα που δίνει ένα ομοιόμορφο και με ενιαία αίσθηση πάτημα. Εν ολίγοις, κάνει ότι του ζητήσεις, όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα performance trainer.
Στον δρόμο, το V2 είναι ξεκάθαρα καλύτερο από το V1. Το ελαφρώς σκληρότερο εμπρόσθιο μέρος κάνει το παπούτσι σταθερότερο και πιο σβέλτο. Πάτησες, σηκώθηκες, έφυγες! Συγχρόνως, τόσο η απουσία του εξογκώματος που λέγαμε, όσο και το γενικότερα πιο σταθερό πάτημα, δίνουν ένα ελαφρώς καλύτερο transition στο V2, χωρίς παράλληλα να αφαιρούν κάτι από την άνεση του V1. Αισθάνεσαι ότι ρολάρεις πιο αβίαστα. Έχοντας κάνει πολλά χιλιόμετρα με το V1, σχεδόν αμέσως αντελήφθηκα την διαφορά. Τρέχοντας και με τα δύο συγχρόνως, το επιβεβαίωσα.
Επίσης, το νέο μοντέλο είναι και ελαφρώς πιο εύκαμπτο μπροστά. Αυτό οφείλεται στο ότι τα εξάγωνα από κάτω είναι πιο αραιά μεταξύ τους και έχουν και πολλές “χαρακιές”.
Να σημειώσουμε εδώ ότι στα χαρτιά το V2 είναι σχεδόν 30γρ. βαρύτερο, αρκετά μεγάλη αύξηση δηλαδή. Βέβαια, όσο κι αν παρατήρησα τα δύο παπούτσια, δεν μπόρεσα να καταλάβω από πού αυτή προέρχεται. Ίσως είναι ο πυκνότερος αφρός, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Εν τούτοις, στην πράξη η διαφορά στο βάρος δεν είναι αισθητή ούτε στο ελάχιστο. Κι αυτό είναι που τελικά μετράει αφού παραμένει ένα ελαφρύ μοντέλο.
Η δε πρόσφυση του παπουτσιού είναι πολύ καλή, όπως και στο V1, κυρίως λόγω των μαλακών εξαγώνων στην εξώσολα. Απ’ την άλλη, ακριβώς επειδή είναι μαλακά, η ανθεκτικότητά τους ενδέχεται να υστερεί σε σχέση με μοντέλα που έχουν σκληρότερο λάστιχο από κάτω. Αυτό ίσως είναι και το μοναδικό “μειονέκτημα” του Zante.

Καταλήγοντας λοιπόν, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η New Balance κατάφερε μέσα σε μία μόνο έκδοση, να εξελίξει ένα μοντέλο που έμοιαζε ήδη άψογα σχεδιασμένο. Απίστευτα άνετο, απορροφητικό και γρήγορο, ικανό σχεδόν για όλα τα είδη προπονήσεων.
“Always in Beta”, λέει η ΝΒ και δείχνει να το κάνει πράξη. Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς!

IMG_2257(1)

Smooth just got fast(er).

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

42 Σχόλια

 1. Μπράβο Νίκο! Καλό τεστ.. Συνέχισε οσο μπορείς!
  Χρειαζόμαστε τέτοιες παρουσιάσεις απο γνώστες και φυσικά αθλητές!!

 2. Να ‘σαι καλά, Χρηστάρα! 🙂

 3. Οταν συμπληρώσω 3000χλμ (για το 2016) για να πετάξω μερικά ζευγάρια θα είναι το πρώτο που θα αγοράσω!

 4. @mashine 3K χλμ με διαλειμματικές, δεν μαζεύονται αδελφέ… 😛

 5. Μάλιστα…μας έβαλες σε μπελάδες πάλι κ το v1 ειναι ακόμη φρέσκο!

 6. Νίκο μια μικρή σύγκριση με τα Boracay V2 ; Ποιο θα ταίριαζε για Μαραθώνιο και ποιο για προπόνηση; Ευχαριστώ!

 7. Εξαιρετικό κείμενο και παρουσίαση-ανάλυση Νίκο, αλλά αν ξαναβρώ φρέσκο εντός σαιζόν LunarTempo σε στοκάδικο δε με βλέπω να τα δοκιμάζω 😛

 8. @big-blue Μα και το V1 είναι εξαιρετικό, Ηλία!

  @dimitrissss Και πολύ καλά θα κάνεις, Δημήτρη. Δεν είναι εύκολο πράγμα να βρεις ένα μοντέλο που σου ταιριάζει απόλυτα…. Κι αφού τα κατάφερες, μην το αφήσεις! Άλλωστε το LT το θεωρώ κι εγώ κορυφαία επιλογή.

 9. @verbouts Γιώργο, είναι διαφορετικά παπούτσια.
  Πολύ πιο responsive το Zante (ιδίως μπροστά) και ενώ τα γραμμάριά τους δεν απέχουν και πολύ, έχει πολύ πιο ελαφριά αίσθηση, όσο και όγκο.
  Το Bora έχει σαφώς περισσότερο cushioning αλλά είναι και πολύ πιο άκαμπτο, κάτι που σε αργούς ρυθμούς κάποιοι προτιμούν.
  Από εκεί και πέρα, το να ορίσεις ένα marathon shoe είναι πολύ σχετικό. Για τα δικά μου γούστα, θα επέλεγα ξεκάθαρα το Zante.
  Πάντως, αν κάποιος κάνει τις “αργές” του προπονήσεις με Boracay, θα μπορούσε άνετα να έχει το Zante για τις πιο γρήγορες. Αν μιλάμε για ρυθμούς >4’/Km, δε νομίζω να έχει θέμα ακόμη και σε κομμάτια.
  Όλα όμως εξαρτώνται από τι είναι ο καθένας μαθημένος να φοράει και τι του αρέσει…

 10. …σημερα πηγα κι αγορασα το συγκεκριμενο παπουτσι σε νουμερο 43 … αν και φοραω 42,5 κανονικα, αντικαθιστωντας τα πολυαγαπημενα μου Brooks Launch!Ειναι η πρωτη φορα που αγοραζω New Balance … και στη δοκιμη μου φανηκαν τα Zante ελαφρια, με τελεια εφαρμογη στο ποδι, ιδιαιτερα ευκαμπτα μπροστα, ενδεδειγμενο για forefoot πατημα, και με πολυ καλη υποστηριξη στη καμαρα…η οποια πολλες με ταλαιπωρει, επειδη ειναι καπως υψηλη, με αποτελεσμα να μου δημιουργουνται “θεματακια” στο πελμα κι ειδικα στον ταρσο!Φυσικα, η απλη δοκιμη απο το τρεξιμο μ’αυτα απεχει πολυ … ωστοσο η πρωτη εντυπωση, που σε προδιαθετει παντα θετικα, ηταν πολυ-πολυ καλη!Ευχομαι να πανε ολα καλα … και να τρεξω μ’αυτα στο Κρονιο!Ειχα τη τυχη να δοκιμασω και τα NB 1500 v2 σε Νο 42,5 … απο τα οποια εμεινα κυριολεκτικα αφωνος!Ηταν …σαν να μη φορουσες παπουτσι!Η επομενη αγορα μου θα ειναι σιγουρα αυτη … και μετα θα φωναξω τον ετερο Νικο (@tazi) να μου κανει το λαγο για 10ρι κατω απο 42′!Ενθουσιαστηκα πραγματικα απο τη ΝB … κι ευχομαι και στη πραξη ν’αποδειχθουν αποτελεσματικα και “καλοταξιδα” !Νικο (@echetlos) ευχαριστω πολυ-πολυ για τη βοηθεια σου στην επιλογη μου αυτη … αφου, οπως αντιλαμβανεσαι πια, καλεισαι ν’αναλαβεις τον ρολο συμβουλου πλεον σε θεματα παπουτσιων, αφου δυστυχως ο αλλος Νικος (της Καλλιθεας) , που ειχε μεχρι πριν λιγο καιρο τον ρολο αυτο … δεν υπαρχει πια! (φυσικα, αστειευομαι!!!).

 11. @spyrkotz Καλορίζικα Σπύρο, μακάρι να σου κάτσουν καλά και στον δρόμο! Αν και να μην σου κάτσουν, στην μέση του αγώνα τα βγάζεις και συνεχίζεις ξυπόλητος..!!! 😀
  Το 1500 είναι πολύ καλό παπούτσι, έχω λειώσει το V1! Απλά είναι πιο αγωνιστικό… Όντως φοβερή εφαρμογή!

 12. Μπράβο Νικόλα όπως πάντα κατατοπιστικότατος!!!

 13. @sigi Ευχαριστώ, Γιώργο! 🙂
  Ι

 14. @spyrkotz Καλημέρα Σπύρο! Πώς σου φάνηκαν τα Zante;

 15. …πολυ καλα, ελαφρια, ανετα…ειχα την αισθηση οτι τεχνικα πατουσα σωστοτερα μ’αυτα … αφου το πελμα προσγειωνοταν στα μεταταρσια … κι οχι μ’αυτο το πολυ επιθετικο forefoot που εχω με αλλα παπουτσια!Το μονο που φοβαμαι ειναι η συμπεριφορα του σε βρεγμενο οδοστρωμα πως θα ειναι … διοτι η σολα του, μου φανηκε λιγο λεια …κι εχω την εντυπωση οτι μπορει να γλυστρας λιγο, οταν βρεχει!

 16. Κι εγώ την ίδια αίσθηση είχα, Σπύρο. Το πιο “αβίαστο” πάτημα απ’ όσα παπούτσια έχω φορέσει.

 17. Μέτριο κράτημα στο βρεγμένο τα Zante.

 18. @echetlos Καλα με ποσα εμπαινες στις στροφες….?

 19. Ήρθε και το νέο Zante, σε όμορφο χρώμα αυτή την φορά!

  http://i302.photobucket.com/albums/nn84/echetlos/IMG_2520_zpsogq7r2g1.jpg

 20. Tα γυροφερνα πολυ καιρο, κι εφοσον επεσαν οι τιμες, βρηκα και στο αγαπημενο μου φιουξιομαυρο χρωμα, ειπα να τ αγορασω. Τα φορεσα σε 2 easy την προηγουμενη εβδομαδα κι ενα 25αρι χθες. Κατα τη διαρκεια του τρεξιματος δεν καταλαβα μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα kinvara που εχω συνηθισει (ενταξει, ειναι σαφως πιο μαλακα αλλα αναφερομαι στη γενικοτερη αισθηση, το πατημα κλπ). Τη μεγαλη διαφορα την καταλαβα σημερα οταν μετα το χθεσιμο 25αρι που με κουρασε αρκετα και δεδομενου οτι δεν εχω πολλα χλμ στα ποδια μου (αλλο ενα καλοκαιρι που βαρεθηκα να κανω σωστη προετοιμασια 😛 ), δε νιωθω τιποτα στα ποδια μου ουτε κουραση ουτε πιασιμο, απολυτως τιποτα, σα να μην ετρεξα χθες, καμια σχεση με τα kinvara που οι γαμπες μου γινονταν πετρες την επομενη μερα, ακομα και οταν ημουν σε καλη φυσικη κατασταση.Τοσο ελαφρια ποδια μετα απο LR δεν ειχα ποτε μου.

  Απο την αλλη δεν ξερω αν θα μου αρεσαν για μαραθωνιο, αυτο το φαρδυ μπροστινο τους μερος με χαλαει λιγο, εχω συνηθισει τα πιο σφιχτα και πιο σκληρα παπουτσια, δεν ξερω αν θα μου ταιριαζαν σε αγωνα τοσο μαλακα. Παρολα αυτα για LR θεωρω πως ειναι ιδανικα για μενα.

 21. @Elda Μεγειά Μαρία!
  Από τα Kinvara 1-4, τα Zante είναι όντως πιο μαλακά, μπροστά κυρίως. Από τις επόμενες 3 εκδόσεις, όχι.
  Τα V1 πήρες;

 22. Ευχαριστω Νικο. Τα V2 πηρα, 68 ευρω απο τα sportsshoes, λιγο μετα επεσαν στα 58!!! Πηρα και τα Kinvara6 μαζι, τα φορεσα σε ενα 10αρι, θα τα φορεσω και σε 30αρι να δω τη διαφορα.

 23. Και μονο λογω διαφορας στο drop τα NB θα ειναι σιγουρα πιο ξεκουραστα στα μεγαλα τρεξιματα.

 24. @Elda Και τα βρήκες φαρδιά τα V2 μπροστά; Τόσο στενό πόδι έχεις;
  Πάντως βάλε τα και σε ένα tempo, εκεί θα τα εκτιμήσεις. 😉

  @dkoukou Δεν είναι μεγάλη η διαφορά, Δημήτρη. 2mm.

 25. Νικο δεν ξερω, προσωπικα αισθανομαι οτι οταν κατεβαινω απο τα 6mm (λες και ειναι ψυχολογικο το οριο) η επιπροσθετη προσπαθεια που καταβαλλω για να τρεξω “σβελτα” δεν αντισταθμιζεται απο τα -οποια- οφελη του πολυ χαμηλου drop.
  Χωρις να εχω κανενα προβλημα ακομα και με zero drop, καιτοι υπερηφανος heel-striker , θεωρω οτι η ιδανικη περιοχη κυμαινεται μαλλον μεταξυ 6-8mm.

 26. Για να τα εκτιμησω σε τεμπο θα πρεπει να ειμαι κι εγω σε θεση να τρεξω σωστο τεμπο, τον τελευταιο καιρο ολο τεμπελιαζω. Το εχω στο μυαλο μου παντως αυτο που λες, οταν το κανω θα γραψω εντυπωσεις.

 27. @elda: …πω,πω διπλάσια τιμή είχα πληρώσει … κι υπήρχαν μόνο σε κόκκινο!Στο 70αρι του Κρονιου με “σωσανε”, αφού ήταν άνετα, απορροφητικά κι ελαφριά … κι εκεί πραγματικά εκτίμησα την αξία τους! Στο μαραθώνιο πάντως …κι εγώ μάλλον δεν θα τα χρησιμοποιήσω … αν κι είναι παπούτσια “παντός καιρού”!

 28. @spy “παντός καιρού” δε θα τα χαρακτηριζα, μια και στο βρεγμενο δρομο πατιναρουν αρκετα. Επεφτε νερο στο δρομο απο τα ποτιστικα των παρτεριων και περνουσα επιτηδες απο εκει να δω πώς ειναι. Πολλη γλιστρα, επρεπε να προσεχεις πολυ το βηματισμο σου να μη φυγεις, καμια σχεση με τα kinvara που δε χαμπαριαζουν τιποτα απο βροχη, 2 μαραθωνιους σε βρεγμενη ασφαλτο εχω τρεξει με αυτα. Εσυ στο Κρονιο δεν ειχες προβλημα στα σημεια τροφοδοσιας οπου λογικα θα υπηρχε αρκετο νερο κατω?

 29. Αυτό περι γλύστρας ισχύει 100% και στο V1 και στο V2, πραγματικά την πρώτη φορά που πατινάρισα με τα V1 τρόμαξα . Είναι τόσο εξαιρετικό το παππούτσι όμως που το ξεχνάς.

 30. @elda: Μαρια όντως γλυστρανε στα νερά, αλλά οποίο παπούτσι, εκτός των kinvara, έχω δοκιμάσει … κι αυτά είναι αρκετά … δεν είχαν καλύτερη συμπεριφορά σε βρεγμένο οδόστρωμα!Στο Κρονιο … στους σταθμους ανεφοδιασμού, οι περισσότεροι “αραζαν”, πίνοντας με την ησυχία τους το νεράκι, έτρωγαν τα μπισκοτάκια και τις πατατουλες τους … κι έτσι δεν υπήρχε νερό στην άσφαλτο … τουλάχιστον δεν θυμάμαι ν’αντιμετωπισα τέτοιο θέμα, άλλωστε είχα τα τζελακια πάνω μου … και μόνο νερό έπαιρνα! Αλλά σε προπονήσεις που έκανα σε βρεγμένο οδόστρωμα με τα NB … μόνο όταν είχε απότομη καθοδική κλίση ο δρόμος ένιωθα κάποια ανασφάλεια!Στο μαραθώνιο του Νοεμβριου πάντως … μάλλον με τα kinvara 5 θα τον τρεξω … κι ας έχουν 700+ χλμ πάνω τους … κι ας είναι ο 5ος μαραθώνιος που θα κάνω μ’αυτα!

 31. Όντως γλυστράνε τα Zante αλλά συμφωνώ με τον Σπύρο. Πλην του continental λάστιχου κάποιων Adidas και του 1500, νομίζω πως με κανένα παπούτσι δεν νοιώθω σιγουριά στο βρεγμένο.
  To LunarEpic δεν το δοκίμασα σε νερά αλλά η πρόσφυσή του σε πλάκες, λείες σαν μάρμαρο, ήταν εντυπωσιακή.

  @spy Ποιο βρίσκεις πιο μαλακό, το Zante ή το Κ5;

 32. @echetlos: Νικό τα Zante είναι πιο μαλακά! Δε νομιζω οτι θα μπορούσα να τρεξω 70 χλμ, με πολλές εναλλαγές στη ποιότητα του οδοστρωματος που ταλαιπωρούν τα πέλματα, με τα Κ5!Θεωρώ ότι είναι ο,τι καλύτερο υπάρχει … για κάποιον που θέλει ελαφρύ, άνετο, απορροφητικό παπούτσι για τα μεγάλα … αφού σου επιτρέπει παράλληλα να κινηθεις και σε πολύ γρήγορους ρυθμούς ανά χλμ!

 33. Δεν έχω πολυτρέξει σε βρεγμένο αλλά πολύ καλή συμπεριφορά είχαν τα Asics με το AHAR όπως ονομάζει το υλικό της η εταιρεία.

 34. @spy Εγώ βρίσκω τα ΝΒ το ίδιο μαλακά πίσω αλλά πιο responsive μπροστά, πάντα σε σχέση με τα Κ5 και Κ6.

 35. @spy Καλύτερα με φρέσκο παπουτσάκι στον μαραθώνιο.5ό;;;

 36. @mashine: αν πάρω καινούργιο παπούτσι, που μάλλον έχεις δίκιο, στα υποψήφια θα είναι οπωσδήποτε το ΝΒ 1500v2, που μου είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις όταν το είχα δοκιμασει, το kinvara 6, κι ο,τι άλλο μου προτείνετε που αξίζει … αρκεί να είναι ελαφρύ και γρήγορο και με σχετικά χαμηλό drop!

 37. @Elda Καλημερα. Μαρια θελω να σε ρωτησω το zante σε τι νουμερο το πηρες; Στο kinvara το 3 νομιζω φορας 40; το zante το πηρες μεγαλυτερο;;;

 38. Γεια σου Βικυ. Κ3 και Κ4 φορουσα 40. Το Κ6 το πηρα σε 40.5 επειδη ηταν πιο στενη γραμμη και το ιδιο πηρα και τα zante. Ισως ομως να μου ειναι μεγαλα τα zante γιατι ειναι πιο ευρυχωρα απο τα kinvara μπροστα. Το μεγαλο δαχτυλο ομως ειναι οριακα, απλα τα νιωθω χαλαρα στο μπροστινο μερος. Εχω τρεξει ομως μεχρι και 28χλμ με αυτα χωρις κανενα προβλημα. Απλα η ασιθηση ειναι καπως. Κατα τ αλλα μια χαρα μου εκατσαν στο πιο μεγαλο νουμερο και τα Κ6 και τα zante.

 39. Ευχαριστω Μαρια…
  Εχω το zante το 1….το πηρα μισο μεγαλυτερο απο το K3…..εχω μπροστα λιγο παραπανω χωρο απο οσο θα ηθελα….επισης και μενα η ευρυχωρια τους μπροστα μου ειναι καπως….προχθες σε ενα καλο tempo που εκανα θα προτιμουσα να εχω μια πιο σφιχτη αισθηση μπροστα….σκεφτομαι να παρω και το 2 και ηθελα να μου πεις αν ειναι οπως το 1. Απο αυτα που λες πρεπει το 1 και το 2 να μην αλλαξαν σαν μηκος-φαρδος…..
  Ευχαριστω και παλι….

 40. Όπως τα λέτε για το μπροστινό μέρος του Ζάντε 1. Είναι το μόνο αρνητικό που έχουν, θα τα ήθελα λίγο πιο σφιχτά. Τα Boracay V2 έχουν λύσει και αυτό το ”πρόβλημα”:)
  Τα Ζάντε 2;
  Ο Νίκος έχει στενόμακρο πόδι, δεν πιάνεται.

 41. Eγω στο Ζαντε 2 αναφερομαι, το 1 δεν το εχω. Αν και απο την περιγραφη και τα σχολια του Νικου πιο πανω, συμπεραινω οτι το 2 πρεπει να εχει πιο καλη εφαρμογη απο το 1. Εγω βεβαια τα συγκρινω με τα kinvara που φορουσα και με βαση αυτα μου φαινονται αρκετα φαρδια μπροστα.

 42. To V2 είναι ελάχιστα πιο φαρδύ στο μέσο του από το V1.
  Μπροστά δεν έχουν κάποια διαφορά, απλά επειδή το upper του V2 είναι πιο structured, δίνει γενικότερα μια πιο σφιχτή εφαρμογή. Πάντως εγώ, παρόλο που έχω σχετικά στενό πόδι, δεν αντιμετωπίζω αυτό που λέτε. Μήπως τελικά έχετε πάρει μισό νούμερο πάνω από αυτό που θα έπρεπε;

Αφήστε μια απάντηση